Ενημερώσεις Κατάστασης Κοινότητας
Hanzo → Trivia Spitting Monster
Eλα οκ αστειευομουν...μαλλον :D
Tωρα περι γουστου και ειδων δεν μπορω να πω οτι συμφωνω .Good things are good και μας αρεσουν. Δεν ξερω γιατι αλλα εκνευριζομαι καπως με το ολο "you see mechas/slice of life/sports/shonen(ουτε καν ειδος το τελευταιο) are not my thing so...nope" χωρις καποιο σοβαρο επιχειρημα . Ποσο μαλλον αν αγαπαω την σειρα, ε δεν μπορω σηκωνομαι απο την καρεκλα μου και αρχιζω συζητησεις με τον εαυτο μου! Just sayin
edit: και το Nichijou δεν ειναι slice of life απλα εχει over the top,ταυτισιμες καθημερινες φασεις που ολοι γνωριζουμε
Μάρ 23 2012 01:20
Trivia Spitting Monster → Hanzo
Γιατί;!
Βασικά, απλούστατα δεν είναι του γούστου μου. Σίγουρα και είναι καλή σειρά, αλλά... Ε, ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τα slice-of-life, αυτό είναι όλο. Άμα είναι και 4-panel comics, ακόμα χειρότερα. Μάλλον δεν πιάνω το συγκεκριμένο χιούμορ. Να φανταστείς, δεν έχω δει το Azumanga Daioh ακριβώς λόγω αυτού.
Μάρ 23 2012 01:07
[QUOTE]και το Nichijou... Ας πούμε πως δεν τρελαίνομαι για slice-of-life...[/QUOTE]
Αν δεν σε συμπαθουσα πηγαινε για αρνητικο ρεπ το ποστ λογω αυτης της δηλωσης υποψη ε
Μάρ 23 2012 01:04
Μια χαρα εδω. Δινω εντυπωση χαμενου ε?
Παντως ναι ενω βλεπω διαφορα πραγματα δεν παιζει ιδιαιτερη ορεξη για ποστς και ενεργη συμμετοχη. Αν σχολιαζεις εκτος forum (msn,irc) μετα σκεφτεσαι οτι δεν υπαρχει λογος να γραψεις τα ιδια καθως εχεις ηδη...εκφραστει. Αυτο ισχυει και για σειρες αλλα και για γενικοτερο μπλα μπλα για λεγομενα που βλεπεις εδω μεσα.
Εσυ παντως παρατηρω ανεξαντλητη ορεξη για εκτενες σχολιασμο ακομα και για σειρες που δεν τους "αξιζει".
Σωστη
Μάρ 19 2012 23:29
Τι γίνεσαι, βρε ψυχή; Καιρό έχω να ακούσω από σένα!:)
Μάρ 19 2012 22:59
The Tragic Prince → Hanzo
[SPOILER][IMG]http://3.bp.blogspot.com/-ciq82Heptoc/TgS2M-bJ8SI/AAAAAAAABjI/UZ-Ana_78cI/s1600/tattoo_outside.jpg[/IMG] [/SPOILER] [SPOILER][IMG]http://4.bp.blogspot.com/-b4zyuD_yuK8/TgS2NIr1wBI/AAAAAAAABjQ/hDyVDWYqJy0/s1600/tattoo_inside.jpg[/IMG][/SPOILER]
Φεβ 12 2012 13:56
Kenny → Hanzo
[QUOTE]Οποτε moe μπορει να χαρακτηριστει και ο Spike για σενα,o Vash για την Trivia,κατι random μουσατοι γεροι για τον αδερφο μου και το cast του prince of tennis για...αλλους/ες και παει λεγοντας γιατι ολοι ανταποκρινονται σε εναν τυπο χαρακτηρα που προκαλει συμπαθεια σε καποιον.[/QUOTE]Για τον αδελφό σου και τα μουσάτα παππούδια, σίγουρα.
Για την Trivia Spitting Monster και τον Vash, αυτή ξέρει καλύτερα.
Για μένα και τον Spike, κατηγορηματικά όχι. Πρόκειται για χαρακτήρα που λάτρεψα μέσα από την ιστορία του, και όχι ξέρω 'γώ για τα ατίθασά του τα μαλλιά η για το ψηλό του το ανάστημα. Δεν αποκλείω ότι αυτά μπορεί να τα βρει moe κάποιος (κυρίως κάποια), but they didn't affect me.[QUOTE]Και καλα οτι το tsundere moe εσενα συγκεκριμενα σε χαλαει ας πουμε [/QUOTE]Ότι τί δηλαδή; Επειδή έχω tsundere waifu πάει να πει ότι μου αρέσουν όλες οι tsundere; Nope. :P
Φεβ 09 2012 20:09
Hanzo → Kenny
moe = στοιχείο (συνήθως εξωτερικής εμφάνισης ή συμπεριφοράς - always objectifying πάντως) που κάνει αυτομάτως έναν χαρακτήρα αξιαγάπητο σε σημαντική μερίδα ανθρώπων δίχως περεταίρω σκέψη.
Ε το ιδιο πραγμα λεμε δηλαδη,συμφωνω
Οποτε moe μπορει να χαρακτηριστει και ο Spike για σενα,o Vash για την Trivia,κατι random μουσατοι γεροι για τον αδερφο μου και το cast του prince of tennis για...αλλους/ες και παει λεγοντας γιατι ολοι ανταποκρινονται σε εναν τυπο χαρακτηρα που προκαλει συμπαθεια σε καποιον.
Το οτι απλα τα παραδειγματα moe που αναφερεις ειναι τα πιο δημοφιλη ας πουμε με το γαμααατο anime fanbase,ε απλα δεν βολευει εμας τι να κανουμε.Και καλα οτι το tsundere moe εσενα συγκεκριμενα σε χαλαει ας πουμε :P
Φεβ 09 2012 20:00
Kenny → Hanzo
[QUOTE]Μοε=αγαπη για εναν χαρακτηρα ο οποιος μας αρεσει![/QUOTE]Έλα τώρα, μην παπαγαλίζεις τους ορισμούς που δίνουν οι moefags στο /a/. We deserve better than this.
moe = στοιχείο (συνήθως εξωτερικής εμφάνισης ή συμπεριφοράς - always objectifying πάντως) που κάνει αυτομάτως έναν χαρακτήρα αξιαγάπητο σε σημαντική μερίδα ανθρώπων δίχως περεταίρω σκέψη. Εξ ου και τα παράγωγα nekomimi moe, tsundere moe, meganekko moe, dojikko moe, twintail moe, heterochromia moe, yandere moe, drill-hair moe, chibi moe, και η λίστα δεν έχει τελειωμό.
Το πρόβλημα με τα moe στοιχεία δεν είναι αυτά τα ίδια (you can't avoid them after all - πάντα θα βρίσκουν οι άνθρωποι κάτι για να γουστάρουν μαζί του, σε κάθε είδους έργο), το πρόβλημα είναι η αισχρή κατάχρηση του κόλπου από τους περισσότερους δημιουργούς anime. Βρήκαν την πιο εύκολη συνταγή για το σίγουρο χρήμα, και πλέον είναι με διαφορά ο No. 1 τομέας στον οποίο δίνουν προσοχή. Όλα τ' άλλα πλέον for the most part έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα.
In short, το πρόβλημα μοιράζεται εξίσου, τόσο στους δημιουργούς που έχουν βρει τη χρυσοτόκο όρνιθα και έχουν αναπαυθεί πάνω της, όσο και στη πλειοψηφία των θεατών που είναι τόσο easily satisfied. Το μίσος για τα moe δεν είναι τίποτα άλλο παρά misdirected μίσος. Το να μισείς τα moe είναι σαν να μισείς το κόκκινο χρώμα, επειδή το χρησιμοποιούν υπερβολικά στις διαφημίσεις.
Φεβ 09 2012 19:39
Μοε=αγαπη για εναν χαρακτηρα ο οποιος μας αρεσει!
Τελειος ορισμος ε.Ενα μοε ανιμε ειναι αυτο που εχει πολλους χαρακτηρες που μας αρεσουν.Φιλικα και αγνα ομως ε.
Το Oofuri να το δεις παντως ναι,οποτε εχεις ορεξη,δημιουργησε τελειες συνθηκες πρωτα.
Μα...νομιζα πως σε ολους αρεσει το Card captor.Βασικα πιστευω οτι αν το ξαναδω τωρα θα μαρεσει περισσοτερο.
Πως το εννοεις ακριβως το "δεν θα τα καταλαβεις ποτε" για τις αλλες τελειοτητες DB και Slayers?Πως και καταφεραν και βγηκαν τοσο γαματα ενω στην ουσια ειναι κατι χαζομαρες που αν βγαιναν σημερα θα τα βγαζαμε worst shit ever?Αν ναι εχεις δικιο,πως αραγε.
Φεβ 09 2012 02:50
Όχι, ο Vash δεν είναι moe, να το πάρεις πίσω αυτό, κακέ, κακέ, ζηλιάρη!! :)
Σωστό. Αλλά το Oofuri (που πρέπει να δω κάποια στιγμή, thanks for reminding) λειτουργεί σε πολλά επίπεδα: και σαν αφορμή για χαζά doujinshi και slashfics ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αλλά κυρίως το αγαπάς για την ιστορία του κι όχι γιατί θα ήθελες να πηδηχτείς με τους χαρακτήρες του!
Ε, τουλάχιστον δεν είναι Future Diarrhea. Ουπς, έγραψα κάτι λάθος;
Το Slayers, το Dragon Ball Z και άλλα διάφορα δεν θα τα καταλάβω ποτέ. Μην ζητάς εξηγήσεις, είναι χούι. Είναι το ίδιο όταν τους λέω πως ακόμα μ' αρέσει το Card Captor Sakura. Είναι 70 επεισόδια, γίνονται ελάχιστα σε κάθε επεισόδιο, οι ήρωες είναι τέλειοι (ειδικά η κολλητή της πρωταγωνίστριας), ο κόσμος είναι γεμάτος με Kirei! και Oishi! πράγματα... Ε, μάλλον φταίει η πρώτη επαφή σε τρυφερή ηλικία...
Φεβ 09 2012 01:50
Χρησιμοποιειτε συχνα αρνητικα ο ορος μοε?Ναι.Ειναι σωστη χρηση του ορου? Και ναι και οχι.Αν ειναι απλα μια συμπαθεια για εναν χαρακτηρα αντρα/γυναικα/παιδι/ζωακι/ugyuu/lolserious/οτιδηποτε,δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Αν ειναι ψυχωση τοτε οκ το συζηταμε.
Και καλα οτι ο Vash δεν ειναι moe τωρα ας πουμε ε? :P
Επισης σχετικα με το διαχωρισμο κοινου που λες,κοιτα.Ενα απο τα ,αν οχι το,αγαπημενο μου ανιμε ,το Oofuri,εχει τεραστιο κοινο απο fujosji,και μαζικη παραγωγη yaoi doujins/fanart/whatever.Ασχετα αν θεωρω οτι νταξ διασκεδαζουν με τη σειρα με τον λαθος τροπο,δεν επαιξε το παραμικρο ρολο στο κατα ποσο θα αρεσει σε μενα η σειρα αυτο απο μονο του.Το ειδα,το αγαπαω πλεον,αυτο.
Και εγω το βλεπω το Another,αλλα προτιμω μαλλον μια μετρια σειρα που να τη συμπαθω παρα μετρια που να μου προκαλει αντιπαθεια και ugh.
Οσα 90s "διαμαντια" αναφερεις συμφωνω,αν και το Slayers ειναι οντως γαματο γιατι...κατι ετσι δεν ξερω.
Φεβ 09 2012 01:41
Ο όρος moe χρησιμοποιείται συχνά αρνητικά γιατί κάτι επιφανειακά τόσο αθώο και χαριτωμένο (ίσως λίγο κιτς, αλλά αυτό είναι άποψη) καταναλώνεται κυρίως από ενήλικες άνδρες που δεν μπορούν να βγουν με άνθρωπο, περνούν όλη τους τη μέρα μπροστά από τον υπολογιστή και φαντασιώνονται διάφορα (μια φάση Me-Mania, δηλαδή...). Και μόνο η σκέψη δεν είναι λίγο βρώμικη; Και δεν ξέρω, αν εσύ μπορείς να απομονώσεις το προϊόν απ' το κοινό του, τότε μπράβο. Εγώ, πάντως, αφότου έμαθα ακριβώς πού βασίστηκε το Air, δεν ξέρω τι να απαντήσω στον 14χρονο εαυτό μου που το είχε λατρέψει...!
Μάλλον τότε έχουμε απλώς διαφορετικές απαιτήσεις από το entertainment μας. Εγώ με αυτή τη λογική (του "ε, να έχω κάτι να χαζεύω") βλέπω το Another. Μέτριο είναι, αλλά και πάλι, αν έπρεπε να βλέπω μόνο τα αριστουργήματα, θα έπρεπε να βλέπω τρεις σειρές το χρόνο! Κι αυτό δε γίνεται!
Όσο για τα "Χρυσά 90s", συμφωνώ μαζί σου, είναι λίγο σαν τον Παλιό (Καλό;) Ελληνικό Κινηματογράφο: μεγάλες πωλήσεις, πολλή μετριότητα. Δεν είναι πως δεν υπάρχουν και εξαιρετικές σειρές ή ταινίες (κάθε άλλο! Το Cowboy Bebop, το Escaflawne, το Trigun... πού τα πας αυτά;! Το Evangelion δεσμεύομαι να το δω επίσημα κάποια στιγμή!), αλλά και Tenchi, Love Hina, Fushigi Yugi, Slayers και δεν ξέρω και γω τι άλλο; Ε, όχι.
Φεβ 09 2012 01:23
Kατ αρχας ο ορος μοε δεν ειναι κατι αρνητικο και μπορει να χαρακτηριζει οποιαδηποτε σειρα αναλογα με το τι φτιαχνει την μερα του καθενος ας πουμε :P Η Φαμ σεξυ?! Θα...της το πω να χαρει.Επισης ολα οσα περιγραφεις για το παλιο Exile-με πετυχημενο τροπο- ισχυουν και για το καινουργιο.Θυμισου ας πουμε οτι και στο Kiki's Delivery Service φαινοταν το...εσωρουχο της πρωταγονιστριας ουκ ολιγες φορες αλλα αυτο δεν το κανει λιγοτερο γαματο η συμπαθητικο.Το να δωσει σημασια καπoιος εκει θα ηταν αδικο δεν νομιζεις?Επισης δεν εχω κανενα προβλημα με την ιδια την Gonzo.Εχει βγαλει καλες και αθλιες σειρες οπως...ολα τα studio που υπαρχουν.
Επισης δεν ειναι βλακεια χαρακτηρισμος το Μπαρμπι ρε!Μαρεσε γιαυτο και το κρατησα.Οι χαρουμενες περιπετειες επισης,χωρις ιδιαιτερο κινδυνο οπως λες και σπιτακι για kinder bueno και νανι μετα ειναι κατι που δεν βλεπουμε τοσο συχνα και προσωπικα ΘΑ μου αρεσε.Το Mouretsu δεν ειναι ακριβως αυτο θεωρω και ενω ειναι χαζομαρα απο καθε αποψη περναω καλα μαζι του μεχρι στιγμης νταξ.Το Rinne no Lagrange πλησιαζει περισσοτερο σε αυτο παντως και ισως ειναι η σειρα της σεζον που θελω να αγκαλιασω περισσοτερο μαζι το με το daily lives και το Smile Precue.
Οσο για τον Harlock,αυτο και το Yamato,σειρες που εξυμνουνται απ ολους ως χρυσες εποχες που δεν ξαναρχονται και νταααξ ας πουμε.Τα χω δει,μου αρεσαν,ειναι εξισου η και περισσοτερο καθυστερημενα με τα περισσοτερα ανιμε του σημερα.Fanservice και εκει υπαρχει,στερεοτυπα ολοι οι χαρακτηρες,σεξισμος και γενικοτερα....δες τα!
Φεβ 09 2012 01:08

Αυτή η ενημερωμένη κατάσταση έχει φτάσει στο μέγιστο αριθμό των απαντήσεων που επιτρέπονται