Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 4 votes

A Game of Thrones - the tv series

• Please log in to reply
1697 replies to this topic

#841 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 23 April 2013 - 16:30

Ρε παιδιά, ποιά ψέματα είπε στον Jon? Έχω κολήσει τώρα και δεν θυμάμαι τίποτα...

Κατά τάλλα τείνω να συμφωνήσω με τo Νίκο αν και σαφώς δεν θεωρώ τον Ned τόσο σάπιο όσο τους υπόλοιπους.

xbJ3b2w.jpeg

#842 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 23 April 2013 - 16:36

Spoiler:

#843 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 23 April 2013 - 16:41

Spoiler:

Ο Ned αν ήταν ιστορικό πρόσωπο και ζούσε τον Μεσαίωνα σαν λόρδος/άρχοντας, θα ήταν ο lord ψυχούλα. Ο Martin προσπαθεί να είναι κοντά σε έναν "ρεαλισμό" και πατάει σε στοιχεία που δανείζεται από την ιστορία. Πρέπει κανείς να το λαμβάνει αυτό υπ' όψιν του όταν αναλύει τους χαρακτήρες πιστεύω.

Edited by Gilmaru, 23 April 2013 - 16:52.

#844 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,293 posts

Posted 23 April 2013 - 16:46

Καλά δεν θέλω να μιλάμε με "αν". Και εγώ μπορώ να σου πω πως "αν" ο Theon δεν είχε φύγει ως όμηρος, θα είχε μεγαλώσει με πατρική φιγούρα τον Balon Greyjoy και όχι τον Νεντ, και θα γινόταν πολύ χειρότερος άνθρωπος. Ή αν δεν είχε φύγει ως όμηρος, ο Balon Greyjoy θα ξαναέκανε επανάσταση μετά από λίγα χρόνια και θα πέθαιναν πάλι πόσοι άνθρωποι. Κανείς δεν ξέρει τι θα συνέβαινε. Εξάλλου κατά την γνώμη μου πάντα, δεν βλέπω το πως εξηγεί η ομηρία του την απόφαση του να σκοτώσει δύο αθώα παιδιά ενός χωρικού για να μην τον κοροϊδέψουν που του ξέφυγαν ο Μπραν και οι άλλοι.

Συμφωνώ πως ο κόσμος βρίσκεται σε μια κατάσταση προσέγγισης αλλά ακόμα και οι χαρακτηρισμοί "σωστό" και "λάθος" που λες πολλές φορές πάλι προσέγγιση είναι. Δυστυχώς σε μια αντιμαχία, πολλές φορές δεν έχει μόνο ένας το δίκιο ή το άδικο. Και πολλά προβλήματα του κόσμου πηγάζουν από αυτό ακριβώς: το να θεωρείς τον εαυτό σου απόλυτα σωστά και τον άλλο απόλυτα λανθασμένο. Το τι αποφασίζεις εσύ και με βάση ποια κριτήρια είναι πάντα σχετικό. Είναι θέμα οπτικής γωνίας. Για το δεύτερο, υπάρχουν κάποιες αρετές οι οποίες παρέμειναν σταθερές κατά την διάρκεια των αιώνων υπάρχουν κάποιες οι οποίες επανεξετάζονται και αναθεωρούνται. Η κλίμακα και τα κριτήρια του τι είναι "σωστό/αρετήή" ή όχι μεταβάλλονται μαζί με εμάς.

Anyways, ανεξάρτητα το που έχει πάει η συζήτηση τώρα, πιστεύω πως είναι άστοχο να εξισώνεις τις πράξεις ανθρώπων όπως ο Theon με αυτές των ανθρώπων όπως ο Ned. Είναι ισοπέδωση κλίμακας όπως και να το δεις :P

#845 Fandom

Fandom

Anime Professional

• Members
  • 552 posts

Posted 23 April 2013 - 17:26

Χόντορ για βασιλιάς!!!

#846 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 23 April 2013 - 19:21

A reminder: στα spoiler tags που βάζουμε διευκρινίζουμε ΚΑΙ τη σεζόν στην οποία αναφερόμαστε.

Posted Image

#847 DoB

DoB

Gintamaniac

• Members
  • 875 posts

Posted 23 April 2013 - 21:14

Spoiler:

Spoiler: season 3, ep 4

#848 Zentsugi

Zentsugi

Anime Professional

• Members
  • 640 posts

Posted 23 April 2013 - 22:08

Spoiler: 3η σαιζόν

Edited by Zentsugi, 23 April 2013 - 22:12.

#849 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 24 April 2013 - 00:06

Άσχετο btw, μόνο σε εμένα φάνηκε τρομαχτικό
Spoiler:

Edited by Gilmaru, 24 April 2013 - 00:06.

#850 DoB

DoB

Gintamaniac

• Members
  • 875 posts

Posted 24 April 2013 - 11:04

Ζentsugi

#851 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 24 April 2013 - 12:01

Μου αρέσει αυτή η συζήτηση!

Spoiler: season 3

xbJ3b2w.jpeg

#852 Zentsugi

Zentsugi

Anime Professional

• Members
  • 640 posts

Posted 24 April 2013 - 13:17

Ζentsugi

Spoiler: book spoilers

Μου αρέσει αυτή η συζήτηση!

Spoiler: season 3

Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τις πράξεις τους ακριβώς, αλλά να δω τη λογική πίσω από αυτές όχι μόνο από άποψη επιπτώσεων αλλά και ψυχολογικά.

Spoiler:

Edited by iristella, 24 April 2013 - 13:32.
spoiler tag edited.

#853 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 24 April 2013 - 16:53

Μην περιορίζεστε στην ηθική αξιολόγηση του κάθε χαρακτήρα θα έλεγα εγώ. Όχι πως δεν έχει ενδιαφέρον, αλλά ουσιαστικά η σειρά σου δίνει και έναυσμα για μια διαδικασία κατανόησης των ανθρώπων γενικότερα. Ο Μάρτιν έχει δηλώσει πως κάθε φορά που κάνει έναν χαρακτήρα, ένα από τα βασικά πράγματα που έχει στο μυαλό του είναι η εσωτερική διαμάχη του κάθε ανθρώπου και πως όταν ένας συγγραφέας θέλει να εμβαθύνει πολύ σε ένα χαρακτήρα ουσιαστικά ο μόνος τρόπος να το κάνει είναι να κοιτάξει στον εαυτό του, γιατί κατά βάση στον πυρήνα έχουμε μια κοινή ανθρώπινη φύση.

Και θα έλεγα ότι συμφωνώ σε αυτό. Και αυτό είναι το ενδιαφέρον για μένα. Να δω γιατί έκανε ο κάθε χαρακτήρας το κάθε τι, όχι απλώς για να το κρίνω με βάση την ηθική μου (που έχει και αυτό το ενδιαφέρον του φυσικά), αλλά πρώτα από όλα γιατί έχει ενδιαφέρον να εξετάσεις όλες τι πιθανές συνθήκες και βιώματα που συνέβαλαν και να καταλάβεις την προσωπική εσωτερική του διαμάχη.

Γι αυτό πιο πάνω είπα ότι πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψιν το πλαίσιο, όχι σαν ηθική δικαιολογία. Ούτε συμφωνώ ότι πρέπει να τους κρίνουμε με βάση την ηθική της εποχής τους. Αλλά η ηθική της εποχής, είναι κι αυτή ένας παράγοντας που επηρεάζει το πως συμπεριφέρονται και κρίνουν οι ίδιοι και οι άνθρωποι γύρω τους και σαν τέτοιος έχει πάντα ενδιαφέρον για μένα.

Edited by Gilmaru, 24 April 2013 - 16:57.

#854 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 24 April 2013 - 17:18

Μεχρι τελος σεζον 2
Spoiler:

sc5bab.jpg

#855 didimakia

didimakia

Mockingbird