Ενημερώσεις Κατάστασης Κοινότητας
red pyramid → meidei
Καλησπέρα. Μιάς και βλέπω ότι σε ενδιαφέρει αρκετά το ζήτημα LGBT, νομίζω πως ίσως σου φανεί χρήσιμο να διαβάσεις για τον [COLOR=Red][URL="http://www.law.umn.edu/facultyprofiles/carpenterd.html"]Dale Carpenter[/URL][/COLOR]. Προσωπικά τον θεωρώ τον πλέον ήρεμο και αντικειμενικό σχολιαστή του ζητήματος και αξίζει να διαβάσεις τα κείμενα του.
Οκτ 07 2010 14:57
Strange Loop → meidei
Aφου σ αρέσει το θεμα της ομοφυλοφιλίας στην τέχνη γιατί δεν βλέπεις και μια σειρα ονόματι Queer as Folk; Aν δεν την έχεις δει τοτε σου προτείνω να της δώσεις μια ευκαιρία.
Οκτ 07 2010 14:13
meidei → Being Of Darkness
Στο[URL="http://www.anime.gr/forums/showpost.php?p=435063&postcount=6"] μήνυμά σου [/URL]για την Σίντελ αφήνεις ένα σπόιλερ σε κοινή θέα. Παρόλο που δεν νομίζω να πειράξει πολλούς, καλύτερα να κάνεις edit και να το βάλεις σε spoiler button.
Οκτ 06 2010 20:41
odin → meidei
Γενικα διαθεση εχω, αλλα θα προτιμουσα να κανω ενα βημα την φορα οποτε θα βαλω για αρχη τα mint ωστε να εξοικειωθω με τα βασικα των linux και αν δω προκοπη παω και παρα περα. Thanks for the feedback:gotit:
Οκτ 04 2010 21:35
meidei → odin
Λοιπόν, το πρώτο που πρέπει να ξεκαθαρίσεις είναι αν έχεις τον χρόνο και την διάθεση να μάθεις κάτι που λειτουργεί διαφορετικά ή αν θες κάτι που να μοιάζει [I]επιφανειακά[/I] με αυτό που έχεις συνηθίσει.
Στην πρώτη περίπτωση δεν έχει μεγάλη σημασία η διανομή, αφού θα διαβάσεις λίγο για ορισμένες έννοιες όπως package manager, software repositories, root user / sudo και κάποιο how to και θα μπορείς να τα εφαρμόζεις στις περισσότερες διανομές.
Στην δεύτερη, υπάρχουν μερικές διανομές που έχουν πολλούς αυτοματισμούς, άλλους καλούς και σίγουρους και άλλους όχι και τόσο καλούς. Εξακολουθεί να υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία στη λειτουργία αλλά δεν είναι τόσο έντονο. Μια τέτοια διανομή είναι το Ubuntu και τα derivatives του όπως το Mint Linux που φαίνεται πολύ δημοφιλές τελευταία. Αυτές έρχονται με προεγκατεστημένους διάφορους codecs και εργαλεία που βρίσκουν άμεσα τους closed source drivers.
Αλλιώς μπορείς να δεις την Fedora, μια διανομή ελάχιστα πιο παραδοσιακή από το Ubuntu όσο αφορά το πώς αντιμετωπίζει τον χρήστη αλλά που με λίγο διάβασμα ικανοποιεί μια χαρά τον μη-technical χρήστη, και τον βάζει και λίγο στο κλίμα. Από default δεν περιλαμβάνει κλειστό λογισμικό, το οποίο είναι αντίθετα στην φιλοσοφία του free software, αλλά δυστυχώς αρκετές φορές απαραίτητο ακόμα, γιαυτό και διατίθεται μέσω τρίτου software repository.
Σε καμιά περίπτωση δεν είναι όμως από αυτές τις "τρομακτικές διανομές" που βάζουν τον χρήστη να κάνει τα πάντα μόνος του.
Τώρα για browsing, torrents, multimedia, office όλες οι διανομές έρχονται συνήθως με προεγκατεστημένο τέτοιο λογισμικό. Για περιστασιακό gaming μπορείς να δεις είτε όσα παιχνίδια βγαίνουν natively είτε το The Wine Project που επιτρέπει σε πλήθος windows λογισμικού να τρέχει σε περιβάλλον Linux.
Δεν ξέρω τα specs του υπολογιστή σου, αλλά υποθέτω ότι ως nvidia έχει επαρκή υποστήριξη.
Οκτ 03 2010 17:33
odin → meidei
Alo!
Μετα απο redirect του Kenny θετω την εξης ερωτηση:
Βαζω δοκιμαστικα (για πρωτη φορα) linux, ποια εκδοση να προτιμησω?
Οι απαιτησεις μου ειναι περιορισμενες στα στοιχειωδη (net browsing, multimedia εφαρμογες, βασικα εργαλεια για text editing, spreadsheets κτλ και κανα game μια στο τοσο) αλλα θα εκτιμουσα μια user friendly distribution (τουλαχιστον για αρχη) που να μην με κανει να γυρισω στα windows. Επισης, το μηχανημα στο οποιο θα τα εγκαταστησω ειναι asrock ion 330 pro.
Οταν το δεις και εχεις χρονο πες καμια γνωμη, it will be much appreciated:ureshii:
Οκτ 03 2010 17:12
Anelis → meidei
χαχαχαχα, όχι, απλά είμαι ψωνισμένη i guess :P
Ήμουνα παλιά φ.π.ψ. αλλά μετά το 3ο έτος διαγράφτηκα από τη σχολή για να γραφτώ καλών τεχνών Αθήνας.
Τι να πω, ίσως μου έμεινε κουσούρι...
Σεπ 27 2010 14:02
meidei → Giorgosdbz
Οι κόποι ποτέ δεν πάνε στα σκουπίδια ;) Θα δεις ότι θα κερδίσεις πολλά από αυτή την "ήττα", αν το θελήσεις.
Εγώ θα είμαι πολύ χαρούμενος αν βοήθησα· συγγνώμες δεν χρειάζονται :)
Σεπ 26 2010 21:39
Giorgosdbz → meidei
καταλαβα τι εννοεις΄...και ειλικρινα σου/σας ζηταω συγνωμη..απλα ηταν σαν μια ''ηττα'' (κρητικο πεισμα χΔ) Και ηταν λες και ολοι οι κοποι μου πηγαν στα σκουπιδια
Σεπ 26 2010 21:34
meidei → Giorgosdbz
Κοίτα, δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να κάνω quote τα ποστ που αποκαλείς τους άλλους χρήστες ξερόλες, επιδειξίες (γνώσεων πάντα) και ισχυρισμούς ότι έχουν κάτι προσωπικό με εσένα. Ελάχιστο νόημα έχει, το ανάφερα μόνο επειδή με κατηγόρησες για θάψιμο.
Λες ότι έγραψες μερικά πράγματα χωρίς να ξέρεις και να υποστηρίζεις αν ισχύουν. Τότε [B]γιατί[/B] είχες αυτή την αντίδραση όταν σου είπαν ότι κάποια από αυτά δεν ισχύουν;
Σε αυτό το φόρουμ, και σε αρκετά άλλα, αλλά και στην πραγματική ζωή, έχω συμμετάσχει κι εγώ σε κάποιες συζητήσεις (πολύ πρόσφατα ακόμα). Μερικές φορές είπα μεγάλες βλακείες και όταν οι άλλοι επισήμαναν τα λάθη μου ντράπηκα, παλιότερα θύμωνα κιόλας, αλλά μέσα από αυτές τις "ήττες" μου σε αντιπαραθέσεις πήρα το μήνυμα ότι δεν πρέπει να μένω σε αυτά που ξέρω, αλλά να ακούω τους άλλους και να ψάχνω να μάθω περισσότερα. Αν η άποψή μου μπορεί να καταρριφθεί με 100 διαφορετικούς τρόπους (αν και ένας μόνο αρκεί), τότε πρέπει να προσπαθήσω να την στηρίξω· αν δεν μπορώ, πάει να πει ότι ίσως τελικά να μην έχω δίκιο.
Ο διάλογος μόνο καλό μας κάνει. Ακόμα και αν όλοι διαφωνούν μαζί μου, κάτι κερδίζω.
Αυτή είναι η άποψή μου, και αυτό προσπαθώ να σε κάνω να δεις. Ίσως να έχω άδικο, δεν ξέρω, αλλά θα προσπαθήσω να το μάθω.
Σεπ 26 2010 21:13

Αυτή η ενημερωμένη κατάσταση έχει φτάσει στο μέγιστο αριθμό των απαντήσεων που επιτρέπονται