Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Asura

movie Toei Animation Shounen George Akiyama

  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#16 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 12 April 2013 - 09:46

Παρ' όλο που τα σκηνικά της ταινίας είναι απάνθρωπα, δεν μπορώ να πω ότι ψυχοπλακώθηκα. Περισσότερο γελούσα για να είμαι ειλικρινής. Ήταν όλοι τόσο βίαιοι και μοχθηροί που καταντούσε αστείο.

Ωραία πινελιά

Spoiler:


Ο μοναχός με εξέπληξε, παρ' όλα τα κηρύγματα περί αγάπης ήξερε να παλεύει πολύ καλά. Δεν περίμενα με τίποτα να
Spoiler:


Στην ουσία το παιδί δεν ήταν κακό, είχε εκπέσει στο επίπεδο του ζώου για να επιβιώσει. Και στην ουσία δεν ήταν ο βουδισμός που τον ξαναέκανε άνθρωπο αλλά ο μοναχός με τη στάση του. Άνετα θα μπορούσε να τον εξοντώσει από την πρώτη τους συνάντηση, όμως δεν το έκανε.
Αυτό είναι και το μεγαλύτερό μου παράπονο από τη ταινία, ναι μεγαλύτερο και από τις ανεξήγητες υπερδυνάμεις του παιδιού, ότι ένας μοναχός που συναντάει ένα βίαιο πλάσμα το βοηθάει αντί να το παρατήσει στη μοίρα του.

Από τη μία το έργο δεν εξιδανικεύει καταστάσεις και δείχνει τις φριχτές για το λαό συνέπειες ενός πολέμου, και από την άλλη μας παρουσιάζει τον μοναχό ως υπόδειγμα ανθρώπου. Πόσες οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο;


διαβαζοντας την περιγραφη, παρουσιαζει ομοιοτητες με το manga Buddha που βγηκε νωριτερα. μπορει οντως ο δημιουργος του manga να επηρρεαστηκε και απο εκει.
βεβαια εκει σε καποιες σκηνες δεν τρωνε μονο ανθρωπους αλλα και κοπρανα!

#17 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 25 April 2013 - 13:12

Spoiler:


ySss0UF.jpg


#18 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 25 April 2013 - 15:41

Spoiler:


#19 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 25 April 2013 - 16:05

Spoiler:

ySss0UF.jpg


#20 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

    Ryu

  • Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 15 September 2013 - 13:46

Δεν έχεις άδικο Kai, απλά το θέμα του anime ήταν ένας απάνθρωπος και δυσοίωνος κόσμος, κάτι σαν μαύρη εκδοχή του πραγματικού ή αν θες ο πραγματικός ειδωμένος υπό το πρίσμα μιας σκοτεινής ποιητικής υπερβολής, με απώτερο στόχο να εξελιχθεί σε αυτόν ένα σύγχρονο παραμύθι τρόμου.


Edited by Tadaka, 15 September 2013 - 13:48.

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

 




Also tagged with one or more of these keywords: movie, Toei Animation, Shounen, George Akiyama