Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Mahou Shoujo Madoka Magika

• Please log in to reply
331 replies to this topic

#226 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 23 April 2011 - 14:55

Πέρασα μόλις μια βόλτα από την anidb σελίδα του Madoka και ήταν πραγματικά επίπονο να βλέπω τόσο undeserved praise. H φωνή της λογικής ήταν o roriconfan, διαβάστε το review του, έχει μια αρκετά αξιόλογη ανάλυση από ό,τι είδα αν και δίνει waaaay too much credit στο Sailor Moon.

Δηλαδή και με το Bakemonogatari είχε γίνει χαμός, επίσης μια μέτρια για μένα σειρά, αλλά δεν ξέρω... τότε το κατάλαβα. Ότι αυτό αρέσει σε κάποιους αρκετά. Τώρα πραγματικά δυσκολεύομαι. Ίσως επειδή κάπου πέρα από την ηλίθια σκηνοθεσία υπήρχε ένας συναισθηματικός κορμός που στήριζε το Bakemonogatari... το Madoka είναι, αντιθέτως, εντελώς κούφιο.

Πάντως δε θα έμπαινα καν στον κόπο να σχολιάσω οτιδήποτε αφορά το σενάριο πλέον. Δεν μπορώ να το δω παρά σαν μια σειρά από gimmicks.

Καλά μην πέφτεις και εσύ στην παγίδα... Τα πωρωμένα fanboys υπάρχουν παντού και θα το βγάζουν το καλύτερο anime της 10ετίας όπως έκαναν και με το FMA bros και γενικά όπως κάνουν συνήθως. Το ότι το λένε αριστούργημα ενώ δεν είναι, δεν το κάνει κακή σειρά.
Βέβαια οκ θα μου πεις γιατί σου λέω αυτά που ήδη ξέρεις... well και εμένα έχει τύχει να με πάρει η μπάλα από αντίδραση στους παραλογισμούς των fanboys. Εξάλλου δεν έχω δει κανέναν στο φλόρουμ μας, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να το εκθειάζει.
Για το review του ριρίκου δεν θα συνεχίσω γιατί είναι το άλλο άκρο από τα fanboys και καταντάει έως και γραφικό. Πολύ κακό παράδειγμα για μένα. Γενικά με κάλυψε και η Ιρι.

Και όσα χαζά λάθη και να είχε πάλι έδωσε νέα πνοή στο είδος, ενσωματώνοντας κάποια στοιχεία που είχαμε να δούμε καιρό στα mahou shoujo.. Δηλαδή πέρα από το όμορφο art, αυτός ήταν ο κύριος λόγος που μου άρεσε. Έδωσε βάση στις συνέπειες του να κάνεις μια τέτοια συμφωνία, και ψιλο-εξευτέλισε το πώς στα περισσότερα mahou shoujo οι πρωταγωνίστριες δεν αμφισβητούν/αναρωτιούνται καν γιατί έχουν αυτές τις δυνάμεις και από που έρχονται κτλ κτλ. Ναι είχε αδύναμους χαρακτήρες, ναι είχε πολλούς αδύναμους διαλόγους, μερικές από τις αιτιολογήσεις του ήταν γελοίες, και σε σημεία η σκηνοθεσία ήταν σαν illustrations. Και παρόλα αυτά ήταν ευχάριστη και εθιστική σειρά, και σε εξέπληττε σε αρκετά σημεία.
Τώρα οκ κάποιοι θα το βγάλουν αριστούργημα και κάποιοι τερατούργημα, imo και οι δύο αυτές πλευρές υπερβάλλουν. Αλλά οκ γούστα είναι αυτά προφανώς, οπότε περί ορέξεως...Madoka!:hihi2:

Posted Image

#227 Keiki

Keiki

Your average weirdo

• Members
  • 280 posts

Posted 23 April 2011 - 15:09

Αν κρίνω απο τα σχόλιά σας, τα SHAFT fanboys/haters άρχισαν πάλι τα δικά τους σε άλλα sites/forums. Ποτέ δεν ήμουν οπαδός των άκρων, γι αυτό και τους αγνοώ πλέον και τους δυο εκφραστές. Η προσωπική μου άποψη για την σειρά είναι περίπου σαν τις iristella. Αξιόλογη σειρά, έδωσε μια πνοή στο mahou shoujo genre, αλλά σε καμία περίπτωση αριστούργημα η κάτι που θα το θυμόμαστε για πολύ καιρό. Πάμε για την επόμενη σειρά, η madoka τελείωσε, την βάζουμε στο αρχείο και προχωράμε. Κι ας κάτσουν τα fanboys/haters να τρώγονται μεταξύ τους.
Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#228 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 23 April 2011 - 15:46

Ναι, οκ, έχετε δίκιο φυσικά, και όντως σε αυτό το forum ήμασταν ψύχραιμοι. Σπανίως δεν είμαστε.

#229 Keiki

Keiki

Your average weirdo

• Members
  • 280 posts

Posted 23 April 2011 - 16:24

Ναι, οκ, έχετε δίκιο φυσικά, και όντως σε αυτό το forum ήμασταν ψύχραιμοι. Σπανίως δεν είμαστε.

Δε ξέρω αν είναι ειρωνικό η όχι αυτό το σχόλιο, αλλά Έλληνες και ψύχραιμοι; Μπααααα.....
Moving on.
Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#230 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 23 April 2011 - 16:28

Όχι, δεν ήταν ειρωνικό, μόνο το FMAB θυμάμαι να έχουμε κάνει overhype :P

#231 Ramona

Ramona

Lost in Brighton

• Members
  • 98 posts

Posted 23 April 2011 - 16:32

Το είδα και γω...Δν έχω να πω κατι καινουριο, γενικα συμφωνω με iristella και Keiki. εντάξει πλάκα είχε, αυτο που θα μου μείνει κυριως είναι το art της σειράς που μου άρεσε πολυ. Έτσι κ αλλίως οπου υπάρχουν πολλά fanboys/haters η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

#232 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 23 April 2011 - 16:33

Καλά μην ορκίζεσαι, όταν προβαλλόταν το Maria Holic πχ, αν έμπαινε κανείς στο θρεντ του θα νόμιζε ότι επρόκειτο για την επιτομή του καλού χιούμορ... XD

Αλλά γενικά, αν εξαιρέσεις κάτι shounenιές, ισχύει το ότι δεν βλέπουμε πολλά άκρα όσων αφορά τα animus (και μόνο animus) στο φόρουμ...

Posted Image

#233 mirana_neko

mirana_neko

Daddy's little girl, all grown up,terrorizing the world...

• Members
  • 508 posts

Posted 23 April 2011 - 19:25

Mόλις το τελε.ιωσα και γω..συμφωνο με τα σχολια των παραπανω iristella,anelis,mono....Δεν ήταν άσχημο σαν τελος ηταν μπορω να πω συγκινιτικο αλλα ουστιαστικά στην τελική η madoka
Spoiler:

#234 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 23 April 2011 - 22:13

Mόλις το τελε.ιωσα και γω..συμφωνο με τα σχολια των παραπανω iristella,anelis,mono....Δεν ήταν άσχημο σαν τελος ηταν μπορω να πω συγκινιτικο αλλα ουστιαστικά στην τελική η madoka

Spoiler:

Spoiler:

Σχετικά με τους fans/haters έχω αρχίσει να πείθομαι όλο και περισσότερο ότι όσο περισσότερο φανατικό κοινό έχει μια σειρά τόσους περισσότερους haters θα έχει...Απλά και μόνο γιατί οι δεύτεροι προσπαθούν να αποδείξουν στους πρώτους ότι το παραλήρημα τους δεν είναι δικαιολογημένο...

Από κει και πέρα μην τα ξαναλέμε για την παρθενογένεση...Ότι μια σειρά έχει στοιχεία από άλλες δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

xbJ3b2w.jpeg

#235 Konata

Konata

mukyu~

• Members
  • 311 posts

Posted 24 April 2011 - 00:23

Καλά μην ορκίζεσαι, όταν προβαλλόταν το Maria Holic πχ, αν έμπαινε κανείς στο θρεντ του θα νόμιζε ότι επρόκειτο για την επιτομή του καλού χιούμορ... XD

Δεν είναι; :o :o :o :o :o
Posted Image

#236 Daz

Daz

私は新幹線になりたい

• Members
  • 771 posts

Posted 25 April 2011 - 07:34

Ότι μια σειρά έχει στοιχεία από άλλες δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

εκτος εαν αυτο το τελος το εχουμε δει αλλες 700 φορες και εχει καταντησει κλισε

Posted Image
Posted Image

ALSO i survived the new forum change thing... we need a new tag.

#237 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 25 April 2011 - 11:39

Κλισέ από κλισέ διαφέρει :P

xbJ3b2w.jpeg

#238 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 25 April 2011 - 20:22

Spoiler:

#239 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 26 April 2011 - 00:17

^ Χεχεχε, ο δικηγόρος του διαβόλου ξαναχτυπά!! :hihi2:

Posted Image

#240 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 26 April 2011 - 02:23

^ Χεχεχε, ο δικηγόρος του διαβόλου ξαναχτυπά!! :hihi2:

Μπα, ποιος δικηγόρος... ο διάβολος ο ίδιος είναι... ή μάλλον ένας από αυτούς... xD
Και το username του είναι ο αύξοντας αριθμός του (Kyuubey No1451) :kakaka:
Posted Image
Posted Image