Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Mahou Shoujo Madoka Magika

• Please log in to reply
331 replies to this topic

#211 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 22 April 2011 - 10:32

ΒΓΗΚΑΝ ΒΓΗΚΑΝ ΒΓΗΚΑΝ ΒΓΗΚΑΝ

Και το 11 και το 12 από gg! Κατεβάζω σαν να μην υπάρχει αύριο!~

xbJ3b2w.jpeg

#212 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 22 April 2011 - 16:15

Τα είδα από Nutbladder τελικά.
Πολύ GAINAXism ρε παιδί μου...
Spoiler:

Προσοχή: το [Chihiro]​_Mahou​_Shoujo​_Madoka​_Magica​_-​_11_[1280x720​_H.​264​_AAC][24C32D52].mkv είναι trollsubs του 12ου... Πάντως έχουν γέλιο ^.^
Spoiler:

edit: Α οι trollsubs είχαν και Portal 2 spoilers xD

Edited by Erebos, 22 April 2011 - 19:09.

Posted Image
Posted Image

#213 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 22 April 2011 - 16:42

Ok, this shit was EPIC!

Spoiler:

Πολύ καλό mahou shoujo anime. Ξαναδίνει πνοή στο είδος, και είναι ένα είδος που έχει να ανανεωθεί από utena/princess tutu εποχές. Γενικά είχε μελανά σημεία, οκ, αλλά ήτανε απίστευτα πορωτικό. Όποιος περίμενε να ολοκληρωθεί για να το δει, να τρέξει να το δει τώρα!

Edited by Anelis, 22 April 2011 - 16:48.

Posted Image

#214 EriUri

EriUri

Rabu rabu, pyon~

• Members
  • 29 posts

Posted 22 April 2011 - 16:46

Ok, this shit was EPIC!

Spoiler:

Πολύ καλό mahou shoujo anime. Ξαναδίνει πνοή στο είδος, και είναι ένα είδος που έχει να ανανεωθεί από utena/princess tutu εποχές. Γενικά είχε μελανά σημεία, οκ, αλλά ήτανε απίστευτα πορωτικό. Όποιος περίμενε να ολοκληρωθεί για να το δει, να τρέξει να το δει τώρα!

Συμφωνώ και συμφωνώ!!!

Posted Image

#215 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 22 April 2011 - 16:48

Μερικές σκέψεις για τη σειρά.
Spoiler:

#216 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 22 April 2011 - 16:55

^Εντάξει, όσο και να το απόλαυσα δε νομίζω ότι το Madoka μπορεί ποτέ να συγκριθεί με το NGE...

Bakemonogatari/Cossette ήταν τρελά fail για μένα, σε αντίθεση με το Madoka που δεν μου φάνηκε overdirected..
Γενικά συμφωνώ με όλα όσα λες, εκτός από την τελευταία σου παράγραφο. Ήτανε και ήθελε να είναι καλό mahou shoujo, με την έννοια ότι επαναπροσδιορίζει κάποια στοιχεία του είδους. Για να κάνεις σχόλια/παρωδία/αναμόρφωση κάποιου είδους πρέπει να είσαι μέρος του είδους αυτού. Ή τέλος πάντων έτσι το βλέπω εγώ. XD

Posted Image

#217 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 22 April 2011 - 17:00

Τι είπε ο Shinbo όταν τον ρώτησαν για τη σκηνοθετική ματιά του στο Madoka;
Spoiler:

#218 Konata

Konata

mukyu~

• Members
  • 311 posts

Posted 22 April 2011 - 18:39

TBH, πνοή στα maho shojo έδωσε και το Heartcatch PreCure.

Και δυστυχώς, μια χαρά συγκρίσιμο με το NGE είναι το Madoka. Αλλά: ΔΕΝ είναι συγκρίσιμο με το Narutaru, που είναι σαφώς ανώτερο. Αν και το Narutaru και κάθε Narutaru τα ξέρουν οι λίγοι γραφικοί otaku. Το Madoka έδωσε αρκετό push στο πολύ κοινό. Και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.

BTW, δεν θα μπορούσαν να το κάνουν αν δεν το πλάσαραν αρχικά ως κλασσικό maho shojo, επειδή έτσι κατάφεραν και τράβηξαν την προσοχή του κόσμου. Και καλά έκαναν. Αν δεν το έκαναν, θα το ξέραμε μόνο οι 2-3 κλασσικοί. Όχι τα 9 εκατομμύρια κόσμου που καθήσανε και το είδαν 3 το πρωί στο Japan.

Άσε τους ανθρώπους να βγάλουν κανένα $$...

Edited by Konata, 22 April 2011 - 18:51.

Posted Image

#219 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 22 April 2011 - 19:05

Αν μη τι άλλο η σειρά ήταν πορωτική...Θες το fanbase που συνήθως κάνει την τρίχα τριχιά, θες η υποτιθέμενη αποδόμηση του mahou shoujo είδους δημιουργήθηκε ένα κλίμα που σε έκανε να ζητάς και άλλο και αυτό τουλάχιστον είναι μια επιτυχία...Αρκεί όμως αυτό για να ανακυρηχτεί στο αριστούργημα που ευαγγελίζονται οι fans? Υποθέτω ότι ο καιρός θα δείξει καθώς μια απομακρυσμένη ματιά είναι και πιο ψύχραιμη (συνήθως)...

Οι σκέψεις μου πάνω στη σειρά

Spoiler:

xbJ3b2w.jpeg

#220 mjj

mjj

Anime Fan

• Members
  • 213 posts

Posted 22 April 2011 - 20:45

καιρο εχω να νιωσω πως θα παθω καρδιακη προσβολη....το 11 επ ηταν ΤΡΟΜΕΡΟ(το μονο αρνητικο ηταν αυτα που ειπε ο kyuubei στην madoka)αλλα χρησιμοποιησαν τρομερα μουσικα κομματια!!!!!!το 12ο παλι μου αρεσε πολυ αν και μου θυμησε λιγο sailor moon :P και μου αρεσε και αυτο που εγραφε στο τελος "DON'T FORGET!ALWAYS, SOMEWHERE........................

#221 Daz

Daz

私は新幹線になりたい

• Members
  • 771 posts

Posted 23 April 2011 - 00:08

κλασσικο τελος οπου δεν βγαζει τιποτα νοημα, δεν καταλαβαμε και πολλα, δεν εξηγει τι γινεται μετα, και γενικοτερα μου προκαλει την αισθηση οτι δεν μπορουσαν να αποφασισουν τι να κανουνε και ειπαν δε γ*μιεται, θα κανουμε *οτι να΄ναι ιδεα* (αλλα στα ιαπωνικα)

Posted Image
Posted Image

ALSO i survived the new forum change thing... we need a new tag.

#222 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 23 April 2011 - 02:54

^ Lol no. Δεν ήταν τέλειο αλλά ήταν decent σαν κατάληξη και μια χαρά εβγαζε νόημα. Απλά θέλει λίγη προσοχή και κάποια πράγματα μένουν στην προσωπική κρίση του θεατή.

Spoiler:

Oύτε εγώ βρίσκω κάποια σχέση με το NGE σε αυτό το σημείο. Σαν περιεχόμενο ουδεμία σχέση και σαν impact για να πούμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να περάσουν 15 χρόνια και ακόμη να προσκυνάμε Madoka. Που καλή χρυσή η σειρά με καινοτομίες και ωραία production values but it ain't happening if you ask me. xD

Εν ολίγοις η σειρά πιστευώ τον σκοπό της τον πέτυχε και με το παραπάνω. Έκανε την ανατροπή εκεί που την ήθελε, διασκέδασε απίστευτα τον θεατή, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία στιγμή, είπε ένα δύο νέα πράγματα και πιθανότατα άφησε και μια μικρή κληρονομιά για τα μελλοντικά anime του είδους. Το ότι ενδεχομένως είχε κάποια προβλήματα και ότι δεν έφερε την βιομηχανία των anime πάνω κάτω δεν είναι λόγος για να την κατακρίνει κανείς.

#223 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 23 April 2011 - 03:20

Πέρασα μόλις μια βόλτα από την anidb σελίδα του Madoka και ήταν πραγματικά επίπονο να βλέπω τόσο undeserved praise. H φωνή της λογικής ήταν o roriconfan, διαβάστε το review του, έχει μια αρκετά αξιόλογη ανάλυση από ό,τι είδα αν και δίνει waaaay too much credit στο Sailor Moon.

Δηλαδή και με το Bakemonogatari είχε γίνει χαμός, επίσης μια μέτρια για μένα σειρά, αλλά δεν ξέρω... τότε το κατάλαβα. Ότι αυτό αρέσει σε κάποιους αρκετά. Τώρα πραγματικά δυσκολεύομαι. Ίσως επειδή κάπου πέρα από την ηλίθια σκηνοθεσία υπήρχε ένας συναισθηματικός κορμός που στήριζε το Bakemonogatari... το Madoka είναι, αντιθέτως, εντελώς κούφιο.

Πάντως δε θα έμπαινα καν στον κόπο να σχολιάσω οτιδήποτε αφορά το σενάριο πλέον. Δεν μπορώ να το δω παρά σαν μια σειρά από gimmicks.

#224 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 23 April 2011 - 03:40

Μπααα... το review του roriconfan είναι ανακριβές σε αρκετά σημεία και η άποψη του για τη σειρά έχει σχηματιστεί στο 3ο επεισόδιο και δεν αλλάζει όσο και αν καταρρίπτονται τα επιχειρήματά του ένα ένα. Δεν σημαίνει ότι κάθε αρνητική κριτική προς τη σειρά είναι invalid φυσικά. Just this one. :P

Polysema Magi Madoka is pure lulz btw. xD

Edited by iristella, 23 April 2011 - 03:46.

#225 Konata

Konata

mukyu~

• Members
  • 311 posts

Posted 23 April 2011 - 11:34

Homura confirmed for Doctor Who.
Madoka confirmed for Tardis.
QB confirmed for Azathoth (or at least Cthugha...).
Archar confirmed for best class.

Edited by Konata, 23 April 2011 - 13:31.

Posted Image