H σοβαρή συζήτηση την οποία αναφέρεις Gbak προυποθέτει και τις δυό πλευρές να είναι διατεθειμένες να ακούσουν η μία την άλλη κάτι που προφανώς δεν κάνεις, αν κρίνω από τον τρόπο με τον οποίο απαξιώνεις τους συνομιλητές σου. Δεν είναι ότι δεν μιλάει κανείς σοβαρά σε αυτό το forum, μάλλον για το " δεν μιλάει κανείς σοβαρά με τον Gbak" θα ήταν η κατάλληλη περιγραφή της κατάστασης. Οπότε ξύσε το αυτί σου και προβληματίσου και κάνε και την αυτοκριτική σου για τον λόγο που συμβαίνει αυτό (lol I rhymed).
Ενδεικτικά πάντως όταν μιλάμε με έρευνες από τους πιο αξιόπιστους οργανισμούς του κόσμου τις οποίες τις βγάζεις αναξιόπιστες και αντιπαραβάλλεις ως υπόδειγμα μελέτης τη συλλογιστική ενός δικηγόρου (όχι γιατρού, δικηγόρου ffs) του οποίου τα επιχειρήματα κυμαίνονται ανάμεσα στο "εγώ καπνίζω και είμαι καλά," το " με βάση αυτά τα στοιχεία που ξέρω ότι είναι ελλιπή" και το "ότι δεν μπορείς να αποδείξεις μια άρνηση (ναι γιατί προφανώς δεν μπορούμε να εκφράσουμε το ίδιο πράγμα με διαφορετικά λόγια)" όσο να ναι μια δυσκολία να συζητήσει από σοβαρή βάση την έχει ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος άνθρωπος. (for the record το διάβασα όλο το βιβλιαράκι και μέχρι το τέλος my mind was full of f@ck).
Μα είμαι ανοιχτός σε όποια συζήτηση θέλεται, μέχρι πριν απο κάποιο καιρό θεωρούσα ότι στην πραγματικότητα μπορείτε να κανετε μία σοβαρή συζητηση και απλός φτέει το niche του φορουμ, τώρα πια δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο απο τα παραδειγματα συζητήσεων σοβαρών που έχω προσπαθήσω να κάνω.
Δεν έχω παροπιδες, το ότι κρίνω την 'ειδικότητα' δεν έχει καμία σχέση με το αν είμαι δεκτικός στο ορθό, απλώς κρίνω ότι οι περισσότεροι ειδικοι στη συγκεκριμένο θέμα έχουν συμφέρον στην υπερβολή. Δεν έχω ακούσει κανένα προσωπικό σοβαρό επιχείρημα, αντίθετα βλέπω το 'να έδω, ΑΥΤΟΣ λέει ότι είναι ορθό αυτό που υποστηρίζω.´. Προσωπικά παραδειγματα έχω φέρει προς την κοινωνική κατάσταση και λίγα μάλιστα. Αυτό το παράδε.ιγμα που φέρνεις, 'το ότι έγω είμαι καπνιστής και είμαι καλά' απλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει και δεν πιστεύω ότι ο ίδιος ο καπνιστής δεν έχει επιπλοκές (σίγουρα όμως όχι τόσες όσες παρουσιάζουν). Ποιος μπορεί να κρίνει τι είναι αξιοπιστο και τι όχι;
Σε ότι γράφεις, περι ειδικών και περι εγκυρότητας μεγάλων αριθμών, θυμάμαι των Αποστολίδη σε αυτά που λέει (γενικότερα όχι συγκεκριμένα για το θέμα). Δεν κάνω τον δικηγόρο προσπαθώ να είμαι άτομο που κριτικάρει αυτά που διαβάζει... αν αυτό το ταυτίζεις με τις βρώμικες μεθόδους των δικηγόρων τι να πω... (ο καθένας έχει την αποψη του).
Αν όντως διάβασες το βιβλιο μπράβο, εσένα θα ενισχύσεις με νέες απόψεις ακόμα και αν τις απορρίπτεις...
Το αν κάποιος έχει πρόβλημα να μιλήσει με το Gbak σοβαρά δεν με αφορά, δεν θα κάτσω να το σκεφτώ. Το να περιμένεις όμως να μιλήσει ο άλλος για να του επιτεθείς το θεώρω πρόβλημα...
Ηλικρινά, δεν μπορώ να πω ότι δεν έχει πέσει το φορούμ στα μάτια μου σε διανοητική ποιότητα εκθετικά αν τον καιρό, όταν μιλάω για αντιγραφή της 4chan κουλτούρας μιλάει για μία κατάσταση που τα ποστ στο φορούμ αποτελούνται με meme's με /b/ talk και τα λοιπά, παρε κλασσικό παράδειγμα την Μαύρη Τρύπα. Η συνέχεια των ποστ απο το δικο επίσης υποστηρίζει το επιχειρημά μου, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΟΥΔΕΜΙΑ.
Μετά αρχίζουν τα παιδικά 'αφού δεν μπορείς να 'παιξεις' με εμάς, η πόρτα ανοιχτή φύγε', όχι δεν θέλω να το κάνω αυτό και εξηγούμε: Το φορουμ σε σχέση με τα ανιμε και τα μανγκα περιέχει εκτενείς αναλύσεις σε λογοτεχνικό επίπεδο και τεχνικό σε σχέση με καλλιτέχνες που παρακολουθώ.
Γι'αυτό δεν θα σας κάνω την χάρη να φύγω, σίγουρα απο τότε που γράφτηκα το ποσοστό των ποστ μου έχει μειωθεί... δεν βρίσκω καμία ουσία πια, κερδίζω όμως την γνώση των αλλων σε σχέση με το αντικείμενο που δεν είμαι σε θέση να την εισπράξω μόνος, τα μάνγκα και τα άνιμε τα θέλω για να με χαλαρώνουν δεν θέλω να τα κάνω χομπι.
Απο εκεί και πέρα ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τις απόψεις του για κάθε άτομο (πχ ο Κεννυ).
Αυτό που παρατηρώ εγώ είναι ότι υπήρξε μία διαφορετική άποψη και δεν κάθησε κανένας να την σκεφτει... (που δειχνει πολλά.)