Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Comics - Γενική συζήτηση

• Please log in to reply
441 replies to this topic

#91 ssj2sanji

ssj2sanji

This is suicide season!

• Members
  • 723 posts

Posted 17 February 2009 - 23:14

τα comics με εβελαν στον δρομο των anime:bike:
ειχα κουτια απο comics του phantom duck:burningbe3:τα διαβαζα με τις ωρες:blurah5:
Spoiler:

#92 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 17 February 2009 - 23:18

το sky doll δεν είναι της Disney, το W.I.T.C.H. είναι
ό,τι θες υπάρχει στι wiki σε μορφή links στο τέλος

Posted Image

#93 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 17 February 2009 - 23:26

Για να καταλαβω, το Sky doll ειναι της Ντισνευ? (η Wikipedia δεν λεει κατι) Θελω τρελα να το διαβασω αυτο το κομικ εδω και ενα-εναμιση χρονο, ειδικα αφου ειναι απο τους σχεδιαστες του W.I.T.C.H, που μου αρεσει πααρα πολυ (αδιαφορω που απευθυνεται κυριως σε κοριτσια <<).

Περαν αυτου τωρα διαβαζω το Trinity (ασχολιαστο το 6ο τευχος...), οποτε το θυμαμαι το Ultimate Spiderman και μου αρεσει πολυ ο Γκρου του Σεργιο Αραγονες. Και φυσικα το δικο μας Κομιξ (Viva la Rosa και Καβατσανο και και....)

αυτός που έκανε της w.i.t.c.h της ξεκίνησε απο την Disney της ιταλίας.
δεν είναι disney η sky dolls όπως πολύ σωστά σου είπε η αγάπη μου απο πάνω.:gotit:

Edited by Erisadesu, 18 February 2009 - 00:05.

#94 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 posts

Posted 17 February 2009 - 23:58

Μια σειρά που έπεσε στα χέρια μου τυχαία και την λάτρεψα αμέσως

Όλοι λίγο πολύ έχουμε γνωρίσει από κοντά αυτά τα γλοιώδη πλάσματα που λέγονται κατσαρίδες (ναι, αυτά τα καφέ όντα που ξετρυπώνουν από παντού, νεροχύτες, κουζίνα, μπάνιο, περπατάνε στους τοίχους όταν έχεις επισκέπτες, κλπ, κλπ...) Και ξέρουμε καλά ότι δεν είναι καθόλου μα καθόλου συμπαθητικές... Σε αυτό το αλμπουμάκι, θα δείτε τα πράγματα από την μεριά των κατσαρίδων που το μόνο που ζητάνε είναι λίγο ψωμάκι,... και το μόνο που βρίσκουν είναι το κεφάλι τους στο τασάκι...

Συγγραφέας:ΜΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έχει βγάλει συνολικά 4 άλμπουμ , εκ των οποίον το ένα ( το 3ο )είναι εξαντλημένο και ψάχνω σαν τρελός να το βρω .

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Τρελή και απολαυστικότατη δουλειά , ειδικά το τελευταίο ενδείκνυται για άτομα που έχουν διαβάσει αμερικάνικα superhero comics . Ένα μικρό δείγμα της καινούργια δουλειάς του μπορείς να το βρεις στο προσωπικό του site http://www.meliss.gr/animalies.rar .
Posted Image

#95 Kawai Shinigami

Kawai Shinigami

Bakumanιακος

• Members
  • 39 posts

Posted 18 February 2009 - 03:40

Εγώ την προσπάθεια θα την κάνω... όποιος θέλει ευπρόσδεκτος να βοηθήσει... We Hate Comics

#96 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 18 February 2009 - 11:37

ενα πολυ καλο blog για comics είναι αυτουνού που έφτιαξε αυτό το thread
Culture of a boy
καθώς και του yellow boy που ονομάζετε Dangerous Kitchen
ωστόσο αυτός μοιλάει και για άλλα θέματα πέρα απο comics
φυσικά υπάρχει και εκείνο το τέλειο σαιτ που ανάφερε ο πάπιας

#97 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 13 March 2009 - 23:27

Λοιπόν με αφορμή την ταινία watchmen που παίζει αυτή την εποχή στους κιν/φους , η IDW publication κυκλοφόρησε μαι παρωδία με τον τίτλο " WHATMEN " που παρωδεί το διάσημο κόμικ του Αλαν Μουρ. Εχει πολύ γέλιο και αυτό φαίνεται ακόμα και από τα ονόμα των χαρακτήρων : Nutsack , Ozzy Mandius , Doctor Nyc , Stand Up (Comedian) And you know the rest όπως λέει και το ίδιο το κόμικ. Πολύ γέλιο , προτείνεται ανπιφύλακτα σε όλους όσους έχουν διαβάσει το original watchmen και θέλουν να διαβάσουν μια καλή παρωδία του !

[media]http://images.tfaw.com/covers_tfaw/200/de/dec084083b.jpg[/media]

[media]http://fc06.deviantart.com/fs40/f/2009/054/4/7/WhatMen_by_Elite_Illustrator.jpg[/media]

Τα δύο εξώφυλλα...

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#98 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 28 April 2009 - 22:27

Μόλις αγόρασα και άρχισα να διαβάζω V for Vendetta.

... και μάλλον, θα μου πάρει όοοολη την εβδομάδα να το τελειώσω! :oo: Α, ρε Moore, μπορεί να είσαι καθίκι τρισμέγιστο, αλλά τα comic σου δε τα καταλαβαίνει κανείς χωρίς ΜΕΛΕΤΗ και μάλιστα σοβαρή.

Διαβάζουμε...

Posted Image

#99 Scargonar

Scargonar

Dark Lord

• Members
  • 110 posts

Posted 20 June 2009 - 15:14

αρκας μακραν
επισης ο βιος και η πολιτεια του σκρουτζ μακ ντακ με αγγιξε πραγματικα...
There's only one certainty in life. A strong man stands above and conquers all...

#100 Dark_Venus

Dark_Venus

Error 404

• Members
  • 161 posts

Posted 21 June 2009 - 12:27

Posted Image

Λατρεία οι χαρακτήρες κόμιξ της Μάρβελ (χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν υποκλινόμεθα και σε κάποια απο τα κομικς της dc).... X MEN ftw!!!!

Posted Image

Επίσης Disney-love... Phantom duck!!!

Posted Image

#101 THe_Champloo_mastahh!

THe_Champloo_mastahh!

of DisAstaaAhhhH!

• Members
  • 254 posts

Posted 23 June 2009 - 22:48

thnx eri για τα καλά λόγια αλλά δεν έχω γράψει εδώ και καιρό και γενικότερα δεν έχω ασχολιθεί με φορουμ εδώ και αρκετό καιρό.

Στο θέμα μας τώρα.
Πιστεύω πως τελευταία η marvel ξεπερνάει κατα πολυ την dc.
Με εξαίρεση των (προς στιγμης, κοβω να το παρα τραβανε) green lantern δεν έχω διαβάσει κατι αξιόλογο τελευταία (μονο το batman R.i.P μου άρεσε αν και αυτο ακόμη καταντούσε κουραστικό).

Η marvel βομβαρδίζει με τίτλους και αυτο της βγαίνει σε καλό γιατι μπορει να βγάζει της αθλιότητες στο ultimate universe αλλα στο κανονικό universe εχει δημιουργίσει μια πολή ώραία αλυσίδα γεγονότων.

Πιστεύω οτι η dc θέλωντας να δίξει οτι είναι πιο σόβαρη εχει δημιουργίσει comic που σε κουράζουν. Επειδή πέτυχε η συνταγή με το identity crisis και το infinite crisis καθώς και το 52 βγαζει μετα και ενα final crisis ,με το χείριστο countdown ,πριν απο αυτό και σε κάνει να λυπάσε τα λεφτά αλλά και την αναμονή σου.

Πρωσοπικά πιστεύω οτι Bendis>>>>Morrison.

΄Θα ήθελα και άλλες απόψεις επι του θέματος.

:byejg9:

α και προτείνω Thor με τα χίλια τα σπαει ο straczynski:bike::bike::bike:
Posted Image
My blog http://cultureofaboy.blogspot.com για comic/movie informal reviews :P

#102 manOfManyNames

manOfManyNames

Anime Newbie

• Members
  • 62 posts

Posted 23 June 2009 - 23:59

Στο θέμα μας τώρα.
Πιστεύω πως τελευταία η marvel ξεπερνάει κατα πολυ την dc.
Με εξαίρεση των (προς στιγμης, κοβω να το παρα τραβανε) green lantern δεν έχω διαβάσει κατι αξιόλογο τελευταία (μονο το batman R.i.P μου άρεσε αν και αυτο ακόμη καταντούσε κουραστικό).

Η marvel βομβαρδίζει με τίτλους και αυτο της βγαίνει σε καλό γιατι μπορει να βγάζει της αθλιότητες στο ultimate universe αλλα στο κανονικό universe εχει δημιουργίσει μια πολή ώραία αλυσίδα γεγονότων.

Πιστεύω οτι η dc θέλωντας να δίξει οτι είναι πιο σόβαρη εχει δημιουργίσει comic που σε κουράζουν. Επειδή πέτυχε η συνταγή με το identity crisis και το infinite crisis καθώς και το 52 βγαζει μετα και ενα final crisis ,με το χείριστο countdown ,πριν απο αυτό και σε κάνει να λυπάσε τα λεφτά αλλά και την αναμονή σου.

Πρωσοπικά πιστεύω οτι Bendis>>>>Morrison.

΄Θα ήθελα και άλλες απόψεις επι του θέματος.

:byejg9:

α και προτείνω Thor με τα χίλια τα σπαει ο straczynski:bike::bike::bike:

Δεν παρακολουθώ φανατικά καμία από τις δύο κυκλοφορίες και είμαι πολύ πίσω στα crossover events τους (Civil War/52) και σε τίτλους, παρακολουθώ ανελιπώς από μηνιαία τα Deadpool και Thor από Marvel, Hellblazer από DC/Vertigo και Savage Dragon και Spawn από Image ενώ πού και πού ρίχνω και καμιά ματιά στα Spiderman που μου... δανείζει ένας φίλος. Από DC δεν παρακολουθώ κάτι, αν και φλερτάρω με Green Arrow ή JSA (αν υπάρχουν σε κυκλοφορία)
Οι δύο μεγάλοι γενικά ποντάρουν στα τεράστια continuity τους, τους αναγνωρίσιμους χαρακτήρες και τα μεγάλα events. Προσωπικά μάλλον βρίσκω πιο ενδιαφέρουσα τη Marvel τα τελευταία χρόνια από πλευράς events, αλλά καταλήγω να διαβάζω περισσότερο DC επειδή έχω διαβάσει πολύ λιγότερο και ψάχνομαι με παλιότερα events τους.
Γενικά πάντως η Marvel προσπαθεί να δημιουργήσει έναν ρεαλιστικό/noir/thriller τόνο στα κόμιξ της, οδηγόντας το MU σε ένα πιο gritty και ρεαλιστικό ύφος (το Civil War το πέτυχε και μάλλον και το Secret Invasion που θέλω να διαβάσω μετά από το intro του από τα πρώτα αρκ του New Avengers, το δε Dark Reign - που παρακολουθώ στα Deadpool - φαίνεται ενδιαφέρον), η DC από την άλλη πάει σε World Shattering Events για να αλλάξει το continuity. Στο Infinite Crisis έπιασε πραγματικά πάτο, αλλά το 52 τα έσπασε. Για Final Crisis δεν έχω ιδέα τι παίζει.
Θεωρητικά προτιμώ αυτά της Marvel, αν και νομίζω πως η DC ενορχιστρώνει καλύτερα τα events της και βγαίνουν πιο καλογραμμένα
Όταν πάντως πάω στο κομιξάδικο για τις παραγγελίες, διαβάζω όσο πιο γρήγορα γίνεται τα Savage Dragon και deadpool. Το πρώτο είναι απλά μια απόδειξη του γιατί τα superhero comics είναι διασκεδαστικά: μεγάλο supporting cast, continuity χωρίς τρύπες (το κάνει όλο ο δημιουργός του και δεν έχει intercontinuity με άλλους ongoing τίτλους) απρόβλεπτη εξέλιξη (όλοι οι χαρακτήρες έχουν πεθάνει τουλάχιστον από μία φορά - μη ρωτάτε το πώς υπάρχουν ακόμα, σε κάποια φάση ο ήρωας περνάει σε μια alternative earth) και soap-opera drama να πάει αγκαλιά με goofy tongue in cheek humor. Αν κρίνω από τις πωλήσεις των τελευταίων τευχών (με ολόκληρα prints να εξαντλούνται πολύ γρήγορα) και από το πόσο η Marvel αντιγράφει τεύχη του σε flagship τίτλους (πχ Obama να κάνει guest starring και μια-μέρα-ανά-πάνελ) μάλλον υπάρχουν και άλλοι που συμφωνούν μαζί μου.
Ο Deadpool τώρα, εντάξει, είναι ένας ψυχοπαθής μανιακός που κάνει καφρίλες στο MU. Κάτι διαφορετικό από τη "σοβαρή Marvel" των τελευταίων χρόνων (που έχει βγάλει απίστευτους τίτλους γενικά, αλλά ο "ρεαλιστικός" τόνος που έχουν τα κόμιξ της αρχίζει να με κουράζει)

Επίσης, τα Thor του Straczynski είναι απίστευτα και επιτέλους δικαιώνουν το όνομα που έχει ως σεναριογράφος (τα ASM του ήταν... απογοήτευση)
Και ο Bendis είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει, αλλά δε νομίζω ότι είναι ο καλύτερος συγγραφέας κόμιξ αυτή τη στιγμή (μάλλον ψηφίζω Ennis επειδή κάθομαι και διαβάζω τα Punisher Max τώρα και την έχω καταβρεί, συν ότι είχα λατρέψει το Preacher και το Hellblazer του), απλά αμφιβάλλω ότι μπορεί να κάνει καθαρό superhero και όχι noir/spy thriller (Alias, Pulse και New Avengers πάντως μου άρεσαν πολύ, αλλά είναι τίτλοι που τους λείπει the good marvel fun). Morison δεν έχω διαβάσει πολύ (Arkham Asylum και το 52) αλλά με κουράζει λίγο το ψυχεδελικό στυλ του.

#103 THe_Champloo_mastahh!

THe_Champloo_mastahh!

of DisAstaaAhhhH!

• Members
  • 254 posts

Posted 24 June 2009 - 01:12

οχι εγω δεν είπα οτι ο bendis ειναι ο καλύτερος παρεξυγιση.
απλός μου αρέσει η συνέχει που δίνει.

βασικα για τον morrison ηθελα να πω οτι μου φαίνετε υπερ εκτιμιμενος!

Punisher MAX ειναι πολυ ωραία και εγώ τα διαβάζω ακομη και τώρα που εφυγε ο ennis.

Preacher ειναι ενας απο τους λίγους τιτλους must που δεν έχω ασχοληθεί ακόμη...αλλά ελπίζω όταν τελειώσω το Y:the last man on earth να το αρχίσω.
Posted Image

#104 makisa

makisa

ELCOE

• Members
  • 18 posts

Posted 24 June 2009 - 01:35

Πρώτα απ΄ όλα, για μένα και η Marvel και η DC όσον αναφορά τα μακροχρόνια franchise τους είναι σάπιες μέχρι το κόκκαλο.

Το format του αλλάζω κάθε τόσο το team και συνεχίζω τον ήρωα εκεί που τον άφησαν οι προηγούμενοι έχει αποτέλεσμα απίστευτα σκαμπανεβάσματα στην ποιότητα και
σεναριακές ασυνέπειες (με σουρεαλιστικές προσπάθειες να κρατηθεί η consistensy του universe!). Κάποτε πρέπει να καταλάβουν ότι οι καλλιτέχνες δεν είναι γραμμές παραγωγής για να κάνουν τις παραγγελιές τους ούτε ποδοσφαιριστές να τους μετεγγράφουν από 'δω και απο 'κεί.
Οι μεγάλοι τέσσερις (για να μην ξεχνάμε Image και Dark Horse) έχουν καταντήσει ένα τεράστιο τέρας που τρώει την καλλιτεχνική ελευθερία και "χέζει" λεφτά!

Γι΄αυτό πιστεύω ότι οι καλλιτέχνες στράφηκαν στa graphic novel στα οποία μπορόυσαν να εκτονώσουν την δημιουργικότητά τους δημιουργώντας ή επαναπροσδιορίζοντας χαρακτήρες (χωρίς να φοβούνται την οποιαδήποτε ασυνέπεια με οποιοδήποτε universe πχ το Arkham Asylum το οποίο ποτέ δεν συμπεριελήφθει στα universe της DC).

Ζητώ συγνώμη που έβγαλα χολή αλλά με πονάει το θέμα! Με τις κατά καιρούς αηδίες τους με έχουν κάνει να μην μπορώ να διαβάσω τίποτα άλλο από graphic novels!

Τώρα όσον αναφόρά το Bendis vs Morrison, πιστεύω ότι ότι είναι λάθος η σύγκριση μιας και είναι διαφορετικοί συγγραφείς. Ο μεν Morrison είναι λάτρης του ψυχεδελικού (πχ Arkham Asylum, The Invisibles κα.) με χαρακτηριστική την υπερβολική χρήση του narration και των εσωτερικών διαλόγων και από την άλλη ο Bendis αρέσκεται στα ρεαλιστικά μοτίβα με γρήγορους διαλόγους και χωρίς δραματισμούς (πχ Ultimate Spiderman, Powers κα.).

Προσωπικά αν έπρεπε να διαλέξω κάποιον από τους δύο, χωρίς δεύτερη σκέψη Morrison απλά και μόνο γιατί προτιμώ την ψυχεδέλεια, χωρίς βέβαια να μην μου αρέσει ο Bendis (ειδικά το Powers).

Τελειώνω με μία κραυγή: Μέχρι πότε θα πρέπει να αλλάζει εκδόσεις ο Alan Moore για να ξεφύγει από την DC?(για όσους δεν το ξέρουν η america's best comics αγοράστηκε εν αγνοία του Moore από την DC. Γι' αυτό και πήρε ο Moore το LXG century: 1910 και τα μπογαλάκια του και πήγε σε άλλο μαγαζί. Παρεπιπτόντως το νέο LXG (4ο στην σειρά) είναι εξαιρετικό, ισάξιο των 2 πρώτων και σίγουρα καλύτερο του μέτριου Black Dossier.)

Edited by makisa, 24 June 2009 - 02:10.

Posted Image

#105 THe_Champloo_mastahh!

THe_Champloo_mastahh!

of DisAstaaAhhhH!

• Members
  • 254 posts

Posted 24 June 2009 - 02:23

Δεν μπορείς να θεωρίσεις ενα event graphic novel?
Το Civil War πχ μπορείς να το διαβάσεις απο μόνω του. Ως μια αυτοτελή ιστοριά
Όσο για την "σταθερώτητα" των χαρακτήρων λογικό ειναι να αλλαζούν και πιστεύω τους κάνει και πιο αληθινους αυτη η αλλαγή...στο κάτω κατώ αν κατι συνεχώς επαναλαμβάνεται γιατι να ασχολιθείς μαζί του.

Απο ότι κατάλαβα εσένα δεν σου αρέσουν γενικότερα τα superhero comic πρωτιμάς τα πιο εναλακτικα ,ας πουμε. Ε εντάξη γούστα ειναι αυτά.

η συγκριση morris-bendis μαλλον καταλίγω οτι ήταν άστοχη απλώς την έκανα γιατί ειναι οι δημιουργοί των τελαυταίων major events.

Δεν ξέρω αν έχεις ασχοληθεί καθώλου με τα superhero comic παντος τα τελευταία crossover τησ marvel (εξαίρεση το WWhulk) ειναι πολυ καλά καθώς και οσον αφορα την dc η όλη φαση με τους Lanterns.

ααα: και το Αrkham asylum του morison ειναι εντός του dc universe continuity

ααα2: μου θυμίζεις απο που ειναι το sig σου? γιατι το έχω ξαναδει καπου νομίζω.
Posted Image