Μου θυμιζει λιγο bakkuto arc απο bleach αυτο που ειπες, αν σκεφτουμε οτι επιταχινουμε το θανατο μας αλλα μας δινει ευχαριστηση..πεπρομενο μας... αυτο θεοριτε off topic (εχε θεμα περι συνωμοσία
)
Spoiler:
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Περί καπνίσματος
Posted 29 August 2010 - 21:22
Posted 29 August 2010 - 22:00
Flowers in darkness—
We can embrace their fragrance
even without light
-Hideshi's last haiku
Posted 29 August 2010 - 22:47
"Αυτό το πακέτο το πλήρωσα πολύ ακριβά" βλέπω να λένε αρκετοί καπνιστές...Οι παραβάτες καπνιστές θα πληρώνουν πρόστιμα που θα ξεκινούν από 50 ευρώ αλλά θα φτάνουν έως τα 500 ευρώ -ανάλογα με τις φορές που «υποτροπιάζει» κανείς. Και υπολογίζεται ότι μάλλον θα είναι αρκετοί οι παραβάτες, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του πρόσφατου Ευρωβαρόμετρου οι Ελληνες κατέχουν τα πρωτεία στο κάπνισμα και την κατανάλωση προϊόντων καπνού στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η έρευνα έδειξε πως το 42% των Ελλήνων καπνίζει (47% άνδρες, 38% γυναίκες), τη στιγμή που ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 29%, με 35% για τους άνδρες και μόλις 25% για τις Ευρωπαίες.

edit:
Αναλυτικά τα πρόστιμα
Edited by Fingolfin, 29 August 2010 - 22:56.

''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org

Posted 30 August 2010 - 00:36
Μα καπνιζω μονο οταν πινω.. θα εχω ενα μικρο προβλημα τις Παρασκευες και τα Σαββατα αλλα δεν πειραζειEχουν γινει ηδη προσληψεις για αυτο ακριβως το θεμα.
Για αυτο ευθυμη ευκαιρια να το κοψεις το ρημαδι.

Posted 30 August 2010 - 01:28
Posted 30 August 2010 - 02:26
εγω δεν θελω τα γερονταματα παντως! Ετσι και αλιως σε καμια 20αρια χρονια 8α μας χωνουν μεταλλικους πνευμονες...
το αν δεν θελεις να ζεις για δικους σου λογους (συνιθος μιζερια στα γεραματα) λινεται και με αλλα μεσα ..εχω φιλους μηκαπνιστες που λενε αν παθουν τιποτα και δεν τη παλευουν (και δεν θελουν να πεσουν σε βαρος αλλων) να ... πιουν το κονιο (δεν ευχομαι σε κανενα να πεθανει... αλλα αμα ειναι ε καντο με στιλ και με σινιδιση οσο γινεται να μιλαμε για σινιδιση για αυτοκτονια... τελοσπαντον)

θελω να πω δεν ειναι δικαιολογια το "ε ετσι κι αλλιος καποτε θα παιθανουμε εσεις θα ζησεται για παντα;;"
ειναι σαν το matrix διαλεξε το το πλε η το κοκκινο χαπι (δεν θιμαμε ακριβος τι χρωμα ειχαν τα χαπια

βεβαια το καλυτερο ειναι ολα σε μετρα... μια στο τοσο δεν πιραζει η καταχριση ειναι το προβλημα... απλα σαν μηκαπνιστης εχω τραβιξει πολλα και δεν υποκιπτομαι σε συμβιβασμους... δεν με νοιαζει καπνισαι οκ καντο σε μια σακουλα ...

οκ αυτο με τη σακουλα ηταν αστειο αλλα διχνει ποσο με νευριαζει ολη αυτη η φαση (που δεν ειναι φαση ειναι απο πολλους αιονες...) και οτι ετσι κι αλλιος δεν θα γινει τιποτα οσο οικονομανε καποιοι...
βεβαια ειναι και στο χαρακτηρα του ανθροπου... ξερω καπνιστες που με σεβονται και τους παω τρομερα ...
anyway δεν θα καταλιξω πουθενα, ολους σας αγαπαω και σας αγαπανε ανταποδοσται!!!...

Edited by DaimonHand, 30 August 2010 - 02:51.
Posted 30 August 2010 - 03:00
Ευχάριστη θύμιση της λαμπρής μας κυβέρνησης αποτελεί και η αντιδρασή της στις πρόσφατες μειώσεις τιμών που προέβησαν οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες Philip Morris και ΒΑΤ σε πολλά πακέτα τους.Εκει που ηταν μπροστά σε καθε anti smoking campaign,τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας επειδή μέσω των μειώσεων στις τιμές χάνουν κέρδη.Ωραία πράγματα.
Καλά κρατεί η αντικαπτιστική χούντα btw.Αλλά έτσι είναι,εφαρμόζουμε μέτρα άλλων χωρών χωρίς να αγγίζουμε καν τις υποδομές τους.
Posted 30 August 2010 - 06:37

Posted 30 August 2010 - 08:37
Δεν είναι τυχαίο το ποση "ευαισθητοποίηση" υπάρχει γύρω από το θέμα του καπνίσματος και των δεινών που συνεπάγεται,σε σχέση με εξίσου σημαντικά θέματα(ή και ακόμα σημαντικότερα) όπως η ρύπανση κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων,τα μεταλλαγμένα τρόφιμα που λίγο-πολύ μας τα κάνουν γαργάρα κοκ.Προσωπικά μου φαίνεται ως ενα πολύ βολικό παραπέτασμα καπνού για να καλυφθούν πολλά άλλα συμφέροντα,είναι και βολικό βλέπεις αν σκεφτείς πως οι καπνιστές αποτελούν μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού,αλλά και τον σχετικά άμεσο αρνητικό αντίκτυπο που έχει στον μέσο άνθρωπο το τσιγάρο.Σκοπιμότητες υπάρχουν παντού,that's all.
Καλά, τέτοιου είδους επιχείρημα το έχω ακούσει ξανά : "γίνεται τόσο ντόρος για το τσιγάρο ενώ για τα υπόλοιπα πχ μόλυνση του αέρα με καυσαέριο τίποτα". Τελείως γελοίο.
Δηλαδή το γεγονός πως δεν υπάρχει "ευαισθητοποίηση" για τα υπόλοιπα κάνει αυτήν του τσιγάρου λάθος ? Δηλαδή αφού αδιαφορούν για τα υπόλοιπα, "ας αδιαφορήσουν και για το τσιγάρο." Σοβαρα τωρα ? Όχι φίλε μου, ίσα-ίσα αφού υπάρχουν τόσα πολλά που επιβαρύνουν την υγεία μας ένα λιγότερο δεν είναι καθόλου λάθος. Εξάλλου εγώ δεν δέχομαι πως δεν υπάρχει ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον πχ. Απλά το τσιγάρο είναι πια άμεσο και εμφανές στοιχείο της καθημερινότητας μας και γι'αυτό προβάλλεται τόσο πολύ σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Τώρα για το τελευταίο, με αυτήν την λογική δεν θα έπρεπε να γίνεται ΠΟΤΕ τίποτα αφού πάντα θα υπάρχει μια σκοπιμότητα ή συμφέροντα απο πίσω. Δεν είναι έτσι όμως. Κάποια πράγματα πρέπει να εφαρμόζονται ακόμα και αν υπάρχουν αντίθετες γνώμες, (που πάντα θα υπάρχουν).
Posted 30 August 2010 - 10:03
Και μόνο που υπάρχουν άτομα που θεωρούν το συγκεκριμένο μέτρο λανθασμένο, λέει πολλά.
Καλά, τέτοιου είδους επιχείρημα το έχω ακούσει ξανά : "γίνεται τόσο ντόρος για το τσιγάρο ενώ για τα υπόλοιπα πχ μόλυνση του αέρα με καυσαέριο τίποτα". Τελείως γελοίο.
Δηλαδή το γεγονός πως δεν υπάρχει "ευαισθητοποίηση" για τα υπόλοιπα κάνει αυτήν του τσιγάρου λάθος ? Δηλαδή αφού αδιαφορούν για τα υπόλοιπα, "ας αδιαφορήσουν και για το τσιγάρο." Σοβαρα τωρα ? Όχι φίλε μου, ίσα-ίσα αφού υπάρχουν τόσα πολλά που επιβαρύνουν την υγεία μας ένα λιγότερο δεν είναι καθόλου λάθος. Εξάλλου εγώ δεν δέχομαι πως δεν υπάρχει ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον πχ. Απλά το τσιγάρο είναι πια άμεσο και εμφανές στοιχείο της καθημερινότητας μας και γι'αυτό προβάλλεται τόσο πολύ σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Τώρα για το τελευταίο, με αυτήν την λογική δεν θα έπρεπε να γίνεται ΠΟΤΕ τίποτα αφού πάντα θα υπάρχει μια σκοπιμότητα ή συμφέροντα απο πίσω. Δεν είναι έτσι όμως. Κάποια πράγματα πρέπει να εφαρμόζονται ακόμα και αν υπάρχουν αντίθετες γνώμες, (που πάντα θα υπάρχουν).
Υπεραπλοποιής το θέμα, δεν είπε κανένας ότι πρέπει να αδιαφορήσουμε με το τσιγάρο, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλά κέρδοι προς την επιβάρυνση των καπνιστών. Ανέφερα (και πάλι) την σημασία των διαπλεκόμενων.
Ουσιαστικά, όμως, όλες αυτές οι καμπάνιες το μόνο που κάνουν στο τέλος είναι ακόμα και να διαφημίζουν το τσιγάρο παρά το αντίθετο. Ο τρόπος προσέγγισεις του προβλήματος, είναι εσκεμμένα, λάθος και με αποδεικνύουν οι αυξήσεις των πωλήσεων των προϊόντων καπνού.
Όλοι οι ανθρωποι έχουν εθίσεις, οι αντικαπνιστες και οι αντικαπνιστικές καμπάνιες είναι ακρως προσβλητικές τόσο ηθικά όσο και προς τι νοημοσύνη του ίδιου του καπνιστή. Στην ηλικιακή ομάδα των εφήβων τέτοια το κάνουν πιο ελκυστικό.
Σταματήστε με την απλοποίηση των πραγμάτων και την υπερβολή, εδώ ο άλλος πρότυνε την ευθανασία (κώνειο) αν θέλει κάποιος να περάσει τα γεράματα ως προς μια πιο elegant λύση στο τσιγάρο.
//
Posted 30 August 2010 - 10:16
Αν θυμάμαι καλά 01 Ιουλίου 2009 -αν δεν θυμάμαι καλά διορθώστε με, ήταν η πρώτη ημέρα που εφαρμόστηκαν τα μέτρα για πρώτη φορά. Τότε έτυχε να επισκεφτώ ένα μεγάλο νυχτερινό κέντρο (ονόματα δεν λέμε, οικογένειές δεν θίγουμε). Όταν ο μετρ μας έβαλε στο τραπέζι μας έδειξε ένα άδειο κουτάκι από αναψυκτικό που βρίσκονταν πάνω στο τραπέζι και μας είπε: "Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως σταχτοδοχείο".
Κάτι άλλο που έμαθα πρόσφατα και 'σοκαρίστηκα' (βασικά σε αυτό το κράτος που ζούμε δεν με εξέπληξε κιόλας...) ήταν το εξής περιστατικό. Τυχαίνει ένας γνωστός μου να έχει μπαρ. Κάποια στιγμή που συζητούσαμε περί αυτού του θέματος, τον ρώτησα αν το μαγαζί του το έχει κάνει καπνιστών ή όχι...Ξέρετε, αν το μαγαζί είναι μικρότερο των 70m² μπορεί ο ιδιοκτήτης να επιλέξει κλπ. Και μου είπε ότι 1ον δεν υπήρχαν σαφής οδηγίες από τις τοπικές διοικούσες αρχές και 2ον ότι παρ' όλο που έκαναν την σχετική αίτηση για άδεια η άδεια δεν εκδόθηκε ποτέ... Αλλά ούτε και ελεγκτικός μηχανισμός υπάρχει γι' αυτό το θέμα.
Τέλος για να μην σας κουράζω και πολύ, όλοι ξέρουμε ότι τον πρώτο μήνα της εφαρμογής πέρσι ήταν αυστηρά και ύστερα δεν υπήρχαν ούτε καν χρηματικές ποινές όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά.
Έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι δεν δόθηκε η δέουσα -διόρθωση απλά δεν δόθηκε- προσοχή στους χώρους με μεγάλη έλευση ατόμων και όχι μόνο χώροι ψυχαγωγίας, μην βιαστείτε και κρίνετε λόγω της ανωτέρω παράθεσης μεμονωμένων περιστατικών, είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν αμέτρητες επαναλήψεις των περιστατικών αυτών σε διαφορετικές συνθήκες ή/και καταστάσεις. Η γραμμή καταγγελίας ήταν μία αποτυχία από μόνη της...Έμοιαζε σαν αυτή τη γραμμή της άμεσης δράσης. Ώσπου να φτάσει ο έλεγχος στο σημείο καταγγελίας περνούν το λιγότερο 2 ώρες, ήτοι ο 'δράστης' έχει γίνει κυριολεκτικά ΚΑΠΝΟΣ. Τα πρόστιμα δεν εφαρμόστηκαν σωστά. Συνεπώς, αυτό που προσωπικά πιστεύω είναι το αναμένοντας-βλέποντας-πράττοντας...Flowers in darkness—
We can embrace their fragrance
even without light
-Hideshi's last haiku
Posted 30 August 2010 - 13:17
Δεν ξερω αν το συζητησατε ηδη αλλα λενε οτι απο 1 Σεπτεμβρη τελος το καπνισμα σε μαγαζια... βεβαια ετσι λεγαν και τον Ιουλη αλλα λενε οτι τωρα θα ειναι πολυ πιο αυστηρα τα πραγματα.. ακουστηκε οτι θα βαλουν και δημοτικη αστυνομια γι αυτον τον σκοπο και μονο...
Αντε να δουμε...
To ακουσα αυτο σημερα το πρωι και μακαρι να ισχυσει...Λενε οτι ακομα και οι οδηγοι στα ΜΜΜ θα πληρωνουν 500 ευρω αν τους ωπιασουν να καπνιζουν μεσα στο οχημα...

Posted 30 August 2010 - 13:32
Posted 30 August 2010 - 15:46
Το ότι λίγο πολύ υποτιμάται η νοημοσύνη του μέσου πολίτη,ότι υποτιμάται η ΔΙΚΗ ΣΟΥ νοημοσυνή,το βρίσκεις γελοίο;Νice.Καλά, τέτοιου είδους επιχείρημα το έχω ακούσει ξανά : "γίνεται τόσο ντόρος για το τσιγάρο ενώ για τα υπόλοιπα πχ μόλυνση του αέρα με καυσαέριο τίποτα". Τελείως γελοίο.
Κάποια πράγματα ξεφεύγουν από τις υποδείξεις νόμων ,face it.Το έχω γράψει και παλιότερα,ο μάγκας καπνιστάκος που θα πάει να καπνίσει στο 1 μετρο από μια έγκυο,ή ενα ατομο με χ πρόβλημα υγείας είναι όντως απαράδεκτος,κάτι τέτοιους επικαλούνται οι αντικαπνιστικές καμπάνιες και μας τσουβαλιάζουν όλους.
Posted 30 August 2010 - 17:29
Υπεραπλοποιής το θέμα, δεν είπε κανένας ότι πρέπει να αδιαφορήσουμε με το τσιγάρο, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλά κέρδοι προς την επιβάρυνση των καπνιστών. Ανέφερα (και πάλι) την σημασία των διαπλεκόμενων.
Ουσιαστικά, όμως, όλες αυτές οι καμπάνιες το μόνο που κάνουν στο τέλος είναι ακόμα και να διαφημίζουν το τσιγάρο παρά το αντίθετο. Ο τρόπος προσέγγισεις του προβλήματος, είναι εσκεμμένα, λάθος και με αποδεικνύουν οι αυξήσεις των πωλήσεων των προϊόντων καπνού.
Όλοι οι ανθρωποι έχουν εθίσεις, οι αντικαπνιστες και οι αντικαπνιστικές καμπάνιες είναι ακρως προσβλητικές τόσο ηθικά όσο και προς τι νοημοσύνη του ίδιου του καπνιστή. Στην ηλικιακή ομάδα των εφήβων τέτοια το κάνουν πιο ελκυστικό.
Σταματήστε με την απλοποίηση των πραγμάτων και την υπερβολή, εδώ ο άλλος πρότυνε την ευθανασία (κώνειο) αν θέλει κάποιος να περάσει τα γεράματα ως προς μια πιο elegant λύση στο τσιγάρο.
//
Δεν γίνεται καμία υπεραπλούστευση. Μάλλον εσύ το βλέπεις μπερδεμένα και το θεωρείς πολύπλοκο. Με ή χωρίς εκστρατεία καποιοι χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο θέμα και βγάζουν λεφτά. Προτιμώ να υπάρχει εκστρατεία, να ενημερώνομαι για το τσιγάρο και τις συνέπειες και τα λεφτά να πηγαίνουν στην κυβέρνηση ή στις τσιχλοβιομηχανίες, κομπολογιοβιοτεχνίες κλπ παρά απο το να μην υπάρχει ενημέρωση, να καπνίζουν όλο και περισσότεροι και να πηγαίνουν τα λεφτά στις καπνοβιομηχανίες.
Πίστεψε με, έστω και ένα άτομο να σταματήσει λόγω των φωτογραφιών που δείχνουν τους κατεστραμένους πνεύμονες σε ορισμένες αφίσες είναι επιτυχία. Και σιγά μην φταίει η αντικαπνιστική εκστρατεία που ξεκινάνε οι νέοι το κάπνισμα. Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων ξεκινάνε να καπνίζουν λόγω είτε των γονιών τους είτε των φίλων τους.Μην τρελαθούμε.
Κόψε το τσιγάρο. Αν δεν μπορείς και σου έχει γίνει εθισμός τότε αυτό δεν είναι αιτιολογία για το να μην το κόψεις αλλά ίσα-ίσα αποτελεί επιχείρημα στο να το κόψεις οπωσδήποτε.
Το ότι λίγο πολύ υποτιμάται η νοημοσύνη του μέσου πολίτη,ότι υποτιμάται η ΔΙΚΗ ΣΟΥ νοημοσυνή,το βρίσκεις γελοίο;Νice.
Κάποια πράγματα ξεφεύγουν από τις υποδείξεις νόμων ,face it.Το έχω γράψει και παλιότερα,ο μάγκας καπνιστάκος που θα πάει να καπνίσει στο 1 μετρο από μια έγκυο,ή ενα ατομο με χ πρόβλημα υγείας είναι όντως απαράδεκτος,κάτι τέτοιους επικαλούνται οι αντικαπνιστικές καμπάνιες και μας τσουβαλιάζουν όλους.
Άλλος υποτιμά την νουμοσύνη μου. Ξαναδιάβασε. Βρίσκω γελοίο το να χρησιμοποιείται τέτοιου είδους επιχείρημα υπερ του καπνίσματος και κατά της αντικαπνιστικής εκστρατείας. Τίποτα άλλο.
Πράγματα που βλάπτουν την υγεία των πολιτών δεν πρέπει να ξεφεύγουν απο τις υποδείξεις των νόμων. Face it. Και πίστεψε το δεν χρειάζεται να είσαι έγκυος ούτε να έχεις προβλήματα υγείας για να σε ενοχλεί και να σε βλάπτει το τσιγάρο.