Makishima Shougo

"Here one must leave behind all hesitation; here every cowardice must meet its death."
Dante Alighieri, The Divine Comedy, The Inferno
Aθώοι; Κατάλαβα. Όχι μόνο εγκατέλειψαν το σκοπό τους, αλλά παράλληλα πιάστηκαν στα γρανάζια της συμβιβαστικής κοινωνίας και μέσα από κανόνες ψευτο-ηθικής αποφάσισαν να το παίξουν 'ήρωες'. Ενδιαφέρον. Όχι και τόσο. Είναι μια προβλέψιμη κίνηση που γίνεται απ' αυτούς που δεν είναι αρκετά δυνατοί να αντιμετωπίσουν το κατεστημένο και να στηρίξουν τις επιλογές τους. Ας είναι. Δε μας μένει λοιπόν άλλη επιλογή απ' το να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. *βγάζει τη φαλτσέτα*
Lord Mammon, να με συγχωρήσετε που προηγουμένως αγνόησα την ύπαρξή σας, ήμουν πολύ απορροφημένος απ' το καταπληκτικό έργο του Τολστόι που είχα στα χέρια μου. Η ψυχασθένεια όμως απ' ο,τι βλέπω παραμένει στο πρόσωπο του κύριου
Deadpool. Θ' ασχοληθώ μαζί του λίαν συντόμως, διότι είναι απορίας άξιον το πόσο παραλλαγμένη και διεστραμμένη είναι η ανθρώπινη φύση την οποία προβάλλει.
Ύπνε και
Hades, κατανοώ τα επιχειρήματά σας, όμως αν είναι έτσι όπως τα λέτε, θα περίμενε κανείς εσείς οι Θεοί να μην είστε τόσο υποτιμητικοί προς τα ίδια σας τα δημιουργήματα, σωστά; Σας θέτω αυτό το φιλοσοφικό ερώτημα για την ώρα, αφού μου το ζητήσατε.
Και είναι καιρός φαντάζομαι να κάνω μια αναφορά στην κυρία της υπόθεσης, την δεσποινίδα
Ava Lord (Ody Monaxos). Πολλοί συγγραφείς και φιλόσοφοι έχουν αναφερθεί στο πόσο εύθραστη κι εύκολη στην αλλαγή είναι η καρδιά μιας γυναίκας. Κι έπειτα βλέπω εσάς, με κροκοδείλια δάκρυα που δεν έχυσε ούτε η γυναίκα του Άγνωστου Στρατιώτη, να αναζητάτε προστασία, ενώ κανονικά δε θα έπρεπε να είστε σίγουρη αν αυτός που θέλετε να σας προστατεύσει είναι αξιόπιστος ή όχι. Δίνετε την ψήφο σας σε αρκετά καίριο σημείο εναντίον του
Relius και κρύβεστε πίσω απ' τα επιχειρήματα του
Vergil, τονίζοντας ότι η ιδέα είναι του
Vergil και όχι δικιά σας. Σε αυτό το σημείο, δεν είναι ακόμη δυνατόν να ξέρουμε αν ο
Relius είναι σύμμαχος ή εχθρός. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν επιχειρήματα εναντίον του ασφαλώς, αν και όχι και ισχυρότατα, και εννοείται πως θα χαρώ αν ξεφορτωθούμε τελικά αποστάτη, αλλά η δική σας στάση μου φαίνεται πολύ πιο ύποπτη απ' τη δική του στο παρόν σημείο. Τι ειρωνικό επίσης, τόσοι αιώνες γεμάτοι φεμινιστικούς αγώνες, και η μοναδική εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου ανάμεσά μας έχει όνομα καθαριστικού για τα πιάτα... Θα γινόμουν πολύ κυνικός αν σας έλεγα να πάτε στην κουζίνα σας και δε θέλω να με κυνηγήσει το φάντασμα της Σιμόν Ντε Μποβουάρ, οπότε θα κλείσω με μια φράση της:
"Society cares about the individual only in so far as he is profitable. The young know this. Their anxiety as they enter in upon social life matches the anguish of the old as they are excluded from it."
Simone De Beauvoir, The Coming of Age, Conclusion