Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Περί καπνίσματος

• This topic is locked This topic is locked
947 replies to this topic

Poll: Καπνίζετε ή οχι (511 member(s) have cast votes)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 votes [25.33%] - View)

Percentage of vote: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 votes [74.67%] - View)

Percentage of vote: 74.67%

Vote

#691 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 03 December 2010 - 14:52

Give it a rest ρε Erebos με αυτό το θρεντ τόσους μήνες :P

Posted Image

#692 Daz

Daz

私は新幹線になりたい

• Members
  • 771 posts

Posted 04 December 2010 - 10:03

Όλα τα ναρκωτικά σε κάνουν να νιώθεις καλά. Αυτό είναι το θέμα?

και αν γουσταρω εγω να παρω ναρκωτικα δεν εχεις εσυ η το κρατος καμια δουλεια να μου πειτε τι να κανω :3

αν και πληροφοριακα μιας και σε ενδιαφερει η... επιστημη, η νικοτινη δεν ειναι ναρκωτικο.

Posted Image
Posted Image

ALSO i survived the new forum change thing... we need a new tag.

#693 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 04 December 2010 - 10:48

και αν γουσταρω εγω να παρω ναρκωτικα δεν εχεις εσυ η το κρατος καμια δουλεια να μου πειτε τι να κανω :3

Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεσαι ούτε γιατρούς όταν αρρωσταίνεις...

αν και πληροφοριακα μιας και σε ενδιαφερει η... επιστημη, η νικοτινη δεν ειναι ναρκωτικο.

Πάνε διάβασε τίποτα.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nicotine#Psychoactive_effects
http://en.wikipedia.org/wiki/Nicotine#Dependence_and_withdrawal
http://en.wikipedia.org/wiki/Nicotine#Toxicology
Posted Image
Posted Image

#694 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 04 December 2010 - 11:44

Σε αυτο το θεμα μπορω να πω πως ισως συμφωνω μαζι σου.
Το θεωρω γελοιο πως το κρατος με την αστυνομια και τη διωξη κανουν τα παντα για να συλλαβουν οποιον σχετιζεται με αυτα.
Σκεφτειτε ποσα ατομα εχουν πεθανει,ειτε για να τα βρουν και να τα "συλλαβουν",ή για να τα κρυψουν.
Εγω θα το θεωρουσα αυτονοητο οτι ο χρηστης εχει την ωριμοτητα να κρινει τι πραγματικα θα του κανει καλο και τι οχι.
Εφοσον γνωριζετε και εχετε προειδοποιηθει για τις επιπτωσεις των πραξεων σας, πιστευω πως θα επρεπε να εχετε το δικαιωμα να κανετε αυτο που επιθυμειτε.
Παρολο που θα με συνεφερε η ολικη απαγορευση του τσιγαρου,αυτη ειναι μια καθαρα υποκειμενικη και εγωιστικη αποψη που ουτε εγω δεν στηριζω.

Απο μενα,μπορεις να κανεις ο,τι θες,αρκει ο καπνος σου να μην φτανει τη μυτη μου...

O6rrvsU.jpg

#695 Daz

Daz

私は新幹線になりたい

• Members
  • 771 posts

Posted 04 December 2010 - 13:18

Πάνε διάβασε τίποτα.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nicotine#Psychoactive_effects
http://en.wikipedia.org/wiki/Nicotine#Dependence_and_withdrawal
http://en.wikipedia.org/wiki/Nicotine#Toxicology

πιστευω οτι οποιος καταναλωνει ουσιες που ειναι επικινδυνες για την υγεια του πρεπει να πληρωνει περισσοτερα για ασφαλεια υγειας.

μιας και εφερε η κουβεντα παντως, καπνιστες και παχυσαρκοι κοστιζουν λιγοτερο στο συστημα υγειας διοτι πεθαινουν νωριτερα... οποτε θα επρεπε να πληρωνουν χαμηλοτερη ασφαλεια.

για ψαξε και "narcotics" στην wikipedia να δεις αν ειναι και η νικοτινη ναρκωτικο :3

ναρκωτικα κυριολεκτικα ειναι ουσιες που οδηγουν σε ναρκωση (υπνο)
πρακτικα οταν λεμε ναρκωτικα εννουμε τα οποιοειδη και κοκαινη δεν εννουμε τα τσιγαρα.

επειδη εσυ για τους δικους σου λογους εχεις κοψει το καπνισμα, δεν σημαινει οτι ολοι οι ανθρωποι στον κοσμο πρεπει να κοψουν το καπνισμα, ουτε οτι οι καπνιστες ειναι αρρωστοι η ναρκωμανεις, ελεος. ο καθενας κανει αυτο που θεωρει σωστο για τον εαυτο του, ζυγιζοντας τα θετικα και τα αρνητικα.

Edited by Daz, 04 December 2010 - 13:26.

Posted Image
Posted Image

#696 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 04 December 2010 - 14:14

πιστευω οτι οποιος καταναλωνει ουσιες που ειναι επικινδυνες για την υγεια του πρεπει να πληρωνει περισσοτερα για ασφαλεια υγειας.

μιας και εφερε η κουβεντα παντως, καπνιστες και παχυσαρκοι κοστιζουν λιγοτερο στο συστημα υγειας διοτι πεθαινουν νωριτερα... οποτε θα επρεπε να πληρωνουν χαμηλοτερη ασφαλεια.

άκου να δεις πάνω σε αυτό το θέμα ...είναι της ίδιας λογικής με το γιατί καποιος να φοράει κράνος αφού θα τραυματιστεί μόνος αυτός
Σου απαντάω λοιπόν πως με τα ναρκωτικά,τις μηχανές κλπ ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να αρχίσει να ξοδεύει λεφτά για την περίθαλψη αυτών των ατόμων,όμως το κράτος(μεσα σε αυτούς είσαι και εσύ) δεν είναι υποχρεωμένο να ξοδεύει λεφτά για την ανευθηνότητα του άλλου.Για αυτό το λόγο τον αναγκάζει να μην το κάνει.Αυτά σε γενικές γραμμές ,κανοκικά είναι ποιο αναλυτικό αλλά βαριέμαι να τα γράψω τώρα.

#697 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 04 December 2010 - 15:00

Παιδακια σορρυ κιόλας αλλά μη το ξεφτυλίσουμε με το καλό κρατος που νοιαζεται για μας... Δε μιλάμε για ολική απαγορευση του τσιγαρου εδώ, απο τα μαγαζια λέμε.

Και δευτερον αυτή η λογική ειναι επικινδυνη. Οπως εχω ξαναπει και παλιοτερα στο ιδιο θρεντ, μετα ερχεται απαγορευση αλκοολ, αθλητισμου υπο προυποθεσεις, σεξ υπο προυποθέσεις, και ενα καρο άλλα. με την λογική "μην παθεις τιποτα".

Εννοειται πως τουλάχιστον στον ιδωτικο σου χωρο πρεπει να εισαι ελευθερος πάντα να κανεις οτι θελεις οσο και αν μπορει να σε βλαψει. Εξάλλου και οικονομικά να το πάμε, καποιος που εχει φορολογηθει π.χ. από τα 30 ως τα 65 εχει πληρωσει για 6-7 καρκινους...

Ε, ναι ρε παιδιά, κατά βάθος ολοι υγιεις θελουμε να μαστε ασχετα από τους εθισμους μας αλλά οταν θα τα χρειαστω, όχι να μου κανει και κονξες το κρατος για λεφτά που έχω ηδη πληρωσει... θα εκραγει το κεφαλι μου!

Προς αντικαπνιστες: Παιδια υγιεις δεν ειμαστε, πρεζακια ειμαστε, και πολλοί από μας ειναι και γελοιοι τσαμπουκαδες που νομιζουν οτι ο έλληνας γενιεται με αναφαιρετο δικαιωμα να καπνιζει στα μουτρα σου. Εχετε τοσα επιχειρηματα. αν θελετε να γκρινιαξετε καντε το, αλλα μην καταφευγετε σε τετοιες υπερβολές, ξεφτυλιζετε το θεμα και χανετε το δικιο σας.

stasou%2520mygdala.jpg

#698 Daz

Daz

私は新幹線になりたい

• Members
  • 771 posts

Posted 05 December 2010 - 15:12

νομιζω οτι οπως ο αλλος εχει το δικαιωμα να μην καπνιζει οταν ειναι σε μαγαζι, εχω και εγω το δικαιωμα να καπνιζω... επειδη δεν γινονται και τα δυο (και η ιδεα του να εχεις στον ιδιο χωρο τραπεζια καπνιστων και μη καπνιστων ειναι γελια) πιστευω οτι πρεπει να υπαρχουν μαγαζια για καπνιστες και μαγαζια για μη καπνιστες. που ειναι το λαθος σε αυτη την λογικη? στο κατω κατω αν το καπνισμα αποτελει πραγματικα προβλημα τα μαγαζια που ειναι για μη καπνιστες θα πρεπει να γεμιζουν...
η ολικη απαγορευση σε εσωτερικους χωρους που προσπαθουν να περασουν (η περασαν ηδη?) ειναι απαραδεκτη.

Posted Image
Posted Image

#699 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 05 December 2010 - 15:47

Είναι αστείο (και τραγελαφικό ταυτόχρονα) το πώς μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος καπνίζει ή όχι, μόνο και μόνο κρίνοντας από το ύφος των post του *. Χαλαρώστε παίδες, εξ' άλλου δεν νομίζω να είστε τόσο επιθετικοί όταν βγαίνετε με τις παρέες σας και σας απασχολεί αυτό το θέμα. Ακόμα πιο τραγελαφικές βέβαια είναι οι δικαιολογίες που βρίσκουν και οι δύο μεριές, προκειμένου να περάσουν τις απόψεις τους στην αντίπερα όχθη. Το κλειδί είναι ο αμοιβαίος σεβασμός, κάτι που προφανώς δεν ισχύει στην Ελλαδάρα μας. Και φυσικά η ανωνυμία και η ασφαλής απόσταση του διαδικτύου κάνουν αυτό το thread ακόμα πιο τραγικό.

Προσωπικά χαίρομαι απίστευτα που ζω στη Φινλανδία (έστω και προσωρινά), σε μία χώρα όπου οι καπνιστές με δική τους θέληση πηγαίνουν στους ειδικούς χώρους καπνίσματος (που κάθε άλλο παρά απάνθρωποι είναι) και ποτέ δεν θα τους περάσει από το μυαλό να φυσήξουν καπνό στον ίδιο χώρο με άτομα που δεν καπνίζουν, ακόμα και αν είναι τύφλα στο μεθύσι. Και την ίδια στιγμή, όλα τα μαγαζιά είναι υποχρεωμένα να έχουν τέτοιους χώρους, επειδή πάντα θα υπάρχουν καπνιστές.

Inb4 καλοθελητές που θα αρχίσουν να λένε πως αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα, είμαστε διαφορετική χώρα, δεν αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη κλπ. Προφανώς και τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Η κατάντια στην οποία βρισκόμαστε πήρε δεκαετίες για να φτάσει ως εδώ, δεν γίνεται να αλλάξει σε μία μέρα. Προφανώς και είναι δύσκολο, όμως από κάπου πρέπει να αρχίσουμε. Και το γεγονός πως είμαστε η πρώτη χώρα κατανάλωσης τσιγάρων στον κόσμο σε αναλογία με τον πληθυσμό μας (στατιστικά Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 2007), νομίζω πως είναι αρκετό ώστε να νερώσουν το κρασί τους ορισμένοι. Γενικά πάμε κατά διαόλου σε αυτήν τη χώρα, ειδικά στο θέμα του τσιγάρου, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Προσωπικά απεχθάνομαι τον καπνό, δεν έχω δοκιμάσει ούτε μία φορά τσιγάρο, και μόλις έμαθα πως παίζει ένα πρόβλημα υγείας το οποίο επιδεινώνεται κατά πολύ με το τσιγάρο, επομένως έχω άλλον έναν καλό λόγο για να το απεχθάνομαι ακόμα περισσότερο. Να δω μόλις επιστρέψω πίσω πως θα μου φανεί η κατάσταση τώρα που έχω ξεσυνηθίσει στη μυρωδιά...

*
EDIT προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Εννοώ από τα συμφραζόμενα του κάθε post, και όχι κουλ μη-καπνιστές / άξεστοι καπνιστές ή το αντίθετο. Και φυσικά δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω.

Edited by Phantom Duck, 05 December 2010 - 17:12.

E5VV38U.jpg

#700 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 05 December 2010 - 16:13

Τι σε κάνει να πιστευεις ότι το ποστ σου δεν βγάζει υπερβολή; Ή αντιστοιχα ότι δεν δειχνει (πριν το πεις) οτι δεν καπνίζεις. Το θέμα βρισκεται περισσότερο στην κουλτούρα ή στις επιβολές του κράτους πάνω σε υπερφορολογούμενους πολίτες;

#701 SkullKaizer

SkullKaizer

artist

• Members
  • 751 posts

Posted 05 December 2010 - 16:26

γιατι ειμαι εγοηστης... ας τα ριξω στο οτι ειμαι ανθρωπος και ειναι η φυση μας..

εν τον αλλων το θεμα του thread ειναι αν καπνιζουμε η οχι..

RE:

Θέτω το εξής ερώτημα στους μη καπνίζοντες....
Θα το ξεκινούσατε;;;

Και την εξής απορία για τους καπνιστές....
Μπορείτε να το κόψετε

αυτο ολες οι αλλες συζητισης δεν καταληγουν πουθενα γιατι.. γιατι ειμαστε εγωιστες; :)
ειμαι και το λεω γιατι ετσι μπορω να ειμαι εγωιστης και να παραμινω πως εχω δικιο :P
Spoiler:

Spoiler:

cheers :Blissfull:
Imagination is the only limit!

#702 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 05 December 2010 - 17:04

ολο το thread ειναι ενα τεραστι Troll που με κανει να θελω να συνεχιζω να γραφω σε ενα εκνευριστικο υφος *που πραγματι wtf παω να δω κανα ανιμε καλυτερα :P*

Tα περισσότερα thread για κάποιο σοβαρό real life ζήτημα έτσι καταλήγουν :P /οff

#703 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 07 December 2010 - 00:59

Ρε φιλε το παιδι γουσταρει να παρει να ναρκωτικα, εσυ τι ζορι τραβας; Οι γονεις του εισαι; Κακο στον εαυτο του κανει. Και στο κατω κατω ποιος εισαι που θα του πεις τι να κανει... Omg & 3 lols

ezgif.com-resize.gif

#704 Yavannie

Yavannie

La Yohda Stasella

• Members
  • 74 posts

Posted 07 December 2010 - 02:44

Εγω θα το θεωρουσα αυτονοητο οτι ο χρηστης εχει την ωριμοτητα να κρινει τι πραγματικα θα του κανει καλο και τι οχι.
Εφοσον γνωριζετε και εχετε προειδοποιηθει για τις επιπτωσεις των πραξεων σας, πιστευω πως θα επρεπε να εχετε το δικαιωμα να κανετε αυτο που επιθυμειτε.
Παρολο που θα με συνεφερε η ολικη απαγορευση του τσιγαρου,αυτη ειναι μια καθαρα υποκειμενικη και εγωιστικη αποψη που ουτε εγω δεν στηριζω.

Απο μενα,μπορεις να κανεις ο,τι θες,αρκει ο καπνος σου να μην φτανει τη μυτη μου...

Θα συμφωνισω με τον Kamui. Δεν εχω κατι με τους καπνιστες, δικαιωμα τους ειναι αν συνεχισουν να καπνιζουν, οπως και δικο μου δικαιωμα ειναι να μη θελω να γινω παθητικη καπνιστρια με το ζορι..
Αν υπαρχουν χωροι οπου μπορει ο καθενας να καπνισει χωρις να ενοχλει τους αλλους, τοτε ολα ειναι οκ :)

Posted Image

#705 Daz

Daz

私は新幹線になりたい

• Members
  • 771 posts

Posted 07 December 2010 - 04:38

αν υπηρχαν στα μαγαζια χωροι που μπορεις να καπνισεις, θα παιρναμε τις μπυρες μας και θα πηγαιναμε και θα αραζαμε εκει :P

Posted Image
Posted Image