Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενημερώσεις Κατάστασης Κοινότητας

Φωτογραφία

meidei → Anelis

Όχι πες μου [URL="http://www.anime.gr/forums/showpost.php?p=486181&postcount=143"]ακόμα[/URL] νομίζεις ότι δεν υπήρχε λόγος να κολλώ στις λεπτομέρειες; :P
Απρ 03 2011 20:20
Φωτογραφία

red pyramid → meidei

Πάλι σεντονάκι βγήκε :P [SPOILER]1) Αυτό πάνω κάτω το καταφέρνεις είτε με το διαχωρισμό της εξουσίας σε τοπικές είτε με το να αποκλείσεις εντελώς οποιαδήποτε παρέμβαση πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα. Π.χ. ο γάμος μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου είναι ένα ζήτημα στο οποίο υπάρχουν διαφωνίες. Αν θέλουμε να αφήσουμε περισσότερες επιλογές και δοκιμές να εφαρμοστούν στην πράξη αφήνουμε τις τοπικές κοινότητες να αποφασίσουν το ζήτημα και αποκλείουμε στην κεντρική εξουσία να επεμβει (αυτό που γινόταν πάνω κάτω στις ΗΠΑ μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1950). (Το παράδειγμα το γράφω γιατί μιλάμε λίγο στον αέρα μέχρι τώρα, οπότε αν είναι ας έχουμε κάτι ως βάση). Δεν ξέρω τόσο το σύστημα της Κύπρου και πόσο μοιάζει ή όχι με αυτό της Ελλάδας. Στο μυαλό μου είχα κυρίως το σύστημα των ΗΠΑ (primary elections, ο θεσμός της συνομοσπονδίας και η ύπαρξη τοπικών και πολιτειακών δικαστηρίων και συνταγμάτων, κτλ.). Σε σχέση με αυτό το σύστημα όντως οι επιλογές μας είναι λιγότερες. Πρέπει να έχεις υπόψιν σου πάντως ότι στο ζήτημα κομματική γραμμή και το σε τι βαθμό υπάρχει, παίζει μεγάλο ρόλο και ο πολιτισμός ή καλύτερα η κουλτούρα όσων συμμετέχουν στο κόμμα. Το δικό μου πρόβλημα είναι 1) με την λογική "we can make things from a scratch" (το 'γραψα το αγγλοσαξονικό μου :P). Όσοι το προσπάθησαν πάντοτε απέτυχαν και για αυτό θα πρέπει κανείς να είναι αρκετά συντηριτικός βλέποντας το τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή και τα αραβικά κράτη -που ήταν και το αρχικό μας θέμα. Στόχος δηλαδή είναι να κάνεις μικρές αλλαγές στο υπάρχον σύστημα, όχι να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο, 2) η λογική του να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στο οτιδήποτε αφορά την άσκση της εξουσίας. Προσπάθησε να σκεφτείς π.χ. στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την πιθανότητα να είχαν αποκαλυφθεί οι κινήσεις του Roosevelt για να υποστηρίξει την Αγγλία και να βάλει τη χώρα στο πόλεμο. Η κοινή γνώμη, όντας υποστηρικτής της απομόνωσης, θα είχε αντιδράσει και παγώσει τις προσπάθειες του προέδρου. Πιστεύω η φαντασία σου μπορεί να σε βοηθήσει στο πόσο διαφορετική μπορεί να ήταν η ιστορία του κόσμου μας. ;) Άσε που μπαίνουν και άλλα πολύ σοβαρά ζητήματα στη μέση. Π.χ. οι ψηφοφόροι είναι θεμιτό να έχουν τη δυνατότητα επιλογής σε ζητήματα που αφορούν άμεσα τη καθημερινότητα τους και δεν αρκεί η λογική της μίας λύσης για όλους. Από που και ως που η εξωτερική πολιτική μιας χώρας και οι σχέσεις της με τον κόσμο είναι δυνατόν να εξαρτάται από τη μάζα, αποτελούμενη από ανθρώπους άνισους -με διαφορετικές δυνατότητες, φιλοδοξίες, εμπειρίες, διάθεση για συμμετοχή στη πολιτική, κτλ; Έχω άλλο ένα επιχείρημα στο μυαλό μου αλλά δεν θέλω να επεκταθώ. Να προτείνω [URL="http://www.youtube.com/watch?v=2vZymdYMSMQ"]ένα[/URL], [URL="http://fora.tv/2010/07/28/Niall_Ferguson_Empires_on_the_Edge_of_Chaos"]δύο[/URL] η και [URL="http://www.youtube.com/watch?v=OGvYqaxSPp4"]τρία [/URL]video να δείς; Νομίζω ότι από την κουβέντα μας λείπει ένας ορισμός της ελευθερίας. Εγώ την δέχομαι και την αντιλαμβάνομαι ως τον περιορισμό της επέμβασης από ένα ανθρώπινο ον σε θέματα που αφορούν ένα άλλο. Εσύ πως την ορίζεις; υ.γ. μιάς και ανέφερα το θέμα γάμου ομόφυλων ζευγαριών, μπορεί να σε ενδιαφέρει το παρακάτω [URL="http://www.youtube.com/watch?v=pP6UUnEIlJk"]link[/URL].[/SPOILER] υ.γ. αν σε κάποιο σημείο δεν γίνομαι κατανοητός πές μου το, το μπλα μπλα μπλα είναι μια αδυναμία μου και χάνομαι σε αυτό καμιά φορά :P
Απρ 02 2011 03:39
Φωτογραφία

Lord Leon → meidei

Κοιτα να σου πω. ουτε ζεστη ουτε κρυο. Ως μεθοδος εκχριστιανισμου που ειναι τωρα (εκτος απο την 3η για αυτο το ανεφερα ξεχωριστα) ειναι εμετικη, that's a fact. Η θεολογια και η ιστορια των θρησκειων, ομως ειναι ενα κομματι που υπαρχει σε ολους τους πολιτισμους της γης σχεδον απο παντα, εχει διαμορφωσει την πορεια τους, και εξηγει πολλα πραγματα, που η απλή "ιστορια" αφηνει μισα. Αν εδιδασκετο αποστασιοποιημενα, και "εξιδανικευμενα" δε θα χα προβλημα. αλλα και ετσι οπως διδασκεται τωρα, για μενα ηταν μια μονιμη πηγη 20ριων στο σχολειο, οποτε δεν παραπονιεμαι. Anyway εγκληματικο δε θα το λεγα, αλλα ασχετο σιγουρα. Σε χωρο που διδασκεται επιστημη, δεν μπορει να μπαινουν και να διδασκονται τετοια πραγματα. Αλλα θα ημουν προθυμος να το ανεχτω αν αλλαζαν αλλα πραγματα, π.χ. να μπει η σεξολογια, ή να διδασκεται η φιλοσοφια οπως πρεπει αντι για παπαγαλια. oh well...
Απρ 02 2011 03:12
Φωτογραφία

meidei → Lord Leon

Το θεωρώ εγκληματικό να υπάρχουν "θρησκευτικά" (γιατί θρησκευτικά χωρίς εισαγωγικά δεν είναι) στα σχολεία. Το να σου κάνουν το μυαλό κουρκούτι πρέπει να είναι συνειδητή επιλογή, όχι ο κανόνας. Να ένας παραλληλισμός με το άλλο θέμα :P
Απρ 02 2011 03:02
Φωτογραφία

Lord Leon → meidei

ενδιαφερον. νταξει το πρωτο αναμενομενο, λογω οικονομιας και εξειδικευσης. το δευτερο δε με χαλαει μιας και τα μονο θρησκευτικα της προκοπης ηταν της 3ης. Εξαλλου οποιος δε γουσταρει δηλωνει αποχη και κανει κενο!:joyful: γενικα παντως την εχουν κανει λαστιχο εδω και δυο δεκαετιας. αυτα ειναι πο τα πιο λαιτ που εχω δει
Απρ 02 2011 02:56
Φωτογραφία

meidei → red pyramid

Ωχ, το άφηνα για πιο μετά και στο τέλος το ξέχασα αυτό. Κοινή πολιτική φυσικά σε όλα τα θέματα που αυτό είναι δυνατό. Σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις συμβιβασμούς για τα πάντα, αλλά σε όλα λιγότερα θέματα δεν περνά η μια άποψη μόνο χάρη της ύπαρξης πλειοψηφίας, είναι καλό. Καλύτερο είναι να υπάρχει πάντα ένα κονσένσους, να νομιμοποιείται πιο δίκαια μια πολιτική. Οι απόψεις που ακούγονται δεν είναι τόσες πολλές. Ζω σε μια χώρα που η "κομματική γραμμή" είναι θεσμός απαράβατος. Ακόμα και αν ψηφίσω κάποιον που με εκφράζει, πέραν του ότι ψηφίζω με κάθετη ψηφοφορία άρα με περιορίζει σε έναν σχηματισμό, όταν μπει στην βουλή αυτός θα πρέπει να κάνει ό,τι του πει το κόμμα του. Θέλω να αποδυναμωθεί το κόμμα όπως είναι σήμερα, να ακούγονται ανεξάρτητες απόψεις στην βουλή κατά κανόνα. Όσο αφορά το άλλο, ίσως είναι άστοχο το νέο είδος ελευθερίας. Με την πρόσβαση στην αλήθεια όμως έχεις μια πιο αποτελεσματική ελευθερία, γιατί ξέρεις περισσότερα για τις επιλογές σου.
Απρ 02 2011 02:54
Φωτογραφία

meidei → Lord Leon

Είναι το "[URL="http://www.edugate.gr/epikairotita/sygkrisi-toy-palioy-me-neo-orologio-programma-neo-lykeio-toy-b-kalogiroy"]νέο λύκειο[/URL]". Οι ώρες των φυσικών επιστημών μειώνονται, ειδικά για τους θεωρητικής, ενώ τα θρησκευτικά διατηρούν τις ώρες τους, και σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα κερδίζουν (στην Γ').
Απρ 02 2011 02:46
Φωτογραφία

Lord Leon → meidei

[QUOTE] Μαθαίνω δε ότι στην Ελλάδα το υπουργείο παιδείας αποφάσισε να δώσει παραπάνω χώρο και χρόνο σε αυτές, παρά σε κάτι που να βοηθά την ανθρωπότητα.[/QUOTE] Δηλαδή; care to share? Δεν εχω ακουσει κατι.
Απρ 02 2011 02:31
Φωτογραφία

meidei → mono

Ακούω από πολλούς ότι αγαπούν τους συγγενείς τους. Πάντα με παραξενεύει αλλά το δέχομαι.
Μάρ 30 2011 00:06
Φωτογραφία

mono → meidei

Ετοιμάσου να συγκλονιστείς... Έρχομαι για να δω τη γιαγιά μου που της έχω λείψει! You didnt see that coming, huh? :P
Μάρ 30 2011 00:03
Φωτογραφία

meidei → mono

Πάντως φοιτητική περίοδος επιστροφών δεν είναι, κάτι άλλο παίζει (detective otaku, μην ξεχνιόμαστε). Το ξαναβλέπουμε, ναι. Και επειδή λες φεύγεις αύριο, να σου ευχηθώ από τώρα καλή πτήση (γιατί ξεχνάω κιόλα).
Μάρ 30 2011 00:00
Φωτογραφία

mono → meidei

Εγώ θα είμαι Λευκωσία λογικά...Όταν με το καλό φτάσω και δω και εγώ το πρόγραμμα και αν σε βολεύει κανονίζουμε κάτι :P
Μάρ 29 2011 23:54
Φωτογραφία

meidei → mono

Ελ. Αμμοχώστος. Δεν τα συνηθίζω αυτά (hikikkomori :P -not really) αλλά γιατί όχι; :D
Μάρ 29 2011 23:39
Φωτογραφία

mono → meidei

Πού μένεις Κύπρο? Θα κάτσω μια βδομάδα πάντως, αν ψήνεσαι πάμε για καφεδάκι :P
Μάρ 29 2011 23:22
Φωτογραφία

meidei → iristella

Δεν προσφέρεται ο καιρός για ταξίδια, δεν μπορώ να σας τιμήσω :P Στοχεύω Φιλολογικές σχολές για να ακολουθήσω την κατεύθυνση της Γλωσσολογίας. Κυρίως αυτή του ΑΠΘ που θεωρείται η καλύτερη στην Ελλάδα. Αλλά πέραν των ακαδημαϊκών κριτηρίων, η Αθήνα μοιάζει πιο θελκτική.
Μάρ 29 2011 22:52