Spoiler:
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Kill La Kill
Καταχωρήθηκε 21 Οκτώβριος 2013 - 22:50
Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2013 - 00:06
Το 3ο επεισοδιο με αφησε με ενα μεγαλο ?
τι ηταν αυτο???
Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2013 - 00:26
Oκ αυτό το επεισόδιο απλά με πέθανε, καλά έχει ξεφύγει τελείως η σειρά, πάει για το νόμπελ στο fanservice and mindfuck!
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 25 Οκτώβριος 2013 - 00:27
Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2013 - 13:30
''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''
-Ένας σοφός πρίγκιπας
''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''
-Kai, 6//11/2018
Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2013 - 05:27
Δεν είναι η ακάλυπτη κοιλίτσα και οι κώλοι που με ενοχλούν. Έχω δει Ikkitousen και Strike Witches και μου άρεσαν (όχι για το fanservice φυσικά).
Mήπως βλέπεις και τσόντες για την πλοκή τους; Έλα, πες το μας κι αυτό!
Το πρόβλημα είναι το objectification της πρωταγωνίστριας και η αποδυνάμωσή της εκτός των μαχών. Το Senketsu έχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στο σώμα της *wink*rapejoke*wink* και ο homeroom teacher σε κάθε ευκαρία εκμεταλλεύεται την θέση και ηλικία του είτε για να γδυθεί μπροστά της είτε για να της την "πέσει". Είναι λες και πρωταγωνιστής είναι η στολή και όχι η Ryuuko. Η Ryuuko απλά υπάρχει για να δείχνει κώλο και βυζί.
Nα μαντέψω: αντιπαθείς και το Dragonball λόγω των "rape jokes" του Muten Roshi που αντί για χειραψεία
στις γυναίκες τις χαιρετούσε χουφτώνοντας τα βυζιά τους;
Also
Youtube Video
Kαλύτερο μάθημα αγγλικής γλώσσας.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Vetus: 27 Οκτώβριος 2013 - 05:29
Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2013 - 07:29
Μην πείτε τίποτα κακό για το έργο που θα σώσει τα anime. Τσόντες, Dragonball ftw.
Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2013 - 13:17
Μην πείτε τίποτα κακό για το έργο που θα σώσει τα anime. Τσόντες, Dragonball ftw.
Το dragonball είναι αρίστουργήμα, μιλώντας για το Ζ συγκεκριμένα, είναι απίστευτη η αίσθηση όταν ακούς μόνο τον ήχο των επεισοδίων! Έτσι πρέπει να το βλέπουν οι σωστοί φαν, χωρίς εικόνα!
Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2013 - 19:32
η εκσταση που νιωθεις βλεποντας DB ξεπερνα αυτη των τσοντων.
Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2013 - 21:16
...τι είδα?
Καλύτερο ανιματιον απο το προηγούμενο είχε.
ε
Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2013 - 22:38
...τι είδα?
ε
Mαλλον λαθος λέξη, δεν με εκνεύρισαν τόσο τα ηλήθια CGI όσο/όπως στο προηγούμενο. Μιας και στο προηγούμενο είχε μερικές αρκετά καλές σκηνές. Έχει αρχίσει και με εκνευρίζει, χτυπάει στα μάτια γενικά το θέμα του animation, έχω αρχίσει και πιστεύω πως θα απολάμβανα πολύ περισσότερο σε μάνγκα.
Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2013 - 09:07
Όταν λες CGI εννοείς τα computer assisted animation που μοιάζουν με flash? Προσωπικά στο τελευταίο επεισόδιο μου κακοφάνηκαν πιο πολύ μιας και ήταν παντού και έκαναν το επεισόδιο να μοιάζει με άκυρο spin-off Όχι ότι δεν το απόλαυσα απλά ελπίζω να ήταν κάτι σαν παράκαμψη
Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2013 - 17:43
Τα φλας παλεύονται, μιας και μαλλον ενοειίς το 1/4 (και βαλε) του τελευταίου που ταν όλα chibi. Aν και ισχύει ότι έδινε περισσότερο αίσθηση κάποιοιoυ spin-off η special παρά κανονικού επεισοδίου. Εγώ αναφερόμουν σε κομάτια που δεν κάθονται να κάνουν κανονικό animation και το αποτέλεσμα φαίνεται σα να κουνάνανε χαρτάκια με παραμόρφωση. Υπάρχει σχεδόν σε όλα τα επεισόδια και με εκνευρίζει, απλα στο προηγούμενο ήτανε και σε μεγάλο βαθμό, ή τουλάχιστον αυτη την αίσθηση μου έδωσε. Βασικά ήτανε όσο είχανε τα chibi στο τελευταίο. Aλλα γενικά και τις καλοφτιαγμένες σκηνές να πιάσουμε είναι σα να ρίχνουνε όλο το βάρος των επεισοδίων στις μεταμορφώσεις με τις στολές και κάποιες απτις μάχες άφινωντας όλα τάλα στην ακρή.
Kυρίως σε αυτό το μέρο του επεισοδίου αναφέρωμαι...
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 28 Οκτώβριος 2013 - 17:46
Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2013 - 21:44
Εγώ αναφερόμουν σε κομάτια που δεν κάθονται να κάνουν κανονικό animation και το αποτέλεσμα φαίνεται σα να κουνάνανε χαρτάκια με παραμόρφωση.
Ακριβώς σε αυτό αναφέρομαι ως 'computer assisted flash-like' (έτσι λειτουργεί το flash)
Καταχωρήθηκε 29 Οκτώβριος 2013 - 03:47
Μου φάνηκε αρκετά ιδιαίτερο και ενδιαφέρον το πρώτο μισό του πρώτου επεισοδίου, μετά με απογοήτευσε αρκετά.
Το φιλοσοφικό νόημα που αποκομίζουμε είναι ότι "getting raped makes you stronger and sexier. Nice (not really)."
To δεύτερο μου έδωσε την εντύπωση ότι η τροπή που θα έπερνε η σειρά ήταν ξεκάθαρη, ή καλύτερα...μια ξεκάθαρη, βαρετή και αδιάφορη κατρακύλα.
Το τρίτο όμως, πάλι με έβαλε σε σκέψεις, ή τουλάχιστον εμπλούτισε κατά πολύ τις σκέψεις που έκανα για τη σειρά μέχρι να το δω. Δε συμφωνώ στο ότι είχε το περισσότερο fan service. Μάλλον το λιγότερο είχε, θα έλεγα, καθώς ήταν το μόνο επεισόδιο που αντιμετώπιζε αυτά που έδειχνε με μια πιο ξεκάθαρη κριτική και συμβολιστική ματιά.
Η σειρά δεν παύει να είναι dropable, και συμφωνώ με όσα αναφέρει ο erebos, (αν και ταυτόχρονα θεωρώ ότι είναι το λάθος επεισόδιο για drop, συν ότι υπάρχουν πιθανότητες εξέλιξης και ανατροπής) αλλά δεν είναι αμετάκλητα άθλια. Το τρίτο επεισόδιο δείχνει τουλάχιστον ότι η σειρά δεν είναι μουγκή ή εντελώς ριχή. Αυτό από μόνο του βέβαια δεν την κάνει ούτε deep ούτε άξια να τη δει κανείς. Θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί στην πορεία.
ε, δε μπορώ να πιστέψω ότι αυτό είναι ένα anime που έχει οποιοδήποτε βαθύτερο νόημα από το να χορτάσει θέαμα το ματάκι του μέσου otaku!
Μα το τρίτο επεισόδιο είπε πολλά με τον τρόπο του, δεν μπορείς να το αγνοήσεις και να δεις μόνο την εικόνα.
Θα έλεγα μάλιστα ότι ανατρέπει αρκετά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να δει τα rape "jokes" και την όλη παρουσιάση της σειράς. Η εικόνα "aspiring warrior-maidens που γονατίζουν στη σεξουαλικότητα και τις επιταγές του αντρικού ματιού" πηγαίνει να αντικατασταθεί (ή μαλλον να συνοδευτεί, δυστυχώς) από το εξής: " ο αναπόφευκτος βιασμός της ζωής και δυο διαφορετικές αντιμετωπίσεις αυτού στο ταξίδι αναζήτησης της απόλυτης δύναμης και αλήθειας".
Συμπαθώ την chairman γιατί διάλεξε να ελέγξει το βιαστή της -και συνεπακόλουθα τους ανθρώπους, και κάθε μορφή ζωής που καθορίζεται και επηρεάζεται από την αναπαραγωγή-, όχι να αφήσει αυτόν να ελέγξει αυτήν. Η μη υποταγή της στην ντροπή αλλά και ούτε σε κάποια εκβιαστική-αυθόρμητη προσκόλληση στο σώμα είναι αυτό που φαίνεται να στηρίζει την αγνότητα και τη δύναμή της. Απλά μου φαίνεται πως όλη η ακαδημία που έχει δομήσει (που απευθύνεται κατα κύριο λόγο από καταπιεσμένους υπανθρώπους και τίποτα αντάξιό της) είναι απλά μια πατερίτσα που στηρίζει τις ανασφάλειές της και της υπενθυμίζει πόσο αγνή και τέλεια είναι. Γιατί να καταπιέσει τόσο κόσμο και να τους επιβάλλει μια δύναμη που δεν είναι ψυχικά έτοιμοι να δεχτούν αντί να ξεκινήσει ένα ταξίδι αυτάρκειας; Μοιάζει είτε με μια μορφή εκδίκησης απέναντι στην ίδια τη ζωή ή με εκβιαστικό κομφορμισμό στις επιταγές της τάξης/οικογενείας της. Δεδομένου ότι μάλλον η ακαδημία προϋπήρχε και διευθύνετο από την οικογένειά της, ίσως είναι πιο κατανοητό.
Αντίθετα, η Makoi εκπροσωπεί κατά κάποιο τρόπο τους πληβείους των παραγκουπόλεων, γιατί αποδέχεται το παράλογο, το φυσικό, το εκβιαστικό, λόγω της δύναμης που δίνει, δεν προσπαθεί να το χαλιναγωγήσει, αλλά το χρησιμοποιεί ως καύσιμο για να συνεχίσει να ακολουθεί έναν σκοπό που μοιάζει ασήμαντος σε σχέση την αλοτρίωση που φαίνεται να υφίσταται η ίδια.
Ενισχύεται από τα λόγια της φίλης της σχετικά με την αποδοχή του σώματος (τα οποία εν αγνοία της βασίζονται περισσότερο σε δαρβινιστικές -survival goes to those who have the boobies- θεωρίες παρά σε κάποια λύση του υπαρξιακού ζητήματος της αντιμετώπισης του σώματος σε σχέση με το εγώ), σαν να αγνοεί ότι η μοναδική πηγή δύναμης βρίσκεται στο Senketsu, ενώ η σεξουαλικότητα από μόνη της δεν είναι δύναμη. Απλά αποδέχεται έναν βιασμό που τυχαίνει να της δίνει δύναμη, και το συνδέει με την αποδοχή του εαυτού της, σαν να υποννοείται ότι αυτό συμβαίνει με κάθε βιασμό. Κάπου εδώ φαίνεται να απολαμβάνει την κατάσταση, και η αγνή αναζήτηση της αλήθειας μοιάζει περισσότερο με μπούσουλα ζωής -να 'χουμε κάτι να ασχολούμαστε- παρά με ουσιαστικό προορισμό.
Όλα αυτά απολύτως κατανοητά, αλλά το κεφάλι μου εξακολουθεί να βρίσκει πιο συνειδητοποιημένη τη στάση της Chairman, παρά την υπαρκτή και αναπόφευκτη σύγκρουση.
Sorry αν τα λέω κάπως μπερδεμένα, ομολογώ κι εγώ ότι η σειρά δεν βοηθάει ιδιαίτερα να καταλήξω σε ξεκάθαρα συμπεράσματα, γι' αυτό και εκφράζω τον πονοκέφαλο που υφίσταμαι αυτή τη στιγμή και στο θρεντ.
Mήπως βλέπεις και τσόντες για την πλοκή τους; Έλα, πες το μας κι αυτό!
Nα μαντέψω: αντιπαθείς και το Dragonball λόγω των "rape jokes" του Muten Roshi που αντί για χειραψεία
στις γυναίκες τις χαιρετούσε χουφτώνοντας τα βυζιά τους;
Δε ξέρω αν το σχόλιο σου απευθύνεται αποκλειστικά στις επιλογές anime του Erebos, ή αν δίνει υπόννοιες για τη σειρά, αλλά η διαφορά ανάμεσα στην καλή τέχνη και το βολικό για ορισμένα κοινά θέαμα βρίσκεται κυρίως στο διαχωρισμό της τσόντας από τη μη τσόντα. Αυτό είναι και το ζήτημα με το kill la kill. Προσπαθούμε να αποφασίσουμε που ανοίκει, και κατά πόσο αποτελεί κάτι το ξεχωριστό ή κάτι το εύκολα αντικαταστήσιμο με μια τσόντα.
To υποτιθέμενο pervertedness του Roshi επηρεάζει ελάχιστα την πλοκή και τους χαρακτήρες σε σύγκριση με το βιασμό στο kill la kill. Το Dragonball έχει τα δικά του πράγματα να προσφέρει και να αντιμετωπίσει ως κύριο θέμα, ενώ ταυτόχρονα ανοίκει σε μια εποχή όπου τέτοιου είδους αστεία ήταν...αστεία και χρησιμοποιούνται απλά για να δωθεί χαλαρό κλίμα. Το Kill la kill σχεδόν διέπεται σχεδόν αποκλειστικά από θέματα τέτοιου είδους.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 29 Οκτώβριος 2013 - 03:48
Also tagged with one or more of these keywords: Studio Trigger, Fall 2013, High School, School Life, Action
Anime & Manga Discussion →
Σειρές Anime →
Dororo (2019)Started by Hazuki , 14 Δεκ 2018 ![]() |
|
||
Σειρές Anime →
Saint Seiya: Saintia ShoStarted by Kai , 04 Νοέ 2018 ![]() |
|
||
Σειρές Anime →