Community Status Updates
didimakia → Kaidou
Δεν ημουν παιδι των διαβασματων. Ειχα γραψει 9845 και αυτα με μονο φροντηστιριο μαθηματικα και μια βδομαδα διαβασματος πριν τις εξετασεις. Ειμανε και λιγο ατυχος και δεν περασα στην σχολη για 5 μορια (9850)
Εντωμεταξυ ειμαστε και τριτεκνοι αλλα δεν ηξερα εγω τοτε οτι παιρνεις μορια και δνε ειχα κανει τα χαρτια XD
Jul 04 2011 01:20
Kaidou → didimakia
Και πως τα πηγες;Εγω ο εξυπνακιας πηγα σε Γενικο για να δω προκοπη.:hihi2:
Jul 04 2011 01:09
Kaidou → Vagelio
Πεισμα και εγωισμο,....ζηλεια,....λογο σχεδιασης.......
Κυρια κυρια κυρια να ρωτησω; :P Εχετε δοκιμασει καποιο wacom tablet,bamboo ή κατι σχετικο;
Βοηθαει περισσοτερο η κανει τον καλλιτεχνη τεμπελη;
Jul 04 2011 01:07
SkullKaizer → Kaidou
hello ^^
ναι τωρα τελιοσα σχεδον με τη ακτο ΧD οσο για επαγγελματικη αποκαταση ακομα δεν ξερω :P
θα σου πω ομως απο τη αρχη...
δεν ειμαι ευχαριστημενος με τη Ακτο...
ισως φταιει οτι δεν ηξερα τη μου προσφερει ο ακτο,
λοιπον θα σου πω!
ο Ακτο αυτο που κανει ειναι αν υπαρχη η θεληση (δηλαδι κανεις ολες της ασκησης και παρακολουθεις το μαθημα) να βοηθισει στη εξελιξη των εικανοτητων σου θα σου μαθει τα πολυ βασικα και γυρο απο κομικς καρτοον οπως και γενικες γνωσης αλλων εικανοτητων οπως γραμικο σχεδιο εικονογραφηση προγραμματα στο pc (photoshop,premier)
αν περιμενεις να σε κινιγισουν οι δασκαλοι για να τελιοσεις τη εργασια εισαι στο λαθος δρομο ! ειχα πολους μαθητες που ητε δεν ερχονταν στη ωρα τους ητε χαζοπαιζαν στο μαθημα..
βεβεα ο καθενας ειναι τοσο καλος οσο ειναι.. δεν θα βελτιοθεις πολυ αν δουλευεις μονο κανοντας αυτα που σου λενε στο ακτο... πρωσοπικα πιστευω ο ακτο απλα σε βαζει σε ενα προγγραμμα...τη δουλεια τη κανουν οι σπουδαστες αν δεν τη κανεις δεν θα βελτιοθεις... εγω αργησα να το καταλαβω αυτο (περιμενα μεσω τον ασκησεων να δω βελτιωσης... αλλα ισα ισα χειροτερευα :P γιατι τα βασικα τα ηξερα και εκανα σαχλαμαρες και τσακονομουν με τους καθηγητες ΧD)
επισης το κοστος ειναι αρκετα τσουχτερο... για να σου βαλουν σε προγγραμματισμο... και οι παροχες.. ειναι μετριες λοιπη σοφτςαρε και υλικο οπως γραφιδες >.> (ακου εκει να κανεις photoshop με το ποντικη...)
οκ...
ολα σε ολα ειναι 3 ετη
~το πρωτο ειναι το πιο βαρετο(αν εισαι σε ενα επιπεδο..) XD... επισης εχει θεωρητικα κοματια που θελει διαβασμα :S
~το δευτερο ειναι ενδιαφερον και μαθενεις πολλες τεχνικες! αλλα δεν ειναι απαρετιτα συνδεδεμενα με το κομικ πιο πολυ πρακτικη εξασκηση για να βρης lternativ δουλεια στο μελλον οπως στη διαφημηση η illustration..
~το τριτο ειναι το ετος που διχνεις τη εχεις κανει: φτιαχνεις τη διπλοματικη που ενα κομικ με αυτοτελη ιστορια και τη ερευνιτηκη που ειναι πληροφοριες για ενα θεμα με 7000+ λεξεις...
απο οτι ξερω ειναι αναγνωρισμενο απο το κρατος μιας και αποφοιτουμε σαν να εχουμε περαση σε εξοτερικο κολεγιο ...
εσυ ενδιαφερεσαι για το ακτο στη αθηνα ή στη θεσσαλονικη;
γιατι εχει εγκενια στη αθηνα [SIZE=2]
'"""O AKTO σας προσκαλεί στο ετήσιο Art & Design Show την Πέμπτη 7 Ιουλίου στο νέο campus επί της οδού Ευελπίδων 11Α στο Πεδίο του Άρεως. Οι φοιτητές και τελειόφοιτοι όλων των κλάδων σπουδών θα εγκαινιάσουν την τρίμηνη έκθεση των εργασιών τους, και θα γιορτάσουν την επιτυχημένη ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011.[/SIZE]""""
θα εχει και εργα απο το κλαδο κομικς-καρτοον
οπως και αλλον κλαδον οπως γραφιστηκης μονβτελων ζωγραφων 3D animators κ.α.
να παρεις μια γευση...
ελπιζω να βοηθισα λιγο more infos here [url]http://akto.gr/[/url]
Jul 04 2011 00:50
didimakia → Kaidou
Kι εγω ειχα δωσει γραμμικο σχεδιο μιας και ημουν απο ΕΠΑ.Λ στην ειδικοτητα "σχεδιαστης δομικων εργων" ^^
Jul 04 2011 00:15
Vagelio → Kaidou
Hahahahahah, μπααα είμαι ολίγον καραψωνάρα του κεράτα οπότε δεν χορταίνω κάτι τέτοια. Πέρα από αυτό μου αρέσει που χρησιμοποίησες το "φοβερό χέρι" για να εκφράστεις, το λέει και μια καθηγήτριά μου που της έχω αδυναμία και λιώνω όταν το ακούω. :blingeye2:
Βασικά και το μυαλό μας από μόνο του δημιουργει εικόνες κάποιες φορές και ορισμένα βαρεμένα άτομα έχουν αναπτύξει την ιδιότητα να τις αποτυπώνουν λίγο καύτερα από άλλα. Αυτό βέβαια θέλει σκέψη και εξάσκηση ταυτόχρονα, ξες πόσα fails έχω φάει για να τα βγάλω αυτά? Well, για να αναπτύξεις την ιδιότητα να βγάζεις πράγματα από το μυαλό σου στο χαρτί χρειάζεσαι παραπάνω πείσμα και εγωισμό λογικά. Α, και τόνους ζήλειας.
Για τα χρώματα, ψάξε έτοιμες παλλέτες, διάβασε την θεωρία των χρωμάτων και μάθε τι συμβολίζει η κάθε απόχρωση καθώς και με τι ταιριάζει (π.χ. μπλε-πορτοκαλι, μοβ-κίτρινο κλπ). Μάθε φώτοσοπ άμα δεν έχεις λεφτά για υλικά και αν δεις ότι σε βολεύει το χρώμα στο pc πάρε και ένα pen tablet γιατί το χρωμάτισμα με το ποντίκι είναι ολίγον μαζοχιστικό.
Το να αποτυπώνεις τις εικόνες ακριβώς όπως είναι είναι χρήσιμο μεν, αλλά όχι αρκετό. Πέρα από το να βλέπεις ας πούμε έναν κουβά και να τον σχεδιάζεις στο χαρτί μηχανικά, πρέπει να σκέφτεσαι τον λόγο για τον οποίον είναι σχεδιασμένος that way και να ξέρεις να σχεδιάσεις τα βασικά ογκομετρικά σχήματα στο χώρο. Μην τον σκέφτεσαι σαν κουβά, σκέψου τον σαν κύλινδρο. Και αυτό με τα βασικά ογκομετρικά υσχύει για τα πάντα!
Γραφικές τέχνες για να ασχοληθείς πρέπει να τις σπουδάσεις (όπως και την κάθε τέχνη), έχουν απαιτήσεις τόσο στο εργαστηριακό τους κομμάτι όσο και στο θεωρητικό τους (αν πηγαίνεις για ΤΕΙ). Απ' όσο ξέρω κύριο θέμα τους είναι οι εκτυπώσεις, οπότε λογικα απαιτούν περισσότερες γνώσεις παρά σταθερό χέρι.
Jul 04 2011 00:08
Kaidou → SkullKaizer
Ηι.Ακουσα πως φοιτουσες στη ΑΚΤΟ.Μπορεις να μου πεις εντυπωσεις;Πως ειναι τα πραγματα εκει,αν σου εξασφαλιζει επαγγαλματικη αποκατασταση,αν ειναι αναγνωρισμενη απο το κρατος,αν ειναι ευκολα ή δυσκολα τα πραγματα εκει(οχι οτι εχει μεγαλη σημασια βεβαια :P ) και γενικοτα να μου περιγραψεις τη σχολη;Ελπιζω να μη σε στριμωξα με τις ερωτησεις μου :D
Jul 03 2011 23:50
Kaidou → didimakia
Γραφικες τεχνες.Εδωσα και γραμμικο σχεδιο εννοειτε.Αλλα ετσι οπως τα πηγα φετος αστα να πανε...xD
Mαλλον θα απευθυνθω σε καποια ιδιωτικη σχολη και μετα βλεπουμε.
Jul 03 2011 23:45
Kaidou → Vagelio
Νταξει.....Να τολμησω να πω πως εισαι τρομερη ή θα φανω πληκτικος?Εχεις φοβερο χερι κυρα μου γμκχ,εννοω κυρια μου,ειλικρινα ολα αυτα απο το μυαλο σου τα εχεις κανει?Και ο χειρισμος των χρωματων απιθανος.
Κατι αλλο.Εγω απο το μυαλλο μου δεν μπορω να κανω πολλα πραγματα :( .Εκει που μπορεις να πεις οτι "εξειδικευομαι" ειναι στο να βλεπω διαφορες pics ή αντικειμενα και να τα αποτυπωνω στο χαρτι.Χωρις χρωμα παντα γιατι δεν εχω τον καταλληλο εξοπλισμο.Με αυτες τις δυνατοτητες-ικανοτητες μπορω να ασχοληθω με τις γραφικες τεχνες ή δεν παω πουθενα ετσι ;:unlucky:
Jul 03 2011 23:41
didimakia → Kaidou
Ωραιος. Η σκιογραφηση ειναι απ τα σημαντικοτερα κομματια.
Τι θες να περασεις και δινεις ελευθερο σχεδιο?
Jul 03 2011 23:29
Vagelio → Kaidou
ουπς, ξέχασα τα Links.
Eδώ είναι τα δικά μου σχέδια (τα πολύυυυυ πρόσφατα δεν τα έχω βάλει ακόμα) [url]http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7628[/url]
Και αυτός είναι ο Φίλλιπος (το παιδί που έχει αποφοιτήσει από την ακτο) [url]http://www.anime.gr/forums/member.php?u=4557[/url]
Jul 03 2011 23:16
Vagelio → Kaidou
Καλησπέρα :).
Σχεδιάζω μεν αλλά δεν φοιτώ στην ΑΚΤΟ, για οικονομικούς λόγους (aka 800 ευρώ το μήνα) και ιδεολογικούς λόγους (aka ιδιωτική). Είμαι φοιτήτρια στα ΤΕΙ εφαρμοσμένων τεχνών στον τομέα διακόσμησης. Μαθήματα στην συγκεκριμένη σχολή έχω κάνει πάντως μιας και ο διαγωνισμός κόμικς μου πρόσφερε δωρεάν σεμινάρια σαν έπαθλο πέρα από τα λεφτά. Επίσης πολλοί φίλοι μου από Αθήνα είναι φοιτητές στην ΑΚΤΟ.
Όσο για την σχολή, είναι όπως και οι ιδιωτικές σχολές στο εξωτερικό: δεν σε πιάνουν να σου δείξουν πως να σχεδιάζεις τα σώματα και τις εκφράσεις τον χαρακτήρων, ούτε σου κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα περί χρώματος και σύνθεσης. Οι καθηγητές με τις εργασίες που σου αναθέτουν στην ουσία σε ωθούν να κάνεις έρευνες μόνος σου (πράγμα για το οποίο προσωπικά δεν θα έδινα 800 το μήνα).
Well, το θέμα είναι εσύ τι θες: άμα ενδιαφέρεσαι να μάθεις να σχεδιάζεις ανατομίες, δύσκολες πόζες, backgrounds κλπ. δεν σου κάνει, χίλιες φορές προτιμότερο να μπεις στο ΤΕΙ μέσω πανελληνίων, ή σε κάποια από τις σχολές καλών τεχνών μέσω φροντηστηρίων που εξιδικεύονται στο θέμα καθώς επίσης να κάνεις και έρευνες μόνος σου στο deviant art και σε παρόμοια sites (θα βρεις πολλά καταπληκτικά tutorials).
Τα περισσότερα σχέδια μου τα έχω όλα στο thread μου (vagelio no fanart gallery) στον τομέα με τα fanarts ενώ αν ψάχνεις για κάποιον που να έχει αποφοιτήσει από τον ΑΚΤΟ για να έχεις και μια δεύτερη γνώμη, ρώτα τον φίλλιπο (daimonhand).
Eλπίζω οι πληροφορίες να σου φάνηκαν χρήσιμες. good night:yawn2:
Jul 03 2011 23:11
Kaidou → didimakia
Η αρχικη πικ ηταν χαλιας ποιοτητας :/
Οσο για τις σκιες,ζωγραφιζω απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου και φετος εκανα και μαθηματα για το ελευθερο σχεδιο για τις πανελληνιες,που μεγαλο του μερος βασιζεται στη σκιαγραφηση.Η αληθεια ειναι παντως οτι δεν εχω δοκιμασει μεσω υπολογιστη.Παντως τη σκια τη κατεχω θα ελεγα :P ή τουλαχιστον ετσι μου εχουν πει...
Jul 03 2011 21:21
didimakia → Kaidou
Χαιρομαι που κανεις και τις σκιες. Εγω στην αρχη δεν ηξερα καν τι σημαινει σκια XD
Μπραβο σου, συνεχισε ετσι αν και δεν ξερω γτ αλλα η ποιοτητα φενεται ασχημα :/
Jul 03 2011 21:02
Kaidou → Vagelio
Hi,:hi:.Απο κατι post ειδα πως σχεδιαζεις.Και οχι μονο αυτο αλλα φοιτεις και στην ΑΚΤΟ;
Αμα τα κανεις αυτα τα 2,πλιζζζ δειξε μου κανα σχεδιο σου αν ειναι εφικτο και πες μου τις εντυπωςσεις σου απο την ΑΚΤΟ γιατι ενδιαφερομαι να φοιτησω εκει.
Jul 03 2011 19:08

This status update has reached the maximum number of replies allowed