Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Αγγλόφωνες σειρές

• Please log in to reply
2788 replies to this topic

#1561 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάιος 2011 - 04:13

^Βλέπω Community, σχετικά συμπαθητικά είχε ξεκινήσει, δεν πήγε πουθενά ως σειρά όμως, σε γενικές γραμμές έμεινε στα ίδια και τα ίδια όπως π.χ. το how i met your mother, βαρετά πράγματα. Τα 30rock, arrested development, curb your enthusiasm, seinfeld και scrubs είναι αρκετά πιο αξιόλογες tv-comedies.

#1562 Warchief

Warchief

• Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάιος 2011 - 08:26

...η δεύτερη σεζόν του Community ήταν πολύ πιο αστεία από την πρώτη.
Δηλαδή λες ότι το Community που αλλάζει ύφος από επεισόδιο σε επεισόδιο έμεινε στα ίδια και στα ίδια, και μέτα λες ότι το 30 Rock το οποίο *είναι* ολόιδιο στα πάντα από την αρχή είναι αρκετά πιο αξιόλογη tv comedy.
Δηλαδή είναι εντελώς λάθος είναι και το κριτήριο σου και ο τρόπος εφαρμογής του.

#1563 Strange Loop

Strange Loop

Fabulous Boy

• Members
  • 595 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάιος 2011 - 10:33

To Community είναι η καλύτερη κωμωδία που παίζει στη TV αυτη τη στιγμη.
Τρελαινομαι για τους πειραματισμους που κάνει. Αγαπώ απλα.
Posted Image

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Strange Loop: 28 Μάιος 2011 - 10:58

#1564 DarkElf

DarkElf

ラブレス

• Members
  • 611 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάιος 2011 - 12:28

Άρχισα Sons of Anarchy και ήδη κλαίω την εξεταστική(but if I'm going down I'm taking everybody with me,οπότε το κόλλησα και σε άλλους 2 φίλους μου:hehehe:)...φοβερό plot,φοβερό cast (η Peggy ως Gemma με σόκαρε ομολογουμένως..)..βρήκα καλό αντικαταστάτη για το Supernatural τώρα που τελείωσε η σεζόν
Spoiler:
.

Δημοσιευμένη  εικόνα
Does this darkness have a name?

#1565 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάιος 2011 - 14:32

...η δεύτερη σεζόν του Community ήταν πολύ πιο αστεία από την πρώτη.
Δηλαδή λες ότι το Community που αλλάζει ύφος από επεισόδιο σε επεισόδιο έμεινε στα ίδια και στα ίδια, και μέτα λες ότι το 30 Rock το οποίο *είναι* ολόιδιο στα πάντα από την αρχή είναι αρκετά πιο αξιόλογη tv comedy.
Δηλαδή είναι εντελώς λάθος είναι και το κριτήριο σου και ο τρόπος εφαρμογής του.

Warchief μια κωμωδία χτίζει πάνω στους χαρακτήρες της, και πρέπει να τους εξελίξει ώστε να μην μείνει στα ίδια και τα ίδια, γιατί αν αφαιρέσεις τα διακοσμητικά στοιχεία οι χαρακτήρες είναι η ουσία σε μια κωμωδία. Στην αρχή της σειράς οι χαρακτήρες ήταν κάτι το καινούργιο και ως συνέπεια αυτού όχι βαρετό. Μετά που παρέμειναν μονοδιάστατοι τότε απλά περιστασιακά άλλαζαν το φόντο (πες το ύφος εσύ) για fanservice π.χ. τα zombie, animation κλπ episodes. Υπάρχουν πολλοί (ιδιαιτέρως μια πρόσφατη ομάδα ανθρώπων που είναι κολλημένοι κάπου ανάμεσα στο mainstream και στο πραγματικό alternative) που εντυπωσιάζονται εύκολα από τέτοια πράγματα, εγώ πάλι τα βρίσκω ανούσια γιατί το εύκολο (και ταυτόχρονα ρηχό) σε περιτήλιγμα ψαγμένου το έχουν χρησιμοποιήσει πολλοί τελευταία (π.χ. Tarantino) για το συγκεκριμένο target-market. Όσων αφορά το 30rock ούτε στον ύπνο του το Community δεν έχει τόσο καλογραμμένους διαλόγους.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yojimbo: 28 Μάιος 2011 - 15:02

#1566 Warchief

Warchief

• Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάιος 2011 - 15:04

To Curb Your Enthusiasm ή το Seinfeld πότε έχτισαν σε κάποιον χαρακτήρα; Μόνοι τους το λέγαν στο Seinfeld, ότι κανείς ποτέ δε παίρνει κανένα μάθημα από ό,τι και αν γίνει.
Από την άλλη το Community κάνει ακριβώς αυτό που αρνείσαι, χτίζει στους χαρακτήρες. Ο τωρινός Jeff είναι εμφανώς διαφορετικός από αυτόν του πρώτου επεισοδίου. Δε ντρέπεται πλέον να δείξει ότι νοιάζεται για την ομάδα (και το ότι νοιάζεται είναι από μόνο του μεγάλη αλλαγή) κλπ κλπ.
Πάντως πραγματικά δε με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα αυτό αφού μιλάμε για καθαρόαιμες κωμωδίες. Τις βλέπω για να γελάσω, όχι για να εντυπωσιαστώ από την εξέλιξη των χαρακτήρων. Ειδικά σε σειρές όπως το Curb, είναι κάτι εντελώς άχρηστο και δε θα έπρεπε να έχει ούτε καν χώρο στη συζήτηση.

Οι αλλαγές του φόντου, όπως λες εσύ, ίσως ήταν fanservice στο zombie επεισόδιο, αλλά δεν ήταν στο χριστουγεννιάτικο stop motion ας πούμε, εκτός αν υπολογίζεις ένα μεγάλο ποσοστό των Community fans να είναι και stop motion fans. Παρεμπιπτόντως, το συγκεκριμένο επεισόδιο αν και το έβαλα με επιφυλάξεις επειδή δεν είμαι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους animation, αποδείχθηκε από τα δυνατότερα και πιο ουσιώδη της σειράς. Να βάλεις ζόμπι ή paintball ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι εύκολο, αλλά τελικά θα κρίνουμε μόνο αυτό, ή την ποιότητα του αποτελέσματος;
Αυτά με τα περιτυλίγματα ψαγμένου δεν ξέρω πως τα συμπέρανες, δυσκολεύομαι να ακολουθήσω το συλλογισμό σου. Εκτιμώ πάντως το κοινωνικό σχόλιο. Όταν λες target group, για ποιους μιλάς;
Για το 30 Rock, έχει πολλά καλά και πολλά μέτρια επεισόδια. Σε διαλόγους, προτιμώ το Community. To Community είναι επίσης πιο σταθερά αποδοτικό μέχρι τώρα.

Μια απορία που έχει δημιουργηθεί διαβάζοντας και άλλα post σου ανά καιρούς: κυκλοφορείς με χοντρά κοκκάλινα γυαλιά, τραγιάσκα και τσάντα ταχυδρόμου;

#1567 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάιος 2011 - 15:29

^Ας συμφωνήσουμε να διαφωνήσουμε τότε γιατί αρνητικό δεν βλέπω να του καταλογίζεις, όπως και εγώ θετικό δύσκολα θα του καταλογίσω. :P

Όσων αφορά το target group δεν μιλάω για κάποιον συγκεκριμένα (Δεν εννοούσα εσένα, αν αυτό αναρωτιέσαι, δεν σε ξέρω), αλλά γράφω τι εννοώ στην ίδια σειρά. Όπως το target group του λαζόπουλου είναι "αγανακτισμένοι πολίτες", κάπως έτσι το εννοώ το target group και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτούς που είναι κολλημένοι ανάμεσα σε mainstream και alternative (όχι, δεν εννοώ μόνο ροκ), που έχουν μια επιφανειακή γνώση της εναλλακτικής κουλτούρας, μπορεί λόγο έλλειψης χρόνου ή πραγματικού ενδιαφέροντος ή ποζεριά, είναι πολλοί αυτοί.

Στην ερώτηση σου (δεν ξέρω πόσο σοβαρή ήταν): Όχι.

#1568 Warchief

Warchief

• Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάιος 2011 - 15:37

Ας μην συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε, γιατί θεωρώ πχ το επεισόδιο με τον Βαλκάνιο γκόμενο της Britta απαράδεκτο.
H εναλλακτική κουλτούρα είναι ο Tarantino δηλαδή, που τον γνωρίζουν ακόμα και άτομα που δεν ασχολούνται με ταινίες όσο ενδεχομένως εσύ; Εκτός αν έχεις άλλο ορισμό για τη φράση.
Γιατί τέτοιο κόλλημα με το τι είναι mainstream και τι alternative; Ανησυχείς μη σε περάσουμε για άμουσο;

Όσο για την ερώτηση, ήταν από τις πιο σοβαρές που έχω κάνει ποτέ.

#1569 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάιος 2011 - 15:57

Το επεισόδιο αυτό που αναφέρεις είναι απ'τα χειρότερα. Όπως και να'χει απλά δεν έβλεπα να πηγαίνει πουθενά αυτή η συζήτηση. Όσων αφορά τον tarantino δεν ξέρω πόσο πιο ξεκάθαρα θα πρέπει να το γράψω, αλλά θα σε αφήσω να το βρεις μόνος σου.

Γιατί τέτοιο κόλλημα με το τι είναι mainstream και τι alternative; Ανησυχείς μη σε περάσουμε για άμουσο;

Mainstream και alternative δεν υπάρχει μόνο στην μουσική, οπότε άκυρο αυτό που γράφεις. (edit: τελικά άκυρο αυτό που γράφω εγώ, είχα λάθος εντύπωση για την λέξη άμουσος) Εγώ απλά την γνώμη μου πέρι Community έγραψα, μέσα στην γνώμη μου αυτή είναι και όλα αυτά περί alternative και mainstream, αν είχες καταλάβει έστω και λίγο τον συλλογισμό μου δεν θα έκανες καν αυτή την ερώτηση, που δυστυχώς είναι και λίγο προσβλητική.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yojimbo: 28 Μάιος 2011 - 17:25

#1570 Leon

Leon

Manga Oldbie

• Members
  • 303 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάιος 2011 - 16:24

Βλέπει κανείς το Community? Comedy είναι, πέρσι ξεκίνησε. Είδα τα 4 πρώτα επισόδεια και μέχρι στιγμής είναι αρκετά καλό. Άμα ζεσταθούν και λίγο οι πρωταγωνιστές πιστεύω θα γίνει ακόμα καλύτερο.

Unintentional trolling successful :hihi2:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1571 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2011 - 01:05

.. αν είχες καταλάβει έστω και λίγο τον συλλογισμό μου δεν θα έκανες καν αυτή την ερώτηση...

Δυστυχώς δεν εξέφρασες το συλλογισμό σου τόσο ξεκάθαρα όσο νομίζεις, γιατί και εγώ συμφωνώ με τον Πολέμαρχο σε αυτό το θέμα. Και εγώ δεν καταλαβαίνω προς τι το κόλλημα με το mainstream/alternative, και γιατί το ένα θεωρείται καλύτερο του άλλου.

Η σύγκριση με το 30rock κ scrubs (που είναι πολύ πιο "mainstream" από το community κατά μίλια) είναι για εμένα άτοπη. Οι χαρακτήρες του community εξελίσσονται συνεχώς, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Ακόμα και σε θεματικά επεισόδια όπως paintball/zombies η όποια πλοκή (που συνήθως αφορά συναισθηματική εξέλιξη~άλυτα προβλήματα των χαρακτήρων) δεν παραμερίζεται, αλλά αντιθέτως εκφράζεται αλληγορικά σχεδόν μέσω του κάθε "θέματος".
Και στο μεταξύ έχει καταφέρει να κάνει αναφορές και να σατιρίσει κομμάτια της pop κουλτούρας, (πέρα από τον κλασσικό τρόπο του "ασχολούμαι-με-κάτι-συγκεκριμένο", αλλά καταπιάνεται με μοτίβα και καθιερωμένα trophes με τρόπο που οι 2 προαναφερθείσες σειρές δεν έχουν καν ονειρευτεί ότι μπορεί να γίνει ποτέ) αλλά κυρίως καταφέρνει να σε κάνει να γελάς.
Και φυσικά είναι η πιο πρωτοπόρα σειρά που έχουμε δει εδώ και χρόνια. Το λακωνικό μέχρι αηδίας σχόλιο του Strange Loop είναι spot on. Η σειρά δεν κολλάει να πειραματιστεί. Και αυτό είναι απίστευτα ενδιαφέρον και "refreshing". Bonus το ότι το κάνει και τόσο καλά!

Προσωπικά στα 6 πρώτα επεισόδια μου είχε φανεί χλιαρό, γιατί οι χαρακτήρες ήταν εντελώς κοινότυποι, αλλά μετά μπήκαμε στην αυτοπαρωδία και το meta στάδιο, και η σειρά έφτασε στα ύψη. Μαζί με το arrested development δεν παίζει να έχω αγαπήσει και σεβαστεί τόσο κωμική σειρά.

Και οκ, γούστα είναι αυτά, ο καθένας δικαιούται να διαφωνεί, αλλά όχι και στο ίδιο/κατώτερο καλάθι με το scrubs το community, όσο και να είχα αγαπήσει scrubs και τον J-D αυτό είναι απλά αδιανόητη ιεροσυλία!:hihi2:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1572 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2011 - 03:32

^Καταλαβαίνω πως αφού εκφράζω μόνο ένα μικρό μέρος μιας άποψης που έχω πάνω στο πως λειτουργεί ο κόσμος της τέχνης τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας ταυτόχρονα να το βάλω στο πλαίσιο μιας συζήτησης για μια σειρά, πως όλο αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Σε κανένα σημείο δεν εννοούσα πως alternative > mainstream, βέβαια κάποιος που διαβάζει αυτές τις δύο λέξεις μπορεί εύκολα να υποθέσει κάτι τέτοιο γιατί συνήθως όταν τις ακούει τις ακούει γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο, δηλαδή επειδή κάποιος θέλει να πει γενικά και αόριστα πως alternative > mainstream, και η λέξη "κολλημένοι" μπορεί να κάνει πολλούς να νομίζουν πως εννοώ πως πρέπει όλοι να ξεκολλήσουν και να γίνουν "alternativeάδες" (ο,τι και αν σημαίνει αυτό), ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Παρακάτω θα επαναδιατυπώσω την σκέψη μου, και θα γράψω ένα μεγαλύτερο τμήμα της άποψης μου: Πιστεύω πως υπάρχει πάρα πολλή όμορφη τέχνη στον κόσμο, και πως πολλοί άνθρωποι που θέλουν να ψάξουν πέρα απ'τα γνωστά (γιατί μπορεί και να μην θέλουν, και αυτό είναι σεβαστό) πέφτουν στην παγίδα του να εμπιστευτούν ορισμένα γνωστά περιοδικά/καλλιτέχνες κλπ που παρουσιάζονται ως ευαγγελιστές του διαφορετικού. Το αποτέλεσμα αυτού είναι πως βάζουν αυτούς τους ανθρώπους σε ένα τριπάκι ανακύκλωσης, όπου ακούνε/βλέπουν σχεδόν τα ίδια και τα ίδια. Αυτό δεν το λέω ως άτομο που δεν έχει πέσει σ'αυτή την παγίδα, μάλιστα όσοι γνωστοί μου έχουν προσπαθήσει να ψαχτούν περισσότερο πάντα έτσι αρχίζουν, πολλοί μπορεί να υποστηρίξουν πως χρειάζεται αυτή η φάση ως ας πούμε μεταβατική φάση ωρίμανσης αλλά εγώ δεν το πιστεύω τόσο. Δηλαδή π.χ. στην περίπτωση της μουσικής πρέπει να κάνεις τάμα για να διαβάσεις στα διάφορα e-zine κάτι που δεν αφορά την ποπ ή το indie / alternative rock κλπ, λες και όλα τα άλλα είδη είναι νεκρά, ή δεν είναι μουσική. Στην περίπτωση του σινεμά υπάρχει η φάση Λίντς, Τρίερ, Αλμοδόβαρ, ξενόγλωσσα όσκαρ κλπ, και εκεί πρέπει να κάνεις τάμα για να διαβάσεις για κάτι άλλο. Όχι πως όλα αυτά είναι άσχημα, αλλά (όπως έγραψα και παραπάνω) υπάρχουν και πάρα πολλά ακόμα ωραία πράγματα εκεί έξω, τόσα πολλά που σχετικά "τα γνωστά" μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό. Επίσης, αυτοί που πέφτουν σ'αυτή την παγίδα επιλέγουν κυρίως από πολύ λίγα, και πολύ συγκεκριμένα που τους πετάνε στην μάπα κάθε χρόνο, έτσι για'μενα δεν διαμορφώνουν πραγματικά δικιά τους άποψη, γι'αυτό και σε ορισμένες περιπτώσεις όταν διαβάζω "γούστο μου είναι" δεν το βρίσκω και τόσο σωστό ως επιχείρημα.

Που κολλάνε όλα αυτά στο community;; Target market είναι όλοι αυτοί που πέφτουν στην παγίδα, και αρκετά μεγάλο. Νομίζω πως τώρα (με την προσθήκη της παραπάνω παραγράφου) είναι περισσότερο κατανοητά αυτά που έχω γράψει, αν όχι τότε fuck it, i tried. Κατά τ'αλλα έχω εκφράσει όλη την άποψη μου περί Community, και δεν έχω κάτι να προσθέσω.

ΥΓ. Μιλήσαμε και με τον πολέμαρχο πριβέ.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yojimbo: 10 Φεβρουάριος 2012 - 18:24

#1573 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2011 - 10:45

Δεν βρίσκω κάτι μη-σωστό στα παραπάνω που λες, εκτός το ότι πιστεύεις ακράδαντα ότι το target group του Community είναι αυτό. Αλλά και το target market να είναι όντως αυτό, δε σημαίνει ότι η σειρά είναι διαμορφωμένη αποκλειστικά και μόνο για το συγκεκριμένο "γκρουπ", ή ότι όσοι απολαμβάνουν τη συγκεκριμένη σειρά πέφτουν στην "παγίδα" που αναφέρεις (αν και ξέρω ότι δεν εννοούσες κάτι τέτοιο). Πραγματικά δεδομένου του ότι τουλάχιστον οι φανς της σειράς στο φόρουμ δεν είναι άτομα που τρώνε ό,τι τύχει να τους πετάξει κάποιος στη μάπα (πράγμα που φαίνεται και μόνο από το τι βλέπει ο καθένας) θα το θεωρούσα πολύ φυσιολογικό να αναθεωρήσεις την άποψή σου για το target της σειράς, και ακόμα και αν την κρατήσεις, να αφήσεις ανοιχτό το περιθώριο λάθους.

Τώρα το ότι συζητήσατε με τον Πολέμαρχο σε πμς δεν νομίζω ότι αφορά εμένα ή κάποιον άλλο χρήστη, δημόσια συζήτηση γαρ, ο καθένας μπορεί να έρθει να μας αραδιάσει την άποψή του. Το ότι ανοίχθηκε ένα θέμα από 2 άτομα, δε σημαίνει ότι η συζήτηση θα παραμείνει μεταξύ τους. Αντιθέτως, μπορεί να συνεχιστεί και χωρίς την παρουσία τους.

On another note, Doctor Who was kinda AWESOME!
Spoiler:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Anelis: 29 Μάιος 2011 - 11:01

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1574 Strange Loop

Strange Loop

Fabulous Boy

• Members
  • 595 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάιος 2011 - 10:51

Posted Image

"happy endings"

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Strange Loop: 29 Μάιος 2011 - 10:57