Jump to content

Community Status Updates

Photo

Gilmaru → iristella

χεχε έπεσες σε φοιτητή ψυχολογίας.. Πρόχειρη απάντηση γιατί πρέπει να πάω σπίτι για σήμερα: Αυτό που λες με τον Kakashi πιθανώς να ισχύει, δεν είπα ότι ο Jiraiya ήταν ότι καλύτερο αναγκαστικά. "Στα μπλέκω", προφανώς σημαίνει ότι τα αντιλαμβάνομαι λίγο διαφορετικά. Τα κίνητρα για μένα δεν είναι οι στόχοι, είναι αυτό που βρίσκεται πίσω από αυτούς. Προκύπτουν απ' την προσωπικότητα, από τον χαρακτήρα όπως λες. Απλώς προκύπτουν δεν είναι συνειδητές επιλογές. Οι συνειδητοί στόχοι είναι περισσότερο το αποτέλεσμα των κινήτρων. Λίγο απλουστευτικά: Η εμπειρία παίζει ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και κατά συνέπεια και των κινήτρων σε πρώτη φάση. Τα κίνητρα όμως, θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην μετέπειτα εξέλιξη του χαρακτήρα, μέσω της συμπεριφοράς και επομένως και της εμπειρίας του ατόμου στη συνέχεια. Στην ψυχολογία υπάρχουν πολλά ρεύματα, πολλές απόψεις και δεν μπορεί να μιλήσει κάποιος για αδιαμφισβήτητα συμπεράσματα. Ιδιαίτερα όσο έχει να κάνει με την ανθρώπινη φύση δεν το συζητώ. Ακόμη και για πολύ βασικά θέματα σχεδόν ποτέ δεν βλέπες ομοφωνία. Και στο κάτω κάτω και να είχε μια επίσημη καθολική άποψη σαν επιστήμη η ψυχολογία καρφί δεν θα μου καιγόταν. Εφόσον μπορώ λογικά να το αμφισβητήσω επειδή δεν το θεωρώ σωστό θά το κάνω ακόμη κι αν το λέει κάποιος κάτω από την ταμπέλα της "αυθεντίας - επιστήμονα". Τόσα και τόσα δήθεν "αδιαμφισβήτητα" επιστημονικά συμπεράσματα έχουν αντραπεί. Αλλά δεν θα ανοίξω τώρα αυτό το θέμα γιατί θα ανοίξει πολύ η κουβέντα και βαριέμαι :nosey: (θα το ανατρέψω άλλη φορά:hero:). Ου να μου χαθούμε οι ψυχολόγοι που βρίκαμε κάτι μαθηματικούς τύπους και τους κοτσάραμε σε ένα κάρο θεωρητικές παραδοχές και νομίζουμε ότι δώσαμε αντικειμενικότητα στα συμπεράσμτά μας... :madtodeath:
Sep 03 2009 20:51
Photo

Black Kaiser → Zoro

:unlucky: So unlucky I am...
Sep 03 2009 20:40
Photo

DevilMayCry → MitHuNa

[COLOR=Red][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Φελο να καταστρεψο τον κοσμο μονο δεν ειμαι απληστος δεν ζηταω πολλα :wis: .... [/FONT][/SIZE][/COLOR]
Sep 03 2009 20:04
Photo

MitHuNa → Six Winged Angel

\ο/
Sep 03 2009 19:21
Photo

MitHuNa → DevilMayCry

so θες να καταστρέψεις τον κόσμο και να φτιάξεις έναν λιγότερο μούχλιασμένο?
Sep 03 2009 19:20
Photo

Mad_Hatter → Zoro

Δε συγκρινεις ninja με kaizoku.Οι πρωτοι ειναι ελευθεροι αντρες, οι δευτεροι σκυλια των χωριων τους.Τωρα για τον naruto και το πως τελικα θα γινει hokage τα εχω πει απειρες φορες, δεν τον εχω ικανο να αποκτησει ποτε την ωριμοτητα για μια τετοια θεση, αλλα tespa, μην ασχολιουμαστε αλλο με τη συγκριση :P Μιας και λεμε για cool φρουτα που να δεις του marco. O doflamingo ειναι απλα θεος "Pirates are evil?The marines are righteous? These terms have always changed throughout the course of history. Kids who have never seen peace, and kids who have never seen war have different values. Those who stand at the top determine whats wrong and whats right.This very place is neutral ground.Justice will prevail you say?Off course it will!!! [B]Whoever winns this war becomes justice!!![/B]" :respect:
Sep 03 2009 19:07
Photo

iristella → Gilmaru

[quote]Συμφωνώ ότι σαν αποτέλεσμα ο Orochimaru φάνηκε ότι έκανε καλύτερη δουλειά, αν τον κρίνεις με κριτήρια καθαρά shinobiστικα (δεν μπορείς να πεις έβγαλα και ορολογία :himitsu:).[/quote] Ναι αυτό προσπαθώ να πω εξαρχής και μου μπλέκουν όλοι ιδεολογίες, ανατολική φιλοσοφία etc etc. Ok επειδή βλέπω με τον Orochimaru σαν προσωπικότητα υπάρχει ένα θεματάκι. Να μετατρέψω την ερώτηση. Ο Kakashi σε συντριπτικά λιγότερο διάστημα είχε συντριπτικά μεγαλύτερη πρόοδο με τον Naruto. Ίδιος μαθητής, ίδια κίνητρα, τεράστια αναλογική διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Δεν είπα ποτέ ότι δεν υπάρχει διαφορά από μαθητή σε μαθητή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως ο ισχυρισμός ότι ο Naruto είναι τόσο κατώτερος από τον Sasuke και ότι αυτό φταίει που η μεταξύ τους διαφορά έπειτα από τρία χρόνια είναι αβάσιμος. Και για το ένα. Μου μπλέκεις στην εξίσωση κίνητρα - εμπειρίες - χαρακτήρα. Κατ εμέ η εμπειρία διαμορφώνει χαρακτήρα και ο χαρακτήρας κίνητρα. Η εμπειρία αντιπροσωπεύει για μένα αυτό το οποίο συνέβη δηλαδή το παρελθόν , το οποιο διαμορφώνει τον χαρακτήρα σου, που διαμορφωνει τα κίνητρα τα οποία αντιπροσωπεύουν τους στόχους για το μέλλον. Personally i cant imagine it going backwards. Διαφωνώ επίσης στο ότι η ανθρώπινη φύση δεν είναι ξεκάθαρη. Με βάση την επιστήμη της ψυχολογίας υπάρχουν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό νόρμες και τυποποιήσεις στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Μπορεί να μην είναι απόλυτη αλλά αυτό παρόλαυτά υπάρχουν κανονικότητες.
Sep 03 2009 18:38
Photo

Night Wizard Sealiristella

Ναι αλλά γιατί είναι αθάνατοι?
Sep 03 2009 18:01
Photo

Gilmaru → iristella

Τhanks for accepting it! :ureshii: Σε μούρλανα χιχι.. :hehehe: 1. Δεν είναι ακριβώς έτσι κατά τη γνώμη μου. Καταρχάς, δεν μίλησα για ολοκλήρωση κάποιου σαν χαρακτήρα. Και δεν το έκανα διότι πιστεύω ότι είναι μια πολύ σχετική και υποκειμενική έννοια, που αντανακλά τις αντιλήψεις του καθενός για το ποιά είναι η κατεύθυνση που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος στη ζωή. Αντί αυτού μίλησα για σχέση, επίδραση, κλπ. [I]"Διαφορετικά και ο Orochimaru έχει ισχυρότατα κίνητρα, και ο Kabuto και όλοι οι Akatsuki." [/I] Φυσικά έχουν και αυτό ακριβώς είπα. Θεωρείς ότι δεν έχουν? [I]"Όλοι έχουμε κίνητρα που μας σπρώχνουν. Αλλά αντί να διαμορφώνουν τα κίνητρα τον χαρακτήρα μας είναι ο χαρακτήρας μας αυτός που διαμορφώνει τα κίνητρά μας." [/I] Έκανε η κότα το αυγό ή το αβγό την κότα.. Τα γεγονότα στην παιδική ηλικία του Sasuke διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του ή τα κίνητρά του? Για τον Gaara όταν σκότωνε κόσμο, η εμπειρίες του από την παιδική του ηλικία είχαν επιρρεάσει τον χαρακτήρα του ή τα κίνητρά του? Και ακόμη και αν συνέβη κάτι από τα δύο, στη συνέχεια πιστεύεις ότι δεν θα επηρέαζε το άλλο? Η προσωπικότητά μας δεν είναι κομμάτια ασύνδετα μεταξύ τους. Δυστυχώς νομίζω, ότι έτσι ξέχωρα, ξεκάθαρα κι απλά, οι έννοιες αυτές υπάρχουν μόνο στη φαντασία μας, στη θεωρία. Για να γυρίσουμε στο αρχικό σημείο. Συμφωνώ ότι σαν αποτέλεσμα ο Orochimaru φάνηκε ότι έκανε καλύτερη δουλειά, αν τον κρίνεις με κριτήρια καθαρά shinobiστικα (δεν μπορείς να πεις έβγαλα και ορολογία :himitsu:). Απλώς είχε και ένα συγκεκριμένο ζυμάρι που στη συγκεκριμένη φάση, με τα κίνητρα και τον χαρακτήρα που είχε ανταποκρίθηκε. Με άλλη πρώτη ύλη (π.χ. Naruto) ίσως να μην υπήρχε το ανάλογο αποτέλεσμα ούτε από άποψη shinobiστική καθαρά. Επομένως έχει να κάνει με τον δάσκαλο σε σχέση και με τις ιδιαιτερότητες του μαθητή. Και μέσα σε αυτές τις ιδιαιτερότητες είναι και η προσωπικότητά του.
Sep 03 2009 17:58
Photo

iristellaNight Wizard Seal

Nope he didnt die.
Sep 03 2009 17:56
Photo

Να σε ρωτήσω λίγο.[SPOILER= ΑS spoilers]Ο ραφαελ τελικά παίθανε ή μπα.??Είμαι στο σημείο που παλεύει ο μιχαήλ με τν σετσούνα αλά αλέξιελ και εμφανίζεται....Δεν πέθανε από τον σέβι?[/SPOILER]
Sep 03 2009 17:52
Photo

iristella → Camus

LOLWHAT? αχαχααχαχαχαχαχαχαχαχα............ [quote]Adaptation of the [I]Miracle Train[/I] multi-media franchise that depicts stops on Tokyo’s Chou commuter train line as handsome young men. [/quote] Seriously αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το δώ, όχι αστεία.
Sep 03 2009 17:52
Photo

άσε αυτό μονολογούσα και εγώ χθές."Τόσα πολλά μάνγκα τόσος λίγος χρόνος :("
Sep 03 2009 17:43
Photo

Zoro → Mad_Hatter

SUKE! Αυτό θα πει cool ικανότητα!! :kill4u: Κι ας είναι συγγενικό του Ace, τώρα καταλαβαίνω την διαφορά στην ικανότητα: [spoiler=OP manga spoiler]του Akainu είναι "στερεή φωτιά/υψηλή θερμοκρασία - μάγμα" ενώ του Ace κοινή φωτιά, που δεν παίρνει πολλά σχήματα στον αέρα. Hands down to Oda, again! [/spoiler]Και για να κλείσω, κάτι που λέει πολλά για τις 2 σειρές είναι οι πρωταγωνιστές και οι στόχοι τους: - Στο Naruto ο Naruto θέλει να γίνει Hokage και δεν ξέρω κι εγώ πως θα κάνει την "δουλεία" του, μιας και πέρα από το να μαθαίνει πολλές τεχνικές, να είναι δυνατός και να έχει το πείσμα να μην τα βάζει κάτω, τα οποία όντως έχει και χρειάζονται για την θέση αυτή, δεν είναι τα μόνα απαραίτητα, μιας και θέλει να έχεις και επίγνωση των πράξεών σου, να χειρίζεσαι καλά την γραφειοκρατεία, να κουμαντάρεις τόσους άντρες και να αποφεύγεις άσκοπους θανάτους, να είσαι διπλωμάτης, και, και, και... που δεν φαντάζομαι τον Naruto να αποκτάει, όχι εύκολα τουλ, έτσι περίπλοκο όπως το κάναν το όνειρό του. Ακόμη και αν βάλω Sasuke και Sakura στην λίστα (ανέφερα μόνο τον Naruto γιατί έτσι λέγεται η σειρά, σχετικά με το ποιος είναι ο no.1 lead, ας πούμε) ο πρώτος απ' όσα ξέρω αφού εκπληρώσει τον σκοπό του γίνεται μαύρα χάλια μετά και η δεύτερη δεν είχε σκοπό εξαρχής! - Στο OP ενώ ο Luffy που θέλει να γίνει pirate king είναι πιο ελεύθερη και εύκολη η "θέση" αυτή, μιας και αυτός αποφασίζει το πως θα ζει: σαν κανονικός πειρατής που ρημάζει τα νησιά και τρομοκρατεί πολίτες ή άλα Shanks και Roger, το απόλυτο σύμβολο της ελευθερίας! Και, μιας και ξέρουμε ότι ο Luffy θα είναι το δεύτερο, έχει ήδη αποδείξει πάνω από μια φορά πόσο κατάλληλος είναι για την θέση αυτή! Λίγη βελτίωση θέλει και πάλι σε κάποιους τομείς βέβαια, αλλά κατά τ' άλλα φαίνεται ότι γεννήθηκε γι' αυτό το "επάγγελμα", ο Naruto ενώ, δεν ξέρω πόσο αλλάζει πιο κει, αλλά δεν μου φαίνεται καθόλου κατάλληλος προς το παρόν. Αν πάρουμε τις σειρές από την ρίζα, σχετικά με τους leads και τους σκοπούς τους, αυτό ήδη δείχνει πολλά! (πάντως μου αρέσει στο Naruto που όλοι έχουν δασκάλους και τους μαθαίνουν αρκετά πριν ανακαλύψουν μόνοι τους τεχνικές, σε αντίθεση με το OP που μαθαίνουν μόνοι τους πως να γίνουν πιο δυνατοί, αν και τελευταία με το New World και το Haki το κόβω να αλλάζει κι αυτό, έστω και λίγο, όλο και κάποιος θα τους μάθει πως να το χρησιμοποιούν, ειδικά του Luffy, αλλιώς την βάψανε! Βέβαια στο OP κι ας μην έχουν μέντορες, έχουν όλοι τους πρότυπα μίμησης, Luffy-Shanks, Franky-Tom κλπ, οι οποίοι με τις φοβερές σκηνές τους αναπληρώνουν αρκετά αυτό) ΥΓ: Έμαθα και για την ατάκα του Flamingo! Άλλος imba χαρακτήρας μπήκε στην λίστα φαίνεται!
Sep 03 2009 17:37
Photo

iristellaNight Wizard Seal

Mωρέ τα έχω στα υπόψην. Αυτά και άλλα 150 που θέλω να ξεκοκαλίσω όπωσδήποτε. Τ^Τ. Ο χρόνος είναι υπερβολικά λίγος όμως.
Sep 03 2009 17:34