Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενημερώσεις Κατάστασης Κοινότητας

Φωτογραφία

Radagast → Gilmaru

Είδα πως έψαχνες για samurai-historical ίσως θες να τσεκάρεις και τα εξής at some point : [URL="http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=1663"]age of chaos[/URL], [URL="http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=1056"]peacemaker[/URL]. Πάντως κάτι αντίστοιχο σαν το seirei no moribito, αμφιβάλλω αν θα ξαναδούμε σύντομα, βέβαια υπάρχει το επίσης αξιόλογο fantasy anime πάλι βασισμένο στην ίδια συγγραφέα, το [URL="http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6187"]kemono no souja erin[/URL], (δυστυχώς κατώτερο σχέδιο από seirei) που είναι ακόμη ongoing, αλλά στα ξένα sites έχουν να λένε για το πόσο καλό είναι. :) (μάλλον θα το δω μαζεμένο όταν τελειώσει) Αυτά.
Ιούλ 22 2009 19:04
Φωτογραφία

Gilmaru → Nighteyes

A, ok!! :) Ρώτησα απλώς γιατί σε μορφή flashback υπάρχουν κάποιες σκηνές και στη σειρά. Θα διαβάσω και τα μανγκα, άλλωστε μου άρεσε πολύ η σειρά! To OVA μου άρεσε αρκετά, αλλά ο Kenshin στη σειρά μ' αρέσει πολύ περισσότερο! Επίσης τα σκίτσα ήταν πολύ διαφορετικά, αν και μου άρεσε και το στυλ του OVA προτιμώ τις φατσουλες της σειράς. Tnx!!! btw, Hiko Seijuro--->:8):
Ιούλ 20 2009 23:10
Φωτογραφία

Nighteyes → Gilmaru

Αφού σου λέω ότι δεν είναι filler το συγκεκριμένο ova, φυσικά και υπάρχει η ιστορία μέσα στο manga.:nosey: Είναι σε μορφή flashback βέβαια, αλλά είναι πολύ σημαντική για την συνέχεια της ιστορίας. Στο manga υπάρχουν 2 arc. To Kyoto arc το οποίο έδειξε και στο anime και ένα ακόμη(δεν θυμάμαι όνομα). Το 2ο δεν το έδειξε καθόλου στο anime. Μετά το Kyoto μπήκε σε filler, και τελειώνει εντελώς διαφορετικά. Οπότε αν είδες το anime μέχρι και το Kyoto και το Trust&betrayal, διάβασε οπωσδήποτε το manga. Απ' όσο θυμάμαι το flashback βρίσκεται στα chapter μετά το Kyoto, οπότε θα το διαβάσεις αναγκαστικά. Είναι πολύ μικρό πάντως.
Ιούλ 20 2009 21:17
Φωτογραφία

Gilmaru → Nighteyes

Ναι, υπάρχουν δλδ manga chapter που αναφέρονται σε αυτήν την ιστορία? Γιατί λίγο πολύ τα βασικά γεγονότα τις ιστορίας ήταν ήδη γνωστά από τή σειρά, μόνο για την Tomoe δεν ξέραμε και τις λεπτομέρειες των γεγονότων.
Ιούλ 20 2009 13:17
Φωτογραφία

Nighteyes → Gilmaru

Για το trust&betrayal λες; Όχι δεν έχει filler στοιχεία, αν και έχει κάτι μικροαλλαγές σε 2-3 σημεία. Είναι τρομερά μικρές όμως και δεν παίζουν σχεδόν κανένα ρόλο στην υπόθεση.
Ιούλ 20 2009 09:25
Φωτογραφία

Gilmaru → Nighteyes

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο? Το OVA του Kenshin είναι όλο από manga ή έχει και filler στοιχεία?
Ιούλ 20 2009 03:36
Φωτογραφία

Nighteyes → Gilmaru

Copy paste από παλιά μου απάντηση σε pm σε άλλον χρήστη(με είχαν ξαναρωτήσει) αλλά βαριέμαι να τα ξαναγράφω.:congrats: [quote]Στο kenshin έχει μερικά filler κομμάτια στα πρώτα 20-30? επεισόδια. Είναι μπερδεμένα όμως νομίζω με την υπόθεση οπότε δες τα. Στην ουσία τα επεισόδια αυτά είναι παρουσίαση των χαρακτήρων. Μέτα είναι το Kyoto arc το ένα βασικό arc του manga. Εκεί μαθαίνεις τι εστί kenshin. Έτσι θα έπρεπε να το πηγαίναν από την αρχή. Μετά το 62-63 είναι τα filler που δεν χρειάζεται να δεις. Το επόμενο arc που είναι και το τελευταίο θα το διαβάσεις σε manga. Πριν όμως να το διαβάσεις, καλύτερα να δεις το trust&betrayal ova (τα έχει και η animeclipse). Τα υπόλοιπα ova είναι filler.[/quote]
Ιούλ 09 2009 01:43
Φωτογραφία

Gilmaru → Nighteyes

Γειαα! :) Nα σου πω, μήπως ξέρεις ποια επεισόδια του Rurouni Kenshin είναι filler?
Ιούλ 08 2009 21:24
Φωτογραφία

iristella → Gilmaru

Well υποθέτω ότι θα δείξει στο μέλλον. Αυτου του είδους οι φάσεις για να είμαι ειλικρινής είναι ο λόγος για τον οποίο σιχαίνομαι τα Ongoing mangas. The cliffhangers that is. Nice talking to you. Καλή νυχτα και περαστικά/
Μάι 16 2009 23:19
Φωτογραφία

Gilmaru → iristella

Συμφωνώ κι εγώ ότι στην επιχειρηματολογία δεν ήταν ότι καλύτερο το τελευταίο κομμάτι. Βέβαια απ' την άλλη μ' αρέσει και λίγο διότι κάνει τον πρωταγωνιστή πιο ρεαλιστικό και ανθρώπινο. Απλώς νομίζω ότι δεν είναι αυτό το σημαντικότερο. Η ουσιαστική απάντηση δίνεται με την όλη στάση του Naruto. Δηλαδή το κομμάτι που ο Naruto επιλέγει να ακούσει απλά την ιστορία του Nagato, το θεωρώ και αυτό μέρος της απάντησης. Ο Nagato μπορεί να θέλει να ακούσει μια θεωρητική απάντηση, αλλά το θέμα είναι τι πραγματικά χρειάζεται. Κατά τη γνώμη μου, δεν χρειάζεται να αναλύσει τα λόγια του Naruto και να βρει την πρόθεση πίσω απ' τις λέξεις. Όταν μπαίνει στη διαδικασία κάποιος να σου πει τον μεγαλύτερό του πόνο, σου ανοίγει την καρδιά του εκείνη την στιγμή όποιος και να είσαι, και αν τον ακούσεις και δείξεις κατανόηση, δημιουργείς μια σχέση μαζί του. Αρκεί να το νιώσει αυτό ο Nagato, κι εγώ το θεωρώ πολύ ποιο δυνατό και ουσιαστικό από ένα καλό επιχείρημα. edit: Α με την ευκαιρία θυμίσου την έκφραση του Nagato όταν ο Naruto λέει "σε καταλαβαίνω" "νομίζω ότι έχει δίκιο" και αυτός λέει "..αλήθεια?" (κάπως έτσι τέλος πάντων). Φαίνεται ότι πραγματικά το είχε ανάγκη κάτι τέτοιο. Αυτά για σήμερα, πάω για ύπνο (πρέπει να είμαι άρρωστος για να πηγαίνω από τώρα):yawn2: :byejg9:
Μάι 16 2009 23:08
Φωτογραφία

iristella → Gilmaru

Γιατί έχω την αίσθηση ότι έχεις καταλάβει τελείως διαφορετικά πράγματα από αυτά που θέλω να πω στο naruto latest chapter? Το συνεχίζω εδώ για να μην το κουράζουμε στο thread. Είχα πει σε προηγούμενό μου post επί του chapter. [quote]Ο Naruto καλώς μπόρεσε να ξεπεράσει το μίσος του μεν σε συναισθηματικό επίπεδο από την άλλη δε δεν είναι ακόμη αρκετά ώριμος ώστε να μπορέσει να εκλογικεύσει αυτό που νιώθει ως σωστό και να επιχειρηματολογήσει απέναντι στον Nagato. Oπότε το αποδίδει στον Jiraiya (και αυτό ήταν το κομμάτι που προσωπικά με ξενέρωσε xD). [/quote] και νομίζω αναφέρω και στο τελευταίο ότι είμαι σύμφωνη με τις πράξεις του Naruto. To θέμα είναι όμως ότι ο Nagato [B]αυτό που ζητούσε να ακούσει[/B] είναι η θεωρητική απάντηση. Από την δική του οπτική γωνία υπάρχει ξεκάθαρη λύση. To ότι ενδιαφέρεται να ανοίξει συζήτηση σε τέτοια φάση είναι μία δοκιμασία στο κατά πόσο η προσωπική του πεποίθηση είναι σωστή ή αν υπάρχει άλλος τροπος να επιτυχει κανείς την ειρήνη. Αντικειμενικά μιλώντας φυσικά και δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση και γι αυτό λέω μάλιστα ότι θα προτιμούσα χίλιες φορές να πει "δεν ξέρω" ή δεν νιώθω ότι με το να σε σκοτώσω λύνεται τίποτα" και να αφήσει τις πράξεις του να μιλήσουν από μόνες τους. Πρακτικά ο naruto έχει ξεκινήσει από πολύ σωστή βάση (μην σου πω ότι την έχει ήδη την λύση). Στο θέμα όμως της επιχειρηματολογίας με το να βάλει τον Jiraiya στην μέση στις δύο τελευταίες σελίδες είναι σαν να εκτελεί τυφλά την επιθυμία του και η όποια κατανόηση λέει ότι δείχνει να είναι εντελώς κενή. Kαλώς ή κακώς η πειστικότητα κάποιου προς έναν τρίτο εξαρτάται και από λόγια και από πράξεις. Το ότι μπορεί ο θεατής να βλέπει την πρόθεση του Naruto πίσω από τις λέξεις δεν σημαίνει ότι θα μπορέσει να την δει και ο Nagato. Γιατί πολύ απλά έχει επικεντρωθεί αλλού.
Μάι 16 2009 21:33
Φωτογραφία

Gilmaru → rebell prince

tsa
Μάι 03 2009 16:43
Φωτογραφία

Radagast → Gilmaru

Όλα υποκειμενικά είναι, αλλά στο χέρι σου είναι να δεις περισσότερα απ'τα ποιοτικά που λες κι έτσι να βρεις και ακόμη περισσότερο τι σου ταιριάζει. [spoiler](μπορεί κάτι να σου φαίνεται καλό τώρα επειδή π.χ. δεν έχεις δει κάτι καλύτερο στο genre, αλλά σε διαβεβεβαιώ πως θα υπάρχει, ψάξιμο θέλει μόνο) In any case το γούστο αλλάζει κιόλας με τον καιρό. Τι θέλω να πω. Με άλλο ματι θα τα βλέπεις μετά από χρόνια και λόγω ηλικίας, αλλά και γιατί θα έχεις δει πολλά διαφορετικά ώστε να μπορείς να κάνεις και καλύτερες συγκρίσεις. Κάτι που δεν σε τρελαίνει τόσο τώρα, μπορεί να το εκτιμήσεις αργότερα περισσότερο. (μη νομίζεις και γω το έπαθα αυτό με αρκετούς τίτλους)[/spoiler] Tolkien fan και γενικά fantasy novel fan, ναι. :) Aν και όχι όσο θα ήθελα. ^^ (στα rpg worlds από μικρός εννοείται) Καλημερίζω, την πέφτω. :byejg9:
Απρ 25 2009 05:47
Φωτογραφία

Gilmaru → Radagast

Γεια κι από μένα, κι ευχαριστώ! Φαίνεσαι και Tolkien fan! :riiight: Βασικά θεωρώ ότι και το Naruto έχει ποιότητα, τουλάχιστον σε αρκετά σημεία, αν και τα υπόλοιπα τα απολαυβάνω επίσης. Στην πραγματικότητα τα γούστα μου είναι μάλλον λίγο αλλόκοτα, καθώς έχω δει μερικά anime που θεωρούνται από πολλούς πολύ "ποιοτικά" και παρότι στην πλειοψηφία τους μου άρεσαν εξακολουθώ να προτιμώ το Naruto και από πλευράς περιεχομένου έναντι αυτών (ξέρω ξέρω τι σκέφτεσαι "μα τι λέει αυτός τώρα" :terror2:). Είναι μάλλον υποκειμενικό.. Αυτά :borednn9: Καλώς σε βρήκα :drinks:
Απρ 25 2009 05:40
Φωτογραφία

Radagast → Gilmaru

Καλώς ήρθες btw και στο φόρουμ δεν σε είχα πάρει και πολύ είδηση αλλά φαίνεται να έχεις καλό γούστο. (έστω κι αν έχεις δει λίγα δεν έχει σημασία) [SPOILER](εκτός απ'το naruto I guess, αλλά αυτό τόσοι που το αρχίζουν δεν απορώ που στο τέλος κολλάνε :hahaha: )[/SPOILER] In any case, αν χρειαστείς τπτ βοήθεια/recommendations feel free to ask. :) :wis:
Απρ 25 2009 02:43