Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 3 votes

Samurai Flamenco

NoitaminA Manglobe Fall 2013 comedy action

  • Please log in to reply
97 replies to this topic

#16 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 11 October 2013 - 19:46

Spoiler: 1



#17 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 11 October 2013 - 21:43

Spoiler: 1

 

Spoiler:



#18 Hanzo

Hanzo

    Relief Pitcher

  • Members
  • 943 posts

Posted 11 October 2013 - 23:00

Δεν καταλαβαινω γιατι στο thread ασκειται κριτικη στη σειρα με βαση τη συμπεριφορα του Flamenco λες και η σειρα εγκρινει τις πραξεις του οι οποιες οντως πολυ πιθανο να πηγαζουν απο ναρκισσιστικα κινητρα (οπως και οι περισσοτερες ανθρωπινες πραξεις, εξαιρεση η αποφαση μου να γραψω στο thread, tabun) και φαντασιωσεις super heroics αλλα αυτο τον κανει...πολυπλοκο ας πουμε. Εκτιμω το οτι ειναι ασυμβιβαστος παντως και δεν ντρεπεται να λεει τα ντροπιαστικα (αρκετα σωστα μεσα στην αφελεια του) που λεει. Το πως θα εξελιχθει η αν οντως παρει θεση στη συνεχεια η σειρα θα το δουμε. Ανησυχητικο δειγμα μεχρι στιγμης ειναι το every anime ever υφος της καστανης στο opening που κοιταει τον οριζοντα με τα μαλλια να ανεμιζουν.

 

Τραβηγμενη λιγο η απεικονηση των νεανισκων (ειδικα ο λοστος) αλλα δεν ειναι τοσο τραβηγμενα τα σκηνικα βιας μετα απο συγκρουση με "τετοιους" (ακουγεται υποτιμητικο αλλα δεν μου κολλαγε συντακτικα να το θεσω αλλιως) ανθρωπους. Μπορει ο Flamenco να μην χαρακτηριζεται απο ορθολογισμο αλλα μεσα επεσε-αυτο βεβαια η σειρα δεν το εδειξε και πολυ διακριτικα καθως ο αστυφυλακας δυσανασχετησε  στην αρχη του επ, περνωντας απο εκει που αραζανε οι αλλοι -ως προς την περιφρονηση που δεχονται διαφοροι νεοι χωρις ομως κανεις να τους λεει ξεκαθαρα τι νοιωθει γιαυτους ή που εχουν λαθος, απο φοβο,παθητικη αποδοχη της πραγματικοτητας,επειδη βαριουνται και θελουν να πανε σπιτι τους να φανε η κυριως επειδη και οι ιδιοι ειναι το ιδιο η και πιο σαπιοι.

 

Επισης ο Flamenco αν και θα ηθελε δεν μπορει να τα βαλει με πιο σκληρες καταστασεις και ως προς την αδυναμια του εχει αυτογνωσια. Εδω απετυχε με αυτα τα...απλα,οχι ομως και ολοκληρωτικα καθως ενας νεαρος φανηκε να προσυλητιστηκε.

 

H σκηνη που του φερνει τα ρουχα στο τμημα χαρακτηριζεται απο την  απορια του Flamenco γιατι τον διωχνει με αγχος ο νεος του φιλος και απο την ανεπαισθητη αντιδραση του γηραιοτερου αστυνομικου στο background. Mαλλον σκεφτηκε κατι διαφορετικο. Μου θυμισε μια φαση: ειχα προτεινει σε εναν φιλο μου ενα καλο κομμωτηριο και πηγε εκει δηλωνοντας απο ποιον το εμαθε και ενιωσε απο την ατμοσφαιρα οτι παρεξηγησαν τη σχεση μας. Οταν μου το ειπε μετα αυτο, γελασα καθως ουτε ειχε περασει απο το μυαλο μου κατι τετοιο. Οντως ομως υπηρξε τετοια ατμοσφαιρα ή επηρεαστηκε απο ανασφαλειες δικες του/αποδειξη του τιποτα και τους παρεξηγησε αυτος?

 

Καλο επεισοδιο  παντως


Edited by Hanzo, 11 October 2013 - 23:38.

Posted Image


This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#19 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 11 October 2013 - 23:05

No flamenco στο πρώτο επεισόδιο πάντως :(

 

Κάτι κατάφερε παρόλ΄αυτά με τ' όμορφα δοσμένο lecturing στην παρέα των ανήλικων παραβατών, το ένα άτομο που πείστηκε ίσως γίνει και αυτό sentai αργότερα.

Όμορφα δοσμένο; Περισσότερο σαν τετριμμένη σάπια τυρίλλα μου ακούστηκε εμένα προσωπικά. Όπως και επίσης, τα quotes που θυμότανε, από τον σουπα-χιρο που έχει για είδωλο.

 

Πέρα απ'αυτό, οκ, ο Χαζάμας τέρμα στον κόσμο του, χωρίς να τον νοιάζει το τι πραγματικά γίνεται γύρω του, το που πατά και το που βρίσκεται. 

Γιατί φυσικά, είναι πολύ φυσιολογικό, να πηγαίνεις με γεμάτη αυτοπεποίθηση και να επιτίθεσαι ή να κάνεις παρατηρήσεις στον κόσμο γύρω σου, ενώ δεν μπορείς ούτε να αμυνθείς. Επίσης τον πρώτο περαστικό που βρήκε στον δρόμο (στον οποίο κιόλας έκανε γυμνή εμφάνιση), τον φέρνει σπίτι του μια φορά, του ανοίγει τα εσώψυχα του, και μάλιστα δεν μένει μόνο σε αυτό, αλλά τον καλεί ξανά την επόμενη για να δούνε τα είδωλα του.

 

Και όντως πραγματικά, όπως είπε η Iri, τον νοιάζει ελάχιστα και έως καθόλου, η πραγματική βοήθεια και συνεισφορά προς την πόλη. Τον αστυνόμο ας πούμε, με τον οποίο έγιναν κολλητάρια μέσα σε λίγες ώρες, δεν μπορούσε να τον πάρει ούτε ένα τηλέφωνο, όταν η πόλη χρειαζόταν προστασία (τον πήρε όμως, όταν καιγόταν ο ποπός του. Χμχμχμ).

 

Γενικά, θα μου άρεσε πολύ περισσότερο άμα άφηνε εντελώς το σοβαρό στοιχείο απ'έξω, και επικεντρωνόταν μόνο στην κομωδία, χωρίς να βάζει αυτές τις δήθεν σοβαρές στιγμές. Μου δίνει την εντύπωση πως προσπαθεί να ισορροπίσει ανάμεσα στις αστείες σκηνές, και στις σοβαρές, οι οποίες είναι τόσο τσαπατσούλικες και απρόσεχτες, που το κάνουν να χάνει την μπάλα.

 

Το animation αδιάφορο, και το opening απαίσιο. Ούτε το τραγούδι, ούτε η φωνή του τραγουδιστή μ'αρέσει. Ειδικά εκεί που κάνει τα δυνατά, μου φαίνεται πολύ παράφωνο.

To ED απ'την άλλη μ'αρέσει πολύ περισσότερο.

 

 



#20 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 11 October 2013 - 23:42

Τραβηγμενη λιγο η απεικονηση των νεανισκων (ειδικα ο λοστος) αλλα δεν ειναι τοσο τραβηγμενα τα σκηνικα βιας μετα απο συγκρουση με "τετοιους" (ακουγεται υποτιμητικο αλλα δεν μου κολλαγε συντακτικα να το θεσω αλλιως) ανθρωπους.

 

Ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι ακριβώς;  Για να το θέσω λίγο διαφορετικά. Πόσες είναι οι πιθανότητες για τα γυμνασιόπαιδα που αράζουν να καταφύγουν ξαφνικά στη βία και στο massive bullying και lynching? Δεν είναι μόνο το οτι είναι τραβηγμένο, πράγμα στο οποίο και οι δύο συμφωνούμε. Εϊναι ότι η σειρά επιλέγει να μας δείξει δύο περιστατικά που φαινομενικά ακίνδυνοι άνθρωποι για minor παραβάσεις προβαίνουν σε χειροδικία. Λες και το ένα είναι η λογική απόρροια του άλλου.

Για μένα είναι από τα λίγα σημεία που όντως κακίζω τη σειρά γιατί φαίνεται να δικαιολογεί την οπτική του Flamenco με την οποία προσωπικά διαφωνώ. Ότι δηλαδή επειδή η συμπεριφορά μίας ομάδας ατόμων  έρχεται σε σύγκρουση με κάποια κοινωνικά στερεότυπα, πρέπει αφενός α) να τους ενδιαφέρει τους ίδιους β) να έχει το δικαίωμα ο κάθε ένας να τους κάνει το κήρυγμα της ζωής τους και να εισβάλλει στον χώρο τους; Μου θυμίζει τους  ανθρώπους που πιάνουν κόσμο στο άσχετο και τους κάνουν κήρυγμα για τα προσωπικά τους πιστεύω (γιατί φόρεσε φούστα κοντή/είναι παχουλός/έχει πράσινο μαλλί) και χρησιμοποιουν την ατάκα " μην κοιτάς που δεν σου λένε τίποτα οι άλλοι. Σε κοροιδεύουν από μέσα τους ενώ εγώ θέλω το καλό σου".

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι σε εκείνο το σημείο o Flamenco έκανε projection βέβαια αλλά είναι άλλο θέμα.

 



#21 Hanzo

Hanzo

    Relief Pitcher

  • Members
  • 943 posts

Posted 12 October 2013 - 00:04

Δεν ηταν projection ομως καθως μολις πριν ο αστυνομικος εκανε ακριβως αυτο συναντωντας στο δρομο του -εντελως τυχαια!- τους ιδιους ανθρωπους, το ανεφερα και πριν. Ο Hazama δεν βασιζεται μονο σε στοιχεια, αλλα και σε μια διαισθηση. Ο μεθυσμενος μπορει να μην προκαλεσει καποιο βιαιο περιστατικο η ατυχημα, αλλα υπαρχει η πιθανοτητα και δεν θελει να το ρισκαρει. Ηταν ενα συνολο στοιχειων που του ξυπνησαν την αραχνοαισθηση και αισθανθηκε την αναγκη να μιλησει. Μπορει να μην εχεις στοιχεια οτι καποιος ειναι επικινδυνος πχ αλλα κααατι σου λεει οτι καλυτερα να αποφυγεις συγκρουση.(το καπνισμα στο δρομο απο μονο του δεν ειναι τοσο ενοχλητικο οσο σε εσωτερικους χωρους, εκει οντως χρειαζετε να γινεσαι Flamenco καθως η κατασταση ειναι ανυποφορη)

 

Πατροναριστικη και αφ υψηλου η σταση του αλλα παρουσιαζει ενδιαφερον συγκριτικα με την κυνικη αποδοχη της μη αναστρεψιμης πραγματικοτητας του Goto (o oποιος μαλλον ειχε αναλογες φαντασιωσεις μικρος αλλα η ζωη τον σκληρυνε η κατι ).

 

 

Iristella νομιζω πως φτανεις στο...stereotyping της αντιθετης πλευρας κατα καποιον τροπο τωρα ομως. Δηλαδη ολοι οσοι μιλανε σε καποιον αγνωστο στον δρομο θελωντας να ασκησουν κριτικη ειναι συντηριτικοι τυποι με απαραδεκτες, αρχαιες αποψεις για το "πως πρεπει να ειναι τα πραγματα" βασισμενες σε μια φαντασιωση εξιδανικευμενης εποχης οπου "ολα λειτουργουσαν σωστα"? Συχνα ναι οντως. Μπορει καποιος να ακουσει κατι λαθος και να θελει να διορθωσει ομως. Η να δει μια συμπεριφορα που ενοχλει, πχ καφριλες εξω απο μαγαζι και να παρεμβει. Ε μετα ειναι και θεμα τροπου προφανως αλλα αυτο που πνιγει τον καημενο τον Hazama ειναι η παθητικη αποδοχη ακομα και μικρων πραγματων και θεωρει οτι καθως κανεις δεν μιλαει γιαυτα, δεν βελτιωνεται τιποτα. Το νοιωθω συχνα σε anime threads οπου γραφονται βλακειες αλλα δισταζω/βαριεμαι να γραψω για διαφορους λογους. Αφηνουμε το λαθος να περασει και δημιουργειται λαθος εντυπωση για μια καλη σειρα/ταινια/manga εχοντας αφησει τα καρκινοειδη αδιορθωτα.  Το πολυπλοκο ακομα και σε αυτο ειναι οτι δεν ειναι απολυτα αλτρουιστικο και πατροναριστικη θεληση υπεροχης σιγουρα εμπεριεχεται στο ολο


Edited by Hanzo, 12 October 2013 - 00:55.

Posted Image


This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#22 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 12 October 2013 - 07:32

Ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι ακριβώς;  Για να το θέσω λίγο διαφορετικά. Πόσες είναι οι πιθανότητες για τα γυμνασιόπαιδα που αράζουν να καταφύγουν ξαφνικά στη βία και στο massive bullying και lynching? Δεν είναι μόνο το οτι είναι τραβηγμένο, πράγμα στο οποίο και οι δύο συμφωνούμε. Εϊναι ότι η σειρά επιλέγει να μας δείξει δύο περιστατικά που φαινομενικά ακίνδυνοι άνθρωποι για minor παραβάσεις προβαίνουν σε χειροδικία. Λες και το ένα είναι η λογική απόρροια του άλλου.

Βάση της απεικόνισης τους (βαμμένο μαλλί, χαβανέζικο πουκάμισο, hip hop fashion, school uniform etc) ήταν deliquents, και το flamenco δεν είναι η μόνη σειρά που παρουσιάζει την επανάσταση τους ενάντια στα πρέπει της κοινωνίας ως προβληματική συμπεριφορά. Σε ότι anime έχω δει, τέτοιοι χαρακτήρες παρουσιάζονται πάντα ως κυνικοί αλητόβιοι, που αν το στερεότυπο δεν μείνει μόνιμο θα φανεί και η ευγενική τους πλευρά.
Τον Χαζάμα στην περίπτωση του flamenco τον έδειραν γιατί πιθανότατα ένιωσαν ότι τους στρίμωξε με το κύρηγμα, γιατί πιθανότατα ήταν αρκετά ευσυνήδητοι κατά βάθος. Αυτό το λέω επειδή από τις εκφράσεις τους κατά την διάρκεια του lecturing, φάνηκαν σαν να νιώθουν άσχημα.


Κeito, τους είπε τι έκαναν (φασαρία, μικροζημιές) και ότι αυτό που έκαναν ενοχλούσε (ή Toν ενοχλούσε) στα ίσια, χωρίς να τους μιλήσει με άσχημο τρόπο, χωρίς να χειροδικήσει, χωρίς τίποτα, ξεκάθαρα όλα μπροστά τους.
I can't help it, χαρακτήρες που δεν ντρέπονται να μιλήσουν όταν κάτι δεν τους αρέσει και που δεν βαριούνται να μπουν στον κόπο να προσπαθήσουν για την αλλαγή είναι απλά impossible for me to hate ακόμα κι αν διαφωνώ μαζί τους, οπότε ίσως και να τον θεοποιώ λίγο XD


Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#23 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 12 October 2013 - 09:33

Βάση της απεικόνισης τους (βαμμένο μαλλί, χαβανέζικο πουκάμισο, hip hop fashion, school uniform etc) ήταν deliquents, και το flamenco δεν είναι η μόνη σειρά που παρουσιάζει την επανάσταση τους ενάντια στα πρέπει της κοινωνίας ως προβληματική συμπεριφορά. Σε ότι anime έχω δει, τέτοιοι χαρακτήρες παρουσιάζονται πάντα ως κυνικοί αλητόβιοι, που αν το στερεότυπο δεν μείνει μόνιμο θα φανεί και η ευγενική τους πλευρά.

 

Μα δεν τους είδε να επαναστατούν, or something. Τους είδε απλά που κουβεντιάζανε, ίσως αρκετά δυνατά, καπνίζανε etc. Πως δηλαδή έβγαλε αυτόματα το συμπέρασμα το Φλαμίγκο πως αυτοί το επόμενο πρωί θα προσπαθούσανε να αλλάξουν την κοσμοιστορία της Ιαπωνίας; 

Η επανάσταση δεν έχει καμιά σχέση imo, και δεν την είδαμε πουθενά, σε επίπεδα που να είναι όντως προβληματικά.

Τώρα αν θεωρείται προβληματικό επίπεδο επανάστασης το να μην κοιμάσαι μέχρι αργά και το να βάφεις τα μαλλιά σου ενώ είσαι έφηβος, τότε νομίζω πως αγγίζουμε λιγάκι την υπερβολή.

 

Επίσης, σιχαίνομαι αυτό το στερεότυπο που κατηγοριοποιεί τον κόσμο, μα βάση τα ρούχα που φοράει. Γιατί με την ίδια λογική, ένας που φοράει μαύρα ρούχα, μπλουζάκια με μπάντες και έχει μακρί μαλλί, πρέπει να θυσιάζει γατάκια στον σατανά κάθε βράδυ; Δεν τους είδαμε με κάποια στολή συμμορίας ή τίποτα τέτοιο. 

Το ότι θεωρείσαι Yanki-Yakuza or whatever επειδή σ'αρέσουν τα hip hop ρούχα, βάφεις τα μαλλιά σου, κτλ κτλ, αγγίζει την υπερβολή ακόμα περισσότερο από το θέμα της επανάστασης.

 

Κeito, τους είπε τι έκαναν (φασαρία, μικροζημιές) και ότι αυτό που έκαναν ενοχλούσε (ή Toν ενοχλούσε) στα ίσια, χωρίς να τους μιλήσει με άσχημο τρόπο, χωρίς να χειροδικήσει, χωρίς τίποτα, ξεκάθαρα όλα μπροστά τους.

 

Το ότι δεν τους μίλησε με άσχημο τρόπο, η το ότι δεν τους έσπασε στο ξύλο με το που τους είδε, δεν κάνει τις τυρίλες που αράδιασε σωστότερες. 



#24 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 12 October 2013 - 09:44

 Ε μετα ειναι και θεμα τροπου προφανως αλλα αυτο που πνιγει τον καημενο τον Hazama ειναι η παθητικη αποδοχη ακομα και μικρων πραγματων και θεωρει οτι καθως κανεις δεν μιλαει γιαυτα, δεν βελτιωνεται τιποτα. Το νοιωθω συχνα σε anime threads οπου γραφονται βλακειες αλλα δισταζω/βαριεμαι να γραψω για διαφορους λογους. Αφηνουμε το λαθος να περασει και δημιουργειται λαθος εντυπωση για μια καλη σειρα/ταινια/manga εχοντας αφησει τα καρκινοειδη αδιορθωτα.  Το πολυπλοκο ακομα και σε αυτο ειναι οτι δεν ειναι απολυτα αλτρουιστικο και πατροναριστικη θεληση υπεροχης σιγουρα εμπεριεχεται στο ολο

 

Βασικά, η αγανάκτηση του Χαζαμα είναι εντελώς κατανοητή για κάποια πράγματα, είναι σχεδόν απίθανο να μη βγεις έξω και 1 στις 5 φορές να μη συναντήσεις έναν άγνωστο που θα σε ενοχλήσει με τη συμπεριφορά ή τον τρόπο του, οπότε λίγο πολύ μπορεί να τον νιώσει κάποιος. Από εκεί και πέρα είναι θέμα νοοτροπίας νομίζω πώς θα το αντιμετωπίσει ο καθένας. Δηλαδή, πάρε το παράδειγμα που ανέφερες. Φαντάσου τώρα να ξεπερνούσες δισταγμούς και βαρεμάρα και να έκανες έναν νέο λογαριασμό με username τύπου "μασκοφορεμένος κάτι" και με ένα φαντεζί σετάκι και να άρχιζες να προσπαθείς να διορθώσεις τα αδιόρθωτα σε κάθε thread ενώ έχεις την επιλογή να το κάνεις ως Hanzo ξέρω εγώ (όσο το γράφω τόσο πιο γελοίο ακούγεται btw). Κάπου εκεί υπάρχει το πρόβλημα.

 

Εξάλλου η ιδέα του ήρωα όσο ρομαντική και αν είναι θα μπορούσε να προκαλέσει και άλλα προβλήματα, όπως μικρά παιδιά να προσπαθούν να τον μιμηθούν. Τραβηγμένο αυτό, αλλά θα μπορούσε. Νομίζω παίζει ρόλο και η επιλογή των ειδώλων. Για κάποια άτομα κάποια πράγματα που φαντάζουν ηρωικά π.χ. είναι η καθημερινότητά τους λόγω της δουλειάς τους, αλλά μένουν στην αφάνεια. Εδώ υπάρχει και το θέμα της αυτοπροβολής. Ο Χαζαμα ξέρει ότι κάποια στιγμή θα γίνει γνωστός, όπως οι ήρωες που έβλεπε στην τηλεόραση. Άρα στην ουσία νιώθει την ανάγκη να τον προσέχουν και να τον θαυμάζουν. Αυτό βέβαια, μαζί με διάφορες άλλες ανασφάλειες που μπορεί να φέρει ένας τέτοιος χαρακτήρας, προσδίδει ένα βάθος το οποίο ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα το εκμεταλλευτεί η σειρά. Γενικά η αντίθεση σε καταστάσεις και συμπεριφορές ενός χαρακτήρα δεν καθιστά τη σειρά αυτόματα κακή, ούτε εμποδίζει τη συνολική διασκέδαση, άλλωστε είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε.


ySss0UF.jpg


#25 DoB

DoB

    Gintamaniac

  • Members
  • 875 posts

Posted 12 October 2013 - 09:53

Τον Χαζάμα στην περίπτωση του flamenco τον έδειραν γιατί πιθανότατα ένιωσαν ότι τους στρίμωξε με το κύρηγμα, γιατί πιθανότατα ήταν αρκετά ευσυνήδητοι κατά βάθος. Αυτό το λέω επειδή από τις εκφράσεις τους κατά την διάρκεια του lecturing, φάνηκαν σαν να νιώθουν άσχημα.
 

 

Εμένα μου έκανε περισσότερο ότι οι ενοχλημένες εκφράσεις ήταν απόρροια της άφιξης ενός καραγκιόζη που ήρθε ξαφνικά να τους πει τι θα κάνουνε και τι όχι. Έτσι που ήταν σα θέατρο δε θα τον έπαιρνε σοβαρά πεντάχρονο, θα τον έπαιρναν αυτοί;

 

Το θέμα δεν είναι τι τους είπε, το θέμα είναι πώς τους τα είπε. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να λες ότι κάτι σ' ενοχλεί ή να εκφράζεις την άποψή σου, ακόμα κι αν η άποψη αυτή είναι λανθασμένη για μερικούς (σε σημείο βέβαια που δεν προσβάλλεις-κοροϊδεύεις τον άλλο), και γενικώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όταν βλέπεις ότι κάτι πάει στραβά να προσπαθήσεις να το διορθώσεις. Αλλά δε θα βάλεις και μάσκα να το παίξεις και ήρωας γι' αυτό το λόγο! Σε φάση "κοιτάξτε, τώρα εγώ σας κάνω ΜΕΓΑΛΗ χάρη, και σ' εσάς και στην κοινωνία, εντάξει;" Αν ήθελε πραγματικά να βοηθήσει κόσμο, υπήρχαν ένα σωρό τρόποι, αυτός ήθελε απλά να δειχθεί και να περιφέρεται σαν παγόνι. Τον μεθυσμένο πχ τι θα τον έκανε, θα τον ξεμεθούσε; Οι πράξεις του Hazama δείχνουν μόνο γιοκ νιονιό. Δε συμβάλλει πραγματικά στη βελτίωση της κοινωνίας, και πολύ πιθανό είναι να μην το σκέφτεται καν και να μένει επιφανειακά. Απλά κάνει το σόου του.

 

Γι' αυτό και τώρα το θέμα είναι πώς θα το χειριστεί η σειρά. Αν προσπαθήσει να εμβαθύνει στο χαρακτήρα του και να του λύσει τα κόμπλεξ και τις ανασφάλειες, και να μπορέσει να πει τις τυρίλες χωρίς μάσκα και χωρίς να νομίζει ότι αυτό τον κάνει ανώτερο απ' τους άλλους, τότε ναι, αξίζει. Αν όμως μείνει επιφανειακά στην πετριά του, δεν. Και το δεύτερο το φοβάμαι, μήπως γίνει κάπως: "Α, ένας απ' τους delinquents πείστηκε ξέρετε, άρα σωστό είναι αυτό που κάνει ο Hazama!" Αλλά όντως είναι νωρίς ακόμα για να κρίνουμε προς τα πού θα γείρει.



#26 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 12 October 2013 - 10:58

Βάση της απεικόνισης τους (βαμμένο μαλλί, χαβανέζικο πουκάμισο, hip hop fashion, school uniform etc) ήταν deliquents, και το flamenco δεν είναι η μόνη σειρά που παρουσιάζει την επανάσταση τους ενάντια στα πρέπει της κοινωνίας ως προβληματική συμπεριφορά. Σε ότι anime έχω δει, τέτοιοι χαρακτήρες παρουσιάζονται πάντα ως κυνικοί αλητόβιοι, που αν το στερεότυπο δεν μείνει μόνιμο θα φανεί και η ευγενική τους πλευρά.
Τον Χαζάμα στην περίπτωση του flamenco τον έδειραν γιατί πιθανότατα ένιωσαν ότι τους στρίμωξε με το κύρηγμα, γιατί πιθανότατα ήταν αρκετά ευσυνήδητοι κατά βάθος. Αυτό το λέω επειδή από τις εκφράσεις τους κατά την διάρκεια του lecturing, φάνηκαν σαν να νιώθουν άσχημα.

H κάθε σειρά παρουσιάζει τα πράγματα μέσα στο δικό της context. To "δεν είναι η μόνη σειρά" πραγματικά δεν μου λέει κάτι και δεν είναι κάποιου είδους δικαιολογία. Για κάθε μία σειρά που παρουσιάζει τους delinquents ως κυνικούς και ruthless υπάρχει άλλη μία που παρουσιάζει τα πράγματα από την πλευρά τους και δειχνεί ότι δεν είναι τόσο κακοί τύποι. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το να κρίνουμε με βάση την γενική απεικόνιση είναι εξαιρετικά προβληματικό.

Δεν ήταν δεδομένο ότι θα αποφάσιζαν να δείρουν τον Hazama. Oυσιαστικά δεν μας δικαιολογείται καν. Την μία στιγμή τους μιλάει ο Hazama και γελάνε και την αμέσως επόμενη μας δείχνει να τον κυνηγάνε με λοστό. Imo  λείπει ένα μεγάλο κομμάτι ανάμεσα στις δύο σκηνές το οποίο η σειρά φαίνεται να το παίρνει δεδομένο με βάση τα στερεότυπα, δικαιολογώντας εν μέρη τα όσα λέει ο Hazama και την στάση του. Εκεί είναι και η ένστασή μου. Στο πόσο αυτονόητο είναι ότι επειδή κάποιος δεν συμμορφώνεται με τα κοινωνικά στερεότυπα/κανόνες σημαίνει ότι είναι και επικίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των υπολοίπων. Είναι η δεύτερη φορά που μας παρουσιάζεται στο ίδιο επεισόδιο σε διάστημα δέκα λεπτών και χωρίς να μας δίνεται καμία ένδειξη για το αντίθετο. Είναι ένας συλλογισμός τόσο εξωφρενικός όσο το να προσπαθεί να περάσει κάποιος ως αυτονόητο ότι η οποιαδήποτε αλληλεπίδραση με έναν μεταλλά/punk/gansta style στην Ελλάδα θα έχει ως αποτέλεσμα να σε κυνηγάει με λοστό. Τα πιτσιρίκια έδειραν τον flamenco επειδή η σειρά απαιτούσε σεναριακά να το κάνουν ώστε να δικαιωθεί ηθικά ο πρωταγωνιστής και να μην φανεί παράλογος που αρχισε να φωνάζει σε πιτσιρίκια που απλά άραζαν.

Από εκεί και πέρα συμφωνώ ότι ο καθένας μπορεί να κρίνει έναν χαρακτήρα μεμονωμένα όπως θέλει χωρίς αυτό να λέει κάτι για τη σειρά. Το ότι εκνευρίστηκα εγώ με τον Hazama δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που τον έβλεπα εκνευριζόμουν με την σειρά.Επανερχόμενη όμως σε αυτά που λένε ο Hanzo και η Vaggeliw οφείλω να πω ότι τουλάχιστον για μένα η παρεμβατικότητα δεν δικαιολογείται σαν πράξη αυτή καθε αυτή. Παίζει μεγάλο ρόλο ο τρόπος η αφορμή και το κίνητρο. Είναι παράλογο σε μία τεράστια κοινωνία να περιμένεις ότι θα φέρεις όλους τους υπόλοιπους στα μέτρα σου και δεν θα σε ενοχλήσει κάτι. Εϊναι δε αλαζονικό το να περιμένεις να επιβάλλεις σε όλους τους υπόλοιπους την άποψή σου για το τι είναι σωστό και τι όχι, ειδικά από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποια παραβίαση που να υπαγορεύεται από το υπάρχον νομικό πλαίσιο, και δεν κινδυνεύει κάποιος. Υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στο θέλω να βοηθήσω κάποιον και στο είμαι νάρκισσος. Ο Flamenco είναι ξεκάθαρα στο δεύτερο και απλά ζει την φαντασίωσή του. Δεν προσπαθεί ουσιαστικά να αλλάξει τον κόσμο. Φαίνεται και από την προσέγγισή του αυτό. Δεν προσπαθείς να κάνεις κήρυγμα σε έναν μεθυσμένο άνθρωπο αν θες να τον βοηθήσεις. Φροντίζεις να φτάσει υγιής σπίτι του, και όταν θα είναι νηφάλιος του λες αυτό που θες να του πεις. Το να προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις σε εναν μεθυσμένο είναι το ίδιο ανούσιο με το να λες σε έναν ναρκωμανή ότι τα ναρκωτικά είναι κακό πράγμα. Θα νιώσεις καλά που έδωσες την πάνσοφη συμβουλή σου και από εκει και πέρα δεν θα κάνεις τιποτα. Μπράβο άλλαξες τον κόσμο (δεν). Ακόμη και μία εξωφρενική άποψη να ακούσεις στον δρόμο, μπορείς αν θες να συζητήσεις, όχι να πας να πεις στον άλλο να του πεις " αυτό είναι το σωστό, ακου με εμένα που ξέρω".



#27 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 12 October 2013 - 14:36

Yup ξέρω, δημιουργούνται προσβλητικές γενικεύσεις, οι οποίες όταν φοριούνται πάνω στον χαρακτήρα ωμά μήδε παραμικρής περαιτέρω κατεργασίας/σκέψης του στερούν κάθε πιθανότητα παρουσίασης ρεαλιστικής συμπεριφοράς και παράλληλα μειώνουν τις ομάδες ανθρώπων στις οποίες αναφέρονται. Είπα το "οι περισσότερες σειρές το κάνουν έτσι" επειδή το μυαλό μου εκείνη τη στιγμή σκεφτόταν ότι οι Yanki του επεισοδίου ήταν στερεοτυπικά plot devices, δεν το πήγαινα στα περί context.

Well said η τελευταία παράγραφος Iri, κατά ένα 95% συμφωνώ, αν και θα περιμένω λίγο ακόμα πρωτού πω τον Φλαμίγκο νάρκισσο γιατί δεν έχω πειστεί αν θέλει να βοηθήσει, αν θέλει να ποζάρει ή αν θέλει και τα δυο. Το ότι πήγε και έκανε το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει με την περίπτωση του μεθυσμένου, μπορεί να σημαίνει ότι απλά στερείται λογικής, κρίσης ή εμπειρίας που όφειλε όμως στην ηλικία του να έχει αναπτύξει, δεν με έχει πείσει (ακόμα) ότι τα intentions του είναι καθαρά ναρκισσιστικά και ότι τα κάνει όλα για το attention whoring. Επομένως στα επόμενα επεισόδια θέλω να μου πει σε τι περιβάλλον μεγάλωσε για να δω πόσο αποκομμένος ήταν από τον έξω κόσμο.
 

 

Αν όμως μείνει επιφανειακά στην πετριά του, δεν. Και το δεύτερο το φοβάμαι, μήπως γίνει κάπως: "Α, ένας απ' τους delinquents πείστηκε ξέρετε, άρα σωστό είναι αυτό που κάνει ο Hazama!" Αλλά όντως είναι νωρίς ακόμα για να κρίνουμε προς τα πού θα γείρει.

Ελπίζω να μην καταλήξει να κολυμπάει στις ψευδαισθήσεις μέχρι τέλους. Περιμένω προφανές character development από τον μίστερ, δεν έχω σκοπό να το παρακολουθήσω για το bromance μόνο :<


Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#28 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

    Ore-sama

  • Members
  • 836 posts

Posted 12 October 2013 - 21:09

Mixed feelings για το επεισόδιο. Το animation μου άρεσε αρκετά, καλές οι κινήσεις και το opening ήταν διασκεδαστικό, το ending γλυκούλι αλλά τίποτα παραπάνω από αυτά.

 

Η εισαγωγή μπορώ να πω ότι ήταν ικανοποιητική, καθώς παρακολουθούμε την καθημερινή ζωή του αστυνομικού που είναι γεμάτη ρουτίνα και φυσικά την κόβει η παρουσίαση του πρωταγωνιστή που ήταν λίγο περίεργη και με έκανε κάπως να γελάσω στην αρχή. Και φυσικά όλα τα πρόσωπα που συνάντησε και ξίνισε στην παρουσία τους είχαν σχέση με τον πρωταγωνιστή στην συνέχεια. Μάλλον μέσα σε ένα επεισόδιο έδειξε τουλάχιστον τρία στερεότυπα, δεν ξέρω αν θα το κάνει και στην συνέχεια αλλά ελπίζω τουλάχιστον να μην εστιάζει εκεί πέρα σε κάθε επεισόδιο, για να δείξει το δίκιο που έχει για την κοινωνία ο Hazama. Πολύ κατανοητός ο εκνευρισμός ή ίσως παράπονο του Hazama, αλλά ο τρόπος και η λύση που βρίσκει για να το κάνει και να αποδείξει στους άλλους ότι δεν είναι σωστοί. Δηλαδή στο παράδειγμα με τον μεθυσμένο, συμφωνώ με την Iri, δηλαδή με το να εμφανιστείς μπροστά του και να του πεις "ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ!" τι θα καταλάβεις. Ένας αλκοολικός και γενικά ό,τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε κατάσταση μέθης δεν νομίζω ότι μπορείς να το διορθώσεις με αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή μπορώ να κατανοήσω και να επικροτήσω κάποιον μέχρι ένα όριο φυσικά, που θα βγει και θα πει την γνώμη του χωρίς να έχει ενδοιασμούς -ποτέ βέβαια δεν ξέρεις και αν είναι σωστή- καθώς βλέπουμε την συμπεριφορά ενός ατόμου που μάλιστα είναι αστυνομικός που προτιμά να μην μπλεχτεί για να συνεχίσει να κυλάει η ζωή ωραία και καλά. Αλλά μάλλον εκεί που υπάρχει διαφωνία είναι στον τρόπο που επιλέγει να το κάνει αυτό ο Hazama. Δηλαδή το να πας να φωνάξεις σε κάτι γυμνασιόπαιδα με μια στολή και να σε πάρουν στα σοβαρά και φυσικά πρέπει να τους πεις ό,τι πραγματικά ισχύει εφόσον δείξει σκηνή βίας. Δεν ξέρω πως ακριβώς να την πάρω αυτήν την κίνηση και αυτήν την σκηνή, εκτός από το να καταλαβαίνω τα κίνητρά του και ότι θέλει να εκφράσει την γνώμη του. Κάν'το και χωρίς την στολή δηλαδή. 

 

Η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζει και αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω, το γεγονός της αυτοπροβολής του Hazama. Θέλω πραγματικά να δω πως θα εξελιχθεί, σαν ατμόσφαιρα ήταν γενικά καλό απλά προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα για τις επιλογές των χαρακτήρων. Ο Goto πχ είναι ο πιο απλός και κλασσικός άνθρωπος που μάλλον θα συναντήσεις και στην πραγματικότητα.

 

Αυτό που μου φάνηκε κάπως χαζό και ελπίζω να μην επαναληφθεί ήταν ότι στο τέλος του επεισοδίου, τον πήρε πάλι τηλέφωνο και του είπε ότι έχει πρόβλημα. Ελπίζω να μην το κάνει κάθε φορά που έχει πρόβλημα και αναμένω την εμφάνιση των υπολοίπων.


Edited by Kamen Tantei Zura, 12 October 2013 - 21:14.


#29 John Crabs

John Crabs

    Chessmaniac

  • Members
  • 398 posts

Posted 12 October 2013 - 23:09

Αν και εχει υπεραναλυθει το συγκεκριμενο επεισοδιο, ας πω και εγω σε μερικες γραμμουλες τις αποψεις μου. 

Αρχικα να πω πως το ανιμε βλεπεται ευχαριστα και εχει ενδιαφερον σαν υποθεση (και απο το πρωτο κι ολας επεισοδιο, μου κινει την περιεργια για το πως θα το τελειωσουν. Θα εχουμε αραγε βελτιωση στον κοσμο? Αν ναι, πως θα δειξουν την αντιθεση? κ.τ.λ.).

 

Τωρα οσο αφορα τον Hazama, δεν με ενοχλει σαν χαρακτηρας, αλλα ουτε και ο τροπος ο οποιος σκεφτεται και δρα. Απο πλευρα ζωης, εχει τα παντα (μια μεγαλη σπιταρονα, φημη, λεφτα...). Ωστοσο αυτο που θελει πραγματικα, ειναι να αλλαξει ο κοσμος προς το καλυτερο και να τιμωρηθει το εγκλημα, καθως επισης να αποτρεψει ατομα που μπορει στο μελλον να ακολουθησουν εγκληματικη πορεια. Γενικα ο τροπος με τον οποιο προσπαθει να το επιδιωξει αυτο δε με χαλαει για τον εξης λογο. Πολλες φορες, ειτε με συμμαθητες μου στο σχολειο, ειτε με ατομα που βλεπω στο δρομο, ειτε με συζητησεις που τυγχανει να ακουω μεσα στο λεωφορειο η σε μια καφετερια και γενικα οπου μπορει κανεις να συναντησει ατομα και να ακουσει διαφορα, υπαρχουν περιπτωσεις οπου ακουω κατι και με ενοχλει (και δεν ειναι οτι ενοχλουμε με το παραμικρο και οτι με πειραζουν ολα, απλα οταν κατι φαινεται οτι ειναι στραβο ειναι) και θελω αν γινεται να παω εκει και να του κανω κυρηγμα για το οτι αυτο που κανουν ειναι ενοχλητικο, λαθος και απλα με το να το κανουν δεν κερδιζουν κατι, απλα ο κοσμος τους κριτικαρει απο μεσα του αρνητικα. 

 

Ενα παραδειγμα που μου ερχεται στο μυαλο αυτη τη στιγμη ειναι το να εισαι μεσα στο λεωφορειο, να καθεσαι ηρεμα και ωραια και ξαφνικα να μπαινει μια ομαδα μανταχαλαδων και να αρχισουν να γκαριζουν η να βριζουν με τον γνωστο ελληνιστικο τροπο ο ενας τον αλλον αναλυοντας δυνατα τα πρωσοπικα τους η καποιο αλλο θεμα, το οποιο για αυτους μπορει να εχει ενδιαφερον, αλλα για τους υπολοιπους στο λεωφορειο, που θελουν να φτασουν στο προορισμο τους με ηρεμια και διχως πονοκεφαλο, δεν εχει ενδιαφερον. Και το ωραιο ειναι οτι ολοι ξερουμε (ακομα και οι ιδιοι), οτι αυτο που κανουν ειναι ενοχλητικο, ολοι τους σχολιαζουν ειτε με νοηματα, ειτε με ψιθυρους, αλλα κανεις δεν τους εξηγει πως αυτο που κανουν ειναι ανοητο και δεν δειχνουν ετσι οτι ειναι ΜΑΓΚΕΣ και δε ξερω και γω τι αλλο θελουν να δειξουν, αλλα αντιθετως δειχνουν οτι ειναι ενα ματσο βλαμμενα. 

 

Ετσι λοιπον, για μενα η σταση του Hazama, δεν μου φαινεται ενοχλητικη, αλλα αντιθετως μου φαινεται ενδιαφερουσα. Θελω να δω πως θα εξεληχθει παντως. Επισης, ξερουμε ποσα επεισοδια θα εναι?



#30 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 16 October 2013 - 04:41

Είμαι ο... δεύτερος που το βρίσκει σχεδόν τέλειο;:P

Πραγματικά, δεν είχε καμία σχέση με αυτό που φανταζόμουν, γι' αυτό και μου έκανε τόσο θετική εντύπωση. Τρομερά ενδιαφέρον θέμα, χαρακτήρες με αρκετό ψυχολογικό βάθος, και μέχρι στιγμής αρκετά καλός χειρισμός των καταστάσεων.

 

Spoiler:

O6rrvsU.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: NoitaminA, Manglobe, Fall 2013, comedy, action