Posted 25 February 2008 - 03:20
χμμμ... θα προτεινω μερικες...
εμενα μ' αρεσει ο Werner Herzog. να δειτε το Aguirre: the wrath of god [der zorn Gottes], μια ταινια για εναν ισπανο conquistador που βρισκεται στον αμαζονιο, και αποφασιζει να εγκαταλειψει την αποστολη για να βρει το el dorado. Πρωταγωνιστει ο αγαπημενος του Herzog Klaus Kinski (ενας ανθρωπος που μου δινει παντα την εντυπωση οτι γεννηθηκε για να ειναι ηθοποιος). Φοβερη ταινια για τη μοιρα του ανθρωπου, που τον οδηγει στην απληστια. Και αν κανεις δεν μεινει με την τελευταια σκηνη...
του ιδιου, Καρδια απο γυαλι (Herz aus Glas). Ενα απιστευτο πειραμα, που ολοι οι ηθοποιοι παιζουν υπο την επηρρεια υπνωσης. Γενικα, εχω να πω οτι αν υπαρχει μια ταινια που εχει ατμοσφαιρα, ειναι αυτη. Προειδοποιω, παντως, οτι πρεπει να εχετε οπλιστει με τους πιο αργους ρυθμους που πιανει η καρδια σας. Προσωπικα, την εχω δει 2 φορες: τη μια εζησα ενα απιστευτο τριπακι και την αλλη βαρεθηκα μεχρι θανατου...
Αν οι περισσοτερες ταινιες που εχετε δει ως εδω ειναι η "λογοτεχνια" του cinema, τα φτερα του ερωτα (Der Himmel ueber Berlin/ wings of desire) του Wim Wenders ειναι η ποιηση. Μια ιστορια δυο αγγελων που περιφερονται στον κοσμο των ανθρωπων, βλεποντας τις ζωες. Μεχρι που οι δρομοι τους χωριζουν.
..
[ναι, οι πουθεναδες αμερικανοι εκαναν remake. H πολη των αγγελων or sth. Για να λυπηθουμε τα χαλια τους? Πιθανο. Δεν θα τους συγχωρησω ποτε, ποσο μαλλον για το solaris (ημαρτον, how retarded can you get?]
Και μια κωμωδια: The Producers του αγαπημενου Mel Brooks. Ενας νευρικος, ασημαντος λογιστης, ο Leo Bloom (Joyce, anyone?) (Gene Wilder:riiight:) συναντα τον αποτυχημενο παραγωγο του broadway Max Bialystock και αποφασιζουν να γινουν πλουσιοι, με ενα απολυτως νομιμο κολπο: Να ανεβασουν μια παρασταση τοσο αποτυχημενη, που θα διακοπει την πρωτη μερα, ωστε να κρατησουν τον προυπολογισμο... ΑΡΡΩΣΤΟ γελιο.
[κι εδω remake για κλαματα, μην κανετε το λαθος]
Επισης, ο frankenstein του '31 και ο frankenstein jr. του Brooks ειναι ενας μαραθωνιος που θα σας μεινει. Ι promise!
Επεσα και σ' ενα ποστ που ο red pyramid προτεινε και το zombie 2 του fulci. Συμφωνω και επαυξανω!