Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Η κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ!

• Please log in to reply
215 replies to this topic

#91 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 12 June 2013 - 15:15

Για να τελειώνει το θέμα με τα λεφτά που δίνουμε στην ΕΡΤ, στα περισσότερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης τα δημόσια κανάλια τα χρηματοδοτεί το κράτος που είναι και το σωστό γιατί οι συχνότητες εκπομπής στοιχίζουν κάτι χιλιάδες € οπότε αν θες να έχεις ιδιωτική τηλεόραση (κατά συνέπεια έσοδα από το τίμημα που πρέπει να καταβάλει το κάθε κανάλι για να εκπέμπει) θα πρέπει να πληρώνει και το δημόσιο αλλιώς θα έπεφταν βροχή οι μηνύσεις για αθέμιτο ανταγωνισμό!

Κάπου εδώ να υπενθυμίσω σε όσους χορεύουν πάνω από το πτώμα της ΕΡΤ τα 0 (μηδέν) ευρώ που έχουν πληρώσει στο ελληνικό δημόσιο όλοι οι μεγάλοι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί για τη συχνότητα που καταλαμβάνουν.

Αλλά όχι, η κακή ΕΡΤ φταίει για όλα!

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#92 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 12 June 2013 - 15:16

Δεν μασάει ο Σαμαράς λέμε, θα τα κλείσει όλα

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5023506/ametakinhtos-gia-thn-ert-o-samaras-kapoioi-theloyn-na-diathrhthei-h-adiafaneia-kai-h-spatalh/
phmava.php

#93 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts

Posted 12 June 2013 - 15:31

Δεν μασάει ο Σαμαράς λέμε, θα τα κλείσει όλα

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5023506/ametakinhtos-gia-thn-ert-o-samaras-kapoioi-theloyn-na-diathrhthei-h-adiafaneia-kai-h-spatalh/

Super Samaras, here to save us all.

Posted Image

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#94 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 12 June 2013 - 15:38

Κάπου εδώ να υπενθυμίσω σε όσους χορεύουν πάνω από το πτώμα της ΕΡΤ τα 0 (μηδέν) ευρώ που έχουν πληρώσει στο ελληνικό δημόσιο όλοι οι μεγάλοι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί για τη συχνότητα που καταλαμβάνουν.

Μακάρι να ήταν μόνο αυτό Kenny, ξεχνάς τα δάνεια των ιδιωτικών καναλιών που απ'οτι φαίνεται έτσι όπως πάει θα τα πληρώσουμε εμείς σε λίγο καιρό.

Edited by Yojimbo, 12 June 2013 - 15:39.

#95 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 231 posts

Posted 12 June 2013 - 15:41

Δεν μπορώ όμως παρά να αναρρωτηθώ: Εάν στις τελευταίες εκλογές το σχεδόν 40 % που απουσίαζε ΠΗΓΑΙΝΕ να ψηφίσει, θα είχαμε σήμερα Σαμαρά να αποφασίζει και να διατάζει; :hmmm:

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#96 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 12 June 2013 - 15:51

Tρομαζω λίγο με το πόσο υποκειμενικα παρουσιάζετε τα πράγματα οσοι ειστε υπέρμαχοι της ΕΡΤ. Εντυπωσιάζομαι επίσης που πραγματικά πιστευετε (ή τουλαχιστον ετσι το παρουσιάζετε, διοτι αληθεια δυσκολεύομαι να το πιστεψω) οτι η μοναδικη της χρηματοδοτηση ηταν τα 4,30 στη ΔΕΗ.

Ενδεικτικα για τη νοοτροπια του πως ξοδευε, θα πω οτι μιλάμε για το ιδιο καναλι, που οταν εδινε η νοβα προσφορα για τους αγωνες του ολυμπιακου Χ εκατομμυρια, πηγαινε και χτυπαγε με προσφορα 3χ, και οχι χ + y συμπληρωμα οπως θα περιμενε κανεις.

Τεσπα επειδη δεν εχω και πολυ ωρα που σχολασα, θα πω επιγραμματικά το εξης. Οχι, δε συμφωνω προφανως με τον τροπο που εκλεισε, και δε γουσταρω κανεις να κλεινει ετσι. Αλλα δε θα λυπηθω καθολου. Επισης, ειμαι σιγουρος οτι εκλεισε γιατι ηταν πασοκομαγαζο, και συνδιαστηκε με πιεσεις για μειωση εξοδων, αλλα η χωρα μου με εχει συνηθισει οτι δεν θα ακολουθησει κατι καλυτερο, η εστω πολυ καλυτερο. Ουτε οτι τα λεφτα που θα γλιτωσουμε θα μεινουν στην τσεπη μας, η θα μας επιστραφουν σε ειδος και υπηρεσιες με καποιο τροπο.

Κεννυ, η σποντα για τα πολιτικα πιστευω μπορει να σου επιστραφει εξισου ευκολα να ξερεις. Δεν ειναι ασπρο/μαυρο η ολη υποθεση. Και απο τις δυο πλευρες υπαρχουν μεγαλα συμφεροντα, και στις δυο περιπτωσεις η πλειοψηφια του λαου βγαινει χαμενη.

stasou%2520mygdala.jpg

#97 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts

Posted 12 June 2013 - 16:45

Tρομαζω λίγο με το πόσο υποκειμενικα παρουσιάζετε τα πράγματα οσοι ειστε υπέρμαχοι της ΕΡΤ. Εντυπωσιάζομαι επίσης που πραγματικά πιστευετε (ή τουλαχιστον ετσι το παρουσιάζετε, διοτι αληθεια δυσκολεύομαι να το πιστεψω) οτι η μοναδικη της χρηματοδοτηση ηταν τα 4,30 στη ΔΕΗ.

Μη μας έχεις για χαζούς. Προφανώς και η ΕΡΤ έπαιρνε κι απ' αλλού λεφτά (for starters, διαφημίσεις, duh). Επίσης προφανώς έπαιρνε τα διπλάσια λεφτά από οικογένιες με δύο σπίτια (και δύο λογαριασμούς ΔΕΗ). Still, το € 4,30 το τόνισα ξανά και ξανά γιατί απλά έχω βαρεθεί να ακούω το "έχω βαρεθεί να πληρώνω για την ΕΡΤ". Λες και η ΕΡΤ ήταν αυτή που έκανε την τσέπη τους πραγματικά να ματώσει όλα αυτά τα χρόνια! Και κάθονται και διαβάζουν τους μισθούς των υψηλόμισθων της ΕΡΤ για να ικανοποιήσουν το confirmation bias τους, λες και παρόμοιοι παχυλοί μισθοί δεν υπάρχουν στις υψηλόβαθμες θέσεις... κάθε εταιρίας ever! Ή μήπως να πιάσουμε τους μισθούς των βουλευτών;

Τεσπα επειδη δεν εχω και πολυ ωρα που σχολασα, θα πω επιγραμματικά το εξης. Οχι, δε συμφωνω προφανως με τον τροπο που εκλεισε, και δε γουσταρω κανεις να κλεινει ετσι. Αλλα δε θα λυπηθω καθολου. Επισης, ειμαι σιγουρος οτι εκλεισε γιατι ηταν πασοκομαγαζο, και συνδιαστηκε με πιεσεις για μειωση εξοδων, αλλα η χωρα μου με εχει συνηθισει οτι δεν θα ακολουθησει κατι καλυτερο, η εστω πολυ καλυτερο. Ουτε οτι τα λεφτα που θα γλιτωσουμε θα μεινουν στην τσεπη μας, η θα μας επιστραφουν σε ειδος και υπηρεσιες με καποιο τροπο.

Κρίμα λοιπόν που σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή αποδεικνύεσαι αχάριστος και δεν εκτιμάς τα όσα πρόσφερε αυτός ο οργανισμός σε σένα και σε όλους τους έλληνες, επιλέγοντας αντιθέτως να εστιάσεις την προσοχή σου σε πράγματα όπως... πόσοι προσλήφθηκαν επί ΠΑΣΟΚ. Διότι αυτό για σένα είναι αρκετό για να καταδικάσει ολόκληρη την ΕΡΤ.

Κεννυ, η σποντα για τα πολιτικα πιστευω μπορει να σου επιστραφει εξισου ευκολα να ξερεις. Δεν ειναι ασπρο/μαυρο η ολη υποθεση. Και απο τις δυο πλευρες υπαρχουν μεγαλα συμφεροντα, και στις δυο περιπτωσεις η πλειοψηφια του λαου βγαινει χαμενη.

Όποιος πιστεύει ότι έχει καλό αντεπιχείρημα, ας έρθει να το γράψει. Προσωπικά, κάθε φορά που ακούω κάποιον να λέει "σιγά μωρέ, τι το σπουδαίο χάσαμε με την ΕΡΤ;", my anti-intellectualism detector is beeping. Και που τοποθετούνται συνήθως πολιτικά κάτι τέτοια άτομα; Δεξιότερα της δεξιάς.

Και για δες κάτι συμπτώσεις, η Χρυσή Αυγή είναι το μοναδικό κόμμα που συμφωνεί με το Σαμαρά και την υπόλοιπη ΝΔ για το κλείσιμο της ΕΡΤ. I fucking wonder why...

2112.gif

#98 pasxaleas

pasxaleas

Smell the bunny

• Members
  • 863 posts

Posted 12 June 2013 - 16:47

Youtube Video

09pntFA.png?1

#99 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 12 June 2013 - 17:32

Στο δρόμο ακόμη 3.000 άνθρωποι. Τέλος τα μεροκάματα για ακόμη 3.000 οικογένειες. Λες πως σε ενοχλούσε που πλήρωνες 4€ το μήνα την ΕΡΤ στο λογαριασμό σου επειδή δεν την έβλεπες. Οπότε καλύτερα να την κλείσουν. Για να το διευρύνω λίγο αυτό. Κι εγώ δεν πήγα ποτέ στην Κάρπαθο αλλά τους δρόμους και από δικά μου χρήματα τους έκαναν. Να μην τους έκαναν λοιπόν αφού δεν τους είδα και ίσως να μην τους δω ποτέ. Και το νερό που πίνει το παιδί σου στο δημόσιο σχολείο να το κόψουν. Πληρώνεται και από μένα αλλά εγώ δεν έχω παιδί να πίνει από αυτό. Γιατί να το πληρώνω λοιπόν; Και τον Στρατό; Τον στρατιωτικό ποιος τον πληρώνει; Γιατί να τον πληρώνω αφού δεν είμαστε σε πόλεμο; Να τον καταργήσουν. Να τους απολύσουν όλους και άμα μας την πέσουν, βλέπουμε. Και τους Πυροσβέστες. Να τους απολύουν το χειμώνα. Μόνο το καλοκαίρι να τους πληρώνω. Γιατί; Άσε που άμα μένεις στην πόλη τι σε νοιάζει για το δάσος. Ας καούν όλα. Γιατί να πληρώνω κι εγώ που μένω στην πόλη; Και το δημόσιο ιατρείο που φτιάχτηκε στη Λέρο, να μην το έκαναν ποτέ. Αφού κι εγώ πλήρωσα γι αυτό και ίσως να μην το χρειαστώ ποτέ. Και το σχολείο που έγινε στην Ορεστιάδα, να μην το έχτιζαν. Γιατί να πληρώνω κι εγώ ένα σχολείο, που δεν θα δω ούτε εγώ, ούτε το παιδί μου. Άσε που δεν έχω παιδί. Κι άμα δεν κάνω; Γιατί να πληρώνω εγώ για τις σπουδές των παιδιών; Και το παιδί του γείτονα που σώθηκε από την άρρωστη καρδιά του στο δημόσιο νοσοκομείο; Από τις ασφαλιστικές εισφορές που έδινα και εγώ, σώθηκε. Να μην σωζόταν. Αφού δεν το γνώριζα και ίσως να μην το μάθω ποτέ. Και αν σου φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά, μην χαμογελάς γιατί είναι και αυτά στο πρόγραμμα. Θα συμβούν και μάλιστα γρήγορα.
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους. Τους άνεργους, τους άστεγους. Αλληλεγγύη σε όλους τους συνανθρώπους μας. Κι αν δεν σε απασχολούν οι υπόλοιποι, σκέψου έστω το τομάρι σου. Κάποια στιγμή θα χρειαστείς βοήθεια... Ας έχεις κάπου να τη ζητήσεις... Γιατί τότε δεν θα χαίρεσαι.

2bbd14fc.jpg

#100 JalexWave

JalexWave

Starting...

• Members
  • 31 posts
  • LocationAthens

Posted 12 June 2013 - 17:45

Μόλις ενημερώθηκα για αυτά. Το ότι πάμε κατά διαόλου το ξέρουμε. Το ότι φλερτάρουμε με τη χούντα και αυτό το μάθαμε.Δυστυχώς ή ευτυχώς, όλο το δημόσιο είναι από τα πιο νωθευμένα "θέματα" , πρέπει να γίνουν αλλαγές. Αλλά ακόμη κλαδεύουν το πρόβλημα, δεν κόβουν την ρίζα

#101 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 12 June 2013 - 17:57

και συνδιαστηκε με πιεσεις για μειωση εξοδων

Να προσθεσω εδω οτι η Τροικα πιεζε απο την πρωτη στιγμη για απολυσεις στο Δημοσιο και επρεπε καποια στιγμη να το κανουν. Επισης να πω κατι σχετικα με ολα τα καλα που λετε για την ΕΡΤ, οτι η ιδια εδωσε κοντα στα 10 εκ+ 3 εκ ευρω σε Ολυμπιακο, Ξανθη +10 εκ για ChL ενω το Mega αν ειχα διαβασει καλα ειχε κανει παραγωγη 1 εκ στο Νησι (που ακουσα πολυ καλες κριτικες).

Edited by Kenobi-sensei, 12 June 2013 - 17:57.

#102 Wild Monkey

Wild Monkey

Going Bananas

• Members
  • 184 posts

Posted 12 June 2013 - 18:03

Πως να κοψουν τη ριζα αυτη που το φυτεψαν εκει in the first place? Σοβαρα τωρα, παροτι διαφωνω με το κλεισιμο της ΕΡΤ πιστευω θα ειχα σχετικα περισσοτερη ανοχη αν το εκανε καποιος που δεν ειναι βουτηγμενος στη λασπη οπως ειναι ο Σαμαρας και η ΝΔ.

Αφενος το οτι δεν τους εκατσε χθες η ιδιωτικοποιηση της ΔΕΠΑ, αφετερου οτι εκει στη ΝΔ κυνηγανε σα λυσσασμενοι τους ψηφοφορους της ΧΑ, οδηγησε στα χθεσινα πρωτοφανη...

Αλλα το χειροτερο απ'ολα κατα τη γνωμη μου ειναι η αντιδραση του περισσοτερου κοσμου, που φαινεται να το αποδεχεται/χειροκροτει. Η χαιρεκακια του να χανει καποιος τη θεση του επειδη ειναι δημοσιος υπαλληλος με ξεπερνα. Το consensus σημερα ειναι οτι ΟΛΟΙ οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι βολεμενοι, διορισμενοι, ξυστες, λαμογια, κηφηνες, κοπροσκυλα και τους αξιζει να απολυθουν συλληβδην.

#103 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts

Posted 12 June 2013 - 18:30

Επισης να πω κατι σχετικα με ολα τα καλα που λετε για την ΕΡΤ, οτι η ιδια εδωσε κοντα στα 10 εκ+ 3 εκ ευρω σε Ολυμπιακο, Ξανθη +10 εκ για ChL

... κι έπαιζε διαφημίσεις στα ημίχρονα οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα της απόσβεσαν όλο το κόστος, και με το παραπάνω.

Κανείς δεν αγοράζει τα δικαιώματα για μετάδοση αγώνων ποδοσφαίρου για να μπει μέσα οικονομικά. Και δεν είναι δα και δύσκολο να βγάλεις χρήματα από high profile αγώνες όπως αυτούς του Ολυμπιακου και του Champions' League. Όλες οι εταιρίες αυτοκινήτων και ποτών ψοφάνε γι' αυτό το timeslot και πληρώνουν χυδαία λεφτά για ένα spotάκι των 20 δευτερολέπτων. Υπολόγισε πόσα τέτοια παίζονται πριν τον αγώνα, στο ημίχρονο και στη λήξη, and there you go.

Just a thought: Επειδή η ΕΡΤ χρηματοδοτούνταν ΚΑΙ από τους έλληνες πολίτες, δε σημαίνει ότι σαν επιχείρηση δεν φρόντιζαν να βγάζουν κέρδη και μόνοι τους. Σιγά που θα έριχναν συστηματικά λεφτά σε μία οικονομική καταβόθρα χωρίς απόλυτη βεβαιότητα για απόσβεση και κέρδη. Άμα ήθελαν κάτι τέτοιο, αντί για δικαιώματα αγώνων ποδοσφαίρου θα αγόραζαν δικαιώματα για anime, ξέρω 'γώ.

ενω το Mega αν ειχα διαβασει καλα ειχε κανει παραγωγη 1 εκ στο Νησι (που ακουσα πολυ καλες κριτικες).

Αξιόλογες σειρές είχε και η ΕΡΤ (arguably περισσότερες απ' ότι όλα τα ιδιωτικά κανάλια μαζί), και χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύει περιουσίες πάνω τους. Δεν κάνει το budget τη σειρά άλλωστε.

Πως να κοψουν τη ριζα αυτη που το φυτεψαν εκει in the first place? Σοβαρα τωρα, παροτι διαφωνω με το κλεισιμο της ΕΡΤ πιστευω θα ειχα σχετικα περισσοτερη ανοχη αν το εκανε καποιος που δεν ειναι βουτηγμενος στη λασπη οπως ειναι ο Σαμαρας και η ΝΔ.

Αφενος το οτι δεν τους εκατσε χθες η ιδιωτικοποιηση της ΔΕΠΑ, αφετερου οτι εκει στη ΝΔ κυνηγανε σα λυσσασμενοι τους ψηφοφορους της ΧΑ, οδηγησε στα χθεσινα πρωτοφανη...

Αλλα το χειροτερο απ'ολα κατα τη γνωμη μου ειναι η αντιδραση του περισσοτερου κοσμου, που φαινεται να το αποδεχεται/χειροκροτει. Η χαιρεκακια του να χανει καποιος τη θεση του επειδη ειναι δημοσιος υπαλληλος με ξεπερνα. Το consensus σημερα ειναι οτι ΟΛΟΙ οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι βολεμενοι, διορισμενοι, ξυστες, λαμογια, κηφηνες, κοπροσκυλα και τους αξιζει να απολυθουν συλληβδην.

Ε τα 'χουμε πει τώρα αυτά. Δημόσιοι υπάλληλοι ο καρκίνος που σκοτώνει αυτή τη χώρα, κοπρίτες, ακαμάτηδες κτλ κτλ, ευτυχώς που υπάρχουν γνήσιοι άνθρωποι του μόχθου όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος που ξεσκεπάζει τις βρωμιές τους.

2112.gif

#104 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 12 June 2013 - 18:30

Σχεδόν 24ωρο στον αέρα έκλεισε η πειρατική ΕΡΤ και ΕΡΑ. Και με την υποστήριξη EBU, ΡΙΚ και RTVe και διάφορων ελληνικών τοπικών σταθμών που λειτουργούν σαν αναμεταδότες.
Makes me wonder: πόσο νομιμοποιείται πλέον η ΝΔ_ να κυβερνά, αφού δεν μπορεί να εφαρμόσει τις αποφασίσεις της;

Εντωμεταξύ, το πειρατικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ είναι πραγματική απόλαυση. Αυτή την ΕΡΤ να θέλετε, αυτή την ΕΡΤ να διατηρήσετε. Χωρίς το διορισμένο από την κάθε κυβέρνηση μάνατζμεντ. Με το ανταποδοτικό τέλος μόνο. Με δικά σας λεφτά, για να δουλεύει για εσάς.

Edited by meidei, 12 June 2013 - 18:38.

#105 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts

Posted 12 June 2013 - 18:38

Makes me wonder: πόσο νομιμοποιείται πλέον η ΝΔ_ να κυβερνά, αφού δεν μπορεί να εφαρμόσει τις αποφασίσεις της;

Δεν είναι και η πρώτη απόφαση που δυσκολεύεται να εφαρμόσει. :hihi2:

Άσχετη απορία: Είναι η δεύτερη φορά που γράφεις "ΝΔ_". Τί σημαίνει το underscore;

2112.gif