Community Status Updates
Kamui → Kenny
Ξέρω, αυτό μου είπε και ο δασκαλός μου.
Έχω μάθει πάνω κάτω τις διέσεις και τις υφέσεις κάθε κλίμακας και τις νότες των τάστων, αλλά προφανώς ο πιο πρακτικός τρόπος είναι οι γνωστές 12 θεσεις.
Σε περίπτωση διαφορετικού mode (αν και απ' ότι έχω καταλάβει τα modes δεν είναι και τόσο big deal οσο φαίνονται, ένα να ξέρεις και τα μαθαίνεις όλα αμάλογα με το κομμάτι) απλά ξεκινάω να παίζω την κλίμακα με τον οπλισμό της τονικής, και κάπου εκεί λογικά φαίνεται ποια γνωστή θέση πρέπει να ακολουθήσω.
Σε θεωριτικό επίπεδο καταλαβαίνω πως δουλεύουν τέτοια tunings, αλλά αν ρίξω μια νότα μετά δε νομίζω πως μπορώ να εφαρμόσω της δώδεκα θέσεις.
Απλά είναι για να πειραματίζεσαι με riffs που βολεύει να παιχτούν μόνο έτσι.
Τώρα το οτι οι guns and roses αποφασίζουν να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη για να ακούγονται τα ίδια πιασίματα ελάχιστα πιο μπάσα αντί να παίξουν τα πάντα ένα υμιτόνιο πιο πάνω απλά, θα τους το κρατάω αποθυμένο για πάντα...
Nov 24 2011 23:42
Kenny → Kamui
Βασικά άμα έχεις εμπειρία με το drop D, το drop C είναι το ίδιο πράγμα απλά δύο ημιτόνια χαμηλότερα. It should be no problem. Με τελείως διαφορετικά κουρδίσματα είναι που χάνεται η μπάλα, όπως DADGAD, open C κτλ.
Επίσης, δε νομίζω να σου κάνει καλό ο συσχετισμός οπλισμών (κλιμάκων ουσιαστικά) και θέσεων, γιατί σε βοηθάει μόνο σε μείζονες/ελάσσονες κλίμακες. Τι γίνεται άμα θέλεις να παίξεις ένα [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Dorian_mode"]dorian[/URL] ή [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Mixolydian_mode"]mixolydian[/URL] run; Πάλι θα ψάχνεσαι και θα μπερδεύεσαι. Καλύτερα να ξέρεις τι νότα βγάζει το κάθε τάστο, παρά απλά να απομνημονεύεις fingering patterns.
Nov 24 2011 23:34
Theodore :D → tsarefi
Ε φυσικά και δεν ψάχνω στο άκυρο haha!
Εδώ: [url]http://warez-bb.org[/url]
Κάνεις εγγραφή (τζάμπα φυσικά) και μετά πηγαίνεις στο αντίστοιχο board. Anime στην περίπτωσή μας, και κάτω κάνεις αναζήτηση τον τίτλο που θες. Εγώ πάντα προσπαθώ να βρίσκω topics του SpringArrival (καθώς έχει πάντα άψογη ποιότητα και ανάλυση σε ό,τι ανεβάζει, και το κάνει και γρήγορα!) ή γενικά κάτι που φαίνεται καλό.
Είναι μεγάλο, τεράστιο συγκεκριμένα, ίσως και το μεγαλύτερο Forum του είδους. Ψέματα, ΕΙΝΑΙ όντως το μεγαλύτερο forum του είδους χαχα. Για εμένα είναι ο παράδεισος. Αρκεί φυσικά να έχεις λογαριασμούς Fileserve/Rapidshare ώστε να το απολαύσεις στο τέρμα!
Nov 24 2011 23:31
Kamui → Kenny
Όχι γενικά δεν πειραματίζομαι και πολύ με τα tunings.
Απλά το dropped D το είχα συναντήσει σε ένα κομμάτι απο ένα metal βιβλίο και έπρεπε να το βάλω.
Όντως τα διαφορετικά tunings έχουν πολύ ενδιαφέρον, αλλά πως παίζεις κλίμακες και chords άμα έχεις ρίξει μόνο μια νότα?
Ξέρω μετά αλλάζου οι οπλισμοί κλπ αλλά εγώ με κάτι τέτοια μπερδέυομαι.:P
Σιγά σιγά ξεκαθαρίζω στο κεφάλι μου τη σχέση οπλισμών και θεσεων, και τότε ίσως πειραματιστώ και σε κάτι πιο πρωτότυπο.
Nov 24 2011 23:10
Fallen_Mpougatsa → Napster
Ha ha ha τέλειο timing να κάνω το σχόλιο! Και πώς να μη μ'αρέσουν πλάκα με κάνεις? Και πρώτα με βάζεις στο τρυπάκι καλά καλά και μετά να μη σ'άρεζαν ε? Πφφφφ...
Nov 24 2011 23:10
Kai → Kamui
Ναι, οκ. Ας μην είναι αρκετά ρεαλιστικό αλλά ως ένα υποφερτό επίπεδο που να μην σου χαλάει τη διασκέδαση. Δηλαδή, οκ, κι εγώ δεν έχω σχέση με όλα, αλλά όταν βλέπεις την άλλη να σε σημαδεύει με το όπλο, ακόμα κι αν δεν είσαι σε ιδανικό πεδίο βολής για να χρησιμοποιήσεις το δικό σου, τι θα κάνεις;
α) Θα προσπαθήσεις να την πυροβολήσεις κι εσύ
β) Θα της πετάξεις το όπλο στο κεφάλι προσπαθώντας να κερδίσεις χρόνο
γ) Θα πεις ήμαρτον
δ) Θα κάνεις την τελευταία σου προσευχή
αλλά σίγουρα δεν θα πεις γιούργια και θα ορμήσεις επάνω της λες και κάνεις σοβαρή επίθεση.
Sasuga, Great General. Φέρεις επάξια τον τίτλο του Spy επίσης.
Δεν περίμενα βέβαια εξαρχής για κάτι απόλυτα τεκμηριωμένο, but thanks for the heads up. Συνήθως μ' αρέσουν έργα εποχής πάντως και περίμενα τουλάχιστον να είναι ευχάριστο. Οπότε χαίρομαι που τα πήγε καλά σε αρκετούς τομείς, σημαίνει πως θα μ' αρέσει αρκετά. (^^)b
Nov 24 2011 23:08
Kenny → Kamui
Ωραίο κούρδισμα το drop D.
Πιο κάτω έχεις κουρδίσει ποτέ; Drop C sounds like a beast.
Nov 24 2011 23:02
Anelis → mono
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XF7b_MNEIAg[/YOUTUBE]
Nov 24 2011 22:33
Napster → Fallen_Mpougatsa
Δε σου φταίω εγώ, να μην σου άρεσαν. Θα αλλάξω αύριο το set. xD
Nov 24 2011 22:16
Kamui → Kai
Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις συνήθως μου λένε "έλα μωρέ, άνιμε είναι, δε χρειάζεται να είναι ρεαλιστικό", αλλά αυτή τη φορά έβγαζε μάτια αυτό.Άνετα επαρκής λόγος για να παρατήσεις μια σειρά.:kakaka:
By the way, είδα πως επιθυμείς να δεις το anonymοus. (ωςαξιότιμο μέλος του group, δε μου ξεφεύγει τίποτα)
Το είδα φυσικά και μου άρεσε πολύ.
Μην περιμένεις να συναντήσεις κανένα απόλυτα τεκμηριωμένο plot, έχει πολλές υπερβολές, (προετιμάσου να χάσεις τη μπάλα με τα flashbacks και τους χαρακτήρες στην αρχή)αλλά τα σκηνικά, οι διάλογοι, και γενικά όλο το artistique κομμάτι με κέρδισε κανονικά.
Go for it, και ναι, είναι ταινία που αξίζει να τη δεις μόνο στον κινηματογράφο.
Nov 24 2011 22:03
Anelis → mono
[QUOTE]mono has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space.[/QUOTE]
<33
Nov 24 2011 21:35
tsarefi → Theodore :D
Είχα megaupload αλλά μου έληξε. Σίγουρα θα ξανακάνω, στο Anime-Greek οι περισσότεροι αυτό χρησιμοποιούν.
Εννοείς ότι κάνεις ψακτήρι μέσα σε αυτούς τους host? χωρίς να είσαι γραμμένος κάπου σε κάποιο site?
Παλιότερα ήμουν στο rapidshare και ήμουν γραμμένη στο greekz αλλά το κλείσανε και αυτό και τότε το rapidshare μου ήταν άχρηστο.
Δεν είχα κάνει ποτέ search να ψάξω να βρω κάτι για να κατεβάσω.
Στο anime-greek έχει οδηγίες για να κατεβάσεις με irc, τις διάβασα και μου φάνηκαν λίγο πολύπλοκες :sigh2:αλλά όχι ακατόρθωτες, και είδα και τις λίστες με ανιμε που υπάρχουν είναι άπειρα.
Αυτό θα είναι το επόμενό μου βήμα.
Nov 24 2011 21:23
Kai → Kamui
Just talking to myself
[QUOTE]Πολυβόλα κρατούσαν, γιατί έπρεπε να της ορμήξουν αντί να τη βαρέσουν από μακριά?[/QUOTE]
Σχεδόν το ίδιο πράγμα ρωτούσα κι εγώ φωναχτά όταν το έβλεπα.
Nov 24 2011 20:51
Kai → tsarefi
Η δεύτερη season του Clannad σε θέματα συγκίνησης είναι ακόμα καλύτερη. Πρέπει να την αρχίσουμε κάποια στιγμή...
Όσον αφορά τα υπόλοιπα, μπορώ να πω πως μου έκανε εντύπωση που σου άρεσε τόσο το Nyankoi (και χαίρομαι που το ακούω... διαβάζω)! Οι περισσότεροι τη βρίσκουν μέτρια σειρά. Προσωπικά την βρήκα απολαυστική παρόλο που τη χαλάσανε κάπως σε σχέση με το manga (fun fact: Δε συμπαθώ ιδιαίτερα τις γάτες XD). Τι να κάνουν όμως κι εκείνοι μέσα σε 13 επεισόδια;
Πάντως, μιας και ανέφερες ότι σε συγκίνησε το Clannad, αν δεν το έχεις δει ήδη και θελήσεις κάτι συγκινητικό, θα σου πρότεινα να δεις και το Tokyo Magnitude κάποια στιγμή.
Χαχαχα, η αλήθεια είναι πως κάποιες στάσεις κατά καιρούς με κάνουν να αμφιβάλλω κατά πόσο έχουν ως βάση τον αλτρουισμό αλλά παραμένει ένας καλός τρόπος για να περάσεις την ώρα σου μιας και σε κάνει να ξεχνιέσαι όταν καταπιαστείς μ' αυτό.
Nov 24 2011 20:03

This status update has reached the maximum number of replies allowed