Imo είσαι way off σε ό,τι λες από τα παραπάνω (2 επεισόδια μου μένουν ακόμα -οπότε για 11-12 δεν ξέρω).
Δεν το συνέκρινα συνολικά με το nge, αναφέρθηκα συγκεκριμένα στο ψυχογραφικό κομμάτι τους, στο οποίο υπερτερεί κατά πολύ το aoi.
Οι εκφράσεις δε, είναι από τις πλέον ρεαλιστικές και συναισθηματικές που έχω δει εδώ και καιρό.
Καταλαβαίνω τη διαφορά γούστων, αλλά μήπως πρέπει να το δεις ολοκληρωμένο; Τουλάχιστον το 1ο ark που είναι τα 4α πρώτα επεισόδια.
Κατ' εμέ είναι υπέροχο, και σαν διασκευές είναι πετυχημένες, ακόμα και αν μερικές φορές κουτσουρεύουν πολύ το αρχικό κείμενο.
Kαι εγώ πιστεύω πώς είσαι πολύ άδικος με την σειρά Petran. Και πέρα από την διαφορά στα γούστα, το Run Melos της ταινίας με αυτό της σειράς δεν έχει απολύτως καμία μα καμία σχέση σαν δομή και παρουσίαση. Και ας πρόκειται για την ίδια ιστορία κατά βάση πιστεύω ότι αξίζει κανείς να τα έχει δει και τα δύο. (καταρχάς η ταινία Run Melos έχει σαν βάση την αρχαιοελληνική ιστορία ενώ το Run Melos της σειράς έχει το βιβλίο του Dazai Osamu)
δεν ξερω, αλλα μου φαινεται πως παρα το αξιολογο υλικο σκηνοθετικα η σειρα αυτη δεν ξεφευγει απο την πεπατημενη, χρησιμοποιωντας σκηνοθετικες συνταγες που εχουμε χιλιοδει και ο ρυθμος ειναι πολυ αργος ή μάλλον βραδυκίνητoς λες και εχει κολλησει σε μποτιλιαρισμα. Αλλιως οι χαρακτηρες θα ηταν πολυ καλυτεροι. Βεβαια το ΝGE εχει κυριως εφηβους και ειναι ευκολοτερο στην αναπτυξη χαρακτηρων. Καλυτερα ομως να δω εναν καλα ανεπτυγμενο ανιμε εφηβο χαρακτηρα και ας εχει τα κλισε του, παρα εναν πιο δυσκολο ενηλικο χαρακτηρα με ατελη αναπτυξη προσαρμοσμενο στα ανιμε.
Και το καναν περισσοτερο συμβατο με ανιμε αφηγηση και αισθητικη απο οσο επρεπε. Για μανγκα δεν θα υπηρχε προβλημα, αλλα για βιβλιο περιμενα πολλα παραπανω. Απλα διαφωνω με τον τροπο εκτελεσης.
Θελει εμπειρια κατι τετοιο λογω του βαθμου δυσκολιας που παρουσιαζει και που οι ιθυνοντες δε νομιζω πως διαθετουν. Για τα αλλα ειδη ανιμε που συμμετειχαν παω πασο, σε αυτο ομως οχι.
Μπορει το Μελος να βασιζεται στο βιβλιο αλλα η ταινια εχει πολυ περισσοτερο ρεαλισμο και αυτο μου αρκει.
Επισημαινω αυτα που δεν μου αρεσαν. Προς Θεου δεν αποτρεπω καμια και κανεναν να μη τη δει.
Και ξανα ευχαριστω που το αναφερατε.