Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Αγγλόφωνες σειρές

• Please log in to reply
2788 replies to this topic

#1771 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 13 October 2011 - 14:52

Ό,τι και να το θεωρείς, το γράψιμο του Breaking Bad είναι πολύ καλύτερο από του Dexter με αντικειμενικά κριτήρια :P

#1772 Whitelighter

Whitelighter

WHT Apricorn

• Members
  • 668 posts

Posted 13 October 2011 - 15:06

Ό,τι και να το θεωρείς, το γράψιμο του Breaking Bad είναι πολύ καλύτερο από του Dexter με αντικειμενικά κριτήρια :P

:thatsit:

Posted Image

«Ίσως ο Megatron να 'κανε τελικά το λάθος που θα με κάνει αρχηγό των Decepticons!»

#1773 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 posts

Posted 13 October 2011 - 17:44

πραγματικα επειδη εχω την απορια απο τη στιγμη που αρχισα τη σειρα τι το τοσο τρελο εχει το γραψιμο της μπορεις να μου πεις(φιλικα το λεω ασφαλως μπας και διαπιστωσω κατι που δεν ειχα καταλαβει)??εμενα ας πουμε αυτο που μ'αρεσει πολυ στο dexter ειναι ο κυνικος σχολιασμος του serial killer- πρωταγωνιστη και τα viewpoints του,αν δεν ειναι αυτο καλο γραψιμο τοτε τι ειναι?

#1774 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 13 October 2011 - 18:23

πραγματικα επειδη εχω την απορια απο τη στιγμη που αρχισα τη σειρα τι το τοσο τρελο εχει το γραψιμο της μπορεις να μου πεις(φιλικα το λεω ασφαλως μπας και διαπιστωσω κατι που δεν ειχα καταλαβει)??εμενα ας πουμε αυτο που μ'αρεσει πολυ στο dexter ειναι ο κυνικος σχολιασμος του serial killer- πρωταγωνιστη και τα viewpoints του,αν δεν ειναι αυτο καλο γραψιμο τοτε τι ειναι?

Όταν μιλάμε για γράψιμο εννοούμε κυρίως την ποιότητα της ιστορίας, όχι τους διαλόγους. Ούτε στους διαλόγους είναι ιδιαίτερα καλό το Dexter, παρεμπιπτόντως. Με ατάκες όπως "αυτό το κουτί των ντόνατς είναι σαν εμένα, άδειο εσωτερικά!", θα ντρεπόμουν να κοιτάξω την τηλεόραση μου αν δεν τις έλεγε ο Michael C. Hall που μπορεί να κάνει οτιδήποτε να ακουστεί γαμάτο.

Το πιο απλό. Το Breaking Bad έχει αρχή, μέση και τέλος.
Κάθε σεζόν κερδίζει καινούριους θεατές, κάτι που θα έκανε πολλές σειρές να προσπαθήσουν να το τραβήξουν όσο πάει. Κάτι που αν δε με απατά η μνήμη μου όντως προσπάθησε το AMC, αλλά μετά από διαπραγματεύσεις συμφώνησαν στις 5, όπως το είχαν αρχικά φανταστεί οι δημιουργοί.
Αντιθέτως, το Dexter έχουν ήδη αρχίσει να το τραβάνε. Μετά την (πολύ καλή) τέταρτη σεζόν, που προσέφερε και εξελίξεις, έπρεπε να αρχίσουν να μπαίνουν στην τελική ευθεία. Αντί αυτού, δημιούργησαν την με διαφορά χειρότερη σεζόν της σειράς, κάτι που έχουν καταλάβει και οι ίδιοι.

Ας κοιτάξουμε τους συμπρωταγωνιστές. Το Breaking Bad έχει τον Mike και τον Hank. To Dexter έχει τον Angel και την LaGuerta, οι ιστορίες των οποίων και άσχετες είναι συνήθως με την κεντρική πλοκή του serial killer που μας πετάνε κάθε σεζόν, και τρομερά βαρετές.
Όλοι οι χαρακτήρες του Breaking Bad είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας.

Στο θέμα της φιλοδοξίας. Το Dexter είναι πλέον ένα 13ωρο procedural. To Breaking Bad είναι ένα από τα πρώτα παραδείγματα που φέρνει κάποιος για να αποδείξει ότι η τηλεόραση έχει φτάσει στο επίπεδο των ταινιών τεχνικά και σκηνοθετικά.
Αυτό φαίνεται και από τα θέματα που ακουμπάει το Breaking Bad. Σύγχρονη οικονομία, βιομηχανία ναρκωτικών κτλ κτλ.
Επίσης, το Breaking Bad από την αρχή παίζει με την ιδέα των ορίων του κοινού. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Walt μέχρι το κοινό να σταματήσει να είναι με το μέρος του; Ειδικά στην τέταρτη σεζόν, κατάφερε να μας κάνει να υποστηρίζουμε διαφορετικό χαρακτήρα σε κάθε επεισόδιο και να εναλάσσουμε συμπάθειες. Αυτό είναι φιλόδοξο γράψιμο.

Να γίνω πιο συγκεκριμένος δυσκολεύομαι αλλά αν θέλεις μπορείς να μου πεις τα παράπονα σου από το γράψιμο του Breaking Bad για να τα συζητήσουμε.

#1775 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 posts

Posted 13 October 2011 - 20:42

Όταν μιλάμε για γράψιμο εννοούμε κυρίως την ποιότητα της ιστορίας, όχι τους διαλόγους. Ούτε στους διαλόγους είναι ιδιαίτερα καλό το Dexter, παρεμπιπτόντως. Με ατάκες όπως "αυτό το κουτί των ντόνατς είναι σαν εμένα, άδειο εσωτερικά!", θα ντρεπόμουν να κοιτάξω την τηλεόραση μου αν δεν τις έλεγε ο Michael C. Hall που μπορεί να κάνει οτιδήποτε να ακουστεί γαμάτο.

Το πιο απλό. Το Breaking Bad έχει αρχή, μέση και τέλος.
Κάθε σεζόν κερδίζει καινούριους θεατές, κάτι που θα έκανε πολλές σειρές να προσπαθήσουν να το τραβήξουν όσο πάει. Κάτι που αν δε με απατά η μνήμη μου όντως προσπάθησε το AMC, αλλά μετά από διαπραγματεύσεις συμφώνησαν στις 5, όπως το είχαν αρχικά φανταστεί οι δημιουργοί.
Αντιθέτως, το Dexter έχουν ήδη αρχίσει να το τραβάνε. Μετά την (πολύ καλή) τέταρτη σεζόν, που προσέφερε και εξελίξεις, έπρεπε να αρχίσουν να μπαίνουν στην τελική ευθεία. Αντί αυτού, δημιούργησαν την με διαφορά χειρότερη σεζόν της σειράς, κάτι που έχουν καταλάβει και οι ίδιοι.

Ας κοιτάξουμε τους συμπρωταγωνιστές. Το Breaking Bad έχει τον Mike και τον Hank. To Dexter έχει τον Angel και την LaGuerta, οι ιστορίες των οποίων και άσχετες είναι συνήθως με την κεντρική πλοκή του serial killer που μας πετάνε κάθε σεζόν, και τρομερά βαρετές.
Όλοι οι χαρακτήρες του Breaking Bad είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας.

Στο θέμα της φιλοδοξίας. Το Dexter είναι πλέον ένα 13ωρο procedural. To Breaking Bad είναι ένα από τα πρώτα παραδείγματα που φέρνει κάποιος για να αποδείξει ότι η τηλεόραση έχει φτάσει στο επίπεδο των ταινιών τεχνικά και σκηνοθετικά.
Αυτό φαίνεται και από τα θέματα που ακουμπάει το Breaking Bad. Σύγχρονη οικονομία, βιομηχανία ναρκωτικών κτλ κτλ.
Επίσης, το Breaking Bad από την αρχή παίζει με την ιδέα των ορίων του κοινού. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Walt μέχρι το κοινό να σταματήσει να είναι με το μέρος του; Ειδικά στην τέταρτη σεζόν, κατάφερε να μας κάνει να υποστηρίζουμε διαφορετικό χαρακτήρα σε κάθε επεισόδιο και να εναλάσσουμε συμπάθειες. Αυτό είναι φιλόδοξο γράψιμο.

Να γίνω πιο συγκεκριμένος δυσκολεύομαι αλλά αν θέλεις μπορείς να μου πεις τα παράπονα σου από το γράψιμο του Breaking Bad για να τα συζητήσουμε.

παραπονα δεν εχω απλα ειχα διαβασει(κυριως σ'αυτο το thread)πολυ καλα σχολια για τη σειρα και το γραψιμο της και περιμενα περισσοτερα...ετσι οπως τα λες οντως το γραψιμο τοτυ dexter πετυχαινει λογω του c.hall και οντως το breaking bad εχει αρχη-μεση-τελος(σ'αυτο συμφωνω απολυτα)...παρ'ολα αυτα ελα που το dexter με ιντριγκαρει και με αγγιζει περισσοτερο,ισως φταιει ο θεος ο c.hall και οι ερμηνειες του ισως το concept της σειρας παντως εγω το βρισκω πιο "ενδιαφερον" απ'το breaking bad...και τα δυο παντως εχουν οι ηθοποιους οι οποιοι δινουν ρεστα(auron paul απιστευτος)και πραγματικα θα'πρεπε να διδαξουν κανα δυο πραγματα to all 'em wannabes out there!!!

#1776 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 13 October 2011 - 22:18

Το American Horror Story είναι κάκιστο. Αν ήταν παρωδία σαν το Scary Movie ίσως να βλεπόταν. Έτσι όπως το έκαναν είναι απογοήτευση.

#1777 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 13 October 2011 - 23:06

Ναι ε; Και το περίμενα αυτό. δεν μου λέτε ,τα δορυφορικά/καλωδιακά κανάλια έβγαλαν το πρόγραμμά τους για την σεζόν;

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#1778 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 15 October 2011 - 11:59

Μου έλειψε τόσο ο χαρακτήρας του Coach από το New Girl, που αποφάσισα να δω το Happy Endings.

Εξαιρώντας τα πρώτα τρία επεισόδια, είναι ανέλπιστα αστείο και μάλιστα βελτιώνεται συνεχώς. Αν ψάχνει κανείς κάτι ανάλογο του How I Met Your Mother, ας ρίξει μια ματιά. Είναι single-camera και χωρίς laugh track, οπότε πολύ πιο ευέλικτο... και αυτήν τη στιγμή αρκετά πιο αστείο.

#1779 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 18 October 2011 - 22:20

Το hypάρατε το homeland πολύ και τελικά το τσέκαρα.
Αδιαφορώ παντελώς για το drama του, για τους χαρακτήρες και το θέμα (+το military american threat στοιχείο που με αηδιάζει αλλά θα μπορούσα να το παραβλέψω σε μια σειρά που θα μου κινούσε περισσότερο το ενδιαφέρον.) Το μόνο που θα με έκανε να τη δω είναι η αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η βασική πλοκή, αλλά δε με κόφτει και πολύ. Όταν άκουγα για best drama etc περίμενα κάτι σε στυλ downton, όχι κάτι τόσο κατώτερο.
Καλές ερμηνείες, καλή παραγωγή, θα αρέσει σε όσους εκτιμούν military dramas με κατασκοπικοτέτοια στοιχεία. Εμένα δε μου άρεσε καθόλου.

Posted Image

#1780 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 18 October 2011 - 23:16

+1 Καλό αλλά δεν εντυπωσιάστηκα κιόλας μέχρι στιγμής.
Και επειδή είναι και οι συγγραφείς του 24 είμαι σίγουρος, πως ο τύπος παρουσιάζεται ως κακός, αλλά δεν είναι και κάνει τον τρομοκράτη για να ξεσκεπάσει μια μεγαλύτερη συνομωσία.

Anyways in other news Gossip 5x04 was good.
Posted Image

#1781 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 19 October 2011 - 11:00

To homeland μέχρι στιγμής (3 επεισόδια) είναι ένα εξαιρετικά καλογυρισμένο πολιτικό θρίλερ με έμφαση στο πολιτικό. Ειδικά για τα αμερικανικά δεδομένα είναι από τα ελάχιστα κατασκοπικά δράματα που αγγίζει τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" με διφορούμενη ματιά και επιτέλους εμφανίζει έναν προβληματισμό πάνω στην καταστρατήγηση των ατομικών ελευθεριών. Έπρεπε να περάσουν δέκα χρόνια αλλά φαίνεται πλέον ότι οι Αμερικανοί δεν είναι εντελώς σύμφωνοι με τη γραμμή της κυβέρνησης τους... Ειδικά αν σκεφτούμε πόσες άλλες σειρές είχαν τις κάμερες παρακολούθησης ψωμοτύρι και το περνούσαν σαν κάτι το απολύτως φυσιολογικό κάτι που πάντα με απωθούσε...

Οι συζητήσεις στα ξένα sites είναι απολαυστικές αν μη τί άλλο με Αμερικανούς να συζητούν εντελώς ακομπλεξαριστα τα λάθη της χώρας τους... Ω ναι, δεν είναι όλοι από το Texas XD

Από κει και πέρα δεν μπορώ να ξέρω για τη συνέχεια της σειράς, μακάρι να συνεχίσει έτσι όπως ελπίζω και να μην πέσει σε πολλές παγίδες που θα μπορούσε να πέσει...Στα μείον φυσικά ότι πράλλεται στο Showtime οπότε δεν ξέρουμε τί μας ξημερώνει :P

xbJ3b2w.jpeg

#1782 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 21 October 2011 - 15:10

Αφού απογοητεύτηκα από το "Αμερικάνικο Παραμύθι Τρόμου" είδα το θεωρητικά πιο αφελές και «παιδικό» "Μια φορά κι έναν καιρό" που με εξέπληξε.

Χωρίς να είναι πρωτότυπο κατάφερε να με διασκεδάσει.
Spoiler:

#1783 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 21 October 2011 - 15:18

εγω συνεχιζω με ντεξτερ...

αυτο το breaking bad τι πλοκη εχει?
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#1784 legeon

legeon

Anime Freak

• Members
  • 267 posts

Posted 21 October 2011 - 17:34

Heroes απο την αρχή μέχρι και το τέλος.Μετα έχει σειρά Doctor Who και Fringe.Αυτά τα λίγα για αρχή και βλέπουμε

#1785 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 21 October 2011 - 19:50

Doctor who, this shit is awesome.

qzMHWHd.png