Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Asura

movie Toei Animation Shounen George Akiyama

  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 04 July 2012 - 04:38

Asura

アシュラ


Posted Image


Η Τοei Animation ανέλαβε ένα πολύ ενδιαφέρον και φιλόδοξο project το οποίο πρόκειται να προβληθεί στους κινηματογράφους της Ιαπωνίας τον προσεχή Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα στις 29. Πρόκειται για την μεταφορά σε ταινία του ομώνυμου manga του George Akiyama. Είναι η δεύτερη φορά που αποφασίζουν να υλοποιήσουν έργο του συγκεκριμένου mangaka με πρώτη το Haguregumo του 1982.


Posted Image

Μεταφερόμαστε στην μεσαιωνική Ιαπωνία όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι πραγματικά άθλιες. Τόσο άθλιες που η εξαθλιωμένη μητέρα του νεαρού πρωταγωνιστή προσπαθεί να τον φάει προκειμένου να επιβιώσει. Κανιβαλισμός βία και πολύ αίμα συνθέτουν αυτό το δράμα εποχής το οποίο εξετάζει τις περιπέτειες ενός μικρού αγοριού σε έναν πολύ σκληρό κόσμο.


Youtube Video


Όπως βλέπουμε από το trailer τα production values της ταινίας είναι ιδιαίτερα υψηλά. Tην σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κeiichi Satou τον οποίο έχουμε γνωρίσει από το πρόσφατο Tiger & Bunny και από το παλαιότερο Karas. Kαι από ότι φαίνεται στον οπτικό τομέα τουλάχιστον έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο εντυπωσιακό. Άρτιος φαίνεται να είναι και ο τομέας της μουσικής στον οποίο συνεργάζονται οι Norihito Sumitomo, Susumu Ueda και Yoshihiro Ike.

Σε επίπεδο υπόθεσης είμαι επιφυλακτική. Αναφορικά με την έκταση μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο manga των 2/3 τόμων (ανάλογα με την έκδοση) οπότε θα μπορούσε να καλυφθεί από μία ταινία της μίας και μισής ώρας περίπου. Το θέμα είναι αν θα εντρυφήσει στο δράμα και τους χαρακτήρες ή θα περιοριστεί στο gore και τις φρικαλεότητες. Θέλω να πιστεύω ότι θα ακολουθήσει το πρώτο ώστε να δούμε κάτι αξιόλογο και thought provoking. Το μόνο σίγουρο είναι όμως ότι δεν απευθύνεται σε θεατές με μεγάλη ευαισθησία γιατί και μόνο από την περίληψη καταλαβαίνουμε ότι είναι ιδιαίτερα σκληρή.


Posted Image
Αnidb| ANN| Official Page



#2 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 04 July 2012 - 09:24

Ωραιο animation!

mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#3 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 04 July 2012 - 10:26

Με εκνευρίζουν οι νταρκίλες

#4 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 04 July 2012 - 10:56

^εμένα το CG.

Εντάξ' ταινία είναι, ακόμα και να μην έχει food for thought θα είναι above average.

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#5 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 04 July 2012 - 15:34

τρέλα φαίνεται ^^ ωραία αισθητική δίνει :) κιέχιε κιαυτη τη darkιλο-gothic κατάσταση ...
θα το τσεκάρω λογικά :P

κιεμένα με χαλάει αυτη η πατατιά που κάνουν τελευτέα με τα CG , αλλα τι να πεις ;/
フカフカ

#6 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 04 July 2012 - 15:46

Eίμαι της άποψης ότι όπως όλα τα πράγματα εξελίσσονται έτσι συμβαίνει και με το animation. Η χρήση CG από μόνη της δεν λέει κάτι για την ποιότητα του. Μπορεί να βγει κάτι πανέμορφο ή κάτι όχι τόσο προσεγμένο. Μέχρι στιγμής όμως φαίνεται το πρώτο. Μου αρέσει ότι χρησιμοποιούν και άλλες τεχνικές παράλληλα και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να περιορίζεται η ταινία στο flat και δίχως σκιές animation που έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια.

#7 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 04 July 2012 - 16:19

Εννοείται ότι CG και όποιαδίποτε άλλη τεχνική από μόνη της δεν λέει κάτι. Λίγο off, αλλά το flat από μόνο του δεν είναι κακό αν ξέρουν να το χειριστούν (την έχουν δει όλοι murakami takashi, γι' αυτό το χρησιμοποιούν :Ρ).
Όσο για το CG του Asura, απλώς αισθάνομαι άβολα με την ροή της κίνησης γιατί είναι σαν να σπάει από frame σε frame. Ίσως να φταίει το ότι δεν το έχω συνηθήσει, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να γίνει λόγος για να το κατακρίνω αρνητικά ή να το επαινέσω. Just pointing it out.

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#8 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 04 July 2012 - 16:45

glad , δεν είμαι ο μόνος που το πιστεύει αυτο. Γενικά δε ξέρω...ίσος να το βελτιώσουνε στη πορεία, αλλα για την ώρα η συγκεκριμένη τεχνική μου φαίνεται ελατοματική :/
Ίσος να μην είναι τόσο σπάσιμο σε παιχνίδια, αλλα και πάλυ δεν είναι και ότι καλύτερο. Τώρα στα άνιμε καταντα μεγάλο σπάσιμο, χίλιες φόρες τα flat, αν όχι το κλασικο, δισδιάστατο που ξέραμε χρόνια τώρα :)

Όπως και να χει , όπως το πάνε θα το βλέπουμε πιο συχνα στη πορεια ( έτσι το κόβω ) δυστυχώς , ευτυχώς..δε ξέρω XD ελπίζω μόνο στο μέλον να το εξελίξουνε και να μην συνηθίσουμε απλα μια ελατοματική τεχνική :/

Το συγκεκριμένο ευτιχώς έχει αυτη την ωραία αισθιτική που το ανεβάζει, και η υπόθεση ενδιαφέρον φαίνεται, well θα δίξει, όταν με το κάλο βγει.
Γενικά συνιθίζω να εποφεύγω τέτια ανιματιον πάντος :(
フカフカ

#9 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

    Ryu

  • Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 02 January 2013 - 14:36

Little Togashi approves. :)

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

 


#10 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 04 April 2013 - 20:01

Ειχε βγει εδω και κατι μερες και τελικά ηταν πολυ ενδιαφερουσα ταινια. Mας μεταφερει σε μια λιγοτερο "ηρωικη" και glamorous πλευρα της Ιαπωνιας την οποία δεν βλεπουμε να παρουσιαζεται συχνα στα πλαισια της pop culture. Την πλευρα του "τι συμβαινει μετα απο όλες τις ηρωικες μαχες για τις οποιες διαβαζουμε". Εναλλακτικά μας αναλυει την λιγότερο ιδανικη πλευρά της αγροτικης ζωης στην μεσαιωνικη Ιαπωνία. Βλεπουμε τι εστι ελλειψη τροφης και ποια στρωματα του πληθυσμου επηρεαζονταν περισσοτερο.

Μεσα σε αυτο το ζοφερό σκηνικο βλεπουμε ενα παιδί το οποιο αφενός προσπαθει να επιβιωσει παρα τις αντιξοες συνθηκες αλλα και απο την αλλη να ενταχθει μέσα στην ανθρωπινη κοινωνία και την σημασια του να εισαι ανθρωπος. Θα ξεκινησω πρωτα με τα αρνητικα. Η ιστορια δεν ακολουθει την πιο πρωτοτυπη οδο. Υπαρχει βεβαια το ελαφρυντικο της χρονιας στην οποια βγηκε το manga μεν αλλα ειναι μια αρκετα προβλεψιμη ιστορία με τα λογικα αλματα της σε καποια σημεια και τα κενα της. Για παράδειγμα

Spoiler:


Παρολαυτα σαν συνολο ειναι μια πολυ ωραία ιστορίά με ωραια ατμοσφαιρα και περιγραφη του setting, η οποία κραταει το ενδιαφερον του θεατη, παρουσιαζει ενα συνολο χαρακτηρων τους οποιους φροντιζει να φωτισει υπό διαφορες οπτικες γωνιες. Πολλες φορές ακουμε την λεξη λιμος και μπορεί να εχουμε κατι αφηρημενο στο μυαλό μας. Στην συγκεκριμενη περιπτωση ομως ειδαμε πολλες από τις συνεπειες στις κοινωνιες της εποχης εκεινης. Και θετει το ερωτημα του κατά ποσο το περιβαλλον μπορεί όχι μονο να έχει επιδραση πανω σε εναν ανθρωπο, αλλα επισης αν τον καταδικαζει κιολας να κινείται σε ορισμενα πλαίσια απο τα οποια δεν μπορει να ξεφυγει.

Οπτικα ήταν αρκετα περιεργη αλλα όμορφη. Το CG του τις περισσοτερες φορες εδενε ωραια με τις χοντρες γραμμές και την sketchy αισθηση. Το φοβομουνα για περισσοτερο χοντροκομμενο και ακομψο - γιατι σπανια ειναι τοσο ομορφα οσο βλεπουμε στο trailer - αλλα ευτυχως δεν επαληθευτηκα. Moνο η μουσικη δεν μου εμεινε σχεδον καθολου. Δεν ξερω σαν να περασε αδιαφορος αυτος ο τομεας.

#11 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 04 April 2013 - 20:17

Παρ' όλο που τα σκηνικά της ταινίας είναι απάνθρωπα, δεν μπορώ να πω ότι ψυχοπλακώθηκα. Περισσότερο γελούσα για να είμαι ειλικρινής. Ήταν όλοι τόσο βίαιοι και μοχθηροί που καταντούσε αστείο.

Ωραία πινελιά
Spoiler:


Ο μοναχός με εξέπληξε, παρ' όλα τα κηρύγματα περί αγάπης ήξερε να παλεύει πολύ καλά. Δεν περίμενα με τίποτα να
Spoiler:


Στην ουσία το παιδί δεν ήταν κακό, είχε εκπέσει στο επίπεδο του ζώου για να επιβιώσει. Και στην ουσία δεν ήταν ο βουδισμός που τον ξαναέκανε άνθρωπο αλλά ο μοναχός με τη στάση του. Άνετα θα μπορούσε να τον εξοντώσει από την πρώτη τους συνάντηση, όμως δεν το έκανε.
Αυτό είναι και το μεγαλύτερό μου παράπονο από τη ταινία, ναι μεγαλύτερο και από τις ανεξήγητες υπερδυνάμεις του παιδιού, ότι ένας μοναχός που συναντάει ένα βίαιο πλάσμα το βοηθάει αντί να το παρατήσει στη μοίρα του.

Από τη μία το έργο δεν εξιδανικεύει καταστάσεις και δείχνει τις φριχτές για το λαό συνέπειες ενός πολέμου, και από την άλλη μας παρουσιάζει τον μοναχό ως υπόδειγμα ανθρώπου. Πόσες οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο;

Edited by Nikos1451, 04 April 2013 - 20:18.


#12 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 04 April 2013 - 20:21

Spoiler:


Αlso υπερδυναμεις?

#13 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 04 April 2013 - 20:29

Spoiler:


#14 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 04 April 2013 - 20:35

Spoiler:


#15 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

    Ryu

  • Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 11 April 2013 - 19:36

Spoiler: Αχέμ

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

 




Also tagged with one or more of these keywords: movie, Toei Animation, Shounen, George Akiyama