Jump to content

Community Status Updates

Photo

red pyramid → Warchief

I am in, αν και δεν είμαι καλός στις αναλύσεις :P Κοίτα, η Utena για εμένα είναι μοναδική περίπτωση σειράς και κάτι αντίστοιχο σε αυτό το είδος έχω νιώσει μονάχα με το Mushishi. Το πρόβλημα μου με το MWP είναι ότι ενώ έχει πολύ δυνατό story και τα συνδυάζει με αρκετά ακόμη θετικά στοιχεία (μουσική, σχέδιο, κτλ.), επέλεξε ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο για να το αφηγηθεί, ο οποίος δεν ταιριάζει στα γούστα και τη νοοτροπία μου. Η Utena να φανταστείς είναι στα όρια του "ποιητικού" που μπορώ να αντέξω, και το Mawaru Penguindrum πήγαινε πολύ πιο μακρυά. Θα του δώσω όμως σίγουρα μια δεύτερη ευκαιρία, για να σιγουρευτώ για τη γνώμη μου.
Mar 07 2012 21:30
Photo

Warchief → red pyramid

Γεια, θες να συζητήσουμε για MPD; :P Μου κάνει εντύπωση που ενώ είσαι φανατικός του Utena το Penguin σε άφησε με άσχημη γεύση. Για μένα το δεύτερο είναι αρκετά πιο focused.
Mar 07 2012 21:17
Photo

Lord Leon → Warchief

[QUOTE]Έχω τελειώσει την πρώτη σεζόν του Shield και έχω σταματήσει εκεί. Μ'αρέσει όταν το βλέπω, αλλά κάτι με κάνει να βαριέμαι να βάλω το επόμενο επεισόδιο. Δυστυχώς οι αυτοτελείς ιστορίες των επεισοδίων είναι αρκετά αδύναμες. [B]Οι κεντρικές ιστορίες των χαρακτήρων έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως και το μικρό arc με τον serial killer ας πούμε.[/B] Υπάρχουν και κανά δύο προβλήματα με τους χαρακτήρες, και ο Vic πλασάρεται από τη σειρά πολύ πιο γαμάτος από ό,τι καταφέρνει να σε κάνει να πιστέψεις. Συνήθως, γιατί υπήρχαν και στιγμές που τους πίστεψα. Επίσης νομίζω ότι αυτό που έκανε στον πιλότο ήταν αρκετά εκτός χαρακτήρα, και όχι μόνο επειδή τον έχω δει αφού το έκανε και αφού τον έχει στιγματίσει. Δε νομίζω ότι θα το χειρίζοταν έτσι το θέμα αν αυτό δε... συνέβαινε στον πιλότο. Θα το συνεχίσω σίγουρα κάποια στιγμή επειδή παρά τα προβλήματά του έχει αρκετά καλές στιγμές, και διαβάζω ότι αργότερα γίνεται καλύτερο.[/QUOTE] Mα για αυτό αξιζει μονο το shield. Το οτι οριοθετεί τους χαρακτήρες με τέτοιο τρόπο, που μέχρι το τέλος της σειράς όλοι θα έχουν συνεργαστει και όλοι θα έχουν φαγωθει με όλους, και θα έχει δωθεί με πολυ ρεαλιστικό τρόπο. Και θέλει επίτηδες να δώσει βάρος στις αδυναμίες των χαρακτήρων. Οι imba χαρακτήρες, παίρνουν ελάχιστο χρόνο στη σειρά.
Mar 05 2012 22:23
Photo

Lord Leon → Warchief

Εδώ μάλλον διαφωνουμε στην οπτική γωνία. Για μένα εξακολουθεί να είναι κλισέ, αλλά ντυθηκε τοσο ωραία το γυρω γύρω που έγινε αριστούργημα. Συμφωνω σε όλα τα επιμέρους στοιχεία που παραθέτεις, αλλα π.χ. εξακολουθώ να λέω την Aoba tsundere, γιατι αυτό είναι, αλλά δεν θα την προτεινα στο αντιστοιχο κοινο που περιμενει αυτές τις φαντασιώσεις. Το οτι μια κατηγορία φτάνει να έχει αρνητική χροιά από τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε, δε σημαίνει οτι οταν χρησιμοποιηθεί με ωραίο τρόπο θα του αλλάξω το όνομα. Απλώς θα πω σε όποιον με ρωτήσει οτι, ας πουμε, το cross game δεν ειναι σαν το Το aru majutsu no index, και τελείωσε η υπόθεση. Για μένα πάντως αυτό που μετράει πάρα πολύ είναι να μη στο πλασαρει ως "σωστό".
Mar 01 2012 21:08
Photo

Warchief → Lord Leon

Σύμφωνοι, αλλά δεν είναι σαν το Oh My Goddess ή σε anime/manga παρόμοια με αυτό που γίνεται "εκ του πονηρού". Νομίζω ότι είναι ολοφάνερο. Άλλωστε όλα δικαιολογούνται μέσα στη σειρά. Και την Aoba μπορεί κάποιος να την πει tsundere, αλλά θα είναι εντελώς άδικος, αφού ο χαρακτήρας έχει βάθος και λογική στη συμπεριφορά. Δεν υπάρχει για να ικανοποιεί αυνανιστικές φαντασιώσεις. Γενικά το κλισέ πιστεύω ότι έχει να κάνει εξ ολοκλήρου με την εκτέλεση.
Mar 01 2012 20:37
Photo

Lord Leon → Warchief

Ευχαρίστως, αλλα τα παραδείγματα και η κουβεντα γενικότερα κυμαινοταν γυρω από το πως πλασαρονται οι ανθρωπινες σχεσεις. Για αρκετές δεκαετίες το πρότυπο σεναρίου "όλοι έχουν καταλάβει οτι γουσταριζόμαστε αλλα κανεις δεν κάνει την πρώτη κίνηση", επαναλλαμβάνεται σε ένα κάρο είδη ανιμε και μάνγκα. shonen, seinen,shoujo,sol,drama,mecha,sports και βαλε ότι άλλο θες εσύ. Ακόμα και αν δεχτώ ότι οι πρωτοι δεκα το έβαλαν γιατι ταιριαζε με το σεναριο που είχαν στο μυαλό τους, οι υπόλοιποι θεωρω οτι το προεβαλαν διοτι το εκαστοτε ταργκετ γκρουπ ταυτιζόταν ευκολότερα, και αυτο αντικατοπριζοταν σε πωλήσεις και προσεγγιση εκ του ασφαλούς. Γενικώς και το ακρως αντιθετο θα δεις παρα πολύ, και ελάχιστα τα ενδιαμεσα σταδια. Από εκεί και πέρα όταν όλο το υπόλοιπο κομματι ειναι ομορφο εγώ είμαι καλυμμένος. Υπό προυποθέσεις. Αλλά οφείλω να ομολογήσω κάπου εδώ οτι 9 στις 10 φορές χρειάζεται να αλληθωρίσω σε κάποιο κλισε για να φχαριστηθω το υπόλοιπο έργο. Το "σαπίλα" μη το πάρεις κυριολεκτικά, είναι μια εκφραση που χρησιμοποιούμε πολυ στην παρέα μου και μπορεί να σημαίνει ένα κάρο πράγματα. Συνήθως, το νόημα της κάθε φορά, βγαίνει από τα συμφραζόμενα. :P
Mar 01 2012 20:27
Photo

Warchief → Lord Leon

[QUOTE]Γιαπωνεζικη σαπίλα είναι που πατάει στην ψυχολογικη συναφεια ενος οτακου[/QUOTE]Ο Adachi γράφει ουσιαστικά το ίδιο manga από το 1980. Τo Touch ειδικά, μοιάζει πάρα πολύ με το Cross Game. Οι otaku τότε δεν ξέρω αν υπήρχαν, αλλά σίγουρα δεν υπήρχαν όπως τους γνωρίζουμε σήμερα. Επιπλέον το Cross Game προβαλλόταν ημέρα, και όταν ένα anime προβάλλεται ημέρα δε στοχεύει σε otaku. Ουσιαστικά η σειρά προοριζόταν για παιδιά, όπως και το Evangelion όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά. Αλλά και όλα αυτά να μην ίσχυαν, δεν το βρίσκω σάπιο, και στην ψυχολογία των otaku δεν πατάει σε κανένα σημείο. Αν θες δώσε κάνα παράδειγμα πάντως να το συζητήσουμε.
Mar 01 2012 19:42
Photo

Theodore :D → Warchief

Πολύ καλά. Ευχαριστώ.
Feb 27 2012 03:35
Photo

Warchief → Theodore :D

Ε tokyotosho ή nyaatorrents ψάξε. Από Chihiro ή Doremi, δε νομίζω να έχει σημασία.
Feb 27 2012 02:55
Photo

Theodore :D → Warchief

Thanks. Επειδή από εκεί που κατεβάζω συνέχεια (σε links RS) τυχαίνει να έχει προβλήματα ο uploader, μπορείς να με κατευθύνεις κάπου;
Feb 27 2012 02:52
Photo

Warchief → Lord Leon

Έχω αποφασίσει να κάνω αρεστό το One Piece στο forum με ηρεμία και φιλική συζήτηση. Σήμερα όμως δεν άντεξα και έγραψα το πικρόχολο μου στον Truth εκεί. Τουλάχιστον του απάντησαν σωστά οι άλλοι δύο μετά.
Feb 26 2012 14:22
Photo

Lord Leon → Warchief

Moυ αρέσει που εδινες και συμβουλες χτες στον Δ.Δρακο τρομαρα σου. XD Εννοειται οτι σε καταλαβαινω φυσικά. Για αυτο δεν ποστάρω ;)
Feb 26 2012 14:17
Photo

Warchief → Radagast

Κατάλαβα σε ποια αναφέρεσαι. Μπορεί να μη συμβαίνει τίποτα ή να μην περιέχουν αστεία, αλλά δε σημαίνει ότι είναι ανούσια. Ίσως να δημιουργούν ατμόσφαιρα, ή να προσφέρονται για μία σύντομη παύση. Πάντως αυτές οι σκηνές αναλογούν σε περίπου 30 δευτερόλεπτα κάθε επεισοδίου. Θα μπορούσαν αντί για 24 λεπτά, να δείχνουν 23.5. Δε νομίζω ότι είναι για να γεμίσουν τίποτα. Υλικό έχουν, και είναι ολοφάνερο ότι έχει γίνει τεράστια προσπάθεια στο animation. Δεν είναι και τόσο random το χιούμορ του παρεμπιπτόντως. Σίγουρα λιγότερο από το AzuDai με το οποίο συγκρίνεται συχνά. Ας πούμε θυμάμαι μια σκηνή με τη μάχη της Yuuko να απαλλαγεί από κουνούπια. Άμεσα αναγνωρίσιμη από τις ζωές όλων μας, και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθόλου random στην εξέλιξη της. Τι εννοείς όταν λες ανούσιο, παρεμπιπτόντως; Ποιο χιούμορ θεωρείς ουσιώδες;
Feb 26 2012 03:19
Photo

Radagast → Warchief

Αδιάφορα σημεία σε κάθε επ χωρίς να συμβαίνει τπτ, μας έδειχνε π.χ. απλά τον δρόμο για πόσα secs να περπατάει ή όχι κάποιος... απλά για να γεμίσουν τα 20 λεπτά δηλαδή, χωρίς άλλο νόημα. Ακόμα και το randomness έχει ένα όριο... Και να σκεφτείς μου αρέσει το random humor σε άλλες περιπτώσεις, απλά εδω είναι πολλές φορές ανούσιο, κρύο ή και πλήρως αδιάφορο σε τέτοιο βαθμό που να μην είναι καν humor.. Αλλά just my opinion anywayz.
Feb 26 2012 03:06
Photo

Warchief → D.Dragon

Nαι ρε τρελέ, αυτό σου λέω. Δεν κάνεις καμία χάρη ούτε στη σειρά ούτε στον εαυτό σου με αυτόν τον τρόπο. Ηρεμία θέλει.
Feb 26 2012 02:24