Καλά μην πέφτεις και εσύ στην παγίδα... Τα πωρωμένα fanboys υπάρχουν παντού και θα το βγάζουν το καλύτερο anime της 10ετίας όπως έκαναν και με το FMA bros και γενικά όπως κάνουν συνήθως. Το ότι το λένε αριστούργημα ενώ δεν είναι, δεν το κάνει κακή σειρά.Πέρασα μόλις μια βόλτα από την anidb σελίδα του Madoka και ήταν πραγματικά επίπονο να βλέπω τόσο undeserved praise. H φωνή της λογικής ήταν o roriconfan, διαβάστε το review του, έχει μια αρκετά αξιόλογη ανάλυση από ό,τι είδα αν και δίνει waaaay too much credit στο Sailor Moon.
Δηλαδή και με το Bakemonogatari είχε γίνει χαμός, επίσης μια μέτρια για μένα σειρά, αλλά δεν ξέρω... τότε το κατάλαβα. Ότι αυτό αρέσει σε κάποιους αρκετά. Τώρα πραγματικά δυσκολεύομαι. Ίσως επειδή κάπου πέρα από την ηλίθια σκηνοθεσία υπήρχε ένας συναισθηματικός κορμός που στήριζε το Bakemonogatari... το Madoka είναι, αντιθέτως, εντελώς κούφιο.
Πάντως δε θα έμπαινα καν στον κόπο να σχολιάσω οτιδήποτε αφορά το σενάριο πλέον. Δεν μπορώ να το δω παρά σαν μια σειρά από gimmicks.
Βέβαια οκ θα μου πεις γιατί σου λέω αυτά που ήδη ξέρεις... well και εμένα έχει τύχει να με πάρει η μπάλα από αντίδραση στους παραλογισμούς των fanboys. Εξάλλου δεν έχω δει κανέναν στο φλόρουμ μας, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να το εκθειάζει.
Για το review του ριρίκου δεν θα συνεχίσω γιατί είναι το άλλο άκρο από τα fanboys και καταντάει έως και γραφικό. Πολύ κακό παράδειγμα για μένα. Γενικά με κάλυψε και η Ιρι.
Και όσα χαζά λάθη και να είχε πάλι έδωσε νέα πνοή στο είδος, ενσωματώνοντας κάποια στοιχεία που είχαμε να δούμε καιρό στα mahou shoujo.. Δηλαδή πέρα από το όμορφο art, αυτός ήταν ο κύριος λόγος που μου άρεσε. Έδωσε βάση στις συνέπειες του να κάνεις μια τέτοια συμφωνία, και ψιλο-εξευτέλισε το πώς στα περισσότερα mahou shoujo οι πρωταγωνίστριες δεν αμφισβητούν/αναρωτιούνται καν γιατί έχουν αυτές τις δυνάμεις και από που έρχονται κτλ κτλ. Ναι είχε αδύναμους χαρακτήρες, ναι είχε πολλούς αδύναμους διαλόγους, μερικές από τις αιτιολογήσεις του ήταν γελοίες, και σε σημεία η σκηνοθεσία ήταν σαν illustrations. Και παρόλα αυτά ήταν ευχάριστη και εθιστική σειρά, και σε εξέπληττε σε αρκετά σημεία.
Τώρα οκ κάποιοι θα το βγάλουν αριστούργημα και κάποιοι τερατούργημα, imo και οι δύο αυτές πλευρές υπερβάλλουν. Αλλά οκ γούστα είναι αυτά προφανώς, οπότε περί ορέξεως...Madoka!