Community Status Updates
Anelis → meidei
Χαχαχα ναι το είχα δει αυτό. Βασικά θα έπρεπε να το βάλουμε ΠΑΝΤΟΥ.
Είναι τρελό το τι απόψεις επικρατούν εκεί έξω...
Jan 31 2011 20:53
Radagast → Gilmaru
Άμα σε νοιάζει πραγματικά η ατμόσφαιρα όπως λες, (που είναι βασικοτατος παράγοντας και για μένα στα games αυτά) τότε πρέπει να παίξεις [B]οπωσδήποτε[/B] το [B]Torment[/B] και μετά οτιδήποτε άλλο. Ίσως και το μικρό fallout (1 και ίσως και το 2)
Ναι έχουν πιο παλιές μηχανές γραφικών, αλλά αν ξέρεις να εκτιμάς κάτι καλό άσχετα απ' τα visuals, σε αποζημιώνουν πλήρως σε όλους τους άλλους τομείς και κυρίως σε σενάριο, επιλογές διαλόγων που οδηγούν σε τελείως διαφορετικά endings, αλλά και ατμόσφαιρα. Έχουν λιγότερο combat απ' τα συνηθισμένα hack n slash, και πολύ περισσότερο διάλογο και σκέψη, όπως και κάποια tactical fights.
Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για το πιο σύγχρονο αλλά και mature witcher, που σε ατμόσφαιρα και μουσική δεν παιζόταν πραγματικά, που όμως το θεωρώ σαν σύνολο κάπως κατώτερο απ' τα άλλα παρότι υπερτερούσε στα visuals, μιας και δεν είχες ολόκληρο party αλλά μόνο έναν χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να γίνεται υπερβολικά θεός προς το τέλος, και ήταν και κάπως πιο hack n slash από όλα τα άλλα, βέβαια ίσως και πιο fun... (βέβαια με difficulty mods κάτι γινόταν και πάλι, πάλι καλά δλδ γιατί έτσι άντεξα και το τέλειωσα...)
Από και και περα αν προτιμάς περισσότερη επικούρα, hack n slash και κορυφαίο villain, το BG series ακομα αξεπέραστο μου φαίνεται.
Όσο αφορά αυτά που είπες περί dragon age, εγώ τα έχω ξανασυναντήσει σε πολλά παιχνίδια (όπως και σε αυτά που ανέφερα), αλλά και σε νουβέλες και dnd βιβλία, οπότε πλέον στο DA δεν μου έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση πια. Ίσως τα έχω βαρεθεί κιόλας, no idea.
Jan 31 2011 20:32
Gilmaru → Radagast
Χαχαχα, αυτά είναι! :riiight:
Well δεν ξέρω αν προσωπικά με πειράζει η έλλειψη κάποιου villain. Γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει καν στο Οrigins villain με την κλασσική έννοια. Ναι οκ υπήρχε ο archdemon και οι darkspawn (ίσως κι εμένα δεν μου φαίνεται πολύ προσεγμένο και ενδιαφέρον αυτό το κομμάτι στο στόρυ), αλλά δεν τους λες villain, είναι κάπως mindless για κάτι τέτοιο. Κατά τα άλλα ίσως να μου αρέσει λίγο που οι υπόλοιποι χαρακτήρες να είναι πιο "γκριζοι".
Πέρα από αυτό παρατηρώ ότι εν τέλει με ενδιαφέρει πολύ η ατμόσφαιρα στα rpg από την άποψη του φανταστικού πλαισίου μέσα στο οποίο κινείται όλη η υπόθεση. Το DAO με τα διάφορα notes σε κάθε σημείο και γενικότερα μέσα από το στόρυ σε έφερνε και λίγο σε επαφή με διάφορες λεπτομέρειες που είχαν σχέση με το πλαίσιο και είναι κυρίως αυτό το fantasy setting μέσα στο οποίο είναι τοποθετημένο το DAO που μου άρεσε. Από ιστορίες για άλλα μέρη, περιγραφές των συνηθειών και αντιλήψεων σε κάθε πολιτισμό, μέχρι τις πολιτικές ίντριγκες και τις διαφορετικές τάξεις στην κοινωνία των νάνων, τις διαφορετικές αντιλήψεις για την μαγεία, τις ξεκάρφωτες ιστορίες για παλιές εποχές και πρόσωπα και αναλύσεις scholar για την προέλευση κάποιου πλάσματος.
Και βρήκα και αρκετά ενδιαφέρουσες μερικές συγκεκριμένες ιδέες, όπως η όλη ιδέα του fade, του veil και των "δαιμόνων".
Επίσης μου άρεσε το tactical κομμάτι του το οποίο προτιμώ από το στυλ του "semi action" gameplay των Εlder Scrolls.
P.S. Τα MMO είναι κάψιμο, κι εγώ τα έχω παρατήσει και ελπίζω για τα καλά αυτήν την φορά. Eίχα δοκιμάσει και μπόλικα (wow, lineage, lotro, warhammer, aion, age of conan).. αυτό που ευχαριστιέσαι βέβαια σ' αυτά είναι η εξερεύνηση. Αλλά χάνουν αναγκαστικά πολύ από rpg άποψη πιστεύω.
Jan 31 2011 20:23
club life → shinigami94
ψιλε σευχαριστο για το dracula να σε καλα το εψαχνα χρονια και παλι σευχαριστο.......
Jan 31 2011 19:48
zoro77 → WillOfTheD
[URL]http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=9274[/URL]
δες κι εδώ για εικόνες8)
Jan 31 2011 19:36
Night Wizard Seal → Zoro
Ohh my... :P
Μ'άρεσε πολυ η σκηνή έρωτος του Guts to Casca. Φανταστική. Συμπεριλαμβανομένου και τα λόγια εννοείται. :P
Συνεχίζω κι εγώ να διαβάζω απτόητος :P
Jan 31 2011 19:33
Zoro → Night Wizard Seal
Indeed indeed, been a while Νws-san! Χρόνια Πολλά και από μένα επίσης, τι πειράζει και που πέρασε ένας μήνας; :P
Ωπ, δικός μας είσαι δλδ, if you like Puck you like Guts, πακέτο πάνε, αρχικά τουλ, χαίρομαι. XD Μια από τις top σκηνές μου με Guts (αρχικές δλδ, έχει κι άλλες μετά αλλά δεν κάνουμε spoil) είναι εκεί που σκοτώνει τον κόμη και τον καταριέται η κόρη του και αυτός φεύγει αγέρωχος και cool και μετά που ο Puck πάει να τον βρίσει βλέπει μπροστά ότι δάκρυζε (ναι δάκρυζε είναι η σωστή λέξη, real men don't cry XD), hope you liked too. Έχει κι άλλες ωραίες πιο κει, ενώ και ο Puck συμπληρώνει fair share από πλάκες.
Ο Griffith πάλι δεν με εκνευρίζει, μια χαρά παίζει το ρόλο του, απλά... τι να κάνουμε, Guts δεν είναι. :P
Όλα καλά εγώ ναι, κάνα κρύωμα, καμιά αυτοκαταστροφή laptop δεν με ρίχνουν κάτω, συνεχίζω απτόητος. XD Ελπίζω κι εσύ το ίδιο καλά... και αναμένω updates αν φτάσεις σε κάνα άλλο σημείο που σου αρέσει στην σειρά. :)
Jan 31 2011 19:02
Night Wizard Seal → iristella
Γι'αυτό δε μ'αρέσει ο Griffith. Και συγγνώμη, [B]είχε[/B] ήθελα να πω. Λάθος χρόνος.
Ενώ τώρα ο Guts, ανέβηκε στα μάτια μου. Είδα τη σκηνή που [SPOILER]έκανε έρωτα με την Caska. Μιλάμε έμεινα:oo: Απίστευτη σκηνή πραγματικά. Στην αρχή όταν φιλήθηκαν έκανα "Ναι! Επιτέλους".:hahaha: Λες και βλέπω καμια σαπουνόπερα. [/SPOILER]
Και τον Guts να τον αφήσεις ήσυχο. Τουλάχιστον αυτός έχει ψυχή. :P
Είχα μπερδευθεί στη σκηνή γιατί είχε δείξει μια σκηνή όπου ο Puck έγινε κάπως τουρλοκώλης και επλανήθην:hahaha:
Jan 31 2011 18:48
iristella → Night Wizard Seal
Καλά όταν φτάσεις up to date, θα τα συζητήσουμε πιο αναλυτικά. Να σου πετάξω κανά spoiler στο άσχετο δεν λέει.
Και φυσικά και έχει ένδειξη. Το chinchin του φαίνεταΙ νομίζω ξεκάθαρα σε κάποια φάση.
Griffith? Ευαίσθητη ψυχή? Gyahahahahhahahah, να σαι καλά γέλασα και πάλι. Για sacrifice έννοια σου και έχουμε τον Guts.
Jan 31 2011 18:38
Night Wizard Seal → Zoro
Εν τω μεταξύ, έχω τόσο καιρό να σου μιλήσω ρε Zoro-sama :P Χρόνιαα σου Πολλά και Καλή χρονιά. Να σε ευχηθώ κιόλας.
Έφτασε η ώρα και ξεκίνησα το Berserk. Αρχικά έχω τις καλύτερες εντυπώσεις για τον Puck. Τον λάτρεψα με την πρώτη. Ο Guts είναι αρκετά εύπεπτος. :P
Και για να ησυχάσεις, ναι μ'αρέσει περισσότερο από τον Griffith. Καλός είναι. Αν και είχαν κι δυο τραυματικό παρελθόν, δεν μ'αρέσει αυτό το αίσθημα μεγαλομανίας που εκπέμπει ο Griffith. Αν και να μου πεις αυτή η ιδιότητα του προσδίδεται.
Τώρα είμαι στον 9ο τόμο και συνεχίζω ακάθεκτος. Εσύ τι άλλα νέα; Σχολές κ.λπ κ.λπ;
Όλα καλά;
Jan 31 2011 18:30
Night Wizard Seal → iristella
Μα δεν υπήρχε κάποια τρανταχτή ένδειξη για το φύλο του. Παρεσύρθην και νόμιζα ότι είναι γένους θηλυκού. :P
Εντάξει Yaoi Mistress, εντάξει, Griffith. You want to SACRIFICE HIM into your tomb :P
(Still, o Guts μου είναι περισσότερο αρεστός)
Ξέρεις ο Griffith έχει μια κάπως ευαίσθητη ψυχή αλλά δεν μπορώ αυτή τη μεγαλομανία του ρε παιζί μου. Εγώ είμαι πιο πράο άτομο :P Όχι ότι θα έκανα ποτέ αυτά που κάνει ο Guts, αλλά λέμε τώρα. Puck suits me better. :P.
Jan 31 2011 18:25
Radagast → Gilmaru
Και μεγάλος rpg fan, αλλά και strategas. Και κυρίως DnDας (επιτραπέζιο adnd 2nd edition κάποτε...). Γιατί νομίζεις έχω ιδιαίτερη λατρεία στα fantasy settings και νουβέλες;
Ως φοιτητής τα είχα λιώσει αυτά.
Και adventures επίσης.. (τα παλιά καλά lucasarts και τα συναφή)
Κάποτε anyway, γιατί πλέον περιορισμένος χρόνος λόγω εργασίας. (πάει το ξύσιμο του φοιτητή. ^^ ) Πάνε τα παλιά μεγαλεία τεμπελίτιδας και αχαλίνωτου gaming. :)
Συμφωνώ πως πλέον τα rpgs είναι περίπου τέτοιου επιπέδου δυσκολίας, γι' αυτό και συνήθως ή έψαχνα τα πιο δύσκολα/hardcore, ή πολύ απλά πάλευα να τα παίζω με difficulty mods, όλα τα χρόνια. Όσα είχαν τουλάχιστον. Μπορεί να σου ακουστεί παράξενο αλλά κάποια απ' τα κορυφαία out there, είχαν φοβερή υποστήριξη από mods με απίστευτες βελτιώσεις τόσο στον gameplay/rules παράγοντα όσο και σε επι μέρους κομμάτια, όπως γραφικά/design, πολύ ρεαλιστικότερο και υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας, A.I. κτλπ.
Μια έρευνα αν πεις να κάνεις π.χ. για τα Witcher και BG1-2, και βρίσκεις τα απίστευτα πράγματα σε mods. Ακόμα και για το dragon age έχει βγει πολύ πράγμα σε mods, ακόμα και ένα κορυφαίο που έφτιαχνε τις κακοσχεδιασμένες φάτσες των χαρακτήρων και τα expressions π.χ. . (πχ οι dwarves να φαίνονται όντως σαν dwarves).
Anyway δίχως challenge και καλό villain, ένα rpg δύσκολα σε κρατάει, εκτός κι αν έχει τοπ σενάριο και "λίγο" hack n slash αντί για πολύ. Αλλιώς δύσκολο, ειδικά αν είσαι βετεράνος στην κατηγορία και έχεις παίξει πολλά.
Πράγματι καλό είναι να τσεκάρεις και κάποια παλιότερα...
PS : Από mmorpg έχω παίξει mu, lineage και wow, οπότε έχω πλέον μια πολύ καλή εικόνα των διαφορών μεταξύ single και online. Και όχι δεν θα ξαναπάρω απ' το τελευταίο...
Jan 31 2011 18:21
Zoro → Night Wizard Seal
bErSeRk effin' time at last huh??! Έτσι, Puck for president! :P Για τον κουβαλητή του πάλι τι άποψη έχεις;
Jan 31 2011 18:08

This status update has reached the maximum number of replies allowed