Ōishi Kuraudo [Babba]
Ω, νεαρέ Battler(cloud), κάναμε ακριβώς την ίδια σκέψη. Θα αδειάσει η θέση μου τώρα που θα συνταξιοδοτηθώ, ενδιαφέρεσαι;
Την ίδια απορία είχα κι εγώ για το γεγονός ότι ενώ εχθές προσπάθησες να πάρεις την κατάσταση πάνω σου, σήμερα σιωπούσες δραματικά.
Η αλήθεια είναι ότι τις υποψίες μου τις έχει τραβήξει ένα πρόσωπο, αλλά επειδή θεωρώ τον τρόπο σκέψης του πολύτιμο για τη συνέχεια, δε ρισκάρω να το πάρω στον λαιμό μου.
Αν είμαι εδώ και αύριο, θα σου αναλύσω από νωρίς τις σκέψεις μου και θα ζητήσω τη δική σου, έχοντας 2 τουλάχιστον ακόμα στοιχεία.
Η σημερινή σιωπή μόνο κακό μας κάνει, καθώς τα στοιχεία που έχουμε ως τώρα αφορούν ελάχιστα άτομα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί και αύριο.
Ωστόσο, σε καταλαβαίνω. Μετά το χθεσινό στραπάτσο, όπου το σιγουράκι αποδείχθηκε φόλα, κι εγώ κι εσύ προτιμήσαμε να τηρήσουμε προσωρινά στάση αναμονής. Το ίδιο έκαναν σίγουρα και θαρρώ 2 από τους δολοφόνους, εφόσον τους βολεύει αυτή η εξέλιξη.
Μπορεί εσύ να μίλησες πριν από εμένα, αλλά έγινε εξίσου αργά, και μάλιστα εσύ ακόμα δεν έχεις καν ψηφίσει. Ή καλύτερα, επέλεξες τον μόνο που είχες βαφτίσει αθώο. Εγώ δε θα το κάνω αυτό. Θα προσπαθήσω να πάρω θέση και θα πω πολλά, κι ελπίζω να μην το πληρώσω άμεσα.
Καταρχήν, όπως κι εσύ, δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος ότι η μάγισσα είναι ένοχη. Κάνει πατάτες, αλλά οι πατάτες που κάνει είναι φυσιολογικές και συνηθισμένες για τη μάγισσα. Δεν είδα κάτι που να φαίνεται αφύσικο. Μάλιστα, είναι από τους λίγους που προσπάθησαν να κάνουν λίγη φασαρία και αυτό πληρώνει. Μακάρι να κάνω λάθος και να μη με θέλει αυτή η υπόθεση. Σιγουράκι είχα τη χθεσινή μέρα, είχα ετοιμάσει και λίστα με τους πολύ πιθανούς συνενόχους της και έπαθα σοκ όταν βγήκε η ετυμηγορία. Περίμενα να μου την πέσουν γιατί ήμουν από αυτούς που πρώτοι την εντόπισαν και έκατσα στα αυγά μου. Πολύ απλά, δεν με έπαιρνε να στοχοποιήσω κάποιον με το ξεκίνημα της νέας ημέρας, καθώς τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αν κάνω πάλι λάθος, θα είμαι δίκαια ο επόμενος. Με τρία διαδοχικά λάθη, η υπόθεση θα έχει άσχημη κατάληξη και θα έχω εγώ την ευθύνη. Δεν το σκοπεύω. Έχουμε ακόμα έναν επιθεωρητή μαζί μας, ο οποίος σίγουρα θα μας δώσει, ελπίζω σύντομα, ένα στοιχείο ώστε να βασιστούμε. Αν βρούμε τον πρώτο, έχω κάνει αρκετές συνδέσεις μεταξύ προσώπων για να ξετρυπωθούν και οι υπόλοιποι. Σίγουρα θα έχεις κάνει κι εσύ. Άλλωστε, έτσι ερμηνεύω και τη δική σου μέχρι τώρα σιωπή.
Η Εva(lucy) πάλι, δε μου κάθεται καλά. Βιάστηκε να στρέψει τα βλέμματα στον
Willard H.Wright(Kalamaris)
, όπως φαίνεται πως στόχευαν οι δολοφόνοι. Ίσως διότι έπαιξε πολύ το όνομα κάποιου συνεργού της και δεν ήθελε να ρισκάρει να πάει στραβά το πράγμα; Δε θα μου έκανε εντύπωση αν ήταν ζευγάρι με τον tomitake ή την μάγισσα. Αν η μάγισσα αποδειχθεί ένοχη, τότε σίγουρα ο willard βαφτίζεται αθώος και ξεκαθαρίζουν αρκετά πράγματα. Αν δεν είμαι αύριο εδώ, να θυμάστε ότι η Eva είναι ιδανικό ταίρι για τη μάγισσα, εφόσον αποδειχθεί ένοχη.Ωστόσο, η Eva έχει επιχειρήματα και οι απαντήσεις του Willard ήταν το λιγότερο άστοχες. Περιττό να πω πως αποκλείω το ενδεχόμενο να είναι οι δυο τους συνεργάτες. Το ότι εκείνος κατάφερε και έβγαλε στη σέντρα τη μάγισσα και μάλιστα τόσο άνετα, η πείρα μου λέει ότι δεν είναι κάτι που θα το έκανε χωρίς βοήθεια. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς τους δύο ένας ένοχος. Αν η μάγισσα αποδειχθεί αθώα, θα ήθελα ο συνάδελφος που έχει τα μέσα να ψάξει τουλάχιστον τον έναν από τους δύο, οπωσδήποτε. Επιλέγω αυτόν κι όχι εκείνη, μόνο και μόνο γιατί έχει κατηγορίες πάνω του, με την ελπίδα να αλλάξει κάποιος γνώμη και να σωθεί η μάγισσα, η οποία είναι από τα λίγα άτομα που φαίνεται να προσπαθούν να βοηθήσουν. Αν είναι ένοχη, τότε με έχει κοροϊδέψει στα μούτρα μου, αλλά χαλάλι.