Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Περί καπνίσματος

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
947 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Καπνίζετε ή οχι (511 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 ψήφοι [25.33%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 ψήφοι [74.67%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 74.67%

Ψήφισε

#931 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 13 Μάρτιος 2011 - 00:19

Kamui μια και ειμαι στρατιωτικος και ανηκω στο 10% στο οποιο δεν καπνιζει απλα θα σου πω τις απαντησεις των συναδελφων μου."Πολλες ωρες,πολυ αγχος,πολλες σκοτουρες και μονη απολαυση αν και μ@λ@κι@ μεγαλη το τσιγαρο.Τωρα αυτα εννοειται οτι γινονται σε ωρες που δεν σε βλεπουν.Δεν νομιζω να εχεις δει ποτε π.χ. να σε σταματα αστυνομικος και να καπνιζει ή στην δικη μου περιπτωση δεν εχω δει απο υπαξιωματικο μεχρι ανωτατο αξιωματικο να καπνιζει μπροστα σε ανωτερους του.

Δεν ειμαι σιγουρος, απλα στο δρομο τουλαχιστον εχω δει πολλους αστυνομικους να καπνιζουν οχι και τοσο κρυφα (στα αστυνομικα σηριαλ οπως ο Μπεκας ολα τα μεγαλα στελεχη ειναι τα μεγαλυτερα φουγαρα).
Στρατο δε εχω παει, αλλα οσες φορες εχω δει σκηνες σε ταινιες κλπ ειναι ενα φαινομενο που παρατηρειται συχνα.
Θα μου πειτε: Καλα σε ταινιες και συριαλ βασιζεσαι?
Εγω απλα κρινω οτι βλεπω.
Και τωρα το θεμα περι κρυφου δεν τιθεται, καθως και στο σχολειο μου ολοι οι καθηγητες ξερουν ποια παιδια καπνιζουν και ποια οχι, αλλα εξακολουθουν να κρυβονται.

Ρε Kamui τι παραλληλισμοί ήταν αυτοί που έκανες;
Πωω με τρέλανες!:o

I find your insolence rather disturbing, young man.
I would appreciate it if you would explain your reasoning, if you want us to discuss like nobles, that is.:ureshii:

O6rrvsU.jpg

#932 moutzah3d1n

moutzah3d1n

call me the GODFATHER

• Members
  • 131 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Μάρτιος 2011 - 01:40

το ξεκινησα γτ ειμαι μαγκας και το συνεχιζω γτ συνεχιζω να μαι μαγκας... και αμα λαχει θα πεθανω σαν μαγκας κανοντας τα πνευμονια μου στουπι

#933 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Μάρτιος 2011 - 01:41

H σοβαρή συζήτηση την οποία αναφέρεις Gbak προυποθέτει και τις δυό πλευρές να είναι διατεθειμένες να ακούσουν η μία την άλλη κάτι που προφανώς δεν κάνεις, αν κρίνω από τον τρόπο με τον οποίο απαξιώνεις τους συνομιλητές σου. Δεν είναι ότι δεν μιλάει κανείς σοβαρά σε αυτό το forum, μάλλον για το " δεν μιλάει κανείς σοβαρά με τον Gbak" θα ήταν η κατάλληλη περιγραφή της κατάστασης. Οπότε ξύσε το αυτί σου και προβληματίσου και κάνε και την αυτοκριτική σου για τον λόγο που συμβαίνει αυτό (lol I rhymed).

Ενδεικτικά πάντως όταν μιλάμε με έρευνες από τους πιο αξιόπιστους οργανισμούς του κόσμου τις οποίες τις βγάζεις αναξιόπιστες και αντιπαραβάλλεις ως υπόδειγμα μελέτης τη συλλογιστική ενός δικηγόρου (όχι γιατρού, δικηγόρου ffs) του οποίου τα επιχειρήματα κυμαίνονται ανάμεσα στο "εγώ καπνίζω και είμαι καλά," το " με βάση αυτά τα στοιχεία που ξέρω ότι είναι ελλιπή" και το "ότι δεν μπορείς να αποδείξεις μια άρνηση (ναι γιατί προφανώς δεν μπορούμε να εκφράσουμε το ίδιο πράγμα με διαφορετικά λόγια)" όσο να ναι μια δυσκολία να συζητήσει από σοβαρή βάση την έχει ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος άνθρωπος. (for the record το διάβασα όλο το βιβλιαράκι και μέχρι το τέλος my mind was full of f@ck).

Μα είμαι ανοιχτός σε όποια συζήτηση θέλεται, μέχρι πριν απο κάποιο καιρό θεωρούσα ότι στην πραγματικότητα μπορείτε να κανετε μία σοβαρή συζητηση και απλός φτέει το niche του φορουμ, τώρα πια δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο απο τα παραδειγματα συζητήσεων σοβαρών που έχω προσπαθήσω να κάνω.

Δεν έχω παροπιδες, το ότι κρίνω την 'ειδικότητα' δεν έχει καμία σχέση με το αν είμαι δεκτικός στο ορθό, απλώς κρίνω ότι οι περισσότεροι ειδικοι στη συγκεκριμένο θέμα έχουν συμφέρον στην υπερβολή. Δεν έχω ακούσει κανένα προσωπικό σοβαρό επιχείρημα, αντίθετα βλέπω το 'να έδω, ΑΥΤΟΣ λέει ότι είναι ορθό αυτό που υποστηρίζω.´. Προσωπικά παραδειγματα έχω φέρει προς την κοινωνική κατάσταση και λίγα μάλιστα. Αυτό το παράδε.ιγμα που φέρνεις, 'το ότι έγω είμαι καπνιστής και είμαι καλά' απλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει και δεν πιστεύω ότι ο ίδιος ο καπνιστής δεν έχει επιπλοκές (σίγουρα όμως όχι τόσες όσες παρουσιάζουν). Ποιος μπορεί να κρίνει τι είναι αξιοπιστο και τι όχι;

Σε ότι γράφεις, περι ειδικών και περι εγκυρότητας μεγάλων αριθμών, θυμάμαι των Αποστολίδη σε αυτά που λέει (γενικότερα όχι συγκεκριμένα για το θέμα). Δεν κάνω τον δικηγόρο προσπαθώ να είμαι άτομο που κριτικάρει αυτά που διαβάζει... αν αυτό το ταυτίζεις με τις βρώμικες μεθόδους των δικηγόρων τι να πω... (ο καθένας έχει την αποψη του).

Αν όντως διάβασες το βιβλιο μπράβο, εσένα θα ενισχύσεις με νέες απόψεις ακόμα και αν τις απορρίπτεις...

Το αν κάποιος έχει πρόβλημα να μιλήσει με το Gbak σοβαρά δεν με αφορά, δεν θα κάτσω να το σκεφτώ. Το να περιμένεις όμως να μιλήσει ο άλλος για να του επιτεθείς το θεώρω πρόβλημα...

Ηλικρινά, δεν μπορώ να πω ότι δεν έχει πέσει το φορούμ στα μάτια μου σε διανοητική ποιότητα εκθετικά αν τον καιρό, όταν μιλάω για αντιγραφή της 4chan κουλτούρας μιλάει για μία κατάσταση που τα ποστ στο φορούμ αποτελούνται με meme's με /b/ talk και τα λοιπά, παρε κλασσικό παράδειγμα την Μαύρη Τρύπα. Η συνέχεια των ποστ απο το δικο επίσης υποστηρίζει το επιχειρημά μου, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΟΥΔΕΜΙΑ.

Μετά αρχίζουν τα παιδικά 'αφού δεν μπορείς να 'παιξεις' με εμάς, η πόρτα ανοιχτή φύγε', όχι δεν θέλω να το κάνω αυτό και εξηγούμε: Το φορουμ σε σχέση με τα ανιμε και τα μανγκα περιέχει εκτενείς αναλύσεις σε λογοτεχνικό επίπεδο και τεχνικό σε σχέση με καλλιτέχνες που παρακολουθώ.

Γι'αυτό δεν θα σας κάνω την χάρη να φύγω, σίγουρα απο τότε που γράφτηκα το ποσοστό των ποστ μου έχει μειωθεί... δεν βρίσκω καμία ουσία πια, κερδίζω όμως την γνώση των αλλων σε σχέση με το αντικείμενο που δεν είμαι σε θέση να την εισπράξω μόνος, τα μάνγκα και τα άνιμε τα θέλω για να με χαλαρώνουν δεν θέλω να τα κάνω χομπι.

Απο εκεί και πέρα ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τις απόψεις του για κάθε άτομο (πχ ο Κεννυ).

Αυτό που παρατηρώ εγώ είναι ότι υπήρξε μία διαφορετική άποψη και δεν κάθησε κανένας να την σκεφτει... (που δειχνει πολλά.)

#934 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1.451 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Μάρτιος 2011 - 01:47

το ξεκινησα γτ ειμαι μαγκας και το συνεχιζω γτ συνεχιζω να μαι μαγκας... και αμα λαχει θα πεθανω σαν μαγκας κανοντας τα πνευμονια μου στουπι

μαγκιά σου :P ...τουλάχιστον εσύ το παραδέχεσαι

#935 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Μάρτιος 2011 - 01:48

Ε μη λέμε κ ό,τι θέλουμε, η μαύρη τρύπα δεν είναι για σοβαρά ποστς. Το έχεις πει πολλάκις ότι δεν σου αρέσει το offtopic και θες να φύγει για να γίνει πιο "σοβαρό" το φόρουμ. Είσαι μόνος σου σε αυτό, καθότι ακριβώς για τον χαλαρό χαρακτήρα του το γουστάρουμε οι περισσότεροι.

Τώρα, ο λόγος που ΕΣΥ δεν μπορείς να κάνεις σοβαρή συζήτηση, γιατί trust me πολλοί από εμάς έχουμε κάνει κατά καιρούς σοβαρές συζητήσεις, είναι γιατί νομίζεις ότι είσαι θεός.
Στην πραγματικότητα, αν και θα κατηγορήσεις πάλι για 4chanισμούς....
Posted Image

Δημοσιευμένη  εικόνα

#936 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Μάρτιος 2011 - 01:54

Πέταξες και ένα xkcd και τι; Μπράβο...

Συνέχισε να νομίζεις ότι θες για μένα, δεν θεωρώ αλλωστε ότι είμαι θεός... Δυστύχως χάνω την ικανότητα που είχα να πιστεύω στον άνθρωπο. Δεν έχεται κάνει σοβαρές συζητήσεις... γιατι αν είναι αυτές οι σοβαρές τότε έχουμε πρόβλημα...

Μία φορά είπα να κλειστεί το off-topic ΚΑΙ για να σοβαρέψει το φορουμ αλλα πιο πολύ για τα οικονομικά προβλήματα που ανάγκασαν τους admin να βάλουν διαφημίσεις... που κολάει βέβαια αυτό...

#937 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Μάρτιος 2011 - 01:56

1ον Δεν είναι xkcd αλλά ευχαριστώ, νιώθω περήφανη
2ον Προφανώς δεν μπορείς να πιάσεις το νόημα
3ον Ε αφού ξέρεις όλες τις συζητήσεις που έχουμε κάνει τόσα χρόνια εδώ μέσα τότε ΠΡΟΦΑΝΩΣ και είσαι θεός
4ον Αφού είσαι θεός ξέρεις που κολλάει
5ον....στην κόλλα
6ον αχαχούχα4τσανγεα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#938 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Μάρτιος 2011 - 01:57

Πλακα εχει το ποστ, βεβαια εγω συνεχιζω να πιστευω οτι αντι για μαγκια, ειναι περισσοτερο γυφτια.Εσυ βεβαια, αφου τουλαχιστον εχεις επιγνωση των πραξεων σου, μπορεις να κανεις οτι νομιζεις.

Gbak, η μεγαλυτερη πλακα ειναι οτι ενω κατακρινεις τα off topic threads που "κατεβαζουν το πνευματικο επιπεδο του φορουμ, εσενα δε σε εχω δει ποτε να γραφεις εκτος του communiy bar.
(οχι φυσικα πως δεν γραφεις ποτε, απλα παντα τα last posts σου ειναι εκει γυρω.
Αφου μονο σου λες οτι τα anime για σενα δεν ειναι καν χομπι, αλλα απλη χαλαρωση, τοτε τι επιτελους ζητας απο αυτο το φορουμ?

Υ.Γ. Kenny please don't close the thread, just delete some unececary posts.:wis:

O6rrvsU.jpg

#939 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Μάρτιος 2011 - 02:01

Ειπα να κερδίζω την ανάλυση και την γνώση των άλλων... Ναι τα περισσότερα ποστ είναι στο off-topic, τι λέει αυτό; Έχει καμία σημασία ως επιχείρημα; Η αλήθεια είναι ότι όντως δεν έχω γράψει καθόλου αλλου (σχεδόν), και;

Ανελις: Τι προσπαθείς να επιτύχεις; Δεν είναι xkcd είναι αντιγραφή των διαγραμάτων που κάνει οδημιουργός του... είναι σε αυτό το στυλ.

Δεν πιστευω σε θεούς και δαιμονες, 'ο θεός πέθανε' (και αν καταλαβαίνεις το βαθύτερο φιλοσοφικό νόημα τότε κολάει απιστευτα σε αυτό το νήμα.)

#940 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Μάρτιος 2011 - 02:03

Πωωωωωωωω Χριστέ μου τι φοβεροτρόμερο άσχετο quote επειδή δεν κατάλαβες σε τι αναφέρομαι και προσπαθείς να το παίξεις διανοούμενος μετάλλιο τώρα κάποιος

Gbak. Δεν ξέρω. Ίσως να βγάλω κάποια λογική. Απέτυχα. Συγγνώμη. Πάω πίσω στο νηπιαγωγείο. Φιλάκια.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#941 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Μάρτιος 2011 - 02:05

Δεν είναι ασχετο, αλλα... και εδώ στο νηπιαγωγείο είσαι, τουλαχιστον έτσι όπως απαντάς... Και παρολ' αυτά θες να σε πιστεψω ότι είσαι ικανή για σοβαρή συζήτηση.

Παρεπιπτόντως, η συνάρτηση της lnx+c παρουσιάζει καλύτερα που φτάνει ο άνθρωπος σε σχέση με την γνώση ανάλογα με την ηλικία.

#942 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Μάρτιος 2011 - 02:08

@_@

Δεν λέω εσένα δικηγόρο. Το βιβλιο που παρέθεσες έχει ως συγγραφέα κάποιον που δεν είναι γιατρός αλλά δικηγόρος και αυτός έφερε τα επιχειρήματα που κατέκρινα. Το ότι συμφωνεί μαζί σου δεν νομίζω ότι είναι αρκετός λόγος για να φέρεις τον οποιοδήποτε ως παράδειγμα από την στιγμή που δεν έχει τις γνωσεις για να μιλήσει πανω σε ένα αντικείμενο. Μπορεί κάποιος να λέει ότι το τσιγάρο βλάπτει βασιζόμενος στα άστρα δεν σημαίνει ότι θα τον φέρω ως παράδειγμα σωστής άποψης μόνο και μόνο επειδή συμφωνούμε σε κάτι.

Η λογική του "όλοι οι γιατροί έχουν συμφέροντα άρα δεν είναι αξιόπιστοι και αξιόπιστος είναι ένας εκ των πραγμάτων μη ειδικός" μπάζει από παντού.

Καταλαβαίνω αυτά τα οποία λες (ή τουλάχιστον την γενική κατεύθυνση στην οποία το πάς) και επειδή μπορεί εγώ ή ο χι ψι άλλος να διαφωνήσει και να τα απορρίψει δεν σημαίνει ότι δεν τα έχει σκεφτεί. Aπλά όταν κάτι προφανώς δεν ισχύει ο χρόνος σκέψης μπορεί να είναι αρκετά σύντομος. Και όπως προειπώθηκε έστω ότι το ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα δεν βλάπτουν με κλίμακα 7/10 αλλά 6,5/10. Ότι τι;

Από εκεί και πέρα περί κοινότητας αν και δεν βλέπω πώς μπορεί κάποιος να εμπιστεύεται το γούστο ατόμων που θεωρεί "του δημοτικού" για να χρησιμοποιήσω τα λόγια σου, έχεις δικαίωμα να πιστεύεις αυτά τα οποία θέλεις. Δεδομένου όμως του ότι θες να κάνεις συζήτηση και όχι απλά να λες αυτό που θέλεις και να αγνοείς τον αντίλογο, θα ήταν καλό να δεις γιατί οι υπόλοιποι αντιδρούν αρνητικά σε αυτά τα οποία λες, πριν αποποιηθείς των όποιων ευθυνών σου.

ΥΓ: O Kenny που κολλάει; Νόμιζα ότι ήταν αυτονόητο ότι είχε τη δική του προσωπική άποψη για άτομα και καταστάσεις so why the special reference? (ή πάει κατά τη γνωστή μπύρα Παντού κολλάει ένας Kenny;)

#943 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Μάρτιος 2011 - 02:12

Συγγνώμη κύρια Γμπακι, την επόμενη φορά θα αραδιάσω quotes από φιλοσόφους και ψυχαναλυτές με ύφος δέκα καρδιναλίων για να σου αποδείξω ότι είμαι ικανή για σοβαρή συζήτηση............ΝΟΤ

Δημοσιευμένη  εικόνα

#944 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Μάρτιος 2011 - 02:12

Δεν 'συμφωνεί' μαζί μου, παραθέτει στοιχεία που σίγουρα δεν παρουσιάζουν κατάσταση δικαστηρίου... Δεν είπα όλοι οι γιατροί έχουν συμφέροντα παρά όλοι οι γιατροί που δουλεύουν σε τέτοιες έρευνες έχουν κάποιο ώφελος (πες το προσωπική προβολή, οικονομικά ωφέλοι) και δεν υπάρχει μία ενιαία έρευνα που να τα εξηγεί, αυτό που μπάζει είναι η βασική ερευνα που χρεισιμοποιεί το αντικαπνιστικό κινημα και αφορά και το βιβλίο του Surgeon General.

Ο Κέννυ κολάει στον Κέννυ.

Ανέλις: Ξαναδιάβασε το ποστ σου, ξαναδιάβασε το παραπάνω δικό μου...

Το ότι αναφέρω φιλοσοφία είναι κάτι αρνητικό, ΔΕΝ πρέπει να το κάνω; Δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα αυτά που έχουν φιλοσοφικό περιεχόμενο; Στην τελική αποδέχομαι ότι δεν εχω τέτοιο βεληνεκές διανοητικές σκέψεις όσο κάποιοι απο αυτούς τους διανοούμενος - πράγμα που σίγουρα με καθιστά κατώτερο απο 'θεό'- και χρεισιμοποιώ αυτους.

#945 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Μάρτιος 2011 - 02:15

Ειπα να κερδίζω την ανάλυση και την γνώση των άλλων... Ναι τα περισσότερα ποστ είναι στο off-topic, τι λέει αυτό; Έχει καμία σημασία ως επιχείρημα; Η αλήθεια είναι ότι όντως δεν έχω γράψει καθόλου αλλου (σχεδόν), και;

Ανελις: Τι προσπαθείς να επιτύχεις; Δεν είναι xkcd είναι αντιγραφή των διαγραμάτων που κάνει οδημιουργός του... είναι σε αυτό το στυλ.

Δεν πιστευω σε θεούς και δαιμονες, 'ο θεός πέθανε' (και αν καταλαβαίνεις το βαθύτερο φιλοσοφικό νόημα τότε κολάει απιστευτα σε αυτό το νήμα.)

Δεν είναι ασχετο, αλλα... και εδώ στο νηπιαγωγείο είσαι, τουλαχιστον έτσι όπως απαντάς... Και παρολ' αυτά θες να σε πιστεψω ότι είσαι ικανή για σοβαρή συζήτηση.

Παρεπιπτόντως, η συνάρτηση της lnx+c παρουσιάζει καλύτερα που φτάνει ο άνθρωπος σε σχέση με την γνώση ανάλογα με την ηλικία.

Posted Image

O6rrvsU.jpg