Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Green Blood

Action Historical Mature Seinen Kakizaki Masasumi

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 21 August 2013 - 22:14

5wkz.png

Author & Artist: Kakizaki Masasumi

Genres: Action, Historical, Mature, Seinen
Year: 2011

Status Complete in japan (Scanlation on going)

Ο Kakizaki Masasumi ειναι γνωστος στους φιλους των manga και των anime απο δουλειες του οπως το Rainbow, Hideout, Kansen Rettou και το one shot Toujuushi Bestialious. Σε καθε μια απο αυτες ταξιδευει τον αναγνώστη σε τελειως διαφορετικες γωνιες τις γης και περιστασεις, απο φυλακη της Ιαπωνιας των 50s σε εξωτικο νησι και απο εκει σε συγχρονη εποχη και ρωμαικη αρενα εναντια σε δρακο. Η δραση και η δυνατοτητα του να περνα εντονεςι καταστασεις του εξασφαλισαν ευρεια αποδοχη. Αυτην την φορα επεκταθηκε στον τομεα των Western. Ξεκινησε απο το 2011 λοιπον στο περιοδικο Υοung Magazine της Kodansha και εχει ολοκληρωθει στην Ιαπωνια στους 5 τομους. Το scanlation το εχουν αναλαβει οι Easy going scans σε συνεργασια με τους Kotonoha και ειναι στον τριτο τομο, βγαζοντας update σε τακτικα διαστηματα.

ykql.jpg

  Η σειρα μας τοποθετειται χρονικα μετα τον Αμερικανικο Εμφυλιο και την αρχη της βιομηχανικης επαναστασης για τις ΗΠΑ. Μεταναστες απο ολη την Ευρωπη φτανουν στην Αμερικη αναζητωντας διεξοδο σε μια καλυτερη ζωη απο οτι στον τοπο τους. Αντι για το Αμερικανικο ονειρο ομως, αυτο που τους περιμενε ηταν ο ρατσισμος η φτωχια και οι κακουχιες. Πληθος ανθρωπων φτανουν καθημερινα από τα λιμανια και πλημμυριζουν το Μανχαταν της Νεας Υόρκης. Το Five Points ηταν εκεινη την εποχη το χειρότερο γκετο του κοσμου. Φονοι ληστειες και βιασμοι ηταν καθημερινο φαινομενο και κανεις δεν εδινε πια σημασια ποσο μαλλον η αστυνομια η οποια επωφελουταν απο αυτην την κατασταση.

Σε αυτο το μερος που επικρατει η ανομια ζουν δυο αδερφια. Ο Luke Βurns και ο Βrad. O Luke εχει συνειδητοποιησει απο πολυ νωρις οτι υπαιτιοι για την εξαθλιωση του απλου κοσμου ειναι οι συμμοριτες οι οποιοι εκμεταλλευονται τα πάντα προς αποκλειστικό οφελος τους. Αυτο το οποιο δεν εχει συνειδητοποιησει ομως ειναι οτι ο μεγαλυτερος αδερφος του ο Brad προκειμενου να μπορεσουν να ζουν την καθημερινη τους ζωη εχει αναγκαστεί να γινει εκτελεστης για λογαριασμο μιας απο τις μεγαλυτερες συμμοριες. Ειναι δε τοσο αποτελεσματικος στη δουλεια του που εχει κερδισει το προσωνυμιο Grimm Ripper και αποτελεί τον φοβο και τον τρομο του Five Points.

3p.png ttew.png
 

To Καποτε στην Αμερικη συναντα το "Συμμοριες της Νεας Υορκης". Ο δημιουργος καταφερνει να δωσει μια πολυ μουντη αλλα παραστατικη εικονα της ζωης εκεινης της εποχης. Τιποτα δεν ειναι ευκολο και τιποτα δεν δινεται ελευθερα. Ακομη και για τα πιο απλα πραγματα πρεπει να παλεψεις σε μια κοινωνία η οποια ακολουθει τους δικους της κανονες. Πολυ ενδιαφερουσα δουλεια η οποια φευγει παρα πολυ γρηγορα και κρατα το ενδιαφερον. Σε ολα τα παραπανω βοηθα και το ταλεντο του δημιουργου στο σχεδιο. Καθαρες και αποτομες γραμμες γεματες λεπτομερεια δινουν την αισθηση του φθαρμενου. Σαν να παρακολουθεις τους ηρωες μεσα απο καποιο φιλτρο. Παρολαυτα οσο ενδιαφερουσα και να ειναι η σχεση των δυο αδερφιων και γεματη δραση και ανατροπες η πλοκη αισθανομαι οτι στην ιστορια λειπει κατι που θα το πηγαινε απο το διασκεδαστικη και καλοδουλεμενη δουλεια, στο ενα πραγματικα καλο manga. Δεν μπορω να το προσδιορισω ακριβως αλλα αν επρεπε να το περιγραψω ειναι οτι δεν εχει καποια τρομερη πρωτοτυπια και ουσια. Ειναι μια ωδη σε ολες τις western ιστοριες με μια δοση underworld αλλα ενω αντιλαμβανομαι την δραματικοτητα της καταστασης αδυνατω προσωπικα να νιωσω το οποιοδηποτε συναισθημα. Ειναι κατι το οποίο το έχω παρατηρησει και σε αλλες δουλειες του συγκεκριμενου και δεν εχω καταλαβει μεχρι στιγμης το γιατι συμβαινει αυτο. Νομίζω οτι αν απαγκιστρωνοταν απο τα πρεπει του genre και αφηνε τους χαρακτηρες του (και εννοω ολους) να αναπνευσουν λιγακι απο τα στερεοτυπα θα ηταν πολυ πιο δυνατη συναισθηματικα η ιστορια. Παρολαυτα δεν μπορω σε καμια περιπτωση να πω οτι μετανιωσα που το επιασα.

oqm2.png

 
 
 



#2 Umi no Ossan

Umi no Ossan

    The last 20th Century Boy

  • Members
  • 503 posts

Posted 23 August 2013 - 00:06

Πολύ ωραία σειρά, με ενδιαφέρον θεματολογία κ ακόμα πιο ωραίο σχέδιο !!! Με κέρδισε κατευθείαν !!!


Humans are weak... but we want to live... even if we're wounded... or tortured... we feel the pain...

#3 Holy_Dice

Holy_Dice

    stay out ... of my territory ...

  • Members
  • 38 posts

Posted 08 September 2013 - 12:17

πραγματικα λατρευω αυτον το mangaka  .....  τα drawing skills ειναι απλα καταπληκτικά ..αν και το Green Βlood  γερνει λιγο σεναριακα  το αρτ σου σε αποζημιώνει ..... 


Edited by Holy_Dice, 08 September 2013 - 12:28.

JkhE7UI.png


#4 Battlemage

Battlemage

    Anime Freak

  • Members
  • 376 posts

Posted 23 September 2013 - 21:28

Πολύ ωραίο manga με καταπληκτικό σχέδιο και άφθονη δράση.

 

Spoiler: chapter 28


Posted Image



Also tagged with one or more of these keywords: Action, Historical, Mature, Seinen, Kakizaki Masasumi