Jump to content

Community Status Updates

Photo

zoro77 → Fallen_Mpougatsa

και πρασινο και παραλια!!!
Mar 07 2011 18:27
Photo

Warchief → Putin

λοιπόν, άκου τι παίχτηκε. αυτό που έδωσες ήταν σωστό, δεν το άκουσα καν επειδή εγραφε 4:50 (όσο η album version) ενώ το δικό μου ήταν 5:57... αλλά μούφα αριθμός είναι και το κατάλαβα τώρα, κι αυτό τόσο κρατάει :P δε διαφέρουν στο μέγεθος τελικά, αλλά από το EP είναι πιο βρώμικος ο ήχος και τον προτιμώ.
Mar 07 2011 18:26
Photo

Fallen_Mpougatsa → zoro77

Έτσι, παντού κρύο, με τα μάλλινα και τα σκουφάκια όλη την ώρα! Χα χα, θα συμφωνήσω σ'αυτό: μόλις τελειώσει η εξεταστική είναι λες και πέφτω σε χειμερία νάρκη προσωπικά γι αυτό και βαριέμαι τόσο πολυ... Αλήθεια, όλο ακούω Λούτσα πώς είναι αυτή η περιοχή? Ορεινή, παραθαλάσσια, με πράσινο, τι στο καλό?
Mar 07 2011 18:21
Photo

Hellraider → Putin

Gamertag δυστυχώς.Και φοβάμαι ότι το online θα είναι άδειο μιας και είναι πιο PS oriented παιχνίδι... :/
Mar 07 2011 18:10
Photo

AnelisNighteyes

enjoy mah' waaaaalls of text!!!! XD
Mar 07 2011 17:58
Photo

AnelisNighteyes

Κοίταξε, από τη στιγμή που από το '70-'80 και μετά χρησιμοποιείται και σε Ιαπωνία, και περισσότερο στον Δυτικό κόσμο, δεν μπορείς να λες ότι δεν υφίσταται σαν όρος. Εγώ σου το είπα από την αρχή, ότι σε πολλά shounen ai υπονοείται το bl στοιχείο, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν υπάρχει. Το αν είναι το main focus της σειράς ή όχι δεν νομίζω να το ανέφερα ποτέ. Από τη στιγμή όμως που αφορά τους πρωταγωνιστές και εμφανίζεται συνεχόμενα δεν μπορείς να το βγάλεις από τα genres του έργου. Τώρα για τα χαρακτηριστικά των shounen ai στο Yami no matsuei ελπίζω να μου κάνεις πλάκα στο ότι θέλεις να σου τα πω αναλυτικά έτσι; Πάνω-κάτω είναι τα ίδια με τα αντίστοιχα των shoujo. Τώρα αν αλλάζαμε την σκηνοθεσία θα άλλαζε όλο το μάνγκα/άνιμε. Και ναι μεγάλο μέρος των innuendos εξαρτάται από τη σκηνοθεσία γιατί φυσικά δεν είναι τυχαία. Υπάρχει σκηνοθέτης και συγγραφέας που συνεργάζονται για να αποφασίσουν την καλύτερη οπτικοποίηση αυτών που θέλουν να περάσουν. Αν πχ αντί να "αγκαλιαζόντουσαν σκεπτόμενοι πόσο νοιάζονται ο ένας για τον άλλο κοκκινίζοντας" ήταν σε μία άλφα απόσταση και δίνανε τα χέρια σε φάση good job τότε ναι αφαιρείται το bl μέρος από τη συγκεκριμένη στιγμή. Λογικό και επόμενο δεν ήτανε; Είναι σα να με ρωτάς αν αλλάξουμε το σενάριο αν το έργο θα γίνει διαφορετικό. Φυσικά και ναι. Τα thrust συνήθως είναι λογοκριμένα χωρίς λεπτομέρειες, εκτός αν διαφέρει το συγκεκριμένο το οποίο δεν το έχω διαβάσει, αλλά νομίζω αυτά είναι έτσι κ αλλιώς τα όρια του smut. Εγώ που δεν έχω διαβάσει λοιπόν εκατοντάδες, αλλά γύρω στα εκατό έχω δει ότι τα μισά τουλάχιστον έχουν explicit σκηνές. Αλλά και μειοψηφία να είναι, δεν νομίζω να αλλάζει αυτό που σου είπα πριν. Είναι παρεξηγημένα. Γι αυτό και αγαπάω τον όρο shounen ai, γιατί σου ξεχωρίζει ουσιαστικά τα 2 αυτά είδη και βοηθάει να μην είναι όλα μαζί στο "τσουβάλι" των hentai. Τέλος, στο 1ο που λες συμφωνώ, στο είπα άλλωστε και πριν. Για το δεύτερο δεν είμαι σίγουρη εφόσον λες ότι οι εκδοτικές δεν έχουν την κατηγορία shounen ai. Έχω δει πάμπολα bl με υπονοούμενα που φτιάχτηκαν επίτηδες έτσι να μην είναι κατηγοριοποιημένα ως bl. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι....
Mar 07 2011 17:53
Photo

Putin → Warchief

Χαχ, όντως. Δεν ήξερα καν βέβαια πως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο 1970 του EP και του Heavy Rocks, I guess I was tricked by them bloggers. Τράβα ρώτα στη σελίδα του τρακ στο λαστ.εφεμ, ίσως να σταθείς τυχερός. :P
Mar 07 2011 17:50
Photo

NighteyesAnelis

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε. Δεν το λέω μόνο [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Shounen_ai#Sh.C5.8Dnen-ai"]εγώ[/URL]. Ο όρος δεν υπάρχει στην ουσία καν στην Ιαπωνία. Όλα τα λένε yaoi εκεί. Ο λόγος ότι το yami no matsuei δεν το θεωρώ στην κατηγορία αυτή είναι ότι εκτός του ότι οι ανθρωποι που το πουλάνε στην Ιαπωνία δεν το έχουν σ' αυτη την κατηγορία είναι αυτό[QUOTE][I]shōnen-ai[/I] is used to describe titles that focus more on romance and do not include explicit sexual content, although they may include implicit sexual content.[/QUOTE]Ακόμα και να αφήσω το implicit content απ' έξω χρειαζεται το romance. Romance όχι απλά innuendo.[QUOTE]Ουσιαστικά η σχέση μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών έχει τα shounen ai χαρακτηριστικά, και γι αυτό η σειρά μπορεί "νόμιμα" να χαρακτηριστεί ως shounen ai.[/QUOTE]Tα οποία είναι; Δεν είδα τίποτα τέτοιο εκεί. Μη μου αρχίσεις το ότι εγώ δεν είδα εσύ είδες γιατί κύκλους κάνουμε.:P Αστο, να ρωτήσω τότε το άλλο. Αν παίρναμε την ίδια υπόθεση και αλλάζαμε λίγο την σκηνοθεσία και το σχέδιο θα έλεγες ότι υπονοείται κάτι; Μα έχω διαβάσει κάτι εκατοντάδες completed yaoi και στα 10 τα 2 αντε 3 να ξεφεύγουν από το smut. Τα περισσότερα μόνο φιλιά δείχνουν και καθόλου τι γίνεται στο "κάτω" μερος. Στο private prince που είναι josei και από βυζιά χορτάσαμε και το κάνανε (χωρίς να δείχνει φυσικά λεπτομερειες) αλλα κάτι thrust είχε τριγύρω.:P Για να συνοψίσω. Κανονικά shounen ai δεν υπάρχουν υπάρχουν bl=yaoi. Τα ελαφριά όπως τα περιγράφει το quote στη Δυση τα λένε shounen ai. Aλλά όταν βγαίνουν στους εκδοτικούς οίκους από Ιαπωνία δεν τα διαχωρίζουν τα λένε όλα yaoi. Πάει λοιπόν το mangatraders και τα ρέστα και από την στιγμή που βλέπει yaoi τα γράφει έτσι. Και καταντήσαμε 1ον να θεωρούνται hentai όλα ακόμα και τα αθώα και 2ον τα αλλα, αυτά που λες που υπονοούν κάτι, αλλά είχαν εκδοθεί ως κανονικά manga στην πατρίδα τους και είναι απλά shoujo/josei, να τα κατηγοριοποιούν ως shounen ai. Aυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει. Ψάξτο κι εσύ αν θες και πες μου αν κάνω λάθος.
Mar 07 2011 17:30
Photo

zoro77 → Kai

Ηταν και αυτο το ενδεχομενο οντως! Στο περασμα των ποστ δε μου φανηκε και τοσο επιθεωρητης xD
Mar 07 2011 17:23
Photo

Kai → zoro77

Χαχαχα. Ε, και άμα σου έβγαινε επιθεωρητής λέμε τώρα, τι θα γινόταν; Καλύτερα που το έπαιξες safe.
Mar 07 2011 17:20
Photo

Eγω για διημερο πηγα Λουτσα(περιοχη κοντα στην Αθηνα). Καλα ηταν αν και ειχε ψοφοκρυο.. Και παλι σχολη οπως λες.. Την τρελα μου. Δε βαριεσαι ομως αφου τελειωσε η εξεταστικη παλι αραγμα xD
Mar 07 2011 17:09
Photo

zoro77 → Kai

Τσαμπα κοιταζα το who's online..:kakaka: Τον didimakia ομως τον τσακωσα!!! Τον βλεπω τοσο καιρο ως ορατο και ξαφνικα μου γινεται αορατος. Δεν ειπα κατι για να μην χαλασω το παιχνιδι!
Mar 07 2011 17:06
Photo

Fallen_Mpougatsa → zoro77

Χμ, καλά μπορώ να πω! Αν και σήμερα δεν πήγαμε πουθενά λόγω του κρύου :( το Σαββατοκύριακό μου τουλάχιστον ήτανε μια χαρά! Άσε που σήμερα χιονίζει κιόλας, yay! ...Αχ, πανεπιστήμιο πάλι τώρα...xD the bane of my existence! Αλλά εντάξει, σοβαρά τώρα, μ'αρέσει απλώς καταλαβαίνεις, βαριέμαι του θανατά... Εσύ πως τα πέρασες? Πήγατε καμιά βολτίτσα?
Mar 07 2011 17:06
Photo

Kai → zoro77

Χαχαχα! Σου έκανε εντύπωση που οι μισοί 'έγιναν αόρατοι' καθώς προχωρούσε το παιχνίδι, ε; XD Και όμως, οι συνομωσίες γινόταν με άλλον τρόπο.
Mar 07 2011 17:02
Photo

νταξει ναι! Εχεις δικιο! πως περασες το τριημερο?
Mar 07 2011 16:57