Community Status Updates
Sabaku316 → Gilmaru
Ευχαριστώ! Βασικά είναι ένας κινέζικος τρόπος διατύπωσης προφητειών και λένε πώς είναι αλάθητος!!
Feb 08 2011 20:20
Gilmaru → Sabaku316
Να μην σε στεναχωρώ, αλλά αν δεν ξέρεις πως βαθμολογεί ο καστελλάκης μην έχεις και πολλές ελπίδες αν είναι στο τσακ.. αλλά μακάρι να ξεμπέρδεψες! Γενικά κι αυτός είναι πολύ καλός στο κλάδο του και στα μαθήματα επίσης είναι πάντα πρόθυμος να σε βοηθήσει να καταλάβεις αυτό που λέει, αλλά δεν χαρίζεται στην βαθμολόγηση καθόλου.
Ο Δαφέρμος έχει απίστευτες γνώσεις, ακόμη και για πράγματα που δεν θα περίμενε κανείς. Και γενικά διευρύνει τις γνώσεις του και το ενδιαφέρον του συνεχώς. Από ότι θυμάμαι είχε κάποιο ενδιαφέρον πάνω στις ασιατικές κουλτούρες, και σε σχέση νομίζω και με τις διαφορές τους με τις δυτικές με την κλασσική του πολιτισμικό-ιστορική ματιά.
Eγώ όχι δεν ξέρω από αυτά, υποθέτω ότι έχει να κάνει με κινεζική ιστορία?
Anyway, άντε καλή τύχη αύριο!
Feb 08 2011 18:26
Sabaku316 → Gilmaru
Kαστελλάκη ελπίζω να το πέρασα στο τσακ και νομίζω πως ένα 5 το έχω γράψει,αλλά θα δείξει!!
Με τον Δαφέρμο κόλλησα γιατί όταν κατέβηκα στην αρχή έιχα μια μικρή αγάπη στην Κίνα και ο Δαφέρμος μου την μεγιστοποίησε!Έχω κάνει εργασίες πάνω στο I Ching άμα το ξέρεις και γενικά επειδή έχω ένα κόλλημα με τισ ασιατικές κουλτούρες βρήκα έναν άνθρωπο με την ίδια γνωση και σίγουρα πολλές παραπάνω γνώσεις!!Απίστευτος! Τώρα δίνωα'υριο γνωστική ΙΙ και μετά τελειώνω...
Feb 08 2011 15:00
Gilmaru → Sabaku316
Tnx! Χαίρομαι που σ' αρέσει.
Ο Δαφέρμος είναι ο αγαπημένος μου από όλους βασικά! Παλιότερα έκανε επικά μαθήματα. Είμαι φαν του Δαφέρμου φουλ!!! Τον θεωρώ από τους τοπ και είναι και πολύ καλός άνθρωπος. Θα ήθελα να είχα μιλήσει περισσότερο μαζί του, όταν ξανακατέβω θέλω να περάσω να του πω ένα γεια. Τι κοινά ενδιαφέροντα btw?
Πως πήγες καστελλάκη? Εμένα με τυραννούσε μέχρι το 4ο έτος, μέχρι που με είδε σε μια εξεταστική για πολλοστή φορά και με λυπήθηκε χαχαχα.
Feb 07 2011 21:13
Sabaku316 → Gilmaru
Άραξε δεν με πρήζεις!Εγώ πάλι θέλω να ακολουθήσω ψυχανάλυση και είμαι σχετικά αποφασισμένος γι'αυτο απο το γυμνάσιο...Επίσης έχω δώσει και 2 φόρες για να μπω στην σχολή!
Προς το παρόν το απολαμβάνω πάντως και σήμερα έδινα και καστελλάκη...Καθηγητές γενικά είμαι φαν του Οικονόμου αλλά περισσότερο μιλάω με τον Δαφέρμο γιατι έχουμε κάποια κοινά ενδιαφέροντα πάνω στην Κίνα...Καταλήψεις έγιναν μικρές φέτος και γενικά...Ρέθυμνο!Άραγμα!!
Πάντως να ακολουθήσεις αυτό που θέλεις γιατι στο τέλος πρπει να είσαι χαρούμενςο με την ζωή σου και μπράβο σου γιατι ενθαρρύνω γενικά αυτούς που πάνε για δεύτερη σχολή επειδη αυτό θέλουν, θέλει κότσια!
Feb 07 2011 18:13
Gilmaru → Sabaku316
Άσε είναι λίγο περίεργα τα πράγματα με εμένα. Τελείωσα στα 5,5 έτη.
Πήγα στρατό και τώρα κάθομαι βασικά. Σκέφτομαι να κάνω από του χρόνου, αλλά είμαι λίγο σε σύγχυση γιατί πλέον η ψυχολογία δεν με ενδιαφέρει όπως παλιά. Προσανατολίζομαι σε κάτι που να έχει σχέση με παιδαγωγικά, ίσως ακόμη και για κάποιο μεταπτυχιακό στο παιδαγωγικό αν γίνεται. Έδωσα παράλληλα και κατατακτήριες παιδαγωγικό χωρίς τύχη, και μάλλον θα ξαναδώσω ανεξάρτητα με το τι θα κάνω με το μεταπτυχιακό.
Δεν μου αρέσει σαν ιδέα πλέον ο ψυχολόγος σαν ψυχοθεραπευτής. Αν συνεχίσω στο κλάδο θα είναι σε κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί μέσα σε μία δομή, (σχολείο, ειδικό σχολείο, κλπ) ή σε σχολικο - παιδαγωγικο- κάτι γενικά.
Αν βέβαια πετύχω και περάσω παιδαγωγικό, παράλληλα με ότι άλλο κάνω το έχω σαν κάποια εκδοχή στο μακρινό μέλλον να διδάσκω. Και δεν το λέω από άποψης επαγγελματικής αποκατάστασης που λένε όλοι αλλά γενικότερα το βρίσκω ενδιαφέρον σαν επάγγελμα.
But, we'll see, προς το παρόν απλώς προσπαθώ να πιάσω έμεσα με όποιο τρόπο μπορώ την εκπαίδευση. Κατά τα άλλα μέχρι να κάνω και κάτι άλλο έχω στείλει βιογραφικά άλλα είναι λίγο δύσκολο να βρεις κάτι μόνο με το βασικό πτυχίο, άρα ψάχνω ότι να ναι προς το παρόν να βγάλω κανα χαρτζιλίκι και να βγω οικονομικά και βλέπουμε..
Btw ποιοι καθηγητές σ' αρέσουν περισσότερο? Πως είναι τα πράγματα στη σχολή γενικά? Παίζουν καταλήψεις καθόλου? Πες κανά νέο από κάτω!
Σε πριξα λίγο χαχαχα :hot:
Feb 07 2011 17:09
Sabaku316 → Gilmaru
Επ γεια!ναι είμαι δεύτερο έτος τωρα!!!Και τώρα κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό?
Feb 07 2011 14:09
Gilmaru → Sabaku316
Υo! :kakashithumbup:Πέτυχα τυχαία ένα πόστ που γράφεις ότι είσαι στο Ρέθυμνο, Ψυχολογία κιόλας ε? Τελείωσα μόλις πριν ένα χρόνο την ίδια σχολή. Ωραίο το Ρέθυμνο γαμώτο μου λείπει.
Feb 06 2011 23:55
Gilmaru → FrenzyApe
Το trolling το ανέφερε o meidei και δεν ξέρω αν αναφερόταν σε εσένα. Το να λες την άποψή σου δεν είναι σε καμία περίπτωση trolling, το να πετάς κάτι χωρίς επιχειρήματα όμως ή χωρίς να το σκεφτείς καλά, και το οποίο προσβάλλει μια ομάδα ατόμων είναι. Ίσως να εννοούσε κάτι τέτοιο ο meidei και ούτως ή άλλως μιλούσε γενικότερα.
Τώρα, στο θέμα μας, δεν σε κατηγορώ για κάτι, απλώς σε βλέπω που επιμένεις να θέλεις να αποδείξεις ότι η ομοφυλοφυλία είναι κάτι το αφύσικο. Στη λέξη ανώμαλο μην κολλάς, την χρησιμοποίησα με αφορμή που την χρησιμοποίησες για τα ζευγάρια που είναι ανίκανα να τεκνοποιήσουν.
Μου φαίνεται λίγο περίεργο το επιχείρημά σου για το ένστικτο. Τα ζώα έχουν ένστικτα και οι άνθρωποι όχι? Το γεγονός ότι επιλέγουμε κάτι πάει να πει ότι δεν έχουν παίξει ρόλο άλλοι παράγοντες? Η επιλογή μας από τι επιρρεάζεται, πως προκύπτει?
Αν επιλέξεις να φας μια γευση παγωτό και όχι μια άλλη είναι επιλογή σου, αλλά είναι όμως επιλογή σου ποια γεύση σου αρέσει περισσότερο? (Naruto- παράδειγμα :P)
Στο θέμα έγραψα ότι είναι ως ένα βαθμό επιλογή σου γιατί τα ερεθίσματα που θεωρητικά εσύ διαλέγεις παίζουν ρόλο στην ανάπτυξή της σεξουαλικότητά σου, αλλά συνήθως στις ηλικίες που αναπτύσσεται η σεξουαλικότητα δεν έχουμε κανένα "έλεγχο" των ερεθισμάτων με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή.
[B]Αλλά μπήκα στη λούμπα και πάλι να συζητήσω για την επιλογή[/B], λες και έχει σημασία. Είτε είναι επιλογή είτε όχι είναι το ίδιο φυσικό. Θα ξαναπώ κάποια πράγματα που έγραψα σε pm που είχα μια παρόμοια κουβέντα.
Φύση δεν είναι μόνο η γενετική! Όπως βιολογία δεν είναι μόνο γενετική!
Ο οργανισμός μας είναι όπως είναι μετά από χρόνια αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον στο οποίο αναπτύχθηκε.
Η φύση δεν προκαθορίζει συμπεριφορές και σεξουαλικούς προσανατολισμούς, η φύση μας δίνει ένα βιολογικό υπόβαθρο το οποίο αναπτύσσεται μέσα στο περιβάλλον.
Όλη αυτή η διαδικασία είναι μέρος της φύσης, όχι μόνο τα γονίδια και τα ένστικτα.
Συνεπώς όταν λέμε κάτι αφύσικο ή ανώμαλο, είναι απλώς ένα πρόσχημα για να περάσουμε τις δικές μας προσωπικές πεποιθήσεις πάνω στο θέμα. Η φύση δεν έχει λογική ούτε ηθική. Ότι υπάρχει στη φύση είναι φυσικό, και εμείς είμαστε μέρος της φύσης.
Feb 02 2011 00:59
FrenzyApe → Gilmaru
Πληροφοριακά, η ομοφυλοφυλία δεν υπάρχει μόνο στις σαύρες, ούτε μόνο σε περιπτώσεις που είναι χρήσιμη για την διαιώνιση του είδους..
το παραδειγμα με τις σαυρες το εδωσα, για να για να πω οτι η ομοφυλοφιλια στα ζωα δεν ειναι θεμα επιλογης αλλα ενστικτου και οτι δεν μπορουμε να συγκρινουμε ανθρωπους-ζωα. Γιατι πιστευω οτι οι ανθρωποι εχουν το μυαλο να παιρνουν αποφασεις, χωρις παντα να επηρεαζονται απο ενστικτο.
φιλε νομιζω οτι με εχεις παρεξηγησει (οπως πολλοι απο δω)
δεν εχω κατι με τους ομοφυλοφιλους
Εγω το πηρα ως θεμα ψυχρης λογικης
εφοσον ο πρωταρχικος ρολος τους σεξ ειναι για αναπαραγωγη και το ομφυλοφιλικο σεξ δεν μπορει να το κανει αυτο (οχι οτι πρεπει, το λεω μονο ως παραδειγμα) και μονο για το λογο αυτο το χαρακτηρησα ως α-φυσικο που δεν ειναι ακριβως ιδιο με το ανωμαλο το οποιο δεν ανεφερα ποτε.
Συμφωνα με αυτη την λογικη, το σεξ για ευχαριστηση θα επρεπε γενικα να χαρακτηρηστει αφυσικο;
Οχι διοτι το σεξ για ευχαριστηση αναμεσα στα ετεροφυλικα μπορει καποια φορα να γινει με σκοπο την αναπαραγωγη( λεω παλι δεν εχει σχεσει με το αν θα κανουν παιδια ή οχι), να το θεσω αλλιως μπορει εστω και θεωρητικα το ετεροφυλικο σεξ, να εκπληρωσει το πρωταρχικο σκοπο του σεξ, ενω το ομοφυλοφιλικο σεξ δεν μπορει.
Για παραδειγμα αν υπηρχαν μονο ομοφυλοφιλικα ζευγαρια θα αφανιζομασταν κατι που ειναι εναντιον του φυσικου ενστικτου μας(ή του δικου μου τουλαχιστον)(ή αν γινουμε σαν τις σαυρες), αρα γιατι δεν μπορει η πραξη του ομοφυλοφιλισμου να σταθει στη φυση;
Δεν λεω αν πρεπει να υπαρχει ομοφυλοφιλια ή οχι, (ουτε με ενδιαφερει) απλως σου λεω πως κατεληξα στο συγκεκριμενο συμπερασμα.
Μπορει να κανω λαθος(εξαλου οι εποχες αλλαζουν και η φυση εξελισεται), αλλα αυτη ειναι η αποψη μου προς το παρον
P.S ετυχε και ειδα τη συζητηση σου με τον meidei και θελω να πω οτι το να λες την αποψη σου ελευθερα δεν θα επρεπε να θεωρειται τρολλινγκ, γιατι αν το παμε ετσι καθε τι που θα πει καποιος, δεν θα αρεσει απαραιτητα σε ολους.
Feb 02 2011 00:14
Gilmaru → FrenzyApe
Yo!
Πληροφοριακά, η ομοφυλοφυλία δεν υπάρχει μόνο στις σαύρες, ούτε μόνο σε περιπτώσεις που είναι χρήσιμη για την διαιώνιση του είδους.. δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις σε αυτό βασικά..
Feb 01 2011 22:29
Radagast → Gilmaru
Για το witcher enhanced version έλεγα btw, και όχι το παλιότερο original.
Υπήρχαν σαφέστατες βελτιώσεις σε όλους τους τομείς ακόμα και στον οπτικό τομέα σε αυτό το version. Βέβαια κάντο πρώτα να σου παίξει γιατί απ' όσο θυμάμαι είχε πολλά technical issues ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του pc σου...
PS : Και ναι το Planescape Torment παίξτο σίγουρα, μετά οτιδήποτε άλλο. Πολύ διάλογος πάντως ελπίζω να μην σε κοιμήσει. :P
Jan 31 2011 21:13
Gilmaru → Radagast
Το φαντάζομαι ότι θα τα έχεις ξανασυναντήσει και λογικά και σε ποιότητα πέρα από ποσότητα. Γιατί εν τέλει δεν είναι μόνο να υπάρχει το περιεχόμενο, που υπάρχει στα περισσότερα rpg ούτως ή άλλως, αλλά να έχει και κάποια "ποιότητα". Έτσι που να λες ρε παιδί μου "αν υπήρχε αυτός ο κόσμος θα μπορούσε να λειτουργεί κάπως έτσι".
Αnyway, το Torment το έχω σε άμεση προτεραιότητα μετά και τα όσα μου είπες!
Για το witcher δεν το περίμενα tbh, μου είχαν πει γνωστοί μου σχόλια, αλλά δεν μου φάνηκαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι γι' αυτό δεν το έπαιξα. I guess I'll have to see for myself..
Jan 31 2011 20:55

This status update has reached the maximum number of replies allowed