Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 3 votes

Noragami (TV)/ ノラガミ

Studio Bones fantasy shounen original work: manga

  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 08 September 2013 - 15:49

Noragami/ノラガミ

 

 

 

k2pgOid.jpg

 

ANN|AnidB|Official Page

 

 

To Noragami είναι η νέα σειρά anime από το Studio Bones (Wolf`s Rain, Tokyo Magnitude 8.0, Gosick, No.6), η οποία βασίζεται στο ομώνυμο manga φαντασίας~για το thread του manga εδώ~ των Tadachi και Toka, δύο γυναικών mangaka, οι οποίες έχουν συνεργαστεί ξανά στο manga Alive: Saishuu Shinkateki Shounen. Το Noragami είναι η πρώτη τους δουλειά που μεταφέρεται σε anime, καθώς η μεταφορά του Alive ναυάγησε ύστερα από την οικονομική αποτυχία της Gonzo. Αυτό που διακρίνει την δουλειά τους είναι τα εξαιρετικά artworks και illustrations και το Studio Bones κατέχει τον οπτικό τομέα πάρα πολύ καλά οπότε αν μη τι άλλο υπάρχουν υψηλές προσδοκίες σε αυτό το κομμάτι.

 

19Mzezu.jpg

 

Στα της υπόθεσης τώρα για τους πρεμισάκηδες [sic] και όχι μόνο!

Στα όρια του κόσμου μας και του άλλου κόσμου ζουν όχι ένας, όχι δύο αλλά περίπου οχτώ εκατομύρια θεότητες και πνεύματα που βοηθούν τους θεούς και ανακατεύονται στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Μία νεαρή μαθήτρια, η Hiyori Iki, καταφεύγει στις τουαλέτες του σχολείου για να γλυτώσει από τα πειράγματα των συμμαθητών της και εκεί βρίσκει το νούμερο ενός τηλεφώνου με το μήνημα "Λύνω τα προβλήματα σου". H Hiyori καλεί τον αριθμό του τηλεφώνου και κατόπιν συναντά έναν άνεργο, άστεγο και κάπως άξεστο τύπο που αυτοαποκαλείται "θεός". Ο Yato είναι ένας κάπως άχρηστος θεός όμως, καθώς η μοναδική του δύναμη είναι να εμποδίζει την διελευση ανάμεσα στους δύο κόσμους. Για αυτό το λόγο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός, κάτι που ο ίδιος επιθυμεί διακαώςνα αλλάξει. Θα καταφέρει ο Yato με τη βοήθεια της Hiyori να αποκτήσει το δικό του ναό με χιλιάδες πιστούς? ~Έναν έρανο ρε παιδιά~

 

0Mj7aQR.jpg

 

 

 

Στη σκηνοθεσία θα δούμε τον Tamura Koutarou, ο οποίος είχε επιμεληθεί το opening του Gosick καθώς και συμμετείχε ως βοηθός σκηνοθέτη στο Wolf Children. Στο σχεδιασμό των χαρακτήρων, ο Kawamoto Toshihiro, ο οποίος επίσης έχει δουλέψει στο Gosick καθώς και στα Cowboy Bebop, Wolf`s Rain και Kidou Senshi Gundam 0083: Stardust Memory.  Τέλος η Akao Deko του Arakawa Under the Bridge θα ασχοληθεί με το σενάριο. Οι ηθοποιοί που θα αναλάβουν τους αντίστοιχους ρόλους δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα από ότι γνωρίζω.

 

Η αλήθεια είναι ότι έχει μαζευτεί αρκετός καλός κόσμος για τη δημιουργία αυτού του anime. Η υπόθεση δεν με κάνει να περιμένω με κομμένη την ανάσα αλλά, όπως έχει αποδειχτεί πλειστάκις, η υπόθεση μίας ιστορίας από μόνη της δεν δηλώνει σχεδόν τίποτα. Εμπιστοσύνη στο studio υπάρχει ακόμα και μετά το No.6, το οποίο ήταν στην κυριολεξία...αχαρακτήριστο. Δεν το λέω υποτιμητικά αλλά, ας το παραδεχτούμε, θες να το περιγράψεις και χάνεις τα λόγια σου...

 

 

 

XNUl43p.jpg

 

 

Όσοι διαβάζετε το manga, ποιά είναι η γνώμη σας για αυτή τη μεταφορά?


xbJ3b2w.jpeg


#2 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 08 September 2013 - 16:10

Νο 6 οr not I m still waiting for this one. :D H παρουσίαση και τα πανέμορφα σχέδια με έχουν ψήσει ήδη.

Υes i also like the premise. Guilty as charged. >:



#3 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 08 September 2013 - 16:22

Μου φαίνεται σαν μια λιγότερο ecchi εκδοχή του binbougami(είδα-διάβασα το πρώτο κεφάλαιο του manga). Δεν μου αρέσει το πρεμις, δεν συμφωνώ ακόμα και με την ιδέα ότι πρέπει να απευθυνόμαστε αλλού για να λυθούν τα προβλήματά μας. Προτιμώ μια διαφορετική προσέγγιση.

Από την άλλη η παρουσία του καμισαμα μου μετέδωσε Bleach vibes και σίγουρα θα δω τουλάχιστον το πρώτο επεισόδιο.

 

Συνολικά, ecchi κι ecchi.



#4 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 08 September 2013 - 16:23

O σκηνοθέτης φαίνεται promising πάντος και το σχέδιο με έχει κερδίσει κιεμένα, πολύ όμορφο <3 *will check*, όταν με το καλό βγεί..^^


フカフカ

#5 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 08 September 2013 - 17:32

Πάντως στη συνέχεια του manga δεν επικεντρώνεται σε odd-jobs και περνάει σχετικά γρήγορα στις ιεαρχίες των πνευμάτων και το παρελθόν του πρωταγωνιστή, εμφανίζονται και άλλοι χαρακτήρες έχει και μερικές πετυχημένες κωμικές σκηνές αλλά η ιστορία σπάνια κορυφώνεται. Ίσως φταίει ότι το προχωράνε αργά το θέμα, ίσως γιατί από το 5-6 κεφάλαιο είχε αρχίσει να αναφέρει κάποια πράγματα για το παρελθόν του Γιατο και εμφανίστηκε ο πρώτος αντίπαλος. Ελπίζω στη μεταφορά να έχει την ίδια μεταχείρηση που είχε το Zetsuen no Tempest στις μάχες ελπίζοντας ότι θα τις κάνει λίγο πιο εντυπωσιακές γιατί στο manga μάλλον είναι από τα πιο αδύναμα κομμάτια. Ecchi δεν υπάρχει, εκτός κι αν μετρήσουμε 1, το πολύ δύο σκηνές και μια θεότητα που είναι κάπως πιο αποκαλυπτηκά ντυμένη χωρίς να πέφτει εκεί βάρος αντίθετα με το binbogami ga μιας και έγινε ο παραλληρισμός.


ySss0UF.jpg


#6 Jorg

Jorg

    πηγκουίνοι

  • Members
  • 1,280 posts

Posted 09 September 2013 - 00:59

Η αλήθεια είναι ότι είχα ξεχάσει καν ότι υπάρχει το manga lol, περίμενα για αρκετό καιρό να βγάλει νέο chapter, δε το έκανε, οπότε το ξέχασα.
Θυμάμαι μου είχε αφήσει καλές εντυπώσεις όσο είχα ελέγξει, θα το τσεκάρω και τώρα που έχουν βγει νέα chapters να δω τι παίζει.
of course θα τσεκάρω και το άνιμε και με τέτοια ονόματα έχω υψηλές ελπίδες.
 


tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*


#7 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 18 October 2013 - 19:37

Youtube Video

 

More info on the cast as well.
 



#8 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 18 October 2013 - 20:00

Αρκετά ενδιαφέρον το PV(οπως και κάποια ονόαμτα απο το καστ), ανυπομονώ να ξεκινίσει ^^


フカフカ

#9 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 05 January 2014 - 22:14

Κακή έως αδιάφορη η μουσική επένδυση του επεισοδίου κάτι που έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με το τραγούδι του opening.

 

Όσο για το επεισόδιο

Spoiler:

 

Αν μη τι άλλο αυτός ο Bones βγάζει προσεγμένες αισθητικά σειρές. Τώρα για την ουσία ή για την μεταφορά αυτής από άλλα μέσα αφού μιλάμε για adaptation θα δείξει ο χρόνος.



#10 mhysaki

mhysaki

    Starting...

  • Members
  • 10 posts

Posted 06 January 2014 - 17:47

Μ'άρεσε πολύ το πρώτο επεισόδιο! Είχα ήδη μεγάλες προσδοκίες με τον Hiroshi Kamiya και τον Yuki Kaji σε πρωταγωνιστικούς ρόλους (ισχύει και για το υπόλοιπο cast επίσης) και αφού πρόκειται για δημιουργία των Studio Bones τότε, εντάξει, το βλέπω χλωμό να με απογοητεύσει. (ας ελπίσουμε τουλάχιστον!) Η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα και οι χαρακτήρες είναι αρκετά καλοί. (Τον Yato τoν λάτρεψα. :lovulovu: )  Το animation είναι απλά υπέροχο και χρησιμοποίησαν πολύ ωραία χρώματα για τα σκηνικά και τους χαρακτήρες. Επίσης το opening είναι πολύ πιασάρικο, ανυπομονώ να βγει όλο το τραγούδι. 

 

Το 2014 άρχισε καλά και μακάρι να συνεχίσει έτσι! Αυτήν την βδομάδα βγαίνει και το Pupa, οπότε... :yahoo:


21km1ef.jpg

“I can't explain myself, I'm afraid, sir,' said Alice, 'Because I'm not myself you see.” 

                                                                                        ― Lewis CarrollAlice's Adventures in Wonderland & Through the Looking-Glass


#11 plotolp

plotolp

    Anime Freak

  • Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 08 January 2014 - 22:05

Αρκετά ενδιαφέρον το πρώτο επεισόδιο! Σίγουρα καλύτερο από ότι το περίμενα διαβάζοντας μια σύντομη περιγραφή. Είχε τόσο το χιούμορ του όσο και τις σκηνές δράσης του, εξίσου καλά και τα δύο. Πολύ καλό και το animation. Επιφυλάσσομαι μόνο ως προς την ιστορία και πως θα συνεχίσει αλλά φαίνεται promising. Θα συνεχίσω σίγουρα και με τα επόμενα. :)



#12 DevilMayCry

DevilMayCry

    Sage of the Six Paths

  • Members
  • 100 posts
  • LocationAthens-Vienna

Posted 12 January 2014 - 21:51

Δεν εχω διαβασει το manga και δεν ξερω για την ιστορια :canthelp:  αλλα φενετε απο το πρωτο επεισοδιο αρκετα καλο :riiight: .

Να πώ την αληθεια το opening δεν με ενθουσιασε :borednn9:  κιολας περιμενα κατι καλυτερο  :mador2: .

Το animation εχει πολύ ωραία χρώματα  και καλοφτιαγμενος χαρακτήρες :kill4u: .

 

#13 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1,855 posts

Posted 13 January 2014 - 17:38

Τα reaction faces είναι typical BONES. Λες και βλέπω Ouran Host Club.

Σενάριο Kannagi meets Kyoukai no Kanata. Animation meh.

Drop στο επόμενο επεισόδιο.


Posted Image
Posted Image

#14 Labrokratis

Labrokratis

    Anime / Asia Party Organizer

  • Members
  • 637 posts

Posted 23 February 2016 - 02:33

Συμπαθέστατο anime, "ανάλαφρα σκοτεινό" όπως λεω, έχει και ένα τυπικό "τέλος".
Η δεύτερη season είναι κάπως πιο σκοτεινή, δεν την έχω ολοκληρώσει ακόμα. Πολύ προβλέψημο το πρώτο arc της. 





Also tagged with one or more of these keywords: Studio Bones, fantasy, shounen, original work: manga