Community Status Updates
iristella → Kenny
[CENTER][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/842/83666042.png/][IMG]http://img842.imageshack.us/img842/6448/83666042.png[/IMG][/URL]
[B]~happy nao?:PP~
[/B][/CENTER]
Jun 07 2011 17:23
Kenny → iristella
You heretic! It's supposed to be pink AND invisible at the same time!
Jun 07 2011 17:19
iristella → Kenny
[CENTER][URL="http://img641.imageshack.us/i/invisiblepinkunicorn.png/"][IMG]http://img641.imageshack.us/img641/285/invisiblepinkunicorn.png[/IMG][/URL][/CENTER]
Jun 07 2011 17:17
Kenny → eyl
Χοχοχο, δόλωμα successful! Μ' αρέσει να πιάνω κουβέντα με άθεους. :kakaka:
Προσωπικά πιστεύω ότι ο αγνωστικισμός είναι η μοναδική "υπεύθυνη στάση" ας το πω έτσι, απέναντι στο ερώτημα αν υπάρχει θεός ή όχι, for a number of reasons. Ελπίζω να έχεις όρεξη για διάβασμα.
Το πρώτο και πιο σημαντικό ζήτημα (και παραδόξως, αυτό που αμελούν οι περισσότεροι, απ' όποιο "στρατοπεδο" κι αν προέρχονται), είναι το να προσδιορίσουμε το τι θα μπορούσε να είναι αυτό που αποκαλούμε θεό. Οι περισσότεροι πιστοί (καθώς κι ένα embarrassingly μεγάλο ποσοστό άθεων) εξετάζουν μόνο το ενδεχόμενο του χριστιανικού θεού. Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε καμία απολύτως ένδειξη ότι, αν υπάρχει, θα είναι [I]αυτός ο συγκεκριμένος[/I]. Μπορεί να υπάρχει και να είναι κάτι τελείως διαφορετικό, κάτι που να μην έχει περιγραφτεί από καμιά ανθρώπινη θρησκεία.
Συνεπώς καταλαβαίνεις ότι όταν εξετάζουμε το ενδεχόμενο ύπαρξης θεού, οφείλουμε να βλέπουμε το ζήτημα πολύ πιο σφαιρικά και θεωρητικά, επομένως απορρίπτονται κατευθείαν απο τη συζήτηση όλοι οι οπαδοί οποιασδήποτε θρησκείας. Μαζί τους φεύγουν από το παράθυρο και έννοιες όπως "κριτής των πάντων" κτλ. Παραμένουν μόνο όσοι αντιμετωπίζουν το ζήτημα ως καθαρά φιλοσοφικό: οι θεϊστές, οι άθεοι, και οι αγνωστικιστές.
Πάμε τώρα στους θεϊστές. Ανά τους καιρούς έχουν προτείνει διάφορα επιχειρήματα υπέρ της ύπαρξης του θεού (αιτιοκρατικό επιχείρημα, οντολογικό επιχείρημα, Intelligent Design κτλ κτλ), αλλά, όπως είμαι βέβαιος ότι ξέρεις ήδη, είναι όλα τους σαθρά και καταρρέουν κάτω από το ίδιο τους το βάρος με την ελάχιστη λογική εξέταση.
Πάμε τώρα και σε σας τους άθεους. My main gripe with you είναι ότι παίρνετε τα επιχειρήματα των θεϊστών, τα καταρρίπτετε (μέχρι εδώ όλα καλά), και καταλήγετε στο συμπέρασμα "δεν υπάρχει θεός" (εδώ μου τα χαλάτε). Δεν καταλαβαίνετε ότι το βάρος της απόδειξης βαραίνει μονάχα αυτούς που υποστηρίζουν την ύπαρξη κάποιας οντότητας. Είναι εξαιρετικά δύσκολο (ίσως και απολύτως αδύνατον) να αποδείξεις την ΜΗ ύπαρξη κάποιας οντότητας, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κάτι τόσο αφηρημένο όσο ο θεός. Αυτό μόνο στα μαθηματικά γίνεται, με καλά ορισμένες έννοιες (και πάλι, ούτε εκεί γίνεται πάντα).
Keep in mind, το να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει θεός όπως τον φαντάζονται οι θεϊστές είναι εύκολο. Αλλά από το "δεν υπάρχει θεός όπως τον φαντάζονται οι θεϊστές" μέχρι το "δεν υπάρχει θεός, τελεία και παύλα", η απόσταση είναι τεράστια. Τι γίνεται αν κάποιος υποστηρίζει ότι ναι μεν υπάρχει θεός που πυροδότησε το Big Bang, αλλά από τότε έχει επιλέξει να μείνει απολύτως αμέτοχος σε οτιδήποτε συμβεί στο σύμπαν; Πως θα μπορέσεις να καταρρίψεις την πιθανότητα ύπαρξης ενός τέτοιου θεού;
Anyway, let's sum up this shit... Η επιλογή μου να είμαι αγνωστικιστής δεν είναι από επιθυμία για διπλωματία. (Ποια διπλωματία άλλωστε... αν πχ υπάρχει θεός και είναι τιμωρός, I'll be on the express train to Hell too, παρέα με σας τους άθεους. XD Αλλά όπως και να 'χει, Pascal's Wager never intimidated me, so, yeah.) Απλά, δηλώνω ειλικρινά ότι δεν ξέρω αν υπάρχει θεός -σε οποιαδήποτε μορφή- ή όχι (και υποψιάζομαι ότι δεν θα μάθουμε ποτέ for sure). Από κει και πέρα, δεν αφήνω αυτήν την αβεβαιότητα να στοιχειώνει τη ζωή μου, και γενικά δεν πολυασχολούμαι.
Αυτά τα "ολίγα", ελπίζω να μη σε κούρασα. :gotit:
Jun 07 2011 14:32
eyl → Kenny
"αγνωστικιστής", αρκετά διπλωματική απάντηση! :)
ως wannabe βιολόγος, μάλλον κ γω αυτό θα έπρεπε να είμαι. αλλά δυσκολευομαι να υιοθετήσω τη στάση αυτή (που την υιοθετούμε σε πολλούς τομείς της ζωής μας, όλοι μας, κ τις περισσότερες φορές ασυνείδητα) στο συγκεκριμένο θέμα.
θα μπορούσα να πώ εμπειριστής, αλλά κ αυτό είναι γελοίο (όπως κ να το δείς είναι γελοίο να λες "ας έρθει ο θεος να μου πει ότι όντως υπάρχει") μιας κ πιστευω ότι ο εμπειρισμός μπορεί να είναι ο κύριος τρόπος θεώρησης των γεγονότων στην αρχή της ζωής μας , αλλά όχι αργότερα όταν μπορούμε να "εξασκήσουμε" τη λογική. δεν θα σταματήσεις να είσαι εμπειριστής, αλλά η λογική πια είναι που σε κάνει να είσαι "ανθρωπος".
απλά είμαι στη φάση τώρα ότι μου είναι αδύνατο να πιστευω οτι υπάρχει μια οποιαδήποτε ανώτερη δύναμη που να μπορεί να ελέγχει, να καθορίζει κ στο τέλος να κρίνει όλους τους άλλους. αφού υπάρχει συνέχεια μετά το θάνατο, γτ υπάρχει λόγος να ζούμε αυτή? για να κριθούμε με τις πράξεις μας απο έναν θεό που αγαπά? τί σοι λογική είναι αυτή? γενικά, η ύπαρξη θεού μου βγάζει το ερώτημα γτ στο καλό υπάρχω? ερώτηση που δεν θα υπήρχε λόγος να γίνει αν είχα την εξέλιξη στο νου μου. γι'αυτο κ μπορώ να είμαι αγνωστικιστής σε τόσα άλλα θέματα αλλά όχι στο συγκεκριμένο.
θέλω να πιστευω στον "άνθρωπο", αλλά κάποιοι κάνουν τις ελπίδες μου να εξανεμίζονται.
αστερόσκονη είμασταν, αστερόσκονη θα γίνουμε. κ έκλεισα! (συγγνώμη για το ατελείωτο μνμ)
Jun 07 2011 13:24
Kenny → eyl
Πάντως στους δικούς μου έχω πει ότι είμαι αγνωστικιστής και το δεχτήκανε (λίγο μουδιασμένα, βέβαια, but still).
Jun 07 2011 01:09
Kai → Kenny
Domo. Όσα κατεβάζω για να διαβάσω ongoing δεν τα κρατάω είναι η αλήθεια επειδή τόσο καιρό δεν έχω οργανώσει κάποιον συγκεκριμένο φάκελο. Κρατάω αυτά που έχω για διάβασμα, αλλά τελικά... δεν παίρνω απόφαση να τα αρχίσω και ποτέ...
Θα τον τσεκάρω πιο σιγά από εδώ και πέρα, αν και είναι λίγο πίσω στα updates σε σχέση με το MR.
Jun 05 2011 23:53
Kenny → Kai
Από αυτούς που υπάρχουν σήμερα, προτείνω [URL="http://manga.animea.net/"]τον reader του AnimeA[/URL]. Τον παλιό καλό καιρό υπήρχε και το Manga-Toshokan, το οποίο ανέβαζε τα image files ακριβώς όπως τα έβγαζαν τα scanlation groups, απείραχτα.
Πάντως όποτε δεν είναι μεγάλος μπελάς (registration σε forum, απαιτούμενος αριθμός από posts κτλ) πραγματικά αξίζει να κατεβάζει κανείς τα manga του, ακόμα κι αν δεν σκοπεύει να το κρατήσει μετά.
Jun 05 2011 23:27
Kai → Kenny
Διαβάζω και από εκεί, ειδικά όταν οι ομάδες δεν δίνουν δικό τους online reader και βαριέμαι να κατεβάσω. Γενικά παρακολουθώ συγκεκριμένα scanlations μόνο, οπότε βολεύει για καινούργιος τίτλους κλπ. Ποιος είναι ο καλύτερος online reader για manga;
Jun 05 2011 23:20
Kenny → Kai
Αλήθεια, το mangareader το χρησιμοποίησες απλά [URL="http://www.anime.gr/forums/showpost.php?p=503959&postcount=3233"]για να πάρεις τη σελίδα από το manga στα γρήγορα[/URL], ή διαβάζεις συστηματικά από κει; Γιατί... δε θέλω να γίνω σπαστικός, αλλά μαζί με το Mangafox είναι μακράν οι χειρότερες πηγές για να διαβάσεις manga. :P
Jun 05 2011 23:03
Kenny → Kamen Tantei Zura
[spoiler=Massive Yankee-kun To Megane-chan ending spoilers]Κοίτα, έτσι κι αλλιώς δεν μιλάμε για κάνα heavy plot-driven manga, οπότε δεν είναι να πεις ότι μου κατέστρεψα κάποιο plot twist... ένα πράγμα το οποίο ζούσα για να δω πήγα να επιβεβαιώσω κι εγώ ο καψερός, και έμεινα... με το ποντίκι στο χέρι.
Ναι, μερικά story arcs είχαν μπόλικο ζουμί, και το παρελθόν αρκετών χαρακτήρων, κυρίως της Adachi, σήκωνε πολλή περισσότερη ανάπτυξη που ποτέ δεν είδαμε... αλλά ας μην ξεφεύγω. Δεν είναι αυτό το παράπονό μου. Δηλαδή θα μπορούσε να είναι (και μακάρι να ήταν μόνο αυτό), αλλά έχω πολύ πιο σημαντικό παράπονο αυτή τη στιγμή.
Δημιουργείς ένα κωμικό manga με από τα πιο ξεκαρδιστικά, ετερόκλητα κι όμως τόσο ταιριαστά και αξιολάτρευτα ζευγάρια πρωταγωνιστών ever. Τα romantic undertones είναι all over the place ήδη από το πρώτο κεφάλαιο (δεν χρειάζεσαι καν shipper goggles για να τα δεις). Τραβάς σε διάρκεια το manga (no complaints there), δημιουργώντας ένα μεγάλο fanbase και μεγενθύνοντας τα expectations όλων κσθώς συσσωρεύονται τα chapters, κάνοντας τους όλους να φωνάζουν "just get married already"... και μετά πας και το κλείνεις ΕΤΣΙ; Με το πιο άνευρο, ανέραστο, αδιάφορο, νερόβραστο, "κι έτσι ζήσαν χώρια για πάντα" τέλος; Όυτε ένα πονηρό κλείσιμο του ματιού; ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ; :oo:
Γιατί; Γιατί να κάνεις αυτό το manga [B]τόσο[/B] ανάπηρο στον τομέα romance (λες και δε με έφτανε που μαύρισε η καρδιά μου με τη Himeji); Γιατί μας δημιούργησες ελπίδες, μόνο και μόνο για να τις συνθλίψεις τόσο βάναυσα; Γιατί θες να υποφέρουμε; WHY DAMMIT? :madtodeath:
Sorry για το rant-σεντόνι, αλλά πολύ σπάνια έχω πικραθεί τόσο πολύ από το τέλος ενός έργου. :if:[/spoiler]
Jun 05 2011 22:20
Kamen Tantei Zura → Kenny
Τα ήθελες και τα έπαθες δηλαδή :P Γιατί το έκανες αυτό; :P Αν και νομίζω είχαν γράψει κάτι σχετικά γι' αυτό οι Mahou-X.
Πάντως ξέρω και εγώ τι γίνεται οπότε σε νιώθω κάπως θα έλεγα.
Θα ήταν καλύτερο να τα δεις όταν βγαίνανε. Πήρες και για τα προηγούμενα;
Jun 05 2011 21:23
Kenny → Kamen Tantei Zura
Και μόλις διάβασα τα spoilers για το τελευταίο chapter του YKTMC...
...
...
...
...
:wth2:
Jun 05 2011 18:03

This status update has reached the maximum number of replies allowed