Makishima Shougo

"A man is but the product of his thoughts. What he thinks, he becomes."
Mahatma Gandhi, Εthical Religion
Xμ, αλήθεια,
Ύπνε; Ομολογώ πως έχω αρχίσει να ανακαλύπτω μέσα μου ένα καινούργιο σεβασμό για εσάς τους Θεούς... Just kidding. Ο άνθρωπος αποφασίζει να πιστέψει μόνο σε όποιον Θεό τον συμφέρει. H αλήθεια είναι ότι ναι, όταν κάποιος εκφράζει μια άποψη εδώ μέσα, περιμένω να τη συνοδεύσει με επιχειρήματα, ακόμη κι αν αυτός τα θεωρεί προφανή. Αν δε θέλει, δικαίωμά του βέβαια. Να σας θυμίσω όμως πώς πέθανε η Ava?
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς λέτε πως με συμφέρει ν' αγνοήσω, γιατί δεν καταλαβαίνω πώς, στο δεδομένο σημείο του παιχνιδιού, μπορεί αυτή η κίνηση από αθώο ή από πόρνη να αποβεί σε όφελος των αθώων. Είμαστε στην αρχή και δυο αθώοι είναι κιόλας νεκροί. Δεν είμαστε σε καμιά κρίσιμη καμπή που μετρίομαστε ψήφο με ψήφο, ούτε έχουμε χάσει κανένα τσιράκι.Ένα πραγματικό τσιράκι, αν δεν είναι ο
Accelerator, κι έχει ελέγξει και τον
Κόμη και τον έχει βρει δολοφόνο, το μόνο που θα είχε να κάνει θα ήταν να κάτσει πίσω και ν' απολαύσει το θέαμα, έστω και με τη θυσία ενός δολοφόνου, που φυσικά καλό είναι να μη γίνεται αλλά αυτή τη στιγμή το τσιράκι έχει τη δυνατότητα να πάρει το ρίσκο. Αλλά μην ξεχνάτε ότι είναι και δυο, λίγες οι πιθανότητες να έχουν βρεθεί τόσο νωρίς, και μπορεί ο καθένας να νομίζει ότι είναι ο άλλος, άρα δεν έχουν λόγο να βγουν μπροστά, άρα ένας αθώος μ' αυτή την κίνηση δε μπορεί να τους στριμώξει, όπως λέτε. Το ότι ήταν ο πρώτος που σωπάστηκε, προσωπικά δε μου λέει απολύτως τίποτα. Και προσωπικά πιστεύω πως κανείς δεν είναι επιβεβαιωμένα δολοφόνος τόσο νωρίς, εκτός κι αν πέθανε και είδαμε την ταυτότητά του. Γιατί σας κάνουν τόση εντύπωση πια τα ονόματα που έδωσε; Ναι, το να είναι και οι δυο αθώοι, είναι υπαρκτή πιθανότητα. Μην ξεχνάτε όμως ότι έτσι, μας μένουν δυο τσιράκια που κινούνται στις σκιές, και τα φώτα της δημοσιότητας δεν είναι κάτι που θέλουν οι αθώοι, ποτέ. Αν το πιστεύετε αυτό όμως, γιατί δε βγάζετε τον
Κόμη; Και πάλι κερδισμένοι δε θα ήμασταν; Δε σας αρέσει το παιχνίδι του
Accelerator λέτε, πολύ καλά. Tsun! Nα είναι απλός δολοφόνος πάντως, κι εγώ το αποκλείω.
Κι όμως,
Ύπνε, τη λογική σου και τις απόψεις σου προς το παρόν θα τις δεχτώ. Το καλό εδώ μέσα είναι ότι έχουμε δημοκρατία, δε μας μετράει το Sibyl. Αυτός όμως που μου φαίνεται ότι βρομάει από χιλόμετρα, δεν είναι άλλος απ' τον
Lord Mammon, κυρίως για το πόσο άτσαλα πάτησε πάνω στα λεγόμενά σου. Mα να μη σκέφτεστε σαν δολοφόνος ούτε όσο πατάει η γάτα όμως! Από πού ν' αρχίσω και πού να τελειώσω, θα μπορούσα να γράψω ολόκληρη διατριβή αλλά προτιμάω να διαβάζω βιβλία παρά να τα γράφω, είναι η αλήθεια. Γι' αυτό, θα προσπαθήσω να σας κάνω μια διάλεξη με συντομία. ...Καλό θα ήταν να μην βογκούσατε έτσι. Είπα θα είμαι σύντομος.
Θα σας κάνω λοιπόν λόγο, για την αρχή της στάθμισης των εννόμων αγαθών. Όταν απειλείται μια ζωή δηλαδή, μπορεί κάποιος να θυσιάσει ένα δικαίωμα το οποίο να είναι μικρότερης αξίας, προκειμένου να σωθεί ένα πιο σημαντικό αγαθό, αυτό της ζωής. Ανάλογα, όταν οι άνθρωποι βρίσκονται μπροστά σε διλήμματα, σταθμίζουν τις πιθανότητες αυτό που θα κρατήσουν να είναι μεγαλύτερης αξίας απ' αυτό που θα χάσουν. Το πρόβλημα της στάθμισης που ο
Ύπνος παρέβλεψε και ο
Mammon τσαλαπάτησε ανελέητα, είναι ότι δε μας συμφέρει να σκοτώσουμε τσιράκι σε καμία περίπτωση. Στις χειρότερες περιπτώσεις, μια αν σκοτώναμε τον
Κόμη, θα σκοτώναμε δολοφόνο, και μια αν σκοτώναμε τον
Accelerator, θα σκοτώναμε τσιράκι. Και στις δυο περιπτώσεις, μετά θα πέθαινε ένας αθώος.Τι ρίσκο μας συμφέρει να πάρουμε;
Ευτυχώς όμως βλέπω ότι τελικά επιλέχθηκε η λιγότερο ριψοκίνδυνη οδός.
Lord Mammon, νομίζω πως, αν αποδειχθεί ότι ο
Accelerator λέει την αλήθεια, είναι απαραίτητο να σας συνοδεύσουμε κι εσάς προς την έξοδο σιγά-σιγά. Άντε να τελειώνουμε, έχω ένα βιολογικό πόλεμο να ξεκινήσω στα σκαριά!