Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 4 votes

A Game of Thrones - the tv series

• Please log in to reply
1697 replies to this topic

#856 Zentsugi

Zentsugi

Anime Professional

• Members
  • 640 posts

Posted 27 April 2013 - 00:21

Γι αυτό πιο πάνω είπα ότι πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψιν το πλαίσιο, όχι σαν ηθική δικαιολογία. Ούτε συμφωνώ ότι πρέπει να τους κρίνουμε με βάση την ηθική της εποχής τους. Αλλά η ηθική της εποχής, είναι κι αυτή ένας παράγοντας που επηρεάζει το πως συμπεριφέρονται και κρίνουν οι ίδιοι και οι άνθρωποι γύρω τους και σαν τέτοιος έχει πάντα ενδιαφέρον για μένα.

Το πλαίσιο που αναφέρεις είναι η ηθική της εποχής συνδυασμένη με τα συμβάντα. Και γιατί διαφωνείς για την κριτική στους χαρακτήρες με βάση την ηθική της εποχής? Δεν νομίζω ότι οποιαδήποτε κριτική με βάση το σημερινό ήθος είναι ορθή. Εκτός και αν εννοείς να μην τους κρίνουμε καθόλου.(λέω τώρα εγώ στην 0.0001% των περιπτώσεων που θα εννοούσες κάτι τόσο λάθος).

Επίσης αφού παραδέχεσαι την ηθική ως παράγοντα, γιατί διαφωνείς με την κριτική στους χαρακτήρες με βάση αυτή?

#857 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 27 April 2013 - 01:39

^Zentsugi. Νομίζω παρεξήγησες αυτά που είπε ο Gilmaru. Το λέει και ο ίδιος πως έχει ενδιαφέρον ο ηθικός παράγων, αλλά δεν παύει να είναι ένας παράγων από τους πολλούς στο γενικότερο πλαίσιο της εποχής. Δηλαδή μην βάζουμε την ταμπέλα "Ηθική" και κοιτάμε τους χαρακτήρες μόνο σε αυτόν τον άξονα. Συμφωνώ απόλυτα με τον Gil, και ως συνάδελφος κατανοώ απόλυτα γιατί το βρίσκει τόσο συναρπαστικό. Αν εξαιρέσουμε την τέλεια γραφή, αυτό που έχει εκτοξέυσει τα βιβλία του Martin στη κορυφή είναι ότι πραγματικά έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πλέγμα μέσα σε κάθε χαρακτήρα που έχει να κάνει με τις εσωτερικές του συγκρούσεις, που δεν μπορείς να το αφήσεις να φύγει τόσο εύκολα.

"Καλοί" και "κακοί" χαρακτήρες στο game of thrones παίρνουν το χρόνο που τους αξίζει. Ειδικά στα βιβλία, είναι τόσο έντονο το στοιχείο αυτό της συνεχούς διαμάχης και σύγκρουσης, καθώς οι εκάστοτε χαρακτήρες των pov κεφαλαίων διατυπώνουν και τις ενδόμυχες σκέψεις τους. Αυτό στη σειρά είναι φυσιολογικό να μην μπορεί να αποτυπωθεί και να εξαρτάται στη φαντασία μας και στο ταλέντο των ηθοποιών.

Επίσης Mono, μην είσαι τόσο άδικη ακόμα. Οι χαρακτήρες Theon και Jaime έχουν ακόμα μέχρι να κάνουν μεταστροφή από αυτό που ήταν, όταν μας πρωτοπαρουσιάστηκαν και γι'αυτό είναι και οι δύο αρκετά ενδιαφέροντες χαρακτήρες.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#858 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 27 April 2013 - 02:51

Ουσιαστικά δέχομαι ότι η ηθική της εποχής έχει ενδιαφέρον ως παράγοντας κατανόησης των χαρακτήρων, αλλά όχι ως κριτήριο αξιολόγησης των πράξεών τους.

Δηλαδή διαχώρισα την διαδικασία της κατανόησης και της κρίσης (με την έννοια της ηθικής αξιολόγησης), ως δύο ξέχωρες διαδικασίες που έχει η καθεμία το δικό της ενδιαφέρον.

Η ηθική της εποχής είναι μέρος του γενικότερου "πλαισίου" (το χρησιμοποίησα αόριστα για να καλύπτει οποιονδήποτε εξωτερικό παράγοντα, είτε είναι γεγονότα, είτε η κοινωνική δομή είτε οτιδήποτε). Το πως οι άνθρωποι της εποχής αξιολογούν τα πράγματα είναι ένας αντικειμενικός παράγοντας που επηρεάζει το πως αντιδρούν στο καθετί. Συνεπώς το να κατανοήσεις την ηθική της εποχής είναι χρήσιμο για να αντιληφθείς το συνολικότερο πλαίσιο και να το "χτίσεις" ρεαλιστικά στο μυαλό σου. Και αυτό είναι κάτι σημαντικό για να καταλάβεις έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα, το πως θα μπορούσε να νιώθει και το γιατί θα μπορούσε να κάνει ότι παρουσιάζεται ότι κάνει.
Αυτή η διαδικασία (της κατανόησης) έχει αξία από μόνη της και ίσως είναι προϋπόθεση της οποιαδήποτε ηθικής κρίσης.

Πέρα από αυτό όμως, το να πω ότι ο παππούς μου έκανε καλά που δεν άφηνε την μητέρα μου να βγει το βράδυ βόλτα, επειδή θεωρούταν "ανήθικο" για το πλαίσιο του χωριού μου την εποχή εκείνη, δε νομίζω ότι έχει κάποια αξία για μένα. Φυσικά έχει αξία να καταλάβω γιατί σκεφτόταν έτσι, αλλά όταν μπω στην διαδικασία της αξιολόγησης, θα το κάνω με τα δικά μου κριτήρια, λαμβάνοντας φυσικά πάντα υπ' όψιν την "ηθική πραγματικότητα" της εποχής, αλλά όχι υιοθετώντας την ως κριτήριο. Κι αυτό γιατί όταν μπαίνουμε στην διαδικασία να αξιολογήσουμε μια πράξη, για μένα είναι κάτι που έχει αξία για εμάς που είμαστε πραγματικά πρόσωπα και ζούμε στο συγκεκριμένο πλαίσιο της συγκεκριμένης εποχής.

Edited by Gilmaru, 27 April 2013 - 03:19.

#859 helo

helo

lonely boy

• Members
  • 373 posts

Posted 29 April 2013 - 11:53

πολλούς κώλους έδειξε στο σημερινό...
ίσως επειδή δεν έδειξε πολλά στο προηγούμενο :unlucky:
Posted Image
the good the bad and the Hiratsuka

#860 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 29 April 2013 - 15:11

Σαν συνολο το επεισοδιο ηταν καπως βαρετο,αλλα ειχε φοβερες σκηνες μεσα.

Ε25
Spoiler:

sc5bab.jpg

#861 yami

yami

神速

• Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 29 April 2013 - 15:14

πολλούς κώλους έδειξε στο σημερινό...

lol, at least they (somehow) remembered they have a female audience too this time :P

#862 Hana Suzuki

Hana Suzuki

Bookworm Chick

• Members
  • 66 posts

Posted 30 April 2013 - 00:49

Spoiler: Season 03 Episode 05

Αναμένω πολλά, τόσο πολλά από το 6ο!

33djz2f.jpg

#863 DforDonald

DforDonald

Starting...

• Members
  • 27 posts
  • LocationΠατρίδα είναι όπου αγαπάς και οπου σ' αρέσει...

Posted 30 April 2013 - 02:29

Αναμένω πολλά, τόσο πολλά από το 6ο!

And one day you wake up and realize that its was all for her... all for nothing! :wth:
Posted Image

#864 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 30 April 2013 - 03:12

Ακριβώς οι σκέψεις μου Hana Suzuki, τέλειο επεισόδιο. Αυτή η season τα σπάει απλά!!

πάντως
Spoiler:

Edited by Gilmaru, 30 April 2013 - 03:14.

#865 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,293 posts

Posted 30 April 2013 - 09:22

Συμφωνώ πως η σεζόν τα σπάει. Αν και βρήκα τα 3 πρώτα λιγάκι να χωλαίνουν στο pacing (ήταν τόσο απαραίτητο να γνωρίζουμε τις σεξουαλικές επιδόσεις του Pod;) τα δύο τελευταία ήταν γεμάτα γεγονότα και εξελίξεις.

Spoiler:

Can't wait for the next one. Πότε φτάσαμε κιόλας στη μέση; :/

@Gilmaru - Spoiler: Season 03 Episode 05
Spoiler:

Edited by Black Kaiser, 30 April 2013 - 09:59.

#866 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 30 April 2013 - 10:06

Σωστό αυτό για τους κώλους. Αυτό που μου έμεινε από το τελευταίο επεισόδιο ήταν η συζήτηση που έκανα με το φίλο μου κατά τη διάρκειά του, για το αν οι πολλοί κώλοι [και βυζά] είναι αντικειμενοποίηση ή απλά προσπάθεια για να είναι έντζυ και "σοκαριστική" η σειρά.

Γενικά αυτή η σεζόν άρχισε και προχωράει αρκετά χλιαρά για τα γούστα μου. Το πρώτο επεισόδιο που με πώρωσε ήταν φυσικά το 4ο, αλλά και αυτό μόνο στο τέλος του.

Spoiler: season 3

Posted Image

#867 Hana Suzuki

Hana Suzuki

Bookworm Chick

• Members
  • 66 posts

Posted 30 April 2013 - 11:40

And one day you wake up and realize that its was all for her... all for nothing! :wth:

And when you say 'her' you mean...? :canthelp:

33djz2f.jpg

#868 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 30 April 2013 - 16:31

Εμένα πάλι μόνο το πρώτο μου φάνηκε χλιαρό, κατά τα άλλα είμαι υπερ-ικανοποιημένος. Από το preview πάντως το επόμενο φαίνεται αρκετά χλιαρό..

πολύ μου αρέσει και η ερμηνεία του τύπου που παίζει τον James Bond Roose Bolton.
[/spoiler]

Η σκέψη μου ακριβώς, του φέρνει αρκετά :hihi2:, τον τρόλαρε τον Jaime. Roose Trollton :P

Edited by Gilmaru, 30 April 2013 - 16:53.

#869 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 30 April 2013 - 18:11

Σωστό αυτό για τους κώλους. Αυτό που μου έμεινε από το τελευταίο επεισόδιο ήταν η συζήτηση που έκανα με το φίλο μου κατά τη διάρκειά του, για το αν οι πολλοί κώλοι [και βυζά] είναι αντικειμενοποίηση ή απλά προσπάθεια για να είναι έντζυ και "σοκαριστική" η σειρά.

Edgy και ώρες ώρες σοκαριστική είναι έτσι και αλλιώς,δεν χρειάζεται κώλους για να την κάνουν περισότερο.Γενικά οι πολλές γυμνές σκηνές μάλλον προέρχονται από την εντύποση των δημιουργών πως έτσι δείχνουν την σημασία που έχει το σεξ στη ζωή μας και το πως μας οδηγεί σε διάφορες πράξεις.Σε κάποιες σκηνές όπως
S03E05
Spoiler:

Σε κάποιες άλλες σκηνές όμως όντως είναι αχρειάστο και μπορεί να γίνει argument για αντικειμενοποιήση.Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια σε αυτό το επεισόδιο πάντως.

Roose bolton FTW αλλά εγώ χίλιοπροτιμώ την εμφάνιση και τον τρόπο του στα βιβλία.Είχε αυτό το κάτι που σου πάγωνε το αίμα ρε παιδί μου...

sc5bab.jpg

#870 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 30 April 2013 - 18:31

Ο Τζον
Spoiler: season 3