Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Περί καπνίσματος
Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2011 - 01:12
Οι αντικαπνιστικές οργανώσεις αναφέρονται σε αυτή την έρευνα γιατι δυστυχώς έχει περάσει ένας αιώνας και δεν έχει αποδυχθεί τίποτα σε σχέση με το κάπνισμα. Κάποια στιγμή οι άνθρωποι πιστευαν ότι η γη ήταν επίπεδη (μιας και αυτό το παράδειγμα αρέσει στον Κεννυ) τώρα τους αρέσει των καρκίνο να τον αποδείδουν στο κάπνισμα.
Με ονομάζεται πνευμα αντιλογίας, μα δεν έφερα κανέναν αντίθετο λόγο. Ούτε ειπα ότι το καπνισμα κάνει καλό ούτε τίποτα τέτοιο. Αμφισβήτησα όμως τα "ατρανταχτα" στοιχεία σας σε σχέση με τον καπνό κάτι που αφενώς σας ενόχλησε, αντί να κάτσεται να το σκεφτήτε και ίσως να δείτε και τα δίκα μου επιχειρήματα, όπως διάβασα και εγώ τα δίκα σας και στις ίδιες τις υποσημειώσεις (και στα σχόλεια) αναφέρονται εκτενώς στα πρώτα γενικολογίες και στα δεύτερα τα προβληματα με τα στατιστικα πορίσματα, σας τα έδωσα μασημένα σε ένα βιβλίο και εκεί υπήρχαν προβλήματα στην κατανόηση, δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Φωνάζεται χωρίς να λέτε τίποτα, αν μετρήσω τις προσωπικές προσβολές θα είναι περισσότερες απο τα επιχειρήματα. Προσπάθησα να σας κάνω να ερωτηθήτε αλλά μάλλον σκεφτήκατε ότι είναι πολύ δύσκολο και θα ήταν ευκολότερο να ακούτε όποια "έρευνα" θέλεται ή όποιο "έγγυρο" αρθρο διαβάζεται. Συνεχίστε έτσι, δεν θα αλλαξω εγώ το κριτικό αισθητήριο του καθενός.
Επι του θέματος, καπνίζω Camel Essential με γαλάζια Rizzla ή Ελληνικόν Σιγαρόχαρτον και κίτρινα Swan, σκοπευω να ποιάσω και την πίπα το καλοκαίρι. Μαρέσουν τα oriental καπνα και στην Ελληνική αγορά μόνο ο Camel εχει μέσα και αυτούνου του λείπει κάτι σαν γευση. Απο πακέτο Lucky Strike, Camel, Ζ/Σαντε αφιλτρα, το τελευταίο και η κασετίνα μαρέσει. Δεν παίρνω ωστόσο πακέτο συχνά προτιμώ τα στριφτά.
Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2011 - 01:17
Στις αγραγκιες εγω αγοραζω κανα LM καπνο but my favorite is Pall Mall Green Και Old Holborn Blonde. Χαρτακια Μπλε και εγω, αν και γουσταρω και drum επειδη δεν σβηνουν, και φιλτρακια κιτρινα η τα λιγο μεγαλυτερα.Προφανώς δεν διάβασες όλο το βιβλίο. Μιλάει μέχρι και το 1996 και παραθέτει και στοιχεία μεχρι το 2003. Η συγκεκριμένη έρευνα αναφέρεται εκτενώς, καταρχάς δεν αναφέρεται υπερ αλλα κατά του καπνίσματος ούτε αυτό δεν διάβασες καλά, γιατί είναι η μόνη απο αυτές (μέχρι και το 2003, τελευταίος επίλογος το 2006) που οι αντικαπνιστικές οργανώσεις αναφέρονταν στα δικαστήρια. Θα πρέπει επίσης να καταλάβεις ότι και η κοινή λογική δεν είναι πάντα σωστή και προπαντώς όταν δεν συμπληρώνεται απο επιστημονική στοιχεία (ETS).
Οι αντικαπνιστικές οργανώσεις αναφέρονται σε αυτή την έρευνα γιατι δυστυχώς έχει περάσει ένας αιώνας και δεν έχει αποδυχθεί τίποτα σε σχέση με το κάπνισμα. Κάποια στιγμή οι άνθρωποι πιστευαν ότι η γη ήταν επίπεδη (μιας και αυτό το παράδειγμα αρέσει στον Κεννυ) τώρα τους αρέσει των καρκίνο να τον αποδείδουν στο κάπνισμα.
Με ονομάζεται πνευμα αντιλογίας, μα δεν έφερα κανέναν αντίθετο λόγο. Ούτε ειπα ότι το καπνισμα κάνει καλό ούτε τίποτα τέτοιο. Αμφισβήτησα όμως τα "ατρανταχτα" στοιχεία σας σε σχέση με τον καπνό κάτι που αφενώς σας ενόχλησε, αντί να κάτσεται να το σκεφτήτε και ίσως να δείτε και τα δίκα μου επιχειρήματα, όπως διάβασα και εγώ τα δίκα σας και στις ίδιες τις υποσημειώσεις (και στα σχόλεια) αναφέρονται εκτενώς στα πρώτα γενικολογίες και στα δεύτερα τα προβληματα με τα στατιστικα πορίσματα, σας τα έδωσα μασημένα σε ένα βιβλίο και εκεί υπήρχαν προβλήματα στην κατανόηση, δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Φωνάζεται χωρίς να λέτε τίποτα, αν μετρήσω τις προσωπικές προσβολές θα είναι περισσότερες απο τα επιχειρήματα. Προσπάθησα να σας κάνω να ερωτηθήτε αλλά μάλλον σκεφτήκατε ότι είναι πολύ δύσκολο και θα ήταν ευκολότερο να ακούτε όποια "έρευνα" θέλεται ή όποιο "έγγυρο" αρθρο διαβάζεται. Συνεχίστε έτσι, δεν θα αλλαξω εγώ το κριτικό αισθητήριο του καθενός.
Επι του θέματος, καπνίζω Camel Essential με γαλάζια Rizzla ή Ελληνικόν Σιγαρόχαρτον και κίτρινα Swan, σκοπευω να ποιάσω και την πίπα το καλοκαίρι. Μαρέσουν τα oriental καπνα και στην Ελληνική αγορά μόνο ο Camel εχει μέσα και αυτούνου του λείπει κάτι σαν γευση. Απο πακέτο Lucky Strike, Camel, Ζ/Σαντε αφιλτρα, το τελευταίο και η κασετίνα μαρέσει. Δεν παίρνω ωστόσο πακέτο συχνά προτιμώ τα στριφτά.
Τα ετοιμα δεν μου πολυ αρεσουν. Καλο η Κακο;
Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2011 - 03:18
Χρειάζεται να γίνεις γιατρός, παθολόγος, ή οτιδήποτε άλλο και να εξετάσεις τον κάθε ασθενή για να πειστείς;
Γράφεται ότι ο καπνός περιέχει 4000 χημικές ουσίες, οι εκ των 50 είναι καρκινογενείς.
Χρειάζεται να γίνεις χημικός ερευνητής για να πειστείς;
Γράφεται πως η νικοτίνη είναι τοξική.
Χρειάζεται να κάνεις ο ίδιος πειράματα περί τοξικότητας για να πειστείς;
Έχω δει ανθρώπους να υποφέρουν απ' τα συμπτώματα του καπνίσματος. Να βήχουν ακατάπαυστα, να έχει βραχνιάσει η φωνή τους, να μην μπορούν να τρέξουν εξαιτίας του λαχανιάσματος.
Όταν υπάρχει καπνός σε χώρο που δεν αερίζεται, δεν μπορείς να αναπνεύσεις.
Έχοντας αυτές τις εικόνες, δεν μου φαίνεται παράξενο όταν ακούω πως το κάπνισμα σκοτώνει στην κυριολεξία. Μου φαίνεται φυσικό επακόλουθο.
Εδώ οι ίδιοι οι καπνιστές λένε πως θέλουν να το κόψουν διότι δεν αισθάνονται πλέον καλά.
Και μη μου πεις ότι αυτά ισχύουν σ' αυτούς που κάνουν πακέτα την ημέρα. Αυτοί που καπνίζουν λιγότερο, απλά έχουν και λιγότερες συνέπειες στον οργανισμό τους.
Επίσης, νομίζω πως οι καπνοβιομηχανίες έχουν τεράστια κέρδη (τουλάχιστον είχαν πριν αρχίσει το αντικαπνιστικό κίνημα). Με την δικιά σου λογική της προπαγάνδας και της άκριτης υιοθέτησης πληροφοριιών, δε θα έπρεπε να είχαν κερδίσει σ' αυτό το παιχνίδι οι βιομηχανίες μιας και αυτές είχαν τα οικονομικά μέσα έτσι ώστε να εμποδίσουν τυχόν προσπάθειες σπίλωσης του ονόματος του προϊόντος τους;
Οπότε κάνω την εξής σκέψη: Κοτζάμ βιομηχανίες και με τέτοια κέρδη να διακυβεύονται, είναι δυνατόν να μην κατάφεραν να υποστηρίξουν το όνομα του καπνού; Άρα βρε συ, αφού δεν το κατάφεραν μάλλον θα φταίει το ότι ο καπνός είναι τόσο βλαβερός τελικά, όπου ούτε τέτοιοι κολοσσοί με τα κολοσσιαία κέρδη τους δεν κατάφεραν να καλύψουν.
Και μη μου πείτε ότι δεν μπορούσαν να το κάνουν;
Απλά ήταν τόσο εμφανείς τα συμπτώματα των καπνιστών, που θα κορόιδευαν την μάπα τους αν το καναν.
Τέσπα μπορεί αυτοί που καπνίζουν να μην το καταλαβαίνουν, να μην καταλαβαίνουν πως όταν είναι δίπλα σε κάποιον που δεν καπνίζει ότι μπορεί να τον ενοχλούν (ακόμα κι αν μη το λέει ο άλλος από ευγένεια), μπορεί να μην καταλαβαίνουν πως σε ένα χώρο χωρίς εξαερισμός, η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική, θα πρέπει όμως να σέβονται το δικαίωμα του άλλου για καθαρό αέρα και να μην δυσανασχετούν όταν ο άλλος παραπονιέται γι' αυτό.
Τέσπα βαρέθηκα να γράφω άλλο. Πάω στο κρεβάτι να τ.........ζζζζζζζζζζζζζζζζζζ
ΥΓ: Ναι, κι' όμως κατάφερα να ξυπνήσω.
Συγχωρέστε με για τον ανύπαρκτη νοηματική σύνδεση των προτάσεων αλλά όπως βλέπτε.....ζζζζζζζζζζζζζζζ
Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2011 - 20:06
Πολλά γράφονται, αναρωτήθηκες ποτέ γιατί; Προσπάθησα να σε κάνω να διαβάσεις κάτι παραπάνω απο τεκμηριομένες 'έρευνες' και φυλλάδες.
Αρχικά, λοιπόν αναρωτιέμαι γιατι πιστευεις όλα αυτά που γράφονται και δεν αποζητάς ΑΠΟΔΕΙΞΗ;
Μου μιλάς για τις καπνοβιομηχανίες σου ανέφερα ότι δεν μπορείς να αποδειξεις μία 'άρνηση' αν δεν φύγεις και εσύ σε υπερβολές (όπως προσπάθησαν να κάνουν καπνοβιομηχανίες νωρίτερα και απέτυχαν), στη περίπτωση του τσιγάρου πρέπει να αποδείξεις ότι είναι υγιεινό lifestyle, κάτι που πρακτικά δεν γίνεται.
Οι καπνοβιομηχανίες δεν κάνουν κανένα χάσιμο οικονομικό, απλώς μειώνουν την παραγωγή και την ποιότητα. Χάσιμο θα ήταν σε ένα δικαστηριο (μιάς και τους πηγαίνουν σε πολλά) να αποδύκνειαν κάτι το οποίο δεν αποδυκνείεται και να έρθουν σε ρήξει με την 'κοινή' 'λογική'. Τι κάνουν λοιπον, όπως βλέπεις παραπάνω γράφουν και 'προειδοποιούν' ότι το καπνισμα κάνει κακο, πάνε με το ρευμα, και όταν τους κάνουν multi-million μηνύσεις είτε απο ιδιώτες είτε απο κρατίδια να πάνε στο δικαστήριο και με απλές διαδικασίες να πουν ότι 'προειδοποίησαν'. Επίσης ήταν ένα θαυμα για τις δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες γιατί μικρότερες και ποιοτικότερες ΚΛΕΙΣΑΝ και φτιάξαν ένα ολιγοπώλειο στην αγορά με κάθε ευκαιρία να μειώσουν την ποιότητα στα καπνα χωρίς κανένα επιχειρηματικό κόστος.
Η σκέψη σου όχι μόνο είναι άστοχη αλλα γεμάτο γενικολογίες αλλα ας το ξεπεράσουμε, αν θες κάτι παραπάνω ΔΙΑΒΑΣΕ και τη δική μου πλευρα, μην κλείνεις τα αυτιά σου.
Μιλάς για τα κονδήλια των καπνοβιομηχανιών, οι αντικαπνιστικές καμπάνιες έχουν πίσω τους κονδήλια απο ολόκληρα κράτη και ανθρώπους που τράβανε μεγάλα ποσά χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Είναι πάμπολα τα χρήματα που παίζονται πίσω απο αυτό.
Γνωρίζεις ότι για την σχημάτισει και την καθοδήγησει της κοινή γνώμης το ίδιο κάναν οι Ναζί; Διάβασες γι'αυτό; Έκρινες σκοπιμότητες;
Σκέφτηκες ότι τα συμπτώματα των καπνιστών δεν είναι αποδείξημα, επειδή βλέπεις έναν να μην μπορεί να τρέξει ΔΕΝ συμαίνει ότι ευθύνεται το τσιγάρο. Εχω δει καπνιστές να τρέχουν με τεράστιες αντοχές. Εχεις σκεφτεί ότι όλα τα υπολοιπα που λες μπορεί να έχουν ψυχολογικό υπόβαθρο; ΟΧΙ
Τόσο οι καπνοβιομηχανίες (IMPERIA, Phillip Morris) ΚΕΡΔΙΣΑΝ όσο και το κύκλωμα των 'αντικαπνιστών'.
Το τελευταίο δεν με αφορά, είμαι υπευθυνος καπνιστής αλλα περιμένω τα καταστήματα είτε να είναι για καπνιστές είτε να έχουν σωστό εξαερισμό, δεν συμβαίνει; Καπνίζω έξω, αλλα και εκεί ακούω παράπονα. Τα δικαιωματα του καπνιστή ως καπνιστή έχουν εξαλυφθεί, τα καρκινογόνα φαγητά όμως είναι σε πλήρη άνθιση.
Στην τελική όλες οι ιατρικές υπηρεσίες υποσχέθηκαν την σχεδόν ολική εξάλυψη του καρκίνου (συνήθως του πνεύμονα), κοίτα τις στατιστικές απο το 60 και μετά οι θάνατοι απο καρκίνου αυξήθηκαν, παράλληλα κοίτα τα νούμερα μείωσεις (δραστικής θα ελεγα τον καπνιστών) σε μισούς και περισσότερους στις περισσότερες χώρες, πώς το εξηγείς την αυξηση των καρκίνων, μήπως στο γενικό σημερινό lifestyle; Η μήπως στο παθητικό κάπνισμα που αρχίζουν αν λένε τώρα, πάλι χωρίς στοιχεία, κάτι που δεν έχει καμία βάση μιας και παλιά ΠΑΝΤΟΥ επιτρεπόταν το κάπνισμα, ακόμα και σε δουλειές.
Αν δεν έχεις όρεξει να διαβάσεις σε τίποτα και δεν έχεις κανει κάποια διανοητική διεργασία πάνω στο θέμα αλλα δέχεσαι τις απόψεις των άλλων, μην εκφέρεις τόσο έντονα μία αποψη σε κάνει να φαίνεσαι γελοίος και όχι απο τα ορθογραφικά αλλα απο τον τρόπο που σκέφτεσαι.
Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 01:55
Μιας και νυστάζω λέω να την (ξανα)πέσω.
Άντε καληνύχτα και καλές τζούρες.
Ελπίζω να έχεις δίκιο για το καλό της υγείας σου...
Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 07:44
We also believe that the conclusions of public health officials concerning environmental tobacco smoke are sufficient to warrant measures that regulate cigarette smoking in public places. We also believe that where cigarette smoking is permitted, the government should require the posting of warning notices that communicate public health officials' conclusions that secondhand smoke causes disease in non-smokers.
Χωρίς Παλέρμο,
δεν έχει υπογραφή.
Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 14:09
Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 16:03
Χωρίς Παλέρμο,
δεν έχει υπογραφή.
Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 16:07
Αρχικά, λοιπόν αναρωτιέμαι γιατι πιστευεις όλα αυτά που γράφονται και δεν αποζητάς ΑΠΟΔΕΙΞΗ;
Μου μιλάς για τις καπνοβιομηχανίες σου ανέφερα ότι δεν μπορείς να αποδειξεις μία 'άρνηση' αν δεν φύγεις και εσύ σε υπερβολές (όπως προσπάθησαν να κάνουν καπνοβιομηχανίες νωρίτερα και απέτυχαν), στη περίπτωση του τσιγάρου πρέπει να αποδείξεις ότι είναι υγιεινό lifestyle, κάτι που πρακτικά δεν γίνεται.
Οι καπνοβιομηχανίες δεν κάνουν κανένα χάσιμο οικονομικό, απλώς μειώνουν την παραγωγή και την ποιότητα. Χάσιμο θα ήταν σε ένα δικαστηριο (μιάς και τους πηγαίνουν σε πολλά) να αποδύκνειαν κάτι το οποίο δεν αποδυκνείεται και να έρθουν σε ρήξει με την 'κοινή' 'λογική'. Τι κάνουν λοιπον, όπως βλέπεις παραπάνω γράφουν και 'προειδοποιούν' ότι το καπνισμα κάνει κακο, πάνε με το ρευμα, και όταν τους κάνουν multi-million μηνύσεις είτε απο ιδιώτες είτε απο κρατίδια να πάνε στο δικαστήριο και με απλές διαδικασίες να πουν ότι 'προειδοποίησαν'. Επίσης ήταν ένα θαυμα για τις δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες γιατί μικρότερες και ποιοτικότερες ΚΛΕΙΣΑΝ και φτιάξαν ένα ολιγοπώλειο στην αγορά με κάθε ευκαιρία να μειώσουν την ποιότητα στα καπνα χωρίς κανένα επιχειρηματικό κόστος.
Τόσο οι καπνοβιομηχανίες (IMPERIA, Phillip Morris) ΚΕΡΔΙΣΑΝ όσο και το κύκλωμα των 'αντικαπνιστών'.
Μίλησα γι´αυτό απλά δεν ξέρεις να διαβάζεις. Το θα ζητήσω με το θείο μου αναφερόταν αλλού.
Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 16:33
ΥΓ: Θα μπορούσα να σου απαντήσω στο δεν ξέρω να διαβάζω με το "εσύ δεν ξέρεις να γράφεις", αλλά είναι γελοίο να παίζουμε έτσι σαν παιδάκια, σωστά;
ΥΓ2: Δεν προειδοποιούν απλώς ότι βλάπτει το τσιγάρο, δηλώνουν ΥΠΕΡ της απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους. Θεωρείς πραγματικά ότι θα έλεγαν κάτι τέτοιο αν δεν ήταν αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το παθητικό κάπνισμα βλάπτει;
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Babba: 08 Φεβρουάριος 2011 - 16:55
Χωρίς Παλέρμο,
δεν έχει υπογραφή.
Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 20:55
Λόγω του αντικαπνιστικού κινήματος, εξαφανίστηκαν όλες οι μικρές 'ανταγωνιστικές' (σε ποιότητα κυρίως) καπνοβιομηχανίες, αυτό σίγουρα βόλεψε της 2 μεγαλύτερες και σχεδόν μόνες ποια την Imperial (Είναι υπερ του αντικαπνιστικού κινήματος) την Phillip Morris (επίσης υπερ του αντικαπνιστικού κινήματος - είναι χωρισμένη στα 2 Αμερικής, Ευρώπης), δεν βλέπω καποια άλλη που να κάνει αυτό που λες...
Νομίζω εγώ απαντάω σοβαρά και κανείς δεν σκέφτεται κάτι παραπάνω, μαλιστα μου βάζεις και λόγια, ΟΥΔΕΠΟΤΕ είπα ότι το τσιγάρο είναι καλό και όλη μας λένε το αντιθετο πίσω απο την πλάτη μας είπα ότι οι επιπτώσεις είναι φουσκομένες και οι έρευνες είτε δεν είναι ερευνες είτε δεν έχουν βγάλει κανένα σημαντικό πόρισμα, παρολ' αυτά αναφέρονται τα 'νουμερα' σε 'ενημερωτικές καμπάνιες' και 'αρθρα' με αμφισβητήσημα στοιχεία και μάλιστα παρουσιάζονται ως έχει...
Το 'δεν ξέρεις να διαβάζεις' δεν είχε τον τόνο που θες εσύ να του δώσεις και την ευκαιρία να με μειώσεις επειδή προφανώς δεν υπάρχει ούτε η διαθεση να σκεφτείς λίγο παραπάνω, προσπάθησα να σου δώσω αυτή τη διάθεση.
Ξεπέρασες ένα ολόκληρο ποστ (που προφανώς δεν το είχες διαβάσει) και αναγκάστικες να αποφανθείς ότι δεν μιλούσες γι'αυτό γιατι 'νομιζες ότι έκανα πλάκα.'
Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 21:33
Ναι ή ου;
Χωρίς Παλέρμο,
δεν έχει υπογραφή.
Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 21:59
Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 22:55
Το ότι δεν σ' αρέσει είναι άλλο θέμα.Δεν μ'αρέσει το καπνοβιομηχανίες στο τέλος.
Το σωστό ρήμα είναι το δέχομαι, ναι ή όχι.
Το τι πιστεύεις εσύ μας είναι αδιάφορο. Άσε τους ειδικούς να κρίνουν για το αν είναι βλαβερό (το οποίο έχει αποδειχθεί πως είναι).Προσωπικά, πιστευω ότι το παθητικό κάπνισμα σε σχέση με το exposure δεν κάνει ΚΑΝΕΝΑ κακό
Αφού αποδέχεσαι πως το ενεργητικό κάπνισμα κάνει κάποιο κακό, πως γίνεται να θεωρείς υπερβολικά τα όσα λένε οι επιστήμονες. Τι κέρδος έχουν να παραφουσκώσουν το θέμα;το ενεργητικό φυσικά και δημιουργεί κάποια προβλήματα στον οργανισμό ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΟΜΕΝΑ απο την αντικαπνιστική καμπάνια.
Όλοι τους κομπλεξικοί είναι και δεν γουστάρουν τους καπνιστές;
Έτσι για το γαμώτο ε;Η απαγόρευση πρέπει να γίνει (αν γίνει) με σωστά μέτρα που να επιτρέπουν και σε εμένα που θέλω να πάω σε ένα μπαρ να καπνίσω, αποδεχομαι ότι είναι δυσκολο και θα πρότινα να γίνει ότι με την Ισπανία, απαγορευση παντού όλο το χρόνο εκτος απο περιόδους 'χάριτος' όπως τα Χριστούγεννα και το πάσχα.
Δεν είσαι ούτε καρδιολόγος, ούτε πνευμονολόγος, ούτε παθολόγος, ούτε καρκινολόγος για να θεωρείς μια ιατρική γνωμάτευση υπερβολική ή όχι.Με ενοχλεί η υπερβολή στο θέμα.
--------------
Πάντως όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω, είσαι κανονικό πνεύμα αντιρρησίας.
Αρνείσαι να δεχτείς ορισμένα πράγματα τα οποία δεν είσαι σε θέση να κρίνεις.
Και κάτι τελευταίο:
Πίσω από το επαναλαμβανόμενο και συστηματικό κάπνισμα, κρύβονται διάφοροι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες οι οποίοι ωθούν το άτομο στο εθισμό.
Δεν θεωρώ φυσιολογικό το γεγονός κάποιος σε ηλικία 13, 15, 18, 25, 30 , 40 ετών να αρχίσει να φουμάρει συστηματικά μια αηδία όλη την ώρα. Απλά δεν αιτιολογείται με βάση την λογική αυτή η συμπεριφορά.
Οπότε το πρόβλημα το έχουν οι καπνιστές.
Είναι ανήθικο λοιπόν να φορτώνεις το πρόβλημά σου και στους άλλους.
Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 23:04
Πάντως όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω, είσαι κανονικό πνεύμα αντιρρησίας.
Αρνείσαι να δεχτείς ορισμένα πράγματα τα οποία δεν είσαι σε θέση να κρίνεις.
Και κάτι τελευταίο:
Πίσω από το επαναλαμβανόμενο και συστηματικό κάπνισμα, κρύβονται διάφοροι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες οι οποίοι ωθούν το άτομο στο εθισμό.
Δεν θεωρώ φυσιολογικό το γεγονός κάποιος σε ηλικία 13, 15, 18, 25, 30 , 40 ετών να αρχίσει να φουμάρει συστηματικά μια αηδία όλη την ώρα. Απλά δεν αιτιολογείται με βάση την λογική αυτή η συμπεριφορά.
Οπότε το πρόβλημα το έχουν οι καπνιστές.
Είναι ανήθικο λοιπόν να φορτώνεις το πρόβλημά σου και στους άλλους.
Το πήδηξες και ψόφησε.
Τα ίδια μπορείς να πεις και για το ποτό και για το πολύ φαγητό.
να φουμάρει συστηματικά μια αηδία όλη την ώρα.
Δεν είναι αηδία, it's an acquired taste.