Μakishima Shougo

"Love hinders death. Love is life. All, everything that I understand, I understand only because I love. Everything is, everything exists, only because I love. Everything is united by it alone. Love is God, and to die means that I, a particle of love, shall return to the general and eternal source."
Leo Tolstoy, War and Peace
Aγαπητέ μου
Ύπνε, κάνεις λάθος. Δεν αμφισβήτησα την ύπαρξη του Θεού. Κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να έχει το παραμικρό στοιχείο για να οδηγηθεί σε ένα συμπέρασμα όπως η ύπαρξη ή η ανυπαρξία του Θεού. Μπορούμε μόνο να πιστεύουμε, να φιλοσοφούμε και ασφαλώς, ν' αμφισβητούμε κάτι για το οποίο δεν έχουμε καμία ένδειξη για την ύπαρξή του, ή να το χρησιμοποιούμε αναλόγως. Εγώ έθεσα σε εσάς ένα ερώτημα, με βάση ότι η ύπαρξη ενός Θεού είναι δεδομένο γεγονός. Δεν αντιτίθεμαι στη λειτουργία ενός συστήματος με πολλούς Θεούς, αλλά αφού από τη φύση της η έννοια του Θεού συνδέεται με την έννοια της παντοδυναμίας, αναρωτιέμαι απλά αν μας χρειάζονται Θεοί που δεν είναι παντοδύναμοι. Το να περιφρονείτε το ανθρώπινο γένος είναι ειρωνικό και συνάμα υποκριτικό, διότι αυτό σας γέννησε, κι αυτό είναι που σας δίνει την ιδιότητα του Θεού. Τι είναι ένας Θεός χωρίς ανθρώπους να προσευχηθούν στη δύναμή του; Ένας ανύπαρκτος Θεός. Και τι θα ήταν ένας Θεός ανάμεσα σε άλλους Θεούς χωρίς τους ανθρώπους; Ένας κοινός θνητός, χωρίς ιδιαίτερες δυνάμεις.
Η μέρα όμως θα ξημερώσει σε λίγα λεπτά, άρα θα μου επιτρέψετε ν' αποχωρήσω απ' τη συζήτηση για να ξεκουραστώ. Εντύπωση μου έκανε ο λόγος του κυρίου
Deadpool, αναφέρεται σε κάποιον που δεν υπάρχει, και μάλιστα με πάθος και σθένος. Τι λυπηρό, η σχιζοφρένεια να κατατρώει το πιο σημαντικό όπλο ενός ανθρώπου, το μυαλό του. Ίσως ψάξω να βρω ποιος είναι αυτός ο Mammon. Μου φαίνεται πως μεταξύ τους ίσως υπάρχει προηγούμενο μιας δυνατής αγάπης. Γιατί μετά από τη σχιζοφρένεια, η πρώτη τρελα που θολώνει το μυαλό ενός ανθρώπου είναι ο έρωτας.
*κλείνει το βιβλίο και αποσύρεται*