Tρομαζω λίγο με το πόσο υποκειμενικα παρουσιάζετε τα πράγματα οσοι ειστε υπέρμαχοι της ΕΡΤ. Εντυπωσιάζομαι επίσης που πραγματικά πιστευετε (ή τουλαχιστον ετσι το παρουσιάζετε, διοτι αληθεια δυσκολεύομαι να το πιστεψω) οτι η μοναδικη της χρηματοδοτηση ηταν τα 4,30 στη ΔΕΗ.
Μη μας έχεις για χαζούς. Προφανώς και η ΕΡΤ έπαιρνε κι απ' αλλού λεφτά (for starters, διαφημίσεις, duh). Επίσης προφανώς έπαιρνε τα διπλάσια λεφτά από οικογένιες με δύο σπίτια (και δύο λογαριασμούς ΔΕΗ). Still, το € 4,30 το τόνισα ξανά και ξανά γιατί απλά έχω βαρεθεί να ακούω το "έχω βαρεθεί να πληρώνω για την ΕΡΤ". Λες και η ΕΡΤ ήταν αυτή που έκανε την τσέπη τους πραγματικά να ματώσει όλα αυτά τα χρόνια! Και κάθονται και διαβάζουν τους μισθούς των υψηλόμισθων της ΕΡΤ για να ικανοποιήσουν το confirmation bias τους, λες και παρόμοιοι παχυλοί μισθοί δεν υπάρχουν στις υψηλόβαθμες θέσεις... κάθε εταιρίας ever! Ή μήπως να πιάσουμε τους μισθούς των βουλευτών;
Τεσπα επειδη δεν εχω και πολυ ωρα που σχολασα, θα πω επιγραμματικά το εξης. Οχι, δε συμφωνω προφανως με τον τροπο που εκλεισε, και δε γουσταρω κανεις να κλεινει ετσι. Αλλα δε θα λυπηθω καθολου. Επισης, ειμαι σιγουρος οτι εκλεισε γιατι ηταν πασοκομαγαζο, και συνδιαστηκε με πιεσεις για μειωση εξοδων, αλλα η χωρα μου με εχει συνηθισει οτι δεν θα ακολουθησει κατι καλυτερο, η εστω πολυ καλυτερο. Ουτε οτι τα λεφτα που θα γλιτωσουμε θα μεινουν στην τσεπη μας, η θα μας επιστραφουν σε ειδος και υπηρεσιες με καποιο τροπο.
Κρίμα λοιπόν που σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή αποδεικνύεσαι αχάριστος και δεν εκτιμάς τα όσα πρόσφερε αυτός ο οργανισμός σε σένα και σε όλους τους έλληνες, επιλέγοντας αντιθέτως να εστιάσεις την προσοχή σου σε πράγματα όπως... πόσοι προσλήφθηκαν επί ΠΑΣΟΚ. Διότι αυτό για σένα είναι αρκετό για να καταδικάσει ολόκληρη την ΕΡΤ.
Κεννυ, η σποντα για τα πολιτικα πιστευω μπορει να σου επιστραφει εξισου ευκολα να ξερεις. Δεν ειναι ασπρο/μαυρο η ολη υποθεση. Και απο τις δυο πλευρες υπαρχουν μεγαλα συμφεροντα, και στις δυο περιπτωσεις η πλειοψηφια του λαου βγαινει χαμενη.
Όποιος πιστεύει ότι έχει καλό αντεπιχείρημα, ας έρθει να το γράψει. Προσωπικά, κάθε φορά που ακούω κάποιον να λέει "σιγά μωρέ, τι το σπουδαίο χάσαμε με την ΕΡΤ;", my anti-intellectualism detector is beeping. Και που τοποθετούνται συνήθως πολιτικά κάτι τέτοια άτομα; Δεξιότερα της δεξιάς.
Και για δες κάτι συμπτώσεις, η Χρυσή Αυγή είναι το μοναδικό κόμμα που συμφωνεί με το Σαμαρά και την υπόλοιπη ΝΔ για το κλείσιμο της ΕΡΤ. I fucking wonder why...