Ενημερώσεις Κατάστασης Κοινότητας
Gilmaru → iristella
Από ποιό anime είναι αυτός στο νέο σου avatar? Btw, βρέθηκε λύση για τα avatar?
Σεπ 07 2009 17:44
Gilmaru → iristella
[quote]Μwahhahahhahha. Επεσες σε ασθενή ψυχιατρικής. I PWN YOU! *evil demented laughter*[/quote]
χαχαχαχαχα αυτό θα μας έκανε σχεδόν συνάδελφους! :riiight:
Μ' αρέσουν τέτοιες συζητήσεις πάντως, ανεξάρτητα από ποια αφορμή ξεκινούν.
Indeed, κάπου εκεί θα έφτανε η κουβέντα μας.
To be continued λοιπόν! :hehehe:Πρέπει να κάνω κι αυτήν την καταραμένη πτυχιακή.. :roar:
Σεπ 04 2009 16:02
iristella → Gilmaru
Μwahhahahhahha. Επεσες σε ασθενή ψυχιατρικής. I PWN YOU! *evil demented laughter*
Σοβαρά τώρα, ανοίγεις μεγάλη συζήτηση, γιατί Imo και μόνο η ύπαρξη της ψυχολογίας σημαίνει ότι υπάρχουν πρότυπα ανθρώπινης συμπεριφοράς τα οποία μπορούν να αναλυθούν. Από εκεί και πέρα διαφορετικά ρεύματα σημαίνει ότι πιθανότατα παραγνωριζονται παράγοντες ή ότι ισχύουν περισσότερες από μίας περιπτωσεις . Aλλά εκεί το γυρνάμε σε φιλοσοφία και την έννοια της αλήθειας, την οποία την εχω φάει στην μάπα οπότε σταματάω αυτή την συζήτηση εδώ XD.
Λέω να μην το κάψω τόσο το θέμα με το NAruto.:hahaha::hahaha::hahaha:
Σεπ 03 2009 21:11
Gilmaru → iristella
χεχε έπεσες σε φοιτητή ψυχολογίας..
Πρόχειρη απάντηση γιατί πρέπει να πάω σπίτι για σήμερα:
Αυτό που λες με τον Kakashi πιθανώς να ισχύει, δεν είπα ότι ο Jiraiya ήταν ότι καλύτερο αναγκαστικά.
"Στα μπλέκω", προφανώς σημαίνει ότι τα αντιλαμβάνομαι λίγο διαφορετικά. Τα κίνητρα για μένα δεν είναι οι στόχοι, είναι αυτό που βρίσκεται πίσω από αυτούς. Προκύπτουν απ' την προσωπικότητα, από τον χαρακτήρα όπως λες. Απλώς προκύπτουν δεν είναι συνειδητές επιλογές. Οι συνειδητοί στόχοι είναι περισσότερο το αποτέλεσμα των κινήτρων.
Λίγο απλουστευτικά:
Η εμπειρία παίζει ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και κατά συνέπεια και των κινήτρων σε πρώτη φάση. Τα κίνητρα όμως, θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην μετέπειτα εξέλιξη του χαρακτήρα, μέσω της συμπεριφοράς και επομένως και της εμπειρίας του ατόμου στη συνέχεια.
Στην ψυχολογία υπάρχουν πολλά ρεύματα, πολλές απόψεις και δεν μπορεί να μιλήσει κάποιος για αδιαμφισβήτητα συμπεράσματα. Ιδιαίτερα όσο έχει να κάνει με την ανθρώπινη φύση δεν το συζητώ. Ακόμη και για πολύ βασικά θέματα σχεδόν ποτέ δεν βλέπες ομοφωνία.
Και στο κάτω κάτω και να είχε μια επίσημη καθολική άποψη σαν επιστήμη η ψυχολογία καρφί δεν θα μου καιγόταν.
Εφόσον μπορώ λογικά να το αμφισβητήσω επειδή δεν το θεωρώ σωστό θά το κάνω ακόμη κι αν το λέει κάποιος κάτω από την ταμπέλα της "αυθεντίας - επιστήμονα".
Τόσα και τόσα δήθεν "αδιαμφισβήτητα" επιστημονικά συμπεράσματα έχουν αντραπεί.
Αλλά δεν θα ανοίξω τώρα αυτό το θέμα γιατί θα ανοίξει πολύ η κουβέντα και βαριέμαι :nosey: (θα το ανατρέψω άλλη φορά:hero:).
Ου να μου χαθούμε οι ψυχολόγοι που βρίκαμε κάτι μαθηματικούς τύπους και τους κοτσάραμε σε ένα κάρο θεωρητικές παραδοχές και νομίζουμε ότι δώσαμε αντικειμενικότητα στα συμπεράσμτά μας... :madtodeath:
Σεπ 03 2009 20:51
iristella → Gilmaru
[quote]Συμφωνώ ότι σαν αποτέλεσμα ο Orochimaru φάνηκε ότι έκανε καλύτερη δουλειά, αν τον κρίνεις με κριτήρια καθαρά shinobiστικα (δεν μπορείς να πεις έβγαλα και ορολογία :himitsu:).[/quote]
Ναι αυτό προσπαθώ να πω εξαρχής και μου μπλέκουν όλοι ιδεολογίες, ανατολική φιλοσοφία etc etc.
Ok επειδή βλέπω με τον Orochimaru σαν προσωπικότητα υπάρχει ένα θεματάκι. Να μετατρέψω την ερώτηση. Ο Kakashi σε συντριπτικά λιγότερο διάστημα είχε συντριπτικά μεγαλύτερη πρόοδο με τον Naruto. Ίδιος μαθητής, ίδια κίνητρα, τεράστια αναλογική διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Δεν είπα ποτέ ότι δεν υπάρχει διαφορά από μαθητή σε μαθητή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως ο ισχυρισμός ότι ο Naruto είναι τόσο κατώτερος από τον Sasuke και ότι αυτό φταίει που η μεταξύ τους διαφορά έπειτα από τρία χρόνια είναι αβάσιμος.
Και για το ένα. Μου μπλέκεις στην εξίσωση κίνητρα - εμπειρίες - χαρακτήρα. Κατ εμέ η εμπειρία διαμορφώνει χαρακτήρα και ο χαρακτήρας κίνητρα. Η εμπειρία αντιπροσωπεύει για μένα αυτό το οποίο συνέβη δηλαδή το παρελθόν , το οποιο διαμορφώνει τον χαρακτήρα σου, που διαμορφωνει τα κίνητρα τα οποία αντιπροσωπεύουν τους στόχους για το μέλλον. Personally i cant imagine it going backwards. Διαφωνώ επίσης στο ότι η ανθρώπινη φύση δεν είναι ξεκάθαρη. Με βάση την επιστήμη της ψυχολογίας υπάρχουν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό νόρμες και τυποποιήσεις στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Μπορεί να μην είναι απόλυτη αλλά αυτό παρόλαυτά υπάρχουν κανονικότητες.
Σεπ 03 2009 18:38
Gilmaru → iristella
Τhanks for accepting it! :ureshii: Σε μούρλανα χιχι.. :hehehe:
1. Δεν είναι ακριβώς έτσι κατά τη γνώμη μου.
Καταρχάς, δεν μίλησα για ολοκλήρωση κάποιου σαν χαρακτήρα. Και δεν το έκανα διότι πιστεύω ότι είναι μια πολύ σχετική και υποκειμενική έννοια, που αντανακλά τις αντιλήψεις του καθενός για το ποιά είναι η κατεύθυνση που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος στη ζωή.
Αντί αυτού μίλησα για σχέση, επίδραση, κλπ.
[I]"Διαφορετικά και ο Orochimaru έχει ισχυρότατα κίνητρα, και ο Kabuto και όλοι οι Akatsuki."
[/I]
Φυσικά έχουν και αυτό ακριβώς είπα. Θεωρείς ότι δεν έχουν?
[I]"Όλοι έχουμε κίνητρα που μας σπρώχνουν. Αλλά αντί να διαμορφώνουν τα κίνητρα τον χαρακτήρα μας είναι ο χαρακτήρας μας αυτός που διαμορφώνει τα κίνητρά μας."
[/I]
Έκανε η κότα το αυγό ή το αβγό την κότα.. Τα γεγονότα στην παιδική ηλικία του Sasuke διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του ή τα κίνητρά του?
Για τον Gaara όταν σκότωνε κόσμο, η εμπειρίες του από την παιδική του ηλικία είχαν επιρρεάσει τον χαρακτήρα του ή τα κίνητρά του?
Και ακόμη και αν συνέβη κάτι από τα δύο, στη συνέχεια πιστεύεις ότι δεν θα επηρέαζε το άλλο?
Η προσωπικότητά μας δεν είναι κομμάτια ασύνδετα μεταξύ τους. Δυστυχώς νομίζω, ότι έτσι ξέχωρα, ξεκάθαρα κι απλά, οι έννοιες αυτές υπάρχουν μόνο στη φαντασία μας, στη θεωρία.
Για να γυρίσουμε στο αρχικό σημείο. Συμφωνώ ότι σαν αποτέλεσμα ο Orochimaru φάνηκε ότι έκανε καλύτερη δουλειά, αν τον κρίνεις με κριτήρια καθαρά shinobiστικα (δεν μπορείς να πεις έβγαλα και ορολογία :himitsu:).
Απλώς είχε και ένα συγκεκριμένο ζυμάρι που στη συγκεκριμένη φάση, με τα κίνητρα και τον χαρακτήρα που είχε ανταποκρίθηκε.
Με άλλη πρώτη ύλη (π.χ. Naruto) ίσως να μην υπήρχε το ανάλογο αποτέλεσμα ούτε από άποψη shinobiστική καθαρά.
Επομένως έχει να κάνει με τον δάσκαλο σε σχέση και με τις ιδιαιτερότητες του μαθητή. Και μέσα σε αυτές τις ιδιαιτερότητες είναι και η προσωπικότητά του.
Σεπ 03 2009 17:58
iristella → Gilmaru
1. Kίνητρα =/= σύνολο προσωπικότητας. Γιατί μου μπερδεύεις τα κίνητρα με την ολοκλήρωση χαρακτήρα? Ο Naruto δεν είναι ολοκληρωμένος άνθρωπος επειδή απλά έχει κίνητρο. Το κίνητρο αποτελεί το αποδεικτικό στοιχείο και όχι την αιτία ολοκληρωσης του ατόμου. Ο Naruto δεν έγινε πιο βαθύς χαρακτήρας επειδή είχε κίνητρο αλλά αντίθετα σημάδι του ότι ο Naruto ωρίμασε είναι ότι άλλαξαν τα κίνητρά του. Διαφορετικά και ο Orochimaru έχει ισχυρότατα κίνητρα, και ο Kabuto και όλοι οι Akatsuki. Και επαναλαμβάνω ότι η ωρίμανση αυτή ΔΕΝ προήλθε από την Shinobi εκπαίδευση. Όλοι έχουμε κίνητρα που μας σπρώχνουν. Αλλά αντί να διαμορφώνουν τα κίνητρα τον χαρακτήρα μας είναι ο χαρακτήρας μας αυτός που διαμορφώνει τα κίνητρά μας.
Anw επειδή η όλη κουβέντα ξεκίνησε από αλλού. Σχολίασα το ότι ο Sasuke αποδείχτηκε ανώτερος από τον Deidara στην μάχη ---> Οrochimaru did a good job in his[B] [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Ninjutsu"]ninjutsu training[/URL] [/B]---> Αντίθετα ο Jiraiya στην ninjutsu εκπαίδευση του Naruto ψιλοκοιμότανε. ---> Aν ήθελα να μάθω να σφάζω ανθρώπους (που αυτό είναι το ninjutsu αντικειμενικότατα μιλώντας και σε κάθε ορισμο του κόσμου) θα ήταν λογικό να διαλέξω τον Orochimaru----> Aν ήθελα άνθρωπο να κάνω παρέα/να έχω μέντορα.... Well Ι would choose orochimaru again but i am a sadistic bitch and i want Jiraiyas head served in a silver plate, still I can understand if someone said he wants Jiraiya.
Είμαι κάπου παράλογη στο παραπάνω?
Edit; Εν τω μεταξύ κοντεύω να κάνω τσούφ από την φιλοσοφική ανάλυση του naruto. :hahaha:
Τhanks for the friend request btw!:awww:
Σεπ 03 2009 16:59
Gilmaru → iristella
1. Αν ο Naruto δεν είχε την προσωπικότητα που έχει δεν θα ήθελε να γίνει ninja εξ' αρχής ή θα ξεκινούσε με βάση ένα διαφορετικό κίνητρο και άρα θα μιλούσαμε για διαφορετικό άτομο στο σύνολο.
Όλοι οι σημαντικοί χαρακτήρες στο Naruto μέχρι στιγμής είχαν ένα πολύ ισχυρό κίνητρο και νομίζω ότι ο Kishimoto έχει δώσει αρκετή βάση σε αυτό. Δεν θα γίνονταν ούτως ή άλλως σπουδαίοι και τρομεροί shinobi ανεξαρτήτως του τι είχαν βιώσει ως άνθρωποι και άρα ανεξερτήτως κινήτρου.
Από τις απαντήσεις σου βλέπω ότι ίσως σου έχω δώσει να καταλάβεις ότι θεωρώ ότι το άνθρωπος-shinobi πάει ανάλογα. Αν κάτι τέτοιο συνέβη από απροσεξία μου, τότε να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι αυτό που θέλω να πω. Τα κίνητρα όμως ενός ατόμου και αυτό που κάνει αποτελούν μέρος ενός εννοιαίου συνόλου που είναι ο άνθρωπος.
Δεν μπορείς να αποκόψεις τον Naruto shinobi, από τα κίνητρά του. Τη στιγμή μάλιστα που εκεί βασίζεται ολόκληρος ο χαρακτήρας από την αρχή ("my way of the ninja dattebayo :hahaha:").
2. Θεωρητικά οκ, μπορείς να τα χωρίσεις και είπα από την αρχή ότι καταλαβαίνω τι λες. Αν και ακόμη και η εκπαίδευση αυτή καθαυτή είναι μέρος της ζωής και είναι αδύνατο να μην έρθεις στην διαδικασία αυτή σε επαφή με το άτομο το οποίο σε διδάσκει, άμεσα ή έμεσα.
Επίσης από την αρχή εννοούσα ως εκπαίδευση την όλη διαδικασία με την ευρύτερη έννοια σε αυτά τα 3 χρόνια.
Τώρα για την [B]έννοια του shinobi[/B], αν μιλάμε για έννοιες, τότε μπορούμε να μιλάμε απόλυτα και ξεκάθαρα, γιατί αυτές εμείς τις ορίζουμε. Αλλά αν μιλάμε για ανθρώπους τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Ο Sasuke, όπως κάθε άτομο, όσο εκπαιδευόταν από τον Οrochimaru θα είχε προφανώς έρθει αντιμέτωπος με πολλά ζητήματα ως άνθρωπος. Το πως ανταποκρίθηκε σ' αυτά προφανώς επιρρεάστηκε από τα 3 χρόνια που ήταν με τον Orochimaru, όπως σίγουρα επιρρεάστηκε και ο Naruto από τον Jiraiya αντίστοιχα. Kαι αυτό είναι όλο που θέλω να πω.
Σεπ 03 2009 15:24
iristella → Gilmaru
1. No they dont. Naruto did not became a better person just because he learned rasengan or the sage techniques. On the other hand Naruto became a better and more mature person when he realised that Konoha is not the only country in the shinobi world, and propably not always right. That did not happen during a shinobi teaching.
2. O 'Sasuke - ανθρωπος" επηρεάστηκε από την ζωή με τον Orochimaru όχι από την εκπαίδευσή του με αυτόν. Και η Anko ως Shinobi εκπαιδεύτηκε από τον Orochimaru σαν άνθρωπος όμως έχει σημαντικά λιγότερες επιρροές από αυτόν.
Η έννοια του Shinobi είναι αυστηρά καθορισμένη. Δεν κρύβει κάποιο μεγαλύτερο νόημα/φιλοσοφία από πίσω. Ως εκτούτου δεν μπορείς να πεις ότι κάποιος ο οποίος δεν δίδαξε κάτι που δεν περιλαμβάνεται σε αυτήν την έννοια είναι λανθασμένος. Παράδειγμα: Η διαφορά του πάω γυμναστήριο με την διαφορά του ξεκινάω ένα άθλημα. Στο γυμναστήριο θα πας για να δυναμώσεις τους μυες σου, να κάνεις βάρη, etc. Δεν πας για κάποιου είδους πνευματική ανάταση. Αντίθετα όταν ξεκινάς ένα άθλημα, δέχεσαι και μια ολόκληρη φιλοσοφία του αθλητισμού. Εκεί ο προπονητής αν είναι σωστός δεν θα σου διδάξει μόνο πως να τρέχεις καλύτερα, θα σου διδάξει πως να τηρείς και την ευγενή άμιλα. Το να αγωνίζεσαι τίμια είναι μέρος των κανονισμών του αθλητισμού που διατυπώνεται ρητά.
Η παραπάνω διαφορά είναι η διαφορά ανάμεσα σε Shinobi και πχ. Saolin (πολεμικές τέχνες + φιλοσοφία).
Σεπ 03 2009 01:06
Gilmaru → iristella
Δύο πράγματα λέω.
1. Στην περίπτωση του Naruto αλληλεπιδρούν έντονα.
2. Γενικά σε κάθε άνθρωπο συμβαίνουν παράλληλα. Που θα πει ότι όσο ο Sasuke εκπαιδευόταν σαν shinobi η εξέλιξη του ως ανθρώπου δεν έμεινε στην κατάψηξη (προσοχή μιλάω για εξέλιξη και όχι για ανάπτυξη, η εξέλιξη μπορείνα είναι είτε θετική είτε αρνητική, είτε ουδέτερη).
Ανάλογα με τα ερεθίσματα που έχει κανείς εξελίσσεται. Αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι βελτιώνεται ή αναπτύσσεται, αλλά δεν είχε πατήσει pause ο Sasuke στον "Sasuke-άνθρωπο" όσο ο "Sasuke-shinobi" εκπαιδευόταν. Που σημαίνει ότι εκείνη την περίοδο θετικά ή αρνητικά (αυτό είναι και κάτι υποκειμενικό), η εκπαίδευσή του με τον Orochimaru υπήρξε και αυτή ένα ερέθισμα, και τα ερεθίσματα δεν επιδρούν μόνο σε "κομμάτια" του εαυτού μας. Ακόμη και ένα "ουδέτερο" ερέθισμα εφόσον υπάρχει καταλαμβάνει το χώρο που θα μπορούσε να έχει ένα πιθανό θετικό ερέθισμα.
Σεπ 03 2009 00:37
iristella → Gilmaru
Σε ένα άτομο συνυπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά. Αν αναπτύξεις ένα δεν σημαίνει ότι θα αναπτυχθούν και όλα τα άλλα παράλληλα έστω και αν σε κάποια σημεία έχουν κοινό πεδίο εφαρμογής..
Ο Orochimaru πχ ήταν ένας ισχυρότατος Shinobi αλλά σαν άνθρωπος κάθε άλλο παρά τέλειος ήταν. Ο Sasuke σαν potential και σαν Shinobi είναι επίσης σε απίστευτα υψηλό επίπεδο δεν σημαίνει όμως και ότι είναι ολοκληρωμένος σαν άνθρωπος. Η σειρά δεν είναι μόνο ο naruto ούτε σημαίνει ότι επειδή κάτι ισχύει για τον naruto ισχύει γενικά.
Πχ ο Kakashi συγκριτικά με τον Orochimaru είναι κατώτερος σαν Shinobi. Αλλά σαν άνθρωπος είναι πολύ πιο πλήρης. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι αν παλεύανε αυτοί οι δύο ο Orochimaru πιθανότατα θα του άλλαζε τα φώτα.
Ακόμη και στην περίπτωση του naruto η μεγαλύτερη του πρόοδος σαν προσωπικότητα ήρθε εκτός των πλαισίων της Shinobi εκπαίδευσης. Ναι ήταν με τον Jiraiya. Αλλά όταν ο Jiraiya του είπε κάποια πράγματα λειτουργούσε όχι σαν δάσκαλος πολεμικών τεχνών αλλά σαν κηδεμόνας /πνευματικός καθοδηγητής. Επίσης η μεγαλύτερη ανάπτυξη του χαρακτήρα του Naruto ήρθε σε στιγμές πέρα της ανάπτυξής του ως Shinobi. Το ότι κάτι πηγαίνει παράλληλα με κάτι άλλο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αλληλοεπηρεάζονται. Εξάλλου και η έννοια παράλληλος αυτό σημαίνει. Ότι δεν τέμνονται.
Σεπ 02 2009 03:06
Gilmaru → iristella
Hello, soz για τα spoiler, θα το θυμαμαι στο εξής.
Σχετικά με αυτό που λέγαμε, απλώς ήθελα να πω ότι, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα κίνητρα του Naruto και τον τρόπο που λειτουργεί, υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών των δύο, παρότι δεν ταυτίζονται. Και επίσης ότι η ανάπτυξη καθενός από αυτά τα δύο γίνεται παράλληλα σε ένα άτομο. Για παράδειγμα η εκπαίδευση του Sasuke ως shinobi δεν ήταν άσχετη με την εξέλιξή του ως άτομο.
Σεπ 02 2009 01:18
iristella → Gilmaru
Heyz. Νο manga spoilers in anime thread series with their own manga threads (name of arcs and battles included). That counts for the spoiler tags too. Αφαίρεσα τις manga αναφορές από το naruto latest episode thread.
Και για να απαντήσω στην ερώτησή σου. Εάν κάποιος κερδίσει Nobel λογοτεχνίας/βάλε random υπέρτατη διάκριση ειναι απαραίτητο ότι στην προσωπική του ζωή, και σαν σύνολο χαρακτήρα τα πράγματα πηγαίνουν τέλεια? Ένα άτομο μπορεί να είναι πιο επιτυχημένο από κάποιο άλλο σε εναν τομέα αλλά συνολικά να μένει πίσω. Εξού και η διάκριση επιτυχημένος shinobi=/= επιτυχημένος άνθρωπος.
Αύγ 31 2009 15:01
red pyramid → Gilmaru
Οκ, απο άλλο μέρος το πήρα και εγώ (η οικογένεια συγκεκριμένα απο τα multirama). Απλά όλο χαλάει, έχει καεί μητρική, τώρα κάηκε ο σκληρός (δεύτερη φορά).Οπότε κάπως είναι να εκνευρίζεσαι.
Γνώμη μου πάλεψε το όσο μπορείς να στο φτιάξουν ή να στο αντικαταστίσουν. Κρίμα είναι αν μπορείς να γλιτώσεις τα χρήματα να μη το κάνεις.
Αύγ 19 2009 01:10
Gilmaru → red pyramid
Γεια και σε σένα και σε ευχαριστώ γιατί το έψαχνα αυτό, μου το είχε πει και ένας φίλος μου.
Από το πλαίσιο το πήρα Turbo - X είναι, απλώς το θέμα είναι ότι παρότι είχε από την αρχή κάποιο πρόβλημα με τη μητρική, τους το πήγα και την άλλαξαν ενώ ήταν ακόμη στην εγγύηση. Δηλαδή υποτίθεται ότι η δεύτερη δεν ήταν προβληματική. Κλασικά θα μου πουν ότι αυτά συμβαίνουν.
Όχι εντάξει δεν ήταν ειρωνικοί, εγώ το δραματοποίησα λίγο, απλώς ήταν τυπικοί, πράγμα συνηθισμένο αφού σαν υπάλληλοι δεν γνωρίζουν τη συνολική (κακή) μου εμπειρία από την εταιρία στην οποία δουλεύουν.
Απλώς τώρα βρίσκομαι στο δίλημμα, να πάρω μητρική ή κάποιο καινούργιο, αναγκαστικά φτηνό, laptop.
Αύγ 19 2009 01:00

Αυτή η ενημερωμένη κατάσταση έχει φτάσει στο μέγιστο αριθμό των απαντήσεων που επιτρέπονται