Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενημερώσεις Κατάστασης Κοινότητας

Φωτογραφία

Kamui → Napster

Nice set! Το καταλαβα με τη μια οτι προκειται για Suikoden, απλα τον clive τον θυμομουν λιγο διαφορετικο. Βεβαια, αυτος ηταν ο πρωτος που μου ηρθε στο μυαλο αμεσως. Το Suikoden manga ειναι καλο? Σιγουρα πρεπει να αξιωθω να το διαβασω καποια στιγμη.
Μάρ 17 2011 16:22
Φωτογραφία

Kamui → Night Wizard Seal

Οτι και να λεω, ισχυει οτι στην ιστορια δεν ειμαι τοσο καλος οσο θα ηθελα. Απλως ειναι θεμα τι συνθηκες θα μου πετυχουν. Περυσι για παραδειγμα, η ιστορια ετυχε να μου αρεσει παρα πολυ, και η καθηγητρια ηταν αρκετα καλη. Επειδη εκεινη ηταν νεοτερη ιστορια και ειχε περισσοτρες λεπτομεριες και κοινα στοιχεια με τη σημερινη εποχη, μου αρεσε να κρινω μονος μου καθε πολιτικη πραξη, και να λεω στο μαθημα πως βλεπω τα πραγματα με απο τη δικη μου οπτικη γωνια. Μπορει στα γραπτα να μην τα πηγαινα ιδιαιτερα καλα και να μην εβγαλα αριστους βαθμους, αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι το ευχαρηστηθηκα γιατι ημουν ο μονος που συμμετειχε ουσιαστικα στο μαθημα και ειχα μια απαντηση για ολα, ειτε σωστη, ειτε λαθος.
Μάρ 16 2011 20:25
Φωτογραφία

Night Wizard Seal → Kamui

Άσ΄τα, μην τα συζητάς... :bahhh: Εγώ ποτέ μου δεν διάβασα κάτι παπαγαλία, αλλά στην Ιστορία έχω 20. Problem? :P
Μάρ 16 2011 20:13
Φωτογραφία

Aλλο το τι ξερεις, και αλλο το τι γραφεις. Υπαρχουν πολλοι τροποι να παρεις αριστους βαθμους χωρις να συγκρατησεις καμια γνωση για τη ζωη σου. Οχι φυσικα πως εκεινη ηταν χαζη, αλλα στα θεωρητικα μαθηματα κανεις δεν βαζει το μοιαλο του, περα απο το βιβλιο του. Ετσι, ολοι λενε πως ειναι καθαρα θεμα παπαγαλιας, αλλα σ' αυτο δε φταινε ουτε τα μαθηματα ουτε οι γλωσσες. Ολο το συστημα εχει δημιουργησει ετσι τους μαθητες, και αυτοι με τη συμπεριφορα τους στηριζουν ολο και περισσοτερο το συστημα. Ακομα και το συστημα εξετασεων, θα επρεπε να γινεται περιπου οπως στα μαθηματικα. Να μαθαινεις τους βασικους κανονες, αλλα απο εκει και περα να πρεπει μονος σου να σκεφτεις τι θα γραψεις και πως θα το γραψεις. Εχω ακουσει ατομα να λενε και να το πιστευουν πως η εκθεση ειναι για να διαβαζεις, και να γραφεις τα συγγεκριμενα πραγματα που σου εχουν πει στο φροντηστηριο Τοτε μου συκωνεται η τριχα για τα καλα...
Μάρ 16 2011 20:07
Φωτογραφία

Ναι έτσι σιγά σιγά χτίζεται η καλή ορθογραφία. Είναι και θέμα συνήθειας. Και το "μ[B]οι[/B]ώνουν" είναι " μ[B]ει[/B]ώνουν". Μ'αρέσει να σε εμψυχώνω :hahaha:. Πέρα από την πλάκα, είναι πολύ σημαντική η ιστορία. Πάντα μας δίνει μαθήματα για τα παθήματά μας. Αν και αυτό το συμβάν με το κοριτσάκι. επιβεβαιώνει πόσο περιθωριοποιημένη είναι η Ιστορία. Από την ελληνική ιστορία βάζω στοίχημα ότι θα ήξερε πολλά, αλλά από ξένη...
Μάρ 16 2011 19:40
Φωτογραφία

Και εγω φανταστηκα πως ειχες λογο που δεν απαντουσες, και το τσεκαρα οτι δεν ειχες μπει καθολου στο forum.Περαστικα, γιατι και εγω αρωσταινω συχνα τελευταια. Παντως, κατι ξερω και εγω απο ελληνικα τελικα.:D Οσο για την ιστορια, ειπα μονο για την κατευθυνση απλα για να μην ακουστω υπερβολικος. Σιγουρα συμφωνω πως θα επρεπε να γινεται και περισσοτερο γενικα, απλως δεν ενδιαφερονται που δεν ενδιαφερονται για την Ελληνικη, φαντασου τι θα γινεται με την ξενη. Ασε που τη μοιωνουν συνεχως, μεχρι που εχει φτασει να γινεται δυο ωρες την εβδομαδα. Πολλοι λενε οτι η ιστορια ειναι παντελς αχρηστη, και εγω συμφωνω πως περισσοτερα μαθηματα θα επρεπε να ειναι επιλογης, αλλα ειναι τραγικο το οτι η καλυτερη μαθητρια της ταξης μου στο γυμνασιο που μαλλον θα ειχε κανενα 19αρι στην ιστορια, οι καθηγητες την αποκαλουσαν Ιωαννα της Λωραινης, και αυτη δεν ειχε καν ακουστα το ονομα. Οποτε, μαλλον ειναι απαραιτητη. Σημερα κιολας γραψαμε ενα τεστ στην ιστορια και δεν τα πηγα πολυ καλα. Οντως δε διαβασα πολυ, αλλα με αυτο το βιβλιο δεν ειχα και πολυ ορεξη να προσεχω λεπτομεριες. Οσο για τους καθηγητες, φετος τυχαινει αυτοι που μας κανουν θετικα μαθηματα να ειναι πολυ καλυτερη απο των θεωρητικων, και αυτο το λεω ακομα και χωρις να προσεχω στο μαθημα τους. Της ιστοριας μας ειναι πολυ νεα και συμπαθητικη, αλλα δεν ειναι αρκετα μανιακη σα φιλολογος για να μου δωσει ορεξη για συζητηση και συμμετοχη. Ελπιζω του χρονου τουλαχιστον, να εχω και εγω τη δικη σου τυχη...
Μάρ 16 2011 17:45
Φωτογραφία

(Επίσης, συγγνώμη για την καθυστέρηση του μηνύματος, αλλά είμαι άρρωστος εδώ και δύο μέρες και σήμερα κατάφερα να κουνηθώ και κάτσω στο νετ για λίγο :P) And btw, αυτό με τον "ενδιαφέρων" είναι όντως με "ω" επειδή είναι αρσενικός ο πολιτισμός. :P
Μάρ 16 2011 16:46
Φωτογραφία

Γιατί μωρέ ξενιτεύεσαι;:hahaha: Ευχές να υπάρχουν πάντα και να δίνονται. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ευτυχώς εγώ δεν έχω πέσει σε τέτοιους καθηγητές. Αλλά θα ήθελα να κάνω μια διόρθωση. Αυτό που θα έπρεπε να διδασκόμαστε είναι Ιστορία εκτός από την δική μας. Όχι αναγκαστικά στην κατεύθυνση, αλλά και στη γενική. Στις περισσότερες ιστορίες που έχουμε κάνει, συνέχεια αδιαφορούμε για την ξένη, και ενώ όλα αυτά έχουν μια συνοχή, απλά τα περιθωριοποιούμε. Ευτυχώς φέτος που κάνουμε ιστορία Βυζαντινή και Μεσαιωνική-Αναγεννησιακή, καταφέραμε να τελειώσουμε το Βυζαντινό κομμάτι και μπαίνουμε στο δεύτερο μέρος. Συνέχεια πίεζα την καθηγήτριά μου να μπούμε και σε εκείνο το κομμάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον. Στην Ιστορία γενικότερα έχω πάντοτε αντικειμενική σκοπιά, αλλά το Βυζάντιο ποτέ δε μ'άρεσε. Το καταπίνω όμως και κάποια πράγματα δεν είναι και τόσο ανιαρά, τελικώς. Αλλά παίζει μεγάλο ρόλο και τι καθηγητές θα έχεις. Εγώ ευτυχώς στα θεωρητικά μαθήματα (κατεύθυνσης και μη) έχω εξαίρετους καθηγητές :P Στην τελική πρέπει να κατανοήσουμε το δικό μας πολιτισμό, γιατί σίγουρα δεν είναι τυχαίος, αλλά επίσης δεν πρέπει να φοράμε παρωπίδες για την ύπαρξη και συμβολή των υπολοίπων πολιτισμών. Σε ευχαριστώ btw :P
Μάρ 16 2011 16:42
Φωτογραφία

Kαλα μη φανταστεις οτι εγω το σκεφτομαι απο αποψη δουλειας κλπ Απλα με ενδιαφερουν πολυ περισσοτερο οι ξενοι πολιτισμοι απο τον δικο μας. Τοσα χρονια πηγαινουμε σε ενα σχολειο και το μονο που ακουμε ειναι συνεχης προπαγανδα περι ελληνικου πνευματος και το ποσο ανωτεροι ειμαστε. Γι αυτο οι περισσοτεροι συμμαθητες μου εχουν κανταντησει ενα ματσο κομπλεξικοι εθνικηστες. (οχι πως παλιοτερα ητανε καλυτεροι). Φυσικα, δε λεω οτι ο ελληνικος πολιτισμος δεν ειναι ενδιαφερον, (ελπιζω να το λεω σωστα, εκτος και αν λεγεται ενδιαφεροντας, ή ενδιαφερων, που μαλλον αυτο ειναι), και καλα κανεις και ενδιαφερεσαι να το σπουδασεις σε βαθος, καθως σου τεριαζει πολυ κι εσυ εχεις μαθει πρωτα να εκτιμας και τους ξενους πολιτισμους, πριν ασχοληθεις με τον δικο σου. Δε συμφωνεις ομως πως στη θεωριτικη κατευθυνση επρεπε να διδασκομαστε παγκοσμια ιστορια? Το πιστευεις οτι οταν παλαιοτερα ανεφερα τα ονοματα της Jeanne d' Arc και του William the Conqueror ολοι γελουσανε επειδη τους ακουγονταν πρωτογνωρα? Καλη μας τυχη λοιπον σε οτι καταφερουμε να κανουμε.:ureshii: (δεν ειναι αποχαιρερτηστηριο αυτο, αν θες απαντας):P
Μάρ 14 2011 20:49
Φωτογραφία

Πάντως από την αγγλική φιλολογία εγώ κάπως έφυγα και νομίζω ότι έχω κατασταλάξει στην δική μας τη φιλολογία. Ξέρεις μπορεί να βρίσκεις καλύτερα δουλειές και τα λοιπά, αλλά εμένα που μου αρέσει ο γλωσσικός τομέας και ο φιλολογικός πρώτη μου επιδίωξη είναι να μάθω τα ιαπωνικά και επειδή θα παλέψω για να βγώ έξω για κάποιο μεταπτυχιακό ή δε ξέρω εγώ τι, τα αγγλικά τα θεωρώ κοινά για να μπώ στο ψητό. Ειδικά στην Ιαπωνία παραείναι. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε με ενδιαφέρουν, ίσα ίσα τη λογοτεχνία τους τη λατρεύω. Πάντως από μέρος τους υπάρχει μεγάλη ζήτηση και αγάπη για τον πολιτισμό μας. Οπότε θα δοκιμάσω να ποντάρω εκεί.
Μάρ 14 2011 20:39
Φωτογραφία

Προτεραιωτητα μου παραμενει η αγγλικη φιλολογια. Επισης ενδιαφερουσες σχολες για μενα ειναι το ΦΠΨ (τμημα φιλοσοφιας, παιδαγωγικων και ψυχολογιας) και φυσικα η Θεολογια. Περισσοτερες πιθανοτητες να μην περασω πουθενα απο αυτα. Αλλα απο το να παωγια ξεφτιλισμα στη γαλλικη, μαλλον θα προτιμσω να ξαναδοσω του χρονου. Εξαλλου εγω ξερω οτι ειμαι πολυ καλυτερος απο διακοσιοιυς ελληνες, οποτε καποια στιγμη θα μου αξιζει. Αντε να δουμε ποτε θα τα αγαπησω κι εγω τα αρχαια. Τοσο καιρο ολες οι φιλολογοι με βαζουν στο ματι και μου τη σπανε. Ασε που εκει που παω να προσεξω παντα αφαιρουμαι, και μονο τοτε με φωναζουν για να πω κατι.
Μάρ 14 2011 20:18
Φωτογραφία

Λέξη που χρησιμοποιείται για να δείξει ένα "φάρμακο" που γιατρεύει κάθε ασθένεια. Αυτό που εξαγνίζει τα πάντα από το "κακό". Ήταν επίσης και η κόρη του Ασκληπιού. Κοίτα καλή θέληση να υπάρχει. Μην νομίζεις. Και εγώ τι ξέρω; Όσο ζούμε μαθαίνουμε και έτσι πρέπει. :hahaha: Πάντως είδες; Ακόμα και τα παιχνίδια κάπου βοηθούν. Τώρα που το είδες δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεχάσεις. ;) Τελικά αποφάσισες που θέλεις να σπουδάσεις; [SIZE=1]και να αγαπάω τα αρχαία :awww:[/SIZE]
Μάρ 14 2011 20:06
Φωτογραφία

Kι εγω αυτο κανω με διαφορα games, anime και manga.Περιμενω το καλοκαιρι. Καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις? Κι εγω ενα σωρο χρονο εχω, αλλα η κατασταση δεν μου δινει την ορεξη να κανω κατι διαφορετικο. Αυτο το καλοκαιρι πρεπει να το ευχαριστηθω, γιατι ειναι το τελευταιο εντελως free πριν τις πανελληνιες. (αρκει βεβαια να μη μεινω σε κανενα μαθημα):P Υ.Γ. Πανακεια? Οπως λεμε panacea fruit που σου γεμιζει mp στα RPG?:P Aχ, αντε να δουμε ποτε θα γινω κι εγω αξιος φιλολογος, γιατι ετσι φετος μαλλον δωδεκα με βλεπω να βγαζω στα αρχαια...:sadist:
Μάρ 14 2011 19:55
Φωτογραφία

Αρχή είμαι ακόμα. Ένας λόγος που με χαλάει να το συνεχίσω είναι ότι είναι ongoing. Διαβάζω αρκετά και γενικότερα χαλάει την ατμόσφαιρα. Ένας δεύτερος λόγος είναι το διάβασμα που έχω. Θέλω να την απολάυσω τη σειρά και να κάτσω να την ξεκοκαλίσω στην κυριολεξία :P. Το καλοκαίρι θα ήταν προτιμότερο. Ειδικά που τώρα θα κάτσω μέχρι το Ιούλιο Αθήνα λόγω φροντηστηρίων, πιστεύω ότι θα είναι η πανάκειά μου. :hahaha:
Μάρ 14 2011 19:37
Φωτογραφία

Tωρα που τα λεμε, (προχθες που τα λεγαμε βασικα):P πως τα πας με το Ravages of Time? Εγω ειμαι στο 15 volume, και η σειρα γινεται ολο και καλυτερη.
Μάρ 14 2011 17:35