Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Περί καπνίσματος

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
947 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Καπνίζετε ή οχι (511 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 ψήφοι [25.33%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 ψήφοι [74.67%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 74.67%

Ψήφισε

#526 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2010 - 17:53

Άλλος υποτιμά την νουμοσύνη μου. Ξαναδιάβασε. Βρίσκω γελοίο το να χρησιμοποιείται τέτοιου είδους επιχείρημα υπερ του καπνίσματος και κατά της αντικαπνιστικής εκστρατείας. Τίποτα άλλο.

Πράγματα που βλάπτουν την υγεία των πολιτών δεν πρέπει να ξεφεύγουν απο τις υποδείξεις των νόμων. Face it. Και πίστεψε το δεν χρειάζεται να είσαι έγκυος ούτε να έχεις προβλήματα υγείας για να σε ενοχλεί και να σε βλάπτει το τσιγάρο.

Ναι;Ποιος;

Εσένα δηλαδή το ότι συγκαλύπτοτονται συμφέροντα εις βάρος σου δε σε ενοχλεί;
Αλλά προφανώς το βλέπεις εντελώς μονόπλευρα για να κατανοήσεις πως υπάρχει ομάδα ανθρώπων που τα νέα μέτρα είναι σκέτο νταβατζιλίκι γι αυτή.
Προσωπικά καπνίζω ελάχιστα,μπορώ να μην καπνίσω στα χ,ψ μέρη χωρίς να πολυχαλαστώ.
Ρώτα όμως τον 50χρονο που καπνίζει 30+ χρόνια.

Και εννοειται πως δεν είμαι υπερ του καπνίσματος,που αναφέρεις,δεν έχω προτρέψει ποτέ άνθρωπο να καπνίσει,ούτε πρόκειται να το κάνω.Με τις φασιστικές πρακτικές έχω ένα θεματάκι.

#527 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 219 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2010 - 18:07

Να κάνω μια ερώτηση; Βλέπω παντού να μιλάνε για το παθητικό κάπνισμα. Με μια απλή αναζήτηση στο Google όλα τα αποτελέσματα μιλούν για το πόσο σοβαρό και βλαβερό είναι. Μπορεί, όμως, να μου δείξει κάποιος μια επίσημη έρευνα που να το αποδεικνύει; Γιατί πραγματικά δεν έχω πειστεί πως ο καπνός που αναπνέω από κάποιον άλλο είναι πιο βλαβερός από τον μολυσμένο αέρα της πόλης... Θέλω να πω, είναι εντάξει να σε ενοχλεί ο καπνός του άλλου, εάν όμως χρησιμοποιείς ψέμματα για να απαγορεύσεις το κάπνισμα, ενώ μπορείς απλά να κάνεις λίγο πιο 'κει, είσαι απλά λάθος. Το "επιχείρημα", πάντως, οτι το κάπνισμα είναι βλαβερό για τον καπνιστή, οπότε καλό θα είναι να απαγορευτεί, είναι απλά γελοίο. Ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να επιλέξει μόνος του τι ουσίες θα βάλει στο σώμα του, ακόμη κι αν αυτές οι ουσίες είναι βλαβερές για τον ίδιο, εάν δεν βλάπτει κάποιον άλλο, και το να του απαγορεύσεις κάτι για το δικό του καλό είναι φασιστικό.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#528 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1.433 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2010 - 18:24

Έχει ξαναειπωθεί αλλά θα το πω ακόμη μία φορά.

Εκεί που σταματάει η ελευθερία του ενός, ξεκινάει η ελευθερία του άλλου.

Μπορείτε οι καπνιστές να λέτε κάποιους αντικαπνιστές "φασίστες" αλλά μπορούν κάλλιστα οι καπνιστές να υποθούν ως "δυνάστες" επειδή επιβάλουν το "θέλω" τους στους άλλους.
Σου αρέσει; Το γουστάρεις; Δεν σε νοιάζει αν σου κάνει καλό ή κακό; Με γεια σου και χαρά σου.
Εμένα με ενοχλεί όμως, αν σας πειράζει το υγιειονομικό της υπόθεσης και το ότι "δεν έχει αποδειχτεί" "δείξτε μας έρευνες" και λοιπές άλλες δικαιολογίες της πλάκας που λέγανε το 1960 που είχε αρχίσει να γίνετε ευρύτερα αντιληπτό το κακό που κάνει στην υγεία το τσιγάρο, τότε μπορείτε τουλάχιστον να αποδεχτείτε το αντιαισθητικό και το ενοχλητικό αποτέλεσμα του καπνού;
Εσείς όταν περνάτε έξω από μία χωματερή ή από έναν βόθρο δεν τρέχετε να φύγετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε γιατί δεν αντέχετε την μυρωδιά; Μπορεί να μην είναι τόσο έντονη η μυρωδιά του καπνού αλλά το αποτέλεσμα της ενόχλησης είναι το ίδιο για τους μη καπνιστές.
Δημοσιευμένη  εικόνα
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Δημοσιευμένη  εικόνα .aNiMe//GR IRC channel Δημοσιευμένη  εικόνα

#529 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1.292 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2010 - 18:27

Ναι;Ποιος;

Εσένα δηλαδή το ότι συγκαλύπτοτονται συμφέροντα εις βάρος σου δε σε ενοχλεί;
Αλλά προφανώς το βλέπεις εντελώς μονόπλευρα για να κατανοήσεις πως υπάρχει ομάδα ανθρώπων που τα νέα μέτρα είναι σκέτο νταβατζιλίκι γι αυτή.
Προσωπικά καπνίζω ελάχιστα,μπορώ να μην καπνίσω στα χ,ψ μέρη χωρίς να πολυχαλαστώ.
Ρώτα όμως τον 50χρονο που καπνίζει 30+ χρόνια.

Και εννοειται πως δεν είμαι υπερ του καπνίσματος,που αναφέρεις,δεν έχω προτρέψει ποτέ άνθρωπο να καπνίσει,ούτε πρόκειται να το κάνω.Με τις φασιστικές πρακτικές έχω ένα θεματάκι.

Δεν παίζεται κανένα "συμφέρον" εις βάρος μου απο το συγκεκριμένο θέμα γιατί πολύ απλά δεν καπνίζω. Με το να μην αγοράσεις τσιγάρο (ο β' ενικός δεν απευθύνεται σε εσένα αλλα γενικά) δεν αφήνεις κανέναν να παίζει με τα λεφτά και ιδιαίτερα με την υγεία σου.

Αυτό με τον μονόπλευρα είναι ανακριβές. Πες σε ποιο συγκεκριμένο σημείο του κειμένου μου το βλέπω μονόπλευρα και γιατί ? Αλλά ξέρεις ποιοι είναι αυτοί που τα βλέπουν 100% "μονόπλευρα" ? Αυτοί που είναι εθισμένοι. Αυτοί ενεργούν και λένε την γνώμη τους με βάση τον εθισμό τους. Αυτός που ενεργεί με βάση την υγεία του δεν τον λές με τίποτα μονόπλευρο αλλά μάλλον φυσιολογικό.

Εσένα δηλαδή σε πείραξε το λεγόμενο "νταβατζιλίκι" το οποίο στην τελική δεν υπάρχει ? Δεν απαγορεύτηκε το τσιγάρο εξολοκλήρου. Απαγορεύτηκε σε μέρη στα οποία υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να τους ενοχλεί. Έγινε δηλαδή το αυτονόητο, μπήκε η υγεία πιο πάνω απο την απόλαυση. Δεν υπάρχει τίποτα φασιστικό σε αυτό.

ει; Γιατί πραγματικά δεν έχω πειστεί πως ο καπνός που αναπνέω από κάποιον άλλο είναι πιο βλαβερός από τον μολυσμένο αέρα της πόλης... Θέλω να πω, είναι εντάξει να σε ενοχλεί ο καπνός του άλλου, εάν όμως χρησιμοποιείς ψέμματα για να απαγορεύσεις το κάπνισμα, ενώ μπορείς απλά να κάνεις λίγο πιο 'κει, είσαι απλά λάθος.

Το "επιχείρημα", πάντως, οτι το κάπνισμα είναι βλαβερό για τον καπνιστή, οπότε καλό θα είναι να απαγορευτεί, είναι απλά γελοίο. Ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να επιλέξει μόνος του τι ουσίες θα βάλει στο σώμα του, ακόμη κι αν αυτές οι ουσίες είναι βλαβερές για τον ίδιο, εάν δεν βλάπτει κάποιον άλλο, και το να του απαγορεύσεις κάτι για το δικό του καλό είναι φασιστικό.

Άντε πάλι. Πες πως όντως η μόλυνση του αέρα είναι πιο βλάβερη απο το τσιγάρο, άιντε. ΠΩΣ αυτό το γεγονός κάνει λανθασμένη την απαγόρευση του τσιγαρού ? Δεν είναι δικαιολογία το "υπάρχουν και άλλα πράγματα που μας βλάπτουν". Εφόσον το τσιγάρο μας βλάπτει τότε η απαγόρευση του είναι σωστή.

Πέρα πως με την δική σου λογική θα έπρεπε να επιτρέπουν τα ναρκωτικά, έχω να σου πω πως το τσιγάρο απο την στιγμή που ο καπνός του βλάπτει και άλλους παύει να είναι προσωπική υπόθεση του καπνιστή. Επομένως μην το βλέπεις σαν προσπάθεια του κράτους να προστατέψει τους καπνιστές αλλα μάλλον αυτούς που δεν καπνίζουν. Simple as it is.

#530 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2010 - 18:38

Να κάνω μια ερώτηση; Βλέπω παντού να μιλάνε για το παθητικό κάπνισμα. Με μια απλή αναζήτηση στο Google όλα τα αποτελέσματα μιλούν για το πόσο σοβαρό και βλαβερό είναι. Μπορεί, όμως, να μου δείξει κάποιος μια επίσημη έρευνα που να το αποδεικνύει; Γιατί πραγματικά δεν έχω πειστεί πως ο καπνός που αναπνέω από κάποιον άλλο είναι πιο βλαβερός από τον μολυσμένο αέρα της πόλης... Θέλω να πω, είναι εντάξει να σε ενοχλεί ο καπνός του άλλου, εάν όμως χρησιμοποιείς ψέμματα για να απαγορεύσεις το κάπνισμα, ενώ μπορείς απλά να κάνεις λίγο πιο 'κει, είσαι απλά λάθος. Το "επιχείρημα", πάντως, οτι το κάπνισμα είναι βλαβερό για τον καπνιστή, οπότε καλό θα είναι να απαγορευτεί, είναι απλά γελοίο. Ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να επιλέξει μόνος του τι ουσίες θα βάλει στο σώμα του, ακόμη κι αν αυτές οι ουσίες είναι βλαβερές για τον ίδιο, εάν δεν βλάπτει κάποιον άλλο, και το να του απαγορεύσεις κάτι για το δικό του καλό είναι φασιστικό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει για αξιόπιστη πηγή? Μια μικρή έρευνα στο google ή στο site του να κάνεις θα δεις τι προβλέπει και για το παθητικό κάπνισμα.

Παιδιά σοβαρά η όλη συζήτηση αρχίζει να θυμίζει τον διάλογο ανάμεσα σε ένα πιτσιρίκι και τον οδοντίατρο που προσπαθεί να το πείσει ο οδοντίατρος ότι οι καραμέλες χαλάνε τα δόντια και το πιτσιρίκι τσαντίζεται και τον βγάζει ψεύτη και ότι θέλει να τις κρατήσει για τον εαυτό του.

Οκ δεν λέω ότι πρέπει να απαγορευτεί το κάπνισμα παντού, και εγώ είμαι περιστασιακή καπνίστρια αλλά καλό είναι να μην έχουμε αυταπάτες για την φύση του τσιγάρου.

Μιλάμε για συμφέροντα εις βάρος των πολιτών πίσω από τις αντικαπνιστικές εκστατείες. ORLY? Θα απαντήσω εγώ. Δηλαδή δεν είναι ανήθικο το συμφέρον των καπνοβιομηχανιών που πλουτίζουν πουλώντας κάτι το βλαβερό, αλλά είναι ανήθικη είτε η πολιτεία που προσπαθεί να εξισορροπήσει τις συνέπειες μέσα από μια συνειδητή επιλογή, είτε αυτός που προσπαθεί να προειδοποιήσει για τις συνέπειες του καπνίσματος. OK......
A) Ποιός είναι ο συγκεκριμένος στόχος ή στόχοι για κερδοσκοπία πίσω από μια αντικαπνιστική καμπάνια? Και όχι δεν μιλώ για μεμονωμένα συμφέροντα μιλάω για οργανωμένα συμφέροντα σε ολοκληρωτικό επίπεδο αναλογα με αυτά των καπνοβιομηχανιών (aka πωλήσεις=κέρδος)
Β) Την ένδειξη για το πόσο επικίνδυνο είναι το κάπνισμα σε κάθε πακετάκι την ξέρετε? Νομίζετε ότι μπήκε εκεί επειδή οι εταιρίες σεβάστηκαν τον καταναλωτή? Λάθος. Έπεσε τεράστιος δικαστικός αγώνας τον οποίο στήριξαν αντικαπνιστικές οργανώσεις διαφορετικά δεν υπήρχε κανείς που να προειδοποιεί τον κόσμο.(αυτό πάει στα περί ανηθικότητας και πολέμου συμφερόντων στην πλάτη των καταναλωτών).
Γ) Λέμε ότι ο καπνιστής δεν βλάπτει κανέναν πέρα από τον εαυτό του οπότε τι θέλει το κράτος και χώνεται.Απαντώ:Eίναι στα πλαίσια του κράτους και στην αρμοδιότητά του να διασφαλίζει την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών (διαφορετικά το κράτος δεν θα επρεπε να παρεμβαίνει ούτε στα ναρκωτικά ούτε πουθενά - πέρα από το δεν βλάπτω κανέναν πέρα από τον εαυτό μου το θεωρώ τεραστιο μύθο και εδω). Οπότε ναι του πέφτει λόγος. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι μακροχρόνια οι δαπάνες από τις παθήσεις από το τσιγάρο επιβαρύνουν και την δημοσια υγεία, και το εργατικό δυναμικό. So yeah και από ηθική άποψη και από πραγματιστική έχει δικαίωμα να παρέμβει.

Κάτι τελευταίο που ήθελα να το επισημάνω. Σε άλλες χώρες πολλοί νόμοι ανάλογοι με αυτούς τους οποίους προσπαθούν να εφαρμόσουν εδώ έχουν εφαρμοστεί ομαλοτατα και χωρίς αντιδράσεις και με θετικότατα αποτελέσματα. Imo αυτό οφείλεται όχι μόνο στο ότι είναι καλύτερα προσαρμοσμένοι στην εκεί πραγματικότητα και καλύτερα δομημένοι αλλά και επειδή συνοδεύονται από την ανάλογη παιδεία. Για κάποιο λόγο δεν νομίζω ότι συμβαίνει το ίδιο εδώ.

#531 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 219 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2010 - 18:40

Αυτό που ρωτάω είναι: Έχει αποδειχθεί το παθητικό κάπνισμα; Σίγουρα ο καπνός του καπνιστή βλέπτει τρίτους; Υπάρχει κάποια επίσημη έρευνα που να το αποδεικνύει; Δεν ξέρω, για αυτό ρωτάω, και όποιος πει "Ναι", θα ήθελα να μου δείξει την εν λόγω έρευνα.

Δυσκολεύομαι να πιστέψω κάτι που δεν έχει αποδειχθεί. Είναι εντάξει να λες πως σε ενοχλεί ο καπνός, αλλά εάν το ντύνεις με ψέμματα για να επιβάλλεις στους άλλους την άποψή σου, τότε ό,τι δίκιο έχεις το πετάς στα σκουπίδια. Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε

Εκεί που σταματάει η ελευθερία του ενός, ξεκινάει η ελευθερία του άλλου.

Όμως αυτό το επιχείρημα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και οι δύο πλευρές. Από τη μια υπάρχει η ελευθερία των καπνιστών να καπνίζουν, και όποιος ενοχλείται μπορεί, όπως κάνω εγώ, να πάει λίγο πιο δίπλα. Από την άλλη υπάρχει η ελευθερία όσων ενοχλούνται από τον καπνό να αναπνέουν "καθαρό" αέρα. Φτάνουμε, λοιπόν, σε άτοπο, καθώς καμία πλευρά δεν έχει δίκιο ή άδικο.

Φίλε Black Kaiser, τι σε κάνει να πιστεύεις πως το τσιγάρο και το ποτό ΔΕΝ είναι ναρκωτικά; Εάν πρέπει να απαγορευτεί το τσιγάρο, γιατί να μην απαγορευτεί και το ποτό;

Το "δειξ'τε μας έρευνες" δεν είναι δικαιολογία της πλάκας. Διότι έτσι μπορώ και εγώ να απαιτήσω να απαγορευτεί το Υδροξυλικό Οξύ για χίλιους διακόσιους δεκαπέντε λόγους, όποιος όμως κάτσει και κάνει μια έρευνα τριών λεπτών θα καταλάβει αμέσως γιατί το να απαιτήσω κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος. Όταν λες και απαιτείς κάτι, πρέπει και να μπορείς να το υποστηρίξεις, διαφορετικά μπορεί ο κάθε ένας να ζητά ό,τι βλακεία του καπνίσει (pun not intended). Συγγνώμη, αλλά αρνούμαι να πιστέψω κάτι αναπόδεικτο απλά επειδή "το λένε". Το να ζητάμε αποδείξεις για κάτι πριν το δεχτούμε ως γεγονός δεν είναι ούτε παράλογο, ούτε περίεργο. Είναι η διαδικασία της κριτικής και λογικής σκέψης. Για αυτό, παρακαλώ, θα ήθελα έρευνες και αποδείξεις.

Για τους τύπους, έχω κόψει το κάπνισμα εδώ και χρόνια, και πλέον κάνω μόνο Ναργιλέ, και αυτόν σπάνια.

#532 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2010 - 18:41

Επισυναπτόμενο Αρχείο  36994_118122044898532_100001022101694_109441_4369198_n.jpg   45,72Κ   5 Αριθμός downloads

Τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγο του νέφους και των εργοστασίων είναι πολύ χειρότερα για την ζωή μας και το περιβάλλον . Βλέπουμε κάποια κίνηση από το κράτος ως προς αυτά ; Εγώ τουλάχιστον όχι .
Τα ιδιωτικά κέντρα απεξάρτησης του τσιγάρου ; Τι είναι αυτά ; Γιατί πραγματικά δεν έχεις ανάγκη από κανέναν για να του τα σκάσεις , είναι θέμα αποφασιστικότητας . Τα λεφτά που πέφτουν για τις διάφορες καμπάνιες ; Προμοτάρεται από παντού το τσιγάρο και το κάπνισμα , κερδίζουν τρελά λεφτά και μετά πέφτει χρήμα για να κινηθεί μια άλλη αγορά , αυτή με όλους όσους δουλεύουν για τις αντικαπνιστικές καμπάνιες . Το κράτος σε αυτό το κομμάτι βοηθάει στην «ενημέρωση» και με το να φορολογεί , εν ολίγοις φαίνεται και ως καλό ! Όλα πάνε μια χαρά , όλοι έχουμε κομμάτι από τη πίτα και έχουμε την ησυχία μας . Και μόνο από ότι α) έχουμε περισσότερη ενημέρωση και ταυτόχρονα β) αύξηση των κερδών των καπνοβιομηχανιών , αυτό μας επιτρέπει να βγάλουμε το συμπέρασμα πως κάποιο λάκκο έχει η φάβα .

Δεν είμαι ούτε καπνιστής ούτε υπέρ , δεν θέλω να αρχίσω . Δεν είμαι μηδενιστής , θεωρώ πως πρέπει να υπάρχουν κάποια μέτρα γιατί είναι μάλλον το πιο αποτελεσματικό . Δεν θα εναντιωθώ σε μια εκστρατεία ενάντια στο κάπνισμα , δεν θα την χλευάσω , γιατί ακριβώς κάποια οφέλη μπορεί και να έχουμε . Άλλα 1) δεν θα τους φιλάω και τα χέρια για το καλό που μας κάνουν και 2) άμα είναι παράλογη , εκτός πραγματικότητας , απολυταρχική και ξετσίπωτη (κάποια τέτοια χαρακτηριστικά έχει και αυτή ) θα το λέω και δεν θα το κρύβω γιατί είναι «για καλό σκοπό»
Δημοσιευμένη  εικόνα

#533 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 219 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2010 - 18:49

Φίλη iristella, πήγα στη σελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ( http://www.who.int ), όπως μου πρότεινες, αλλά με ένα γρήγορο ψάξιμο δεν βρήκα κάποια έρευνα για το παθητικό κάπνισμα, μόνο για το κανονικό κάπνισμα. Τώρα, θα συνεχίσω το ψάξιμο, αλλά αν δεν σου είναι κόπος θα ήθελα να με διευκολύνεις εάν γνωρίζεις το Link της έρευνας.

#534 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1.292 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2010 - 18:50

Αυτό που ρωτάω είναι: Έχει αποδειχθεί το παθητικό κάπνισμα; Σίγουρα ο καπνός του καπνιστή βλέπτει τρίτους; Υπάρχει κάποια επίσημη έρευνα που να το αποδεικνύει; Δεν ξέρω, για αυτό ρωτάω, και όποιος πει "Ναι", θα ήθελα να μου δείξει την εν λόγω έρευνα.

Δυσκολεύομαι να πιστέψω κάτι που δεν έχει αποδειχθεί. Είναι εντάξει να λες πως σε ενοχλεί ο καπνός, αλλά εάν το ντύνεις με ψέμματα για να επιβάλλεις στους άλλους την άποψή σου, τότε ό,τι δίκιο έχεις το πετάς στα σκουπίδια. Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε

Όμως αυτό το επιχείρημα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και οι δύο πλευρές. Από τη μια υπάρχει η ελευθερία των καπνιστών να καπνίζουν, και όποιος ενοχλείται μπορεί, όπως κάνω εγώ, να πάει λίγο πιο δίπλα. Από την άλλη υπάρχει η ελευθερία όσων ενοχλούνται από τον καπνό να αναπνέουν "καθαρό" αέρα. Φτάνουμε, λοιπόν, σε άτοπο, καθώς καμία πλευρά δεν έχει δίκιο ή άδικο.

Φίλε Black Kaiser, τι σε κάνει να πιστεύεις πως το τσιγάρο και το ποτό ΔΕΝ είναι ναρκωτικά; Εάν πρέπει να απαγορευτεί το τσιγάρο, γιατί να μην απαγορευτεί και το ποτό;

Το "δειξ'τε μας έρευνες" δεν είναι δικαιολογία της πλάκας. Διότι έτσι μπορώ και εγώ να απαιτήσω να απαγορευτεί το Υδροξυλικό Οξύ για χίλιους διακόσιους δεκαπέντε λόγους, όποιος όμως κάτσει και κάνει μια έρευνα τριών λεπτών θα καταλάβει αμέσως γιατί το να απαιτήσω κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος. Όταν λες και απαιτείς κάτι, πρέπει και να μπορείς να το υποστηρίξεις, διαφορετικά μπορεί ο κάθε ένας να ζητά ό,τι βλακεία του καπνίσει (pun not intended). Συγγνώμη, αλλά αρνούμαι να πιστέψω κάτι αναπόδεικτο απλά επειδή "το λένε". Το να ζητάμε αποδείξεις για κάτι πριν το δεχτούμε ως γεγονός δεν είναι ούτε παράλογο, ούτε περίεργο. Είναι η διαδικασία της κριτικής και λογικής σκέψης. Για αυτό, παρακαλώ, θα ήθελα έρευνες και αποδείξεις.

Για τους τύπους, έχω κόψει το κάπνισμα εδώ και χρόνια, και πλέον κάνω μόνο Ναργιλέ, και αυτόν σπάνια.

Συγνώμη, ποτέ μου δεν φαντάστηκα πως θα έπρεπε να σπαταλήσω λεπτά για να σου βρω απόδειξη για το προφανές το οπόιο δεν χρειάζεται να στηριχθεί απο εμπεριστατωμένο scientific issue αλλά και απο την απλή "εμπειρική" λογική πως το τσιγάρο αποτελείται απο ουσίες που και βλάπτουν όποιον το "καπνίζει" και ενοχλούν. Αλλά αφου θες :

Απο ΠΟΥ :
http://www.who.int/features/qa/60/en/index.html (με πρόλαβαν)

Λίστα με έρευνες/άρθρα.
http://ash.org/nonsmkr.html

Καλα αυτό με την ελευθερία των καπνιστών είναι γελοίο επιχείρημα, no offense. Όντως θυμίζει παιδάκι. Βάζεις την απόλαυση και την υγεία στο ίδιο επίπεδο. Δηλαδή λες : "Έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε ελεύθεροι να βάζουμε την απόλαυση μας πάνω απο την υγεία των άλλων"... Το τσιγάρο δεν είναι δικαίωμα απο την στιγμή που βλάπτει την υγεία των άλλων, δεν χρειάζεται μυαλό για να το καταλάβεις αυτό.

#535 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2010 - 18:53

Φίλη iristella, πήγα στη σελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ( http://www.who.int ), όπως μου πρότεινες, αλλά με ένα γρήγορο ψάξιμο δεν βρήκα κάποια έρευνα για το παθητικό κάπνισμα, μόνο για το κανονικό κάπνισμα. Τώρα, θα συνεχίσω το ψάξιμο, αλλά αν δεν σου είναι κόπος θα ήθελα να με διευκολύνεις εάν γνωρίζεις το Link της έρευνας.

There you go ^^. Αν πας στο search και βάλεις passive smoking θα βρείς και πάρα πολλά άλλα.

Glaurung οι αντικαπνιστικές καμπάνιες και οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται στα πλαίσια του ακτιβισμού πίστεψέ με δεν πληρώνουν. Τουλάχιστον όχι τόσο καλά όσο αφήνεις να εννοηθεί. Τα κέντρα απεξάρτησης δεν ξερω κατά πόσο είναι περιττά tbh. Κάποια άλλη περίοδο ίσως να έλεγα ναι είναι θέμα θέλησης αλλά με κάποια πράγματα που έχω δει δεν είμαι και τόσο σίγουρη. Και πάλι ένα κέντρο απεξάρτησης από το τσιγάρο όσο συμφέρον και να έχει και πάλι δεν το θεωρώ on par με την καπνοβιομηχανία λόγω αποτελέσματος.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 30 Αύγουστος 2010 - 18:58

#536 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 219 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2010 - 18:57

@Black Kaiser: Αγνοώ το υποτιμητικό σου ύφος, και απλώς σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου δείξεις αυτό ακριβώς που έψαχνα. Το πρώτο link δεν μου λέει και πολλά, αλλά το δεύτερο θα το κοιτάξω λεπτομερώς. Ναι, εάν βλέπτει την υγεία των άλλων τότε σίγουρα παύει να είναι δικαίωμα. Αυτό που ήθελα είναι μια απόδειξη πως όντως βλάπτει την υγεία των άλλων. Για να δεις γιατί χρειάζομαι τέτοιες αποδείξεις, θα σου πρότεινα να ψάξεις στο Google το "Υδροξυλικό Οξύ"... Τέλος, ξανασκέψου αυτά που λές (είναι προφανές, δεν χρειάζεται απόδειξη κτλ), και σκέψου τι σημαίνει λογική και κριτική σκέψη.

@iristella: Ευχαριστώ για τη βοήθεια. ^^ Αυτό καθ' αυτό το pdf δεν αποδεικνύει κάτι, αλλά τουλάχιστον μου έδωσε μερικές πηγές για το πού να ψάξω για τις έρευνες που έχουν γίνει.

#537 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1.292 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2010 - 19:01

Οχι, εγώ ζητάω συγνώμη για το υποτιμητικό μου ύφος. Πιστεύω πως έχω δίκιο 100% σε αυτά που λέω απλά εσύ έχεις δίκιο πως δεν χρειάζοταν τέτοιο ύφος. Μπορεί να υπάρχει μια δικαιολογία πως σε θέματα υγείας οι περισσότεροι λειτουργούν πιο "θερμά" απο ότι πρέπει αλλά αυτό δεν κάνει σωστό το ύφος μου. (Και ούτε αυτό με την σειρά του κανει λανθασμένη την ουσία του κειμένου μου όμως)

Συγνώμη και πάλι.

#538 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 219 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2010 - 19:02

Κανένα πρόβλημα φίλτατε. Δεν είναι οτι δεν έχω παρασυρθεί κι εγώ αντίστοιχα πολλές φορές σε κάποια θέματα. ^^

#539 SkullKaizer

SkullKaizer

artist

• Members
  • 751 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2010 - 19:07

τι να πεις εδω τα αυτονοητα ζητας και παιζει να σε λιθοβολισουν και απο τις δυο πλευρες ...
μιλαω σαν νοητο ον (που δεν ξερει ορθογραφια :beaten:) δεν εχω καμια αποδιξει ουτε ακουω τι κανουν οι αλλοι αλλα ης ψηχης και εκ εμπειριας...
οταν τρωως τρωως τρωως, χοντρενεις
οταν πηνεις πηνεις πηνεις σουρχεται να ξερασεις (και νερο νανε καπια στγμη δε παει...)
σινεπως πιστευω πως η καταχρηση ειναι το προβλημα κ στο τσιγαρο (οπως σε ολο τα αγαθα)... μη πω για ιαπονια που εχουν το πιο μεγαλο ηλικομενο πληθισμο... (καπνιζουν τρονε πινουν ... σε μετρο...και οχι δεν εχω αποδιξεις :()
οπως ειπα κ πριν τα αυτονοητα... η μαχη γινεται στο μυαλο κατα τη δικια μου γνωμη (γιατι μιλαω ετσι γιατι με σας πρεπει να προσεχει κανεις και τι λεει...)
το οτι το εκμεταλευονται καποιοι ειναι σιγουρα κακο και οτι δεν μιλαμε για τα αλλα πραγματα/προϊοντα που ειναι βλαβερα ή καταπατανε "εμας" οφιλεται στο θεμα του Topic γιατι αν αρχισουμε για τα λαδωματα το κρατος τα κομματα οι ετεριες οι θεσης δουλιας που πεζονται και οτι μπορει να φανταστη ο νους... ε παει βγηκα off topic στο offtopic(αστιακι:sigh2: )
οχι πως δεν θελω να τα σιζητισω (βαριεμαι να ψαξω το καταλιλο topic <===το λαθος μου)

ουφ... καμια ιδεα τι μπορουμε να κανουμε ;
παμε για γιογκα :kakaka:
Imagination is the only limit!

#540 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2010 - 19:10

Εγώ γελάω μόνο και μόνο επειδή αποδυκνείεται το επίπεδο προπαγάνδας που έχουν καταφέρει. Εχεις δει πότε από που γίνονται sponsored οι περισσότερες αυτές καμπάνιες απο εταιρίες όπως η Phillip Moris. Μάλιστα μ' αρέσει που παθιάζεστε κι ολας.

//