Jump to content

Community Status Updates

Photo

Radagast → Gilmaru

Άμα σε νοιάζει πραγματικά η ατμόσφαιρα όπως λες, (που είναι βασικοτατος παράγοντας και για μένα στα games αυτά) τότε πρέπει να παίξεις [B]οπωσδήποτε[/B] το [B]Torment[/B] και μετά οτιδήποτε άλλο. Ίσως και το μικρό fallout (1 και ίσως και το 2) Ναι έχουν πιο παλιές μηχανές γραφικών, αλλά αν ξέρεις να εκτιμάς κάτι καλό άσχετα απ' τα visuals, σε αποζημιώνουν πλήρως σε όλους τους άλλους τομείς και κυρίως σε σενάριο, επιλογές διαλόγων που οδηγούν σε τελείως διαφορετικά endings, αλλά και ατμόσφαιρα. Έχουν λιγότερο combat απ' τα συνηθισμένα hack n slash, και πολύ περισσότερο διάλογο και σκέψη, όπως και κάποια tactical fights. Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για το πιο σύγχρονο αλλά και mature witcher, που σε ατμόσφαιρα και μουσική δεν παιζόταν πραγματικά, που όμως το θεωρώ σαν σύνολο κάπως κατώτερο απ' τα άλλα παρότι υπερτερούσε στα visuals, μιας και δεν είχες ολόκληρο party αλλά μόνο έναν χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να γίνεται υπερβολικά θεός προς το τέλος, και ήταν και κάπως πιο hack n slash από όλα τα άλλα, βέβαια ίσως και πιο fun... (βέβαια με difficulty mods κάτι γινόταν και πάλι, πάλι καλά δλδ γιατί έτσι άντεξα και το τέλειωσα...) Από και και περα αν προτιμάς περισσότερη επικούρα, hack n slash και κορυφαίο villain, το BG series ακομα αξεπέραστο μου φαίνεται. Όσο αφορά αυτά που είπες περί dragon age, εγώ τα έχω ξανασυναντήσει σε πολλά παιχνίδια (όπως και σε αυτά που ανέφερα), αλλά και σε νουβέλες και dnd βιβλία, οπότε πλέον στο DA δεν μου έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση πια. Ίσως τα έχω βαρεθεί κιόλας, no idea.
Jan 31 2011 20:32
Photo

Gilmaru → Radagast

Χαχαχα, αυτά είναι! :riiight: Well δεν ξέρω αν προσωπικά με πειράζει η έλλειψη κάποιου villain. Γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει καν στο Οrigins villain με την κλασσική έννοια. Ναι οκ υπήρχε ο archdemon και οι darkspawn (ίσως κι εμένα δεν μου φαίνεται πολύ προσεγμένο και ενδιαφέρον αυτό το κομμάτι στο στόρυ), αλλά δεν τους λες villain, είναι κάπως mindless για κάτι τέτοιο. Κατά τα άλλα ίσως να μου αρέσει λίγο που οι υπόλοιποι χαρακτήρες να είναι πιο "γκριζοι". Πέρα από αυτό παρατηρώ ότι εν τέλει με ενδιαφέρει πολύ η ατμόσφαιρα στα rpg από την άποψη του φανταστικού πλαισίου μέσα στο οποίο κινείται όλη η υπόθεση. Το DAO με τα διάφορα notes σε κάθε σημείο και γενικότερα μέσα από το στόρυ σε έφερνε και λίγο σε επαφή με διάφορες λεπτομέρειες που είχαν σχέση με το πλαίσιο και είναι κυρίως αυτό το fantasy setting μέσα στο οποίο είναι τοποθετημένο το DAO που μου άρεσε. Από ιστορίες για άλλα μέρη, περιγραφές των συνηθειών και αντιλήψεων σε κάθε πολιτισμό, μέχρι τις πολιτικές ίντριγκες και τις διαφορετικές τάξεις στην κοινωνία των νάνων, τις διαφορετικές αντιλήψεις για την μαγεία, τις ξεκάρφωτες ιστορίες για παλιές εποχές και πρόσωπα και αναλύσεις scholar για την προέλευση κάποιου πλάσματος. Και βρήκα και αρκετά ενδιαφέρουσες μερικές συγκεκριμένες ιδέες, όπως η όλη ιδέα του fade, του veil και των "δαιμόνων". Επίσης μου άρεσε το tactical κομμάτι του το οποίο προτιμώ από το στυλ του "semi action" gameplay των Εlder Scrolls. P.S. Τα MMO είναι κάψιμο, κι εγώ τα έχω παρατήσει και ελπίζω για τα καλά αυτήν την φορά. Eίχα δοκιμάσει και μπόλικα (wow, lineage, lotro, warhammer, aion, age of conan).. αυτό που ευχαριστιέσαι βέβαια σ' αυτά είναι η εξερεύνηση. Αλλά χάνουν αναγκαστικά πολύ από rpg άποψη πιστεύω.
Jan 31 2011 20:23
Photo

Radagast → Gilmaru

Και μεγάλος rpg fan, αλλά και strategas. Και κυρίως DnDας (επιτραπέζιο adnd 2nd edition κάποτε...). Γιατί νομίζεις έχω ιδιαίτερη λατρεία στα fantasy settings και νουβέλες; Ως φοιτητής τα είχα λιώσει αυτά. Και adventures επίσης.. (τα παλιά καλά lucasarts και τα συναφή) Κάποτε anyway, γιατί πλέον περιορισμένος χρόνος λόγω εργασίας. (πάει το ξύσιμο του φοιτητή. ^^ ) Πάνε τα παλιά μεγαλεία τεμπελίτιδας και αχαλίνωτου gaming. :) Συμφωνώ πως πλέον τα rpgs είναι περίπου τέτοιου επιπέδου δυσκολίας, γι' αυτό και συνήθως ή έψαχνα τα πιο δύσκολα/hardcore, ή πολύ απλά πάλευα να τα παίζω με difficulty mods, όλα τα χρόνια. Όσα είχαν τουλάχιστον. Μπορεί να σου ακουστεί παράξενο αλλά κάποια απ' τα κορυφαία out there, είχαν φοβερή υποστήριξη από mods με απίστευτες βελτιώσεις τόσο στον gameplay/rules παράγοντα όσο και σε επι μέρους κομμάτια, όπως γραφικά/design, πολύ ρεαλιστικότερο και υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας, A.I. κτλπ. Μια έρευνα αν πεις να κάνεις π.χ. για τα Witcher και BG1-2, και βρίσκεις τα απίστευτα πράγματα σε mods. Ακόμα και για το dragon age έχει βγει πολύ πράγμα σε mods, ακόμα και ένα κορυφαίο που έφτιαχνε τις κακοσχεδιασμένες φάτσες των χαρακτήρων και τα expressions π.χ. . (πχ οι dwarves να φαίνονται όντως σαν dwarves). Anyway δίχως challenge και καλό villain, ένα rpg δύσκολα σε κρατάει, εκτός κι αν έχει τοπ σενάριο και "λίγο" hack n slash αντί για πολύ. Αλλιώς δύσκολο, ειδικά αν είσαι βετεράνος στην κατηγορία και έχεις παίξει πολλά. Πράγματι καλό είναι να τσεκάρεις και κάποια παλιότερα... PS : Από mmorpg έχω παίξει mu, lineage και wow, οπότε έχω πλέον μια πολύ καλή εικόνα των διαφορών μεταξύ single και online. Και όχι δεν θα ξαναπάρω απ' το τελευταίο...
Jan 31 2011 18:21
Photo

Gilmaru → Radagast

Yo! Δεν το ήξερα ότι ήσουν και rpg fan! Εγώ βασικά πέρα από MMORPG δεν έχω παίξει και πολλά. Έχεις δίκιο πάντως σχετικά με την δυσκολία του DΑΟ, μόλις το μάθεις και ειδικά με mage main character παραείναι εύκολο και χάνεται λίγο το challenge. Αλλά νομίζω ότι πάνω κάτω τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλα τα rpgs είναι σε αυτό το επίπεδο δυσκολίας και χαμηλότερο. Γενικά πάντως το απόλαυσα πάρα πολύ. Αλλά ίσως τελικά πρέπει να δοκιμάσω και μερικά old time classics πριν βγάλω συμπεράσματα. Όταν ήμουν μικρός δεν έπαιζα rpg βλέπεις, με είχαν φάει τα strategy. :P
Jan 31 2011 16:49
Photo

meidei → Gilmaru

Δεν τρέφω και πολλές ελπίδες, αλλά αφού την συνεχίζουν την συζήτηση καλό είναι να προβληματιστούν έστω και για μισό δευτερόλεπτο πριν πατήσουν το Post Message.
Jan 29 2011 19:46
Photo

Gilmaru → meidei

Ωραία τοποθέτηση :thumbup:.
Jan 29 2011 19:30
Photo

meidei → Gilmaru

Και το συγκεκριμένο θέμα είναι αρκετά ευαίσθητο, οπότε προτιμώ να μην τους δίνω πολύ χώρο να καταστρέψουν ζωές με τα τρολλίστικα σχόλια τους (αν και αρκετοί τα γράφουν και στα σοβαρά)
Jan 29 2011 17:28
Photo

Gilmaru → meidei

Ναι όχι η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολύ αστείες, μπορούν όμως να γίνουν απολαυστικές, ιδιαίτερα αν γίνουν με ποιο σοβαρό τρόπο, πράγμα που δεν συμβαίνει συνήθως.
Jan 29 2011 17:18
Photo

meidei → Gilmaru

Δεν τις βρίσκω τόσο αστείες (εκτός αν είμαι -σπάνια- κι εγώ σε trolling mode)
Jan 29 2011 17:06
Photo

Gilmaru → meidei

Χεχε κι εγώ το ίδιο νομίζω :P Έχουν φάση όμως κάτι τέτοιες συζητήσεις μερικές φορές.
Jan 29 2011 17:04
Photo

meidei → Gilmaru

Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνούμε. Απλά εγώ δεν είχα την όρεξη να μπω σε τέτοιες συζητήσεις σε αυτό το φόρουμ και ιδίως με τα θεσμοθετημένα τρολ του.
Jan 29 2011 16:54
Photo

Gilmaru → meidei

Και εμένα το ίδιο. Γι αυτό ακριβώς δεν χρησιμοποιούμε τέτοιους όρους. Για μένα οτιδήποτε συμβαίνει είναι "φυσικό". Η καλύτερα, η φύση δεν προκαθορίζει την συμπεριφορά άρα μάλλον το τι είναι φυσικό ή όχι είναι, όπως είπες, ανούσια συζήτηση. Όχι όμως επειδή είναι υποκειμενικό ή θέμα πλειοψηφίας. Δεν αποφασίζουμε εμείς τι συμβαίνει στη φύση και τι όχι. Απλώς το δεχόμαστε. Απο κει και πέρα μπορούμε να το κρίνουμε κιόλας αν θέλουμε και ίσως και να το επιρεάσουμε και αυτό είναι θέμα απόψεων. Όμως δεν είναι λογικό ούτε σωστό κατά την γνώμη μου να βαφτίζουμε κάτι που ισχύει κατά την άποψη μας, ακόμη κι αν είναι πλειοψηφική, ως φυσικό. Πάνω σε κάτι τέτοια επιχειρήματα, ανθρώπων που ταύτιζαν τις δικές τους προσωπικές αντιλήψεις για την κοινωνία με το τι είναι φυσικό, χτίστηκαν οι ποιο επικίνδυνες πολιτικές πεποιθήσεις.
Jan 29 2011 16:47
Photo

meidei → Gilmaru

[URL="http://www.anime.gr/forums/member.php?u=9571"]Gilmaru[/URL], συνήθως μου αρέσει να μιλώ με πιο συγκεκριμένους όρους. Φυσικό και αφύσικο; Μα οτιδήποτε που υπάρχει στην φύση χωρίς ξένη παρέμβαση είναι φυσικό· δεν είναι όμως απαραίτητα αποδεχτό. Φυσιολογικό και παρά φύσει; Εδώ απλά είναι θέμα πλειοψηφίας, τι είναι η νόρμα και τι όχι· κάτι φυσιολογικό μπορεί να είναι και καταδικάσιμο. Αποδεχτό ή μη; Εδώ κάτι γίνεται.
Jan 29 2011 16:30
Photo

Kamui → Gilmaru

Αμα θες να μιλησεις για dragon age πηγαινε στο currently playing video game τωρα που ειναι καπως ζεστο.
Nov 12 2010 01:18
Photo

Gilmaru → Radagast

Ox, όντως ξεχάστηκα! :nosey:
Nov 03 2010 04:05