Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

.::: Movies recommendations :::.

• Please log in to reply
948 replies to this topic

#316 THe_Champloo_mastahh!

THe_Champloo_mastahh!

of DisAstaaAhhhH!

• Members
  • 254 posts

Posted 18 December 2007 - 14:42

το seraphim falls...πολυ ωραίο και με ωραίες σκηνές! ασε που καιρο ειχε να βγει ενα western και μαλιστά να τα σπάει!!
πολυ μου άρεσαν αυτα που εκάμε ο brosnan! μονο στις ταινίες τα βλέπεις!
Seraphim Falls (2006)
Posted Image
My blog http://cultureofaboy.blogspot.com για comic/movie informal reviews :P

#317 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 18 December 2007 - 21:35

Για τους οπαδούς του (δυστυχώς ισχνότατου αλλά τέσπα) neo-noir ρεύματος, η παρακάτω ταινία είναι must...:thatsit:

The Man Who Wasn't There (2001)

Posted Image

1949, Santa Rosa, California. A laconic, chain-smoking barber with fallen arches tells a story of a man trying to escape a humdrum life. It's a tale of suspected adultery, blackmail, foul play, death, Sacramento city slickers, racial slurs, invented war heroics, shaved legs, a gamine piano player, aliens, and Heisenberg's uncertainty principle. Ed Crane cuts hair in his in-law's shop; his wife drinks and may be having an affair with her boss, Big Dave, who has $10,000 to invest in a second department store. Ed gets wind of a chance to make money in dry cleaning. Blackmail and investment are his opportunity to be more than a man no one notices. Settle in the chair and listen.

Φοβερή δουλειά all around από τους αδελφούς Κοέν και ένας Billy Bob Thorton σε έναν από τους καλύτερους ρόλους που έπαιξε ποτέ. Πολύ καλή ταινία IMO, αξίζει ένα βλέφαρο από όλους/ες....^^

The Man Who Wasn't There (2001)
The Man Who Wasn't There - Wikipedia, the free encyclopedia

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#318 eXXentriX

eXXentriX

Ryu/Dae-Su/Jeum-ja

• Members
  • 849 posts

Posted 19 December 2007 - 00:25

Mιάς και πρόσφατα είχαμε re-run ταινιών 1960's...

Να προτείνω το surreal psychological thriller του κ. Polanski...

Repulsion....

Mε πολύ δυνατές ερμηνείες τόσο απο την Catherine Deneuve όσο και
απο τον John Fraser...

Check here....

Repulsion (1965)
Posted Image

Εξεταστική...πφφφφ...απο 22/2 ξανά.......:wis:

#319 Tsouf

Tsouf

Just Wandering ..

• Members
  • 78 posts

Posted 20 December 2007 - 03:31

μια πολυ καλη ταινια που ειδα εγω και πιστευω πως ειναι απλως θεικια ... ειναι απο τα comics t Frank miller
Sin City ...
βγενει και η δευτερη σε λιγο :congrats:
Posted ImagePosted Image

#320 neo^

neo^

Anime Freak

• Members
  • 424 posts

Posted 22 December 2007 - 01:13

Tsouf ξερεις ποτε βγαινει η δευτερη ταινια?Σε ρωταω για την 2η ταινια το εχω ακουσει εδω και παρα πολυ καιρο.

#321 Strange Loop

Strange Loop

Fabulous Boy

• Members
  • 595 posts

Posted 22 December 2007 - 01:22

δεν υπαρχει τιποτα νεοτερο...για 2009 λενε...

#322 Κagouras

Κagouras

monkey d. loufas

• Members
  • 205 posts

Posted 22 December 2007 - 05:14

Η Ομιχλη του Steven King με "ταρακουνησε" σε πολυ μεγαλο βαθμο (ειχα να το παθω πολλα χρονια σε ταινια).Οταν βγηκα απο την αιθουσα εβγαζα κραυγες (οσοι την ειδαν καταλαβαινουν).
Posted Image
Πρωιν kakashi_sensei

#323 Tsouf

Tsouf

Just Wandering ..

• Members
  • 78 posts

Posted 23 December 2007 - 05:13

Tsouf ξερεις ποτε βγαινει η δευτερη ταινια?Σε ρωταω για την 2η ταινια το εχω ακουσει εδω και παρα πολυ καιρο.

απο τι εχω δει και πσιλοπσακσει ... στα τελη του 2008 αλλα μπορει και αργοτερα ...
Posted ImagePosted Image

#324 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 23 December 2007 - 23:14

Στον ΑΝΤ1 έχει το Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. Όσες φορές και να τα δώ, δεν πάυει η τριλογία του Lord of the Rings να είναι από τις καλύτερες ταινίες που βγήκαν ποτέ. Οι ταινίες είναι αρκετά πιστές στα βιβλία, και ο Peter Jackson έκανε καταπληκτική δουλειά σε όλους τους τομείς. Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες γι'αυτές τις ταινίες, ιδιαίτερα για τα extended editions των οποίων οι σκηνές ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κόπηκαν.

#325 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

Ryu

• Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 24 December 2007 - 00:06

Μου αρέσει περισσότερο η πρώτη ταινία αφού o Jackson είχε κάνει πιο πιστή μεταφορά του βιβλίου και της ατμόσφαιρας. Δεν μου άρεσε η απόδοση κάποιων στοιχείων όπως ο Denethor, οι νεκροί (ήταν πολύ πολεμοχαρείς, ενώ περιγράφονται περισσότερο σαν σκιές του αρχαιοελληνικού Άδη) και τα Ξωτικά (τα περίμενα πιο δυναμικά και λιγότερο θηλυπρεπή, εκτός του Elrond). Μου άρεσαν τα Ent και ο Balrog πάντως.

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

#326 Pastor_Of_Muppets

Pastor_Of_Muppets

Παρλιακό του Σατανά.

• Members
  • 815 posts

Posted 24 December 2007 - 14:20

book freaks αφηστε τις συγκρισεις μεταξυ βιβλιων /ταινιων ...δεν βγαζει πουθενα.

Posted Image

#327 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 24 December 2007 - 15:06

Μου αρέσει περισσότερο η πρώτη ταινία αφού o Jackson είχε κάνει πιο πιστή μεταφορά του βιβλίου και της ατμόσφαιρας. Δεν μου άρεσε η απόδοση κάποιων στοιχείων όπως ο Denethor, οι νεκροί (ήταν πολύ πολεμοχαρείς, ενώ περιγράφονται περισσότερο σαν σκιές του αρχαιοελληνικού Άδη) και τα Ξωτικά (τα περίμενα πιο δυναμικά και λιγότερο θηλυπρεπή, εκτός του Elrond). Μου άρεσαν τα Ent και ο Balrog πάντως.

Δεν με πείραξαν οι αλλαγές που γίνανε και θεωρώ και τις τρείς ταινίες παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους σκηνοθέτες. Τα βιβλία αποδόθηκαν αρκετά πιστά με όποιες αλλαγές και αν γίνανε. Μακάρι να κάνανε παρόμοια δουλειά και σε άλλες μεταφορές βιβλίων όπως το Harry potter και την "Τριλογία του Κόσμου".

Η διαφορά του Peter Jackson με τα υπόλοιπα παραδείγματα που έδωσα είναι ότι για τον Peter Jackson ήταν όνειρο ζωής να γυρίσει αυτές τις ταινίες, και η αγάπη που έχει προς το έργο του Tolkien. Ενώ με το Harry Potter οι ταινίες είναι ένα μαύρο χάλι μπροστά στα βιβλία, και σε πολλές περιπτώσεις αν δεν έχεις διαβάσει τα βιβλία δεν καταλαβαίνεις το γιατί κάποιων πραγμάτων. Έγινε μόνο και μόνο για τα χρήματα χωρίς οι σκηνοθέτες να ξέρουν να αποδώσουν σωστά τα βιβλία. Όσο για τα "Αστέρι του Βορρά" τα έχω πεί, δεν μπορείς να ευχαριστήσεις όλους και ούτε να ακούς τον κάθε βλαμμένο. Τα βιβλία έπρεπε να έιχαν αποδοθεί σωστά και όχι να πετσοκοπούν πράγματα λόγω κάποιων ηλιθίων.

#328 stainless

stainless

Sutenresusei

• Members
  • 88 posts

Posted 28 December 2007 - 17:00

Atonement (2007)
Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο best-seller του Ian McEwan και έχει να κάνει με την παρεξήγηση (κυρίως στο μυαλό) της μικρής Briony Tallis και το πως αυτό κατ' επέκταση επιρρεάζει και όσους την περιβάλλουν. Αν και δεν έχω διαβάσει το βιβλίο για να κρίνω την πιστότητα του σεναρίου, νομίζω πως η ταινία δεν θα αφήσει αδιάφορους τους λάτρεις του είδους (Π.χ. σε όσους άρεσε το Pride and Prejudice). 8/10

The Aviator (2004)
Δεν ξέρω αν είχε στο μυαλό του ο Scorsese να φτιάξει ένα έπος, αλλά η ταινία με κούρασε. 170 λεπτά είναι πάααρα πολλά για το είδος της ταινίας (βιογραφικό δράμα γύρω από τη ζωή του Howard Hughes). Αν ήταν πιο μικρή ίσως να ήταν και πιο ενδιαφέρουσα. Πάντως ο DiCaprio πίθει... (7.5/10)

#329 clampman17

clampman17

Computer Psychologist

• Members
  • 662 posts

Posted 30 December 2007 - 03:09

"Ομιχλη". Πηγα και το ειδα...δεν μετανιωνω ουτε στιγμη για τα λεφτα που εδωσα αλλα δεν το ξαναβλεπω! Καταλαβα επισης γιατι οι κριτικοι του δινουν τοσο υψηλες βαθμολογιες...ο τροπος που ο σκηνοθετης σε αρπαζει απο το καθισμα σου και σε κανει να νιωσεις την πλοκη στο πετσι σου ειναι εκπληκτικος! Watch it...at your own risk!!!

:terror2: :terror2: :terror2: :terror2: :terror2: :terror2:
Posted Image
Courtesy of Kenny!

#330 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

Casval Rem Deikun

• Members
  • 598 posts

Posted 31 December 2007 - 13:21

Μιας και θα το δω σήμερα με ένα φίλο..

Seppuku (1962)

My morning sun is the drug that brings me near