Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Πως οργανώνετε τα αρχεία σας;

αρχεία φάκελοι οργάνωση

  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#1 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 28 December 2012 - 22:10

Θέλοντας να καθαρίσω τον χαμό που γίνεται στο pc αυτήν την στιγμή αναρωτιέμαι πως να οργανώσω τους φακέλους μου ώστε να είναι πιο βολικό.

Οπότε είπα να κάνω αυτό το thread, για να λέει όποιος θέλει είτε πως οργανώνει ο ίδιος τα αρχεία του ώστε να δίνουμε ιδέες και σε άλλους, είτε ότι εφαρμογές πιστεύουμε ότι μπορεί να βοηθήσουν.


Εγώ η αλήθεια είναι μέχρι τώρα ότι κατέβαζα με firefox τα έβαζα εκεί σε έναν φάκελο downloads και γίνονταν ένα χάος. Επίσης πχ τα anime και τις μουσικές τις έβαζα χύμα στον σκληρό (έστω και σε κάποιον φάκελο) αλλά αυτό είχε σας αποτέλεσμα να γίνεται ένας χαμός.

Σκέφτομαι πλέον να τα βάλω σε φακέλους ανάλογα με την κατηγορία, πχ anime, movies, series, music κλπ. Το κακό με αυτό είναι ίσως ότι έτσι θεωρητικά πρέπει να μπαίνεις σε περισσότερους φακέλους για να έχεις πρόσβαση σε αυτά αλλά για εμένα μάλλον πλέον κάτι τέτοιο είναι καλύτερο.

Θα ήταν χρήσιμο και αν υπήρχε κάποιο add on στον firefox ή κάτι αντίστοιχο ώστε κατά το δυνατόν να μπορέσω να αυτοματοποιήσω την διαδικασία, δηλαδή όταν κατεβάζω κάτι να κατεβαίνει στον κατάλληλο φάκελο. Δεν το έχω ψάξει όμως ακόμα, όποιος έχει κάποια πρόταση είναι ευπρόσδεκτη!
phmava.php

#2 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 28 December 2012 - 22:30

Καταρχάς όταν κατεβάζεις ένα torrent μπορείς να επιλέξεις σε ποιον φάκελο θα κατέβει, τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω.

Δεν είμαι σούπερ οργανωτική καθώς δεν κρατάω πολλά πράγματα στον υπολογιστή αλλά έχω το εξής σύστημα.

Στον φάκελο Downloads έχω ξεχωριστό φάκελο για τη μουσική (αν κατεβάζεις πολύ μουσική καλό θα ήταν να φτιάξεις κατηγορίες ανάλογα με το είδος), ξεχωριστό φάκελο για ταινίες και στις σειρές έχω δύο κατηγορίες : ongoing και τελειωμένες. Έτσι αυτές που βλέπω εβδομαδιαία κατεβαίνουν στον φάκελο ongoing anime ενώ οι ολοκληρωμένες σειρές κατεβαίνουν στον φάκελο anime. Από κει και πέρα μπορείς να έχεις ξεχωριστούς φακέλους για σειρές, ovas και ταινίες (εγώ δεν το κάνω γιατί δεν κρατάω πολλά πράγματα όπως είπα).

Το να τακτοποιήσεις αγγλόφωνες σειρές, anime, μουσική κτλ μου φαίνεται εύκολο. Εκεί που δεν βγάζω άκρη είναι με τις εικόνες. Τις έχω πεταμένες σε ένα φάκελο και δεν βρίσκω ποτέ τίποτα...

xbJ3b2w.jpeg


#3 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 28 December 2012 - 22:42

ότι είπε η απο πάνω! :)

προσωπικά τα έχω οργανωσει στη φάση:

έχω 3 σκληρους, (εξωτερικούς)
τον ένα τον έχω για ανιμε, manga και μουσική, όπου τα καταχωρώ σε φακελους, εχω φακέλους, ανιμε 、manga、doramas και music και μέσα βρησκοντε φακέλοι με το όνομα του κάθε ανιμε, μάνγκα. dorama και του κάθε συγκροτήματος αντίστοιχα.

τον άλο για projects. (που ουσιαστικα έχω 2 φακέλους, ένα για τη σχολη και ένα για τα δικά μου)

και τον τρίτο για τα "σκουπίδια" , ότι ακιρο κατεβάζω, βιβλιοθυκες ήχων, εικόνες, και λοιπα, σε φακέλους κιαυτα.
φακέλος για παιχνιδια δεν έχω, μιας και στο PC σπάνια κατεβάζω κάτι. (είμαι της κονσόλας τελείως) :)

και το PC σε γενικές γραμές είναι "άδιο", μονο τα windows και τα προγράματα έχω ...

Edited by GhostPrince, 28 December 2012 - 22:45.

フカフカ

#4 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 28 December 2012 - 22:45

Εγώ πάλι το έχω: Φακελάκια, φακελάκια, και πάλι φακελάκια.

Τα anime τις βδομάδας τα βάζω στο desktop και αφού τα δω, ή τα διαγράφω ή τα μετακινώ σε έναν άλλον φάκελο στον δεύτερο σκληρό, που έχει έναν φάκελο "anime" που έχει έναν φάκελο: "watching" που έχει έναν φάκελο με το κάθε anime. Αυτά που έχω δει, τα έχω σε έναν φάκελο που λέει completed, μέσα στον φάκελο που λέει "anime", που έχει ξεχωριστό φάκελο για κάθε σειρά.

Μουσική έχω έναν φάκελο για το κάθε συγκρότημα εκεί που λέει "μουσική" στις βιβλιοθήκες, και έναν φάκελο για το κάθε άλμπουμ του συγκροτήματος που έχει μέσα τα τραγούδια.

Τώρα οι εικόνες πάνε εξής;
Για anime εικόνες έχω έναν φάκελο, που έχει μέσα φακέλους για εικόνες από το κάθε anime (αν έχω πάνω από 5 εικόνες δηλαδή, μπαίνει σε φάκελο). Α και έναν φάκελο για χύμα τα yaoi.

Τώρα οι υπόλοιπες πάνε ως εξής: Ζωγραφιές μου, δικό τους φάκελο (που έχει άλλους δυο φακέλους που διαχωρίζουν το αν είναι από την γραφίδα ή traditional). Ζωγραφιές άλλων, δικό τους φάκελο. Τραγουδιστές/ριες, ηθοποιοί κτλ δικό τους φάκελο. Τώρα τις δικές μου ή με παρέα, τις έχω σε ένα μεγάλο φάκελο, που έχει μέσα χίλια δύο φακελάκια τα οποία λένε το πότε τραβήχτηκαν μερικές φωτογραφίες, ποιοί είναι στις φωτογραφίες, που είμαστε στις φωτογραφίες.

Γενικότερα, πολλά φακελάκια for me.

#5 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 28 December 2012 - 23:00

Αναρωτιέμαι τώρα...Ξέρει κανείς αν στα windows μπορούμε να βάζουμε tags στους φακέλους? Αυτό θα ήταν σούπερ χρήσιμο!

xbJ3b2w.jpeg


#6 Mix4lis

Mix4lis

    Starting...

  • Members
  • 0 posts
  • LocationAthens

Posted 28 December 2012 - 23:18

αν στα windows μπορούμε να βάζουμε tags στους φακέλους?

Nope..δεν γινετε αυτο! Μονο στα αρχεια μπορεις να βαλεις tags αλλα και να το κανεις δεν νομιζω οτι ειναι αυτο που θελεις...
Posted Image

#7 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 29 December 2012 - 01:00

καποτε ειχα ενα δισκο για τα κατεβασματα και αλλο για τα αρχεια μου (/home). ο δε δισκος ειχε υπερ-φακελους για μουσικη και βιντεο και απο εκει ανα ειδος... στο εξαμηνο ο δισκος γεμισε και τωρα εχω 2.9 TB σε 7 διαφορετικους δισκους οποτε να την βρασω την οργανωση :S

#8 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 29 December 2012 - 03:02

Όσο για το mtorrent όποιος θέλει να αλλάξει την θέση του αρχείου αφού έχει αρχίσει να κατεβαίνει ή έχει ολοκληρωθεί μπορεί να το κάνει εύκολα,κάνεις δεξί κλικ στο αρχείο που θες πατάς προχωρημένες(κάτω από το εξαναγκασμένος επανέλενχος) > ορισμός τοποθεσίας λήψης(ακόμα και αν είναι ολοκλήρωμένο το αρχείο το μετακινεί ολόκληρο).
Σκέφτηκα ότι θα χρειαστεί και το ανέφερα.Εγώ από τώρα με την σειρά μου έχω το κάθε πράγμα στον φακελό του.Anime στον φάκελο anime μέσα στον φάκελο βίντεο,μουσική ξεχωριστά κάθε καλλιτέχνης μέσα στον φάκελο μουσική ,εικόνες ανάλογα με το είδος τους( anime ,final fantasy,καμερα Π.Χ.),τα games σε δικό τους fάκελο κ.τ.λ.Για κάποιον λόγο πάντα φροντίζω ότι κατεβαίνει να πηγαίνει στον φακελό του χωρίς να το ξεχνάω .Me too stronk !!!

Edited by zennith666, 29 December 2012 - 03:02.

Posted Image


#9 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 29 December 2012 - 11:57

Το Ubuntu στο /home folder μου (αντίστοιχός φάκελος στα windows Τα έγραφά μου) έχει φακέλους για Μουσική, Βίντεο, Έγγραφα, Λήψεις κλπ κλπ από ότι θυμάμαι το έχει και τα Μ$ Winblows αυτό. (Ο τρόπος γραφής είναι είναι επίιτιδες γραμμέενος έτσι)

Την μουσική μου την οργανόνω με 2 τρόπους είτε ανα Καλλιτέχνη είτε ανα χώρα Προέλευσης. Πχ για τα Ελληνικά και Ιαπωνικά Συγκροτίματα - Καλλιτέχνες έχω ένα ενιαίαο φάκελο. Ενώ όταν έχω 2 αρχεία μουσικής από τον ίδιο καλλιτέχνη κάνω έναν φάκελο γι αυτόν είτε μέσα στον κάταλληλο φάκελο για Ελληνικη ή Ιαπωνική μουσική είναι στον ίδιο φάκελο Μουσική.

Για κώδικα κάνω έναν Ξεχωριστό φάκελο στο /home folder που τον έχω ονομάσει Kwdikas και κάθε αρχείο είναι χωρισμένο ανά γλώσσα προγραμματισμού (C, Java, php) κλπ κλπ. Μετά σε κάθε υποφάκελο πάει ανα μάθημα η project. Ειδικά σε java σε κάθε project κάθε υποφάκελος μπορεί να είναι και ένα πακέτο.

Φωτό και βίντεος απλά κάθε υποφάκελος για μένα θεωρείτε και ένα Άλμπουμ για μένα.


καποτε ειχα ενα δισκο για τα κατεβασματα και αλλο για τα αρχεια μου (/home). ο δε δισκος ειχε υπερ-φακελους για μουσικη και βιντεο και απο εκει ανα ειδος... στο εξαμηνο ο δισκος γεμισε και τωρα εχω 2.9 TB σε 7 διαφορετικους δισκους οποτε να την βρασω την οργανωση :S


Πάλι καλά που υπάρχει το locate που κάνει αναζήτηση σε db παρά σε όλο τον δίσκο.

Edited by pc_magas, 29 December 2012 - 11:59.


#10 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 29 December 2012 - 13:04

(Ο τρόπος γραφής είναι είναι επίιτιδες γραμμέενος έτσι)

Για να δείχνει πόσο ανώριμο φαμπόι είσαι. We know.

Πάλι καλά που υπάρχει το locate που κάνει αναζήτηση σε db παρά σε όλο τον δίσκο.

Αφάνταστα χρήσιμο όταν οι 6 από τους 7 είναι εξωτερικοί, και το netbook (Intel Atom) έχει μόνο μια θύρα USB 2.0 /not

#11 plotolp

plotolp

    Anime Freak

  • Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 29 December 2012 - 13:14

Εγώ δεν είχα πότε κάποιο θέμα με την οργάνωση του pc μου. Μου φαίνεται πολύ απλή διαδικασία να χωρίζεις τα αρχεία σου σε διάφορους φακέλους/κατηγορίες. Σκέψου τον desktop υπολογιστή που έχω, τον χρησιμοποιούμε συγχρόνως 3 άτομα (εγώ με τα αδέλφια μου), ο καθένας κατεβάζει και κάνει εγκατάσταση δικά του πράγματα και ποτέ δεν είχαμε κάποιο θέμα οργάνωσης. Δεν ξέρω πως ακριβώς έφτασες σε αυτήν την κατάσταση! :P
Τώρα δεν υπάρχει "καλύτερος" τρόπος να τακτοποιήσεις τα αρχεία σου. Έχει να κάνει πιο πολύ με το τι βολεύει τον καθένα. Γενικά θα σου πρότεινα πάνω κάτω ότι είπανε και τα παιδιά παραπάνω. Βάλε όλα τα torrent να κατεβαίνουν σε έναν συγκεκριμένο φάκελο και μετά πάρε τα αρχεία από εκεί και μοίρασε τα σε φακέλους που θα έχεις κάνει για τις επιμέρους κατηγορίες. Όπως λες και εσύ κατηγορίες όπως anime, movies, series, music κτλ είναι μια χαρά. Τώρα πόσο παραπάνω τακτοποίηση θα χρειαστεί εξαρτάτε από εσένα. Μπορείς να πετάξεις όλα τα anime στον αντίστοιχο φάκελο χύμα ή να κάνεις και άλλους υποφακέλλους του στυλ watched, ongoing, ovas, summer 2011 (αν θέλεις να τα βάζεις ανά σεζόν) και πάει λέγοντας.
​Αυτό που λες τώρα, ότι θα πρέπει να μπαίνεις θεωρητικά σε περισσότερους φακέλους δεν είναι ακριβός σωστό. Γιατί ναι μεν θα κάνεις 2 κλικ παραπάνω αλλά θα ξέρεις ακριβός που είναι αυτό που ψάχνεις! :D

Μια συμβουλή πάντως που θα έδινα όσον αφορά την οργάνωση του pc είναι (άμα έχεις την δυνατότητα) να έχεις έναν σκληρό δίσκο ο οποίος θα έχει μόνο τα προγράμματα του υπολογιστή σου. Δηλαδή λειτουργικό, προγράμματα, office κτλ.
Από εκεί και πέρα anime, μουσική, games, ταινίες να τα αποθηκεύεις σε άλλο σκληρό. Προσωπικά αυτός ο διαχωρισμός μου έχει φανεί χρήσιμος σε πάρα πολλές περιπτώσεις και θα τον πρότεινα σε όλους.

Αναρωτιέμαι τώρα...Ξέρει κανείς αν στα windows μπορούμε να βάζουμε tags στους φακέλους? Αυτό θα ήταν σούπερ χρήσιμο!


Στα windows από ότι ξέρω δεν γίνεται αλλά υπάρχουν διάφορα προγράμματα που κάνουν αυτό ακριβός που ζητάς. Μπορείς δηλαδή να βάζεις tags σε όλα τα αρχεία του pc σου και μετά κάνοντας ένα απλό search πχ Naruto να σου βγάλει βίντεο, φωτογραφίες, word, pdf ακόμα και ιστοσελίδες στα οποία έχεις βάλει σαν tag το Naruto. Το μόνο "κακό" με αυτό βέβαια είναι πως σε έναν υπολογιστή με άπειρα πράγματα μέσα, θέλεις παααααρα πολύ χρόνο να κάτσεις να κάνεις αυτήν την δουλειά για κάθε φάκελο, βίντεο, αρχείο κτλ

#12 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 29 December 2012 - 14:22

Η απάντηση εξαρτάται από δύο πράγματα:

α) πόσο hoarder είσαι, και (σε περίπτωση που είσαι)
β) πόσο βροντάει η τσέπη σου

Αν δεν είσαι hoarder, μπορείς να έχεις τα αρχεία σου τελείως χύμα χωρίς αυτό να σου γίνει ποτέ πρόβλημα. Το πολύ-πολύ να χρειαστεί μια στο τόσο να κάνεις αναζήτηση αρχείων για να βρεις ένα αρχείο doc ξέρω 'γώ που δεν θυμάσαι που το αποθήκευσες. Big deal.

Αν πάλι είσαι hoarder και δεν βροντάει η τσέπη σου (εδώ πιστεύω ότι ανήκουμε οι περισσότεροι από μας), αυτή είναι η πιο δύσκολη κατάσταση, διότι θα πρέπει να στριμώξεις τα πάντα μέσα σε λίγες μονάδες δίσκου (ενδεχομένως και μόνο σε μία), οπότε δεν σε παίρνει να τα έχεις χύμα. Αυτό που κάνω εγώ είναι να τα αποθηκεύω με περιγραφικά ονόματα (ή τουλάχιστον μέσα σε φακέλους με κατατοπιστικά ονόματα) και να χρησιμοποιώ το Everything για να βρίσκω ό,τι θέλω χωρίς να χρειαστεί να χάνω την ώρα μου διαβάζοντας περιεχόμενα φακέλων μέχρι να το εντοπίσω. Πάλι καλά που υπάρχει κι αυτό το πρόγραμμα δηλαδή, ειδάλλως θα έκλαιγα τη μοίρα μου τώρα. Ουσιαστικά δηλαδή, η προσωπική μου απάντηση στην ερώτηση του thread είναι ότι δεν τα οργανώνω, κι απλά έχω βρει μια μέθοδο για να αντιμετωπίζω το χάος. :P Όλο λέω ότι κάποια μέρα πρέπει να κάνω σωστή ταξινόμηση, αλλά ποτέ δε βρίσκω χρόνο, και κατεβάζω με μεγαλύτερες ταχύτητες απ' ότι ταξινομώ. Μόνο τα manga (κι ως ένα βαθμό τα anime) είναι όλα μέσα σε έναν τεράστιο θεματικό φάκελο. Τα υπόλοιπα, και ειδικά η μουσική, είναι χύμα μέσα στο /Downloads/. Βασικά θα μπορούσα να μετονομάσω το /Downloads/ σε /Mostly music/, και αυτομάτως θα ανέβαινε το ποσοστό ταξινόμησης στο 80%. :hahaha:

Αν τώρα είσαι hoarder και βροντάει η τσέπη σου, τα πράγματα είναι απλά. Μητρική με πολλές θύρες SATA + ένας δίσκος των 3 TB μόνο για ταινίες, άλλος ένας δίσκος 3 TB μόνο για τηλεοπτικές σειρές, άλλος ένας δίσκος 3 TB μόνο για games, άλλος ένας δίσκος 3 TB μόνο για μουσική... όρεξη να 'χεις απλά. Άμα είσαι δε τρελά ματσωμένος, στήνεις κι ένα RAID 5 για το καθένα απ' αυτά και είσαι άρχοντας.

Εκεί που δεν βγάζω άκρη είναι με τις εικόνες. Τις έχω πεταμένες σε ένα φάκελο και δεν βρίσκω ποτέ τίποτα...


Δημοσιευμένη  εικόνα

I know that feel.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#13 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 29 December 2012 - 14:27

Ούτε εγώ έχω θέμα με την οργάνωση. Δεν οργανώνω τίποτα και πάντα βρίσκω αυτό που θέλω με έναν μυστήριο τρόπο. :D Plus κάνει το venturing στο pc σου πιο διασκεδαστικό. Κάτι σαν treasure hunt όπου μπαίνεις μέσα και δεν ξέρεις ποτέ τι θα βρείς. Kάθε log in και μία καινούρια περιπέτεια :D

#14 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 29 December 2012 - 14:36

^Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για τόσο hoarding και τόση ανοργανωσιά που λειτουργεί ως το καλύτερο privacy setting. Κανένας εκτός από την ίδια δεν μπορεί να βρει τίποτα. Γίνεται τέτοιος χαμός που μπορεί να οδηγήσει έναν απλό άνθρωπο στην αυτοκτονία.

xbJ3b2w.jpeg


#15 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 29 December 2012 - 14:37

Αλήθεια, Ειρήνη, πόσο αποθηκευτικό χώρο έχεις συνολικά;

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||