Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * - - 2 votes

3o Τουρνουα Riichi Mahjong (Σαββατο 6 Οκτωβριου,Αθηνα) 2012 Aki Taikai

mahjong riichi τουρνουα akagi tetsuya bushu

  • Please log in to reply
95 replies to this topic

#31 Fandom

Fandom

    Anime Professional

  • Members
  • 551 posts

Posted 01 September 2012 - 13:40

1. Ανοιχτό όπως τόσο καιρό .
2. Να μην έχουμε . Και χρόνο μας τρώει και κάνει μεγάλες τις διαφορές .
3. Ολόκληρα .

#32 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 01 September 2012 - 14:04

Όχι ρε συ. Δεν σου απάντησα στο γιατί προτιμώ το closed Tanyao αλλα στην ερώτηση που λες "ποτε δεν κατάλαβα γιατί παίζεται κλειστό το tanyao και ανοιχτό yakupai". E από ότι έχω ακούσει/διαβάσει η EMA το θεωρεί πολλοί γρήγορο και εύκολο χέρι. Αυτό.

Προσωπική άποψη μου είναι ότι πρέπει να παίζουμε με κάποιους στάνταρ κανόνες. Και αφού όλοι (νομίζω? μην πάρω κόσμο στο λαιμό μου) παίζουν εδώ με βάση τους κανόνες τις EMA e τότε πρέπει να βάλουμε και το κλειστό Tanyao μέσα. Αλλα και πάλι όπως είπα δεν με πειράζει καθόλου ότι και αν γίνει στο τέλος.

Όσο για το link που έδωσες δεν μου λέει κάτι γιατί είναι πολύ απλά λογικό. Αυτό γιατί είναι επιλογή του κάθε παίχτη τι θα κάνει. Πιο έμπειρη παίχτες προφανώς και δεν πάνε για open tanyao κάθε φορα ενώ το yakupai έχει πολλά παραπάνω προτερήματα. Ότι μπορείς να "παριμενεις" ότι wait θέλεις , να έχει τερματικά και honors dora να πας για ιονίτσου και δεν ξέρω άμα μου ξεφεύγει κάτι άλλο. Με αλλα λόγια είναι πολύ πιο εύκολο να κανεις tanyao κάθε φορα ΑΛΛΑ δεν είναι λογικό και καλο να το κανεις.


Τα στατιστικά στο link που σου έδωσα αποδεικνύουν ότι το open yakuhai είναι ακόμα πιο γρήγορο και εύκολο χέρι από το open tanyao. Υπάρχει αυτή η εσφαλμένη εντύπωση ότι το open tanyao είναι πιο εύκολο διότι ο κανόνας του ορίζει το τι ΔΕΝ πρέπει να έχει ένα hand, ενώ ο κανόνας του yakuhai ορίζει το τι πρέπει να έχει, και όλοι νομίζουν ότι αυτό κάνει το tanyao πιο εύκολο. Στην πραγματικότητα όμως ισχύει το αντίθετο. Σε κάθε γύρο υπάρχουν 4 ή 5 honors που σου κάνουν yakuhai. Ένα απ' αυτά να καταφέρεις να έχεις σε ζευγάρι, party time. Κάποιος θα σου πετάξει το τρίτο, θα κάνεις pon, και το υπόλοιπο hand μπορεί να είναι any sequence/triplet at all (πως νομίζεις βγήκε η φράση "yakuhai + RAGE"'; ). Με άλλα λόγια, μόνο μία τριάδα χρειάζεται να υπακούει τον κανόνα, τα υπόλοιπα μπορεί να είναι οτιδήποτε. Στο tanyao, ΚΑΘΕ τριάδα + το ζευγάρι πρέπει να υπακούνε τον ίδιο κανόνα, ο οποίος αποκλείει 2 στα 7 sequences και 2 στα 9 triplets. Όπως και να το κάνεις, είναι λίγο πιο δύσκολο από το yakuhai.

Άν η EMA νομίζει ότι με το να απαγορεύει το ανοιχτό tanyao εξασφαλίζει "αξιόλογους αγώνες με ποιοτικά hands μόνο" or something, θα χρειαστεί να απαγορεύσει και το open yakuhai. Ειδάλλως, κάνει μισές δουλειές.

Τέλος, επειδή η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπακούμε στους κανόνες της EMA. They're hardly an authority. Εντός Ευρώπης διεξάγονται και mahjong tournaments με τους πιο διαδεδομένους ιαπωνικούς κανόνες.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#33 Tsunade-sama

Tsunade-sama

    Special Attack: Chombo

  • Members
  • 309 posts

Posted 01 September 2012 - 15:06

Δε ξέρω αν είμαι η εξαίρεση στον κανόνα ή στα στατιστικά, αλλά έχω βγει περισσότερες φορές με γρήγορο, ανοιχτό tan meow παρά με yakuhai από άνεμο ή δράκο.Θα έλεγα, προσωπικά, ότι πολλές φορές δεν μπόρεσα να βγω ούτε σε tenpai.

Όσο αφορά για το τουρνουά τώρα.Για το νέο παίκτη, δε βρίσκω το λόγο να μην μπορεί να σχηματίσει ένα κλειστό tan meow στο χέρι του εφόσον ξέρει τι είναι το tan meow.Είναι όλα θέμα εξάσκησης.Ο κάθε παίκτης που θα λάβει μέρος έχει μπροστά του έναν ολόκληρο μήνα να το δουλέψει.Πραγματικά δεν είναι δύσκολο.Τον τελευταίο μήνα παίζω αποκλειστικά με κλειστό.Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα στην αρχή γιατί είχα συνηθίσει στο ανοιχτό αλλά δε μου πήρε πολύ χρόνο να το συνηθίσω και κλειστό.Όλα μια ιδέα είναι, hakuna matata.

Δεύτερον, υπέρ για μισά han chan.Από ότι φαίνεται θα έχουμε τουλάχιστον 4 νέους παίκτες αυτή τη φορά.Και άμα κρίνω με το τελευταίο παιχνίδι με 2 από αυτούς που κράτησε πάνω από 3 ώρες, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα.Ένα άλλο που έχει αναφερθεί είναι το χρονικό όριο της 1,5 ώρας νομίζω.Δεν είμαι ακόμα σύμφωνη με αυτό.

Τέλος, τα uma.Δε μου άρεσαν στο δεύτερο τουρνουά και εξακολουθούν να μην μου αρέσουν.Αν πάλι η πλειοψηφία τα δεχτεί, θα συμφωνήσω, δε μπορώ να κάνω αλλιώς.


Μιας και ξεκίνησε αυτή η συζήτηση καλό είναι, όσοι λάβουν συμμετοχή, να πουν τις απόψεις τους.Εξυπηρετούμε ταμάλα τα παιδιά που θα διαμορφώσουν τους τελικούς κανόνες και δεν θα υπάρξουν γκρίνιες κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

x51y7-cover2_zpsaec145a1.jpg
 


#34 Xa0s

Xa0s

    Gambate o kudasai !!!

  • Members
  • 341 posts

Posted 01 September 2012 - 15:26

Εγω προτείνω τα εξης:

1.Ανοιχτό Tan-yao. Για όσους δεν ξερουν τοσο καλα το game θα εχουν μια ευκολη επιλογη και θα συνεχίσουν να παίζουν όπως έπαιζαν μέχρι τώρα .Για τους υπολοίπους που ξέρουν καλύτερα το παιχνίδι θα υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία κ ανταγωνισμος .
imo το ειπα κ απο κοντα το γραφω κ εδω : ο λογος που δεν θελουμε ανοιχτο Tan-Yao ειναι για να υπαρχει η πιθανότητα να γινουν μεγαλύτερα χέρια που δεν θα γινόντουσαν αφου το παιχνίδι θα τελείωνε πολυ γρήγορα...(το οτι το γραφει κ η EMA ειναι δευτερεύων νομιζω)..Αν αυτος ειναι ο λόγος καλύτερα να καταργήσουμε κ το open yahuhai..και για μεγαλύτερα χερια ακομα να καταργήσουμε κ ολα τα 1 han Yaku.....(Καθ'υπερβολη ολο αυτο απλα για να δειξω τον λάθος συλλογισμό) κατ την γνώμη μου...
2.Χωρις Uma. Μετα απο 2 διοργανώσεις το μονο που κανει στο επίπεδο που ειμαστε αυτή την στιγμή ειναι να μεγαλώνει την διαφορά των ''πρώτων'' απο τουσ ''τελευταίους''.
3.Ο καθε γύρος να εχει χρονικό περιθωριο 2 ωρες με ελαχιστη προϋπόθεση ομως να ολοκληρωθει το πρωτο μισο του hanchan. Για οσα τραπεζια εχουν τελειώσει το 1 μισο του hanchan αλλα δεν το εχουν ολοκληρώσει,στης 1.45 θα χτυπάει το ''kong'' και απο εκεί κ περα θα εχουν οσο χρονο χρειαστει για να τελιωσουν το turn που επαιζαν οταν ακουστικε το ''kong'' και ενα ακομα γυρο. ( EMA rules με μόνη διαφοροποίηση στον χρόνο )
4. Επειδη εχουμε μονο 3 set με akahai και σίγουρα ειμαστε 4 τραπέζια δύσκολα θα μπορεσουμε να παίξουμε με κοκινα dora (εκτοσ κ αν βρεθει καποιο αλλο σετ τελευτα στιγμή ).

Επίσης κατι αλλο που πρεπει να συμφωνηθεί ειναι η ωρα έναρξης.Θα προτείνω οπως κ στα προιγουμενα της 4.00 ως ωρα εναρξης και ως ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 3.30 . Επιδη δημιουργηθήκανε διαφορα θεματα στις προηγούμενες 2 διοργανώσεις με καθυστερήσεις κ απουσιες θα προτείνω να ακολουθήσουμε κ ποινες που εχει η EMA για την καθυστέρηση-απουσια καποιου. Ενδικτικα -1000 ποντους για καθε 1min απο την ωρα έναρξης κλπ (οποιοσ θελει να δει αναλυτικά εδω σελ 25 ). Ολα αυτα βέβαια αρκει να συμφωνήσουμε στο 3.30 κ στο 4.00...μια πρόταση ειναι αυτη που κανω..

I would likePosted Image for a pet...


#35 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 937 posts

Posted 01 September 2012 - 16:11

η αληθεια ειναι πως η συγκριση του ανοιχτου ταν-νιαου που εχει ανευ αξιας πλακιδια
με το γιακου-χαι που εχει τιμητικα πλακιδια δηλαδη πλακιδια με αξια ειναι λαθος εξαρχης.
το πινφου ειναι ενας ακομη συνδυασμος ανευ αξιας που επιβραβευεται ομως μονο στην περιπτωση κλειστου χεριου!

για την ωρα εγω θα προτεινα να ξεκινησει στις 15:00
να τελειωνει ο καθε γυρος μετα απο 2,5 ωρες αυστηρα
και ενδιαμεσα ενα μισαωρο για τα στατιστικα κλπ με ενα επιπλεον μισαωρο διαλειμμα για φαγητο
μεταξυ των ωρων 20:30 και 21:30
αρα στις 00:00 θα εχει ολοκληρωθει το τουρνουα και θα απομενουν τα τελευταια στατιστικα!

για οσους φανταζουν πολλες οι ωρες, πιστεψτε με δεν θα καταλαβετε ποτε περασαν ;)

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#36 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 01 September 2012 - 16:29

Συμφωνω απολυτα με Κεννυ. Το κλειστο Τανγιαο αυτη τη στιγμη δεν νομιζω οτι ανεβαζει το επιπεδο μεταξυ μας. Απλως νιωθουν ασχημα καποιοι που κυνηγανε ενα δυνατο χερι και μπορει καποιος νεος με το που θα ακουσει ριτσι να κυνηγησει να βγει με δυο κινησεις.

My opinion; Deal with it. δεν ειμαστε συνολικα σε επιπεδο να βαζουμε προσθετους κανονες για να το "Δυσκολεψουμε"(στην τελικη οποιος εχει το ψωνιο μπορει να "αποκλεισει" μονος του τον εαυτο του απο καποιες επιλογες).
Αλλιως μαθετε να ρισκαρετε και να μπλοφαρετε, :P

stasou%2520mygdala.jpg


#37 Cloudy-Sky

Cloudy-Sky

    ~:vv:~

  • Members
  • 163 posts

Posted 01 September 2012 - 16:36

Τα στατιστικά στο link που σου έδωσα αποδεικνύουν ότι το open yakuhai είναι ακόμα πιο γρήγορο και εύκολο χέρι από το open tanyao. Υπάρχει αυτή η εσφαλμένη εντύπωση ότι το open tanyao είναι πιο εύκολο διότι ο κανόνας του ορίζει το τι ΔΕΝ πρέπει να έχει ένα hand, ενώ ο κανόνας του yakuhai ορίζει το τι πρέπει να έχει, και όλοι νομίζουν ότι αυτό κάνει το tanyao πιο εύκολο. Στην πραγματικότητα όμως ισχύει το αντίθετο. Σε κάθε γύρο υπάρχουν 4 ή 5 honors που σου κάνουν yakuhai. Ένα απ' αυτά να καταφέρεις να έχεις σε ζευγάρι, party time. Κάποιος θα σου πετάξει το τρίτο, θα κάνεις pon, και το υπόλοιπο hand μπορεί να είναι any sequence/triplet at all (πως νομίζεις βγήκε η φράση "yakuhai + RAGE"'; ). Με άλλα λόγια, μόνο μία τριάδα χρειάζεται να υπακούει τον κανόνα, τα υπόλοιπα μπορεί να είναι οτιδήποτε. Στο tanyao, ΚΑΘΕ τριάδα + το ζευγάρι πρέπει να υπακούνε τον ίδιο κανόνα, ο οποίος αποκλείει 2 στα 7 sequences και 2 στα 9 triplets. Όπως και να το κάνεις, είναι λίγο πιο δύσκολο από το yakuhai.

Άν η EMA νομίζει ότι με το να απαγορεύει το ανοιχτό tanyao εξασφαλίζει "αξιόλογους αγώνες με ποιοτικά hands μόνο" or something, θα χρειαστεί να απαγορεύσει και το open yakuhai. Ειδάλλως, κάνει μισές δουλειές.

Τέλος, επειδή η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπακούμε στους κανόνες της EMA. They're hardly an authority. Εντός Ευρώπης διεξάγονται και mahjong tournaments με τους πιο διαδεδομένους ιαπωνικούς κανόνες.





Μα ακριβώς αυτό είπα και εγώ :/ Δεν ξέρω να εκφράζομαι στα ελληνικά καλά (ελληνάρας να σου πετύχει) Τέσσρα. Αλλα ναι αυτό εννοούσα. Τα στατιστικά έδειχναν ποσα παιχνίδια είχαν κερδίσει από ότι κατάλαβα. Και σου λέω ότι είναι ΠΟΛΥ πιο εύκολο να κερδίσεις με Yakuhai από ότι με tanyao. Αλλα "γιαυτο" έχουν και τόση διαφορα. Το Tanyao έχεις τι δυνατότητα να προσπαθείς ΣΧΕΔΟΝ κάθε φορα αλλα λόγο του ότι είναι πολύ εύκολο να αμυνθείς από αυτό δεν είναι και πάντα η καλύτερη επιλογή. Στο Yakuhai αντίθετα είναι πολύ πιο δύσκολο... Με αλλα λόγια το yakuhai το θεωρώ και πιο εύκολο και πιο γρήγορο να το κανεις Kenny ΑΛΛΑ το tanyao έχεις τι δυνατότητα να το κυνηγήσεις κάθε φορα και να γίνεσαι call station που το μονο που τον νίζει είναι να κάνει tanyao ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ τις θέσεις σου στο τουρνουά ΚΑΙ ανεξάρτητος τι δυνατότητα που θα είχε το χέρι σου αν το έπαιζες κλειστό. (Υπάρχουν καινούργιοι παίχτες που το κάνουν αυτό) Σκέψου πως θα νιώθει ένας παιχτείς που είναι στην 4-5 θέση και πρέπει να φτάσει τον πρώτο και ένας που είναι στην 15 θέση πάει για tanyao κάθε φορα χωρίς να τον ενδιαφέρει καθόλου.

Οποτε για ανακεφαλαιώσω εγώ τι πιστεύω ότι είναι το καλύτερα.

1) Κλειστό Tanyao
2) Χωρίς Ούμα
3) Ο κάθε γύρος να κρατάει 2:30 ώρες με 15 λεπτά ενδιάμεσα. Μέσα στις 2:30 πρέπει "ιποχρεωοτικα" να τελειώσει το μισό hanchan. 10 λεπτά πριν τελειώσει το2μισάωρο χτυπάει καμπανάκι και θα είναι ο τελευταίος dealer.
4) Ώρα έναρξης 3:30 και προέλευσης 3:15. Η τιμωρία είναι ανούσια και πιστεύω δεν χρειάζεται. Πιστεύω όση λάβουν συμμέτοχοι να είναι αρκετά ώριμοι να μην μας στήσουν. Όχι να έχουν το σκεπτικό " Δεν πειράζει μωρέ 5 λεπτά άργησα "
Posted Image

#38 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 01 September 2012 - 17:14

Βασικά σαφώς κι εγώ προτιμώ να παίζω με ανοιχτό tanyao. Και τι θα πει είναι εύκολο χέρι και πρέπει να γίνουν μεγάλα. Άν θέλετε μεγάλα χέρια παίξτε 3p :P

Σκέψου πως θα νιώθει ένας παιχτείς που είναι στην 4-5 θέση και πρέπει να φτάσει τον πρώτο και ένας που είναι στην 15 θέση πάει για tanyao κάθε φορα χωρίς να τον ενδιαφέρει καθόλου.


Ίσα ίσα σε συμφέρει γιατί ξέρεις ότι θα κάνει ένα απλό tanyao και δεν θα σου πάρει τους πόντους. Το open tanyao είναι κι αυτό μια στρατηγική, διότι σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις γρήγορα το χέρι σου.

Και τι θα πει ότι ξενέρωσε κάποιον που πήγε να κάνει καλό χέρι επειδή ο άλλος κέρδισε με μικρό. Έτσι είναι το παιχνίδι :P

Fan fact: μια φορά παίζαμε 3p. Δεν είχα καταφέρει να κάνω καμία νίκη μέχρι εκείνο το σημείο. Και σε εκείνον τον γύρο πήγαινε ο ένας για dealer sanbaiman και ο άλλος για yakuman. Εγώ κέρδισα με ένα χέρι για μερικά χιλιάρικα. Πόσο το χάρηκα δεν λέγεται :hahaha:

Όσο για τα uma προσωπικά δεν τα προτιμώ, αλλά οκ δεν θα με χαλάει κιόλας άμα τα βάλουμε.

Τώρα για full hanchan δύσκολο το κόβω. Ίσως οι τελικοί να είναι full και οι απλοί αγώνες east only, τι λέτε;

Αν και καλό είναι αυτό με τον χρονικό περιορισμό. Αν δεν προλάβουμε, σταματάμε και μετράμε πόντους;

Τώρα αν δεν έχουν όλα τα σετ aka dora αναγκαστικά καλύτερα να μην τα παίξουμε (παρόλο που θα ήθελα πολύ να έχουμε). Βέβαια όχι ότι θα κάνει μεγάλη διαφορά, αλλά ας είμαστε κάπως πιο τυπικοί αν θέλουμε να το λέμε τουρνουά.



Επίσης παιδιά πρέπει να συμφωνήσουμε εξ αρχής για τους κανόνες του παιχνιδιού. Πχ από optional yaku, πως μετράνε κάτι yakuman kλπ (που δεν θα τα κάνει κάνεις αλλά ας είμαστε τυπικοί γιατί την τρελή περίπτωση που όντως γίνουν γιατί αλλιώς βλέπω μαλώματα κλπ :P ), αν δεχόμαστε 3πλό ron και άλλα τέτοια.
phmava.php

#39 Cloudy-Sky

Cloudy-Sky

    ~:vv:~

  • Members
  • 163 posts

Posted 01 September 2012 - 23:43

Μα δεν αντιλέγω :) Εγώ ούτος η άλλος είπα δεν με πειράζει κανένα απλά προτιμώ το κλειστό. Από εκεί και πέρα ότι και να γίνει στο τέλος Im ok with it :P
Posted Image

#40 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 937 posts

Posted 02 September 2012 - 13:06

απο εδω
http://www.anime.gr/forum/index.php?/topic/6906-mahjong-players/page__st__210
στο ποστ #224 ο Skinner εχει επισυνναψει το αρχειο με τα Yaku
που σιγουρα θα ειναι πολυ χρησιμο στους νεους παιχτες, στους οποιους
προτεινω να διαβασουν σε αυτο το θρεντ (mahjong players) αυτα που εχουν γραφτει κατα καιρους
γιατι υπαρχουν πολυ καλες πληροφοριες για το παιχνιδι ;)

Edited by acid black cherry, 02 September 2012 - 13:06.

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#41 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 02 September 2012 - 13:35

απο εδω
http://www.anime.gr/forum/index.php?/topic/6906-mahjong-players/page__st__210
στο ποστ #224 ο Skinner εχει επισυνναψει το αρχειο με τα Yaku
που σιγουρα θα ειναι πολυ χρησιμο στους νεους παιχτες, στους οποιους
προτεινω να διαβασουν σε αυτο το θρεντ (mahjong players) αυτα που εχουν γραφτει κατα καιρους
γιατι υπαρχουν πολυ καλες πληροφοριες για το παιχνιδι ;)


Κάτσε μετράνε και san renko, suurenko και άλλα local στο τουρνουά;

Επίσης γιατί το dai sharin το μετράτε για διπλό;

Επίσης βλέπω στο daisangen και daisushii υπάρχει ο κανόνας "Ο Παίκτης που τροφοδότησε τον Τρίτο
Δράκο πληρώνει σε Ron και Tsumo"

Αυτό φαντάζομαι είναι local κανόνας. Δηλαδή δεν κατάλαβα, αν γίνει ron σε άλλον παίχτη, πως μοιράζονται οι πόντοι;

Επίσης στους κανόνες δεν δεν διευκρινίζεται ότι για το Renhou πρέπει να μην έχεις τραβήξει είδη για να μετράει :P

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για άλλα local yaku αλλά υποθέτω, ότι δεν αναφέρεται δεν μετράει (πχ δεν αναφέρεται το thirteen broken, και το άλλο όπου άμα νικήσεις 8 φορές ως dealer είναι yakuman).

Τελικά από πολλαπλά ron τι υποστηρίζεται; Να υποθέσω μέχρι διπλό ron (και αν ναι τα riichi sticks σε ποιον πάνε);


Μπορεί όλα αυτά να είναι περιπτώσεις των περιπτώσεων... Αλλά αφού μπορούμε να τα σκεφτούμε από πριν γιατί να μην το κάνουμε :P
phmava.php

#42 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 02 September 2012 - 13:35

Είμαι υπερ του ανοιχτού tan yao. Δεν παίζουν όλοι δυο και τρεις φορές την εβδομάδα που παίζουμε εμείς οι τακτικοί. Το ανοιχτό tan yao επιτρέπει στους νέους παίκτες να χτυπήσουν εύκολα τα χέρια τέρατα που μπορεί να φτιάχνει κάποιος παλιός.

Είμαι κατά των Uma. Με βοήθησαν πάρα πολύ στα προηγούμενα τουρνουά αλλά είναι όντως άδικα για αυτούς που δεν έρχονται τακτικά.

Για τα han-chan, προτείνω και εγώ τον χρονικό περιορισμό, π.χ. κάθε γύρος να τελειώνει στις δυο ώρες. Ολοκληρωμένα δεν πρόκειται να βγουν για κανένα λόγο, ολοι τα θέλουμε ολοκληρωμένα, αλλά απλώς δεν γίνετε κάτι τέτοιο. Διαφωνώ επίσης με το να πάρει το τουρνουά δυο μέρες, εδώ έχουμε πρόβλημα να δούμε ποιοι θα έρθουν στην μια μέρα οπότε θα μπλεχτούν πολύ τα πράγματα αν το απλώσουμε σε δύο.

Tέλος

εγω ειπα για κλειστο tanyao γιατι πρεπει να αρχισουμε να παιζουμε με καποιους stadar κανονες που ισχυουν και σε official τουρνουα.μιας και ειμαστε ακομα στην ε.ε. για μενα καλυτερο ειναι να ακολουθησουμε τους κανονες τς EMΑ.


Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ. Από πότε κατεβαίνουμε σε ευρωπαικά τουρνουά που ακολουθούν την ΕΜΑ και σώνει και καλά πρέπει να ακολουθούμε την ΕΜΑ; Αν μπορούμε να φτιάξουμε μια δικιά μας version λίγο πιο newbie friendly γιατί να μην το κάνουμε. Στο κάτω-κάτω όλοι έτσι σοβαρά που το έχετε πάρει ξέρετε και τους κανόνες της EMA και τους ιαπωνικούς. Υποτίθεται ότι, μεταξύ άλλων, αρχίσαμε όλη την φάση με το Mahjong για να γνωρίσουμε και σε άλλους το παιχνίδι αλλά όσο πάει ο καιρός γινόμαστε όλο και λιγότερο φιλικοί προς τους νέους παίκτες. Υπήρχαν μέχρι και προτάσεις Ακούστηκε μέχρι και το να μην δεχόμαστε νέους παίκτες στα τουρνουά. Ηρεμήστε λίγο.

Edited by Osama Bin Laden, 02 September 2012 - 13:58.


#43 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 937 posts

Posted 02 September 2012 - 13:54

Osama κανεις λαθος, δεν υπαρχουν προτασεις να μην δεχομαστε νεους παιχτες!
οτιδηποτε μπορει να ακουστηκε "καποια στιγμη, απο καποιον" σε "καποια συνομιλια"
ΔΕΝ ειναι προταση για το τουρνουα.
οι προτασεις τιθενται μονο εδω στο φορουμ!

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#44 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 02 September 2012 - 13:56

Έστω. Το διόρθωσα.

#45 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 937 posts

Posted 02 September 2012 - 14:07

μπραβο!
η δικη σου λοιπον noobie friendly προταση απεναντι στη δικη μας που το εχουμε παρει
και πολυ στα σοβαρα, και ισως για να ικανοποιησουμε την μεγαλη ιδεα για τον εαυτο μας
διοργανωνοντας ενα ελιτιστικου τυπου τουρνουα για την παρτη μας,
ποια ειναι?

οσοι εχουν γραψει τουλαχιστον εχουν μια προταση.

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: mahjong, riichi, τουρνουα, akagi, tetsuya, bushu