Άργησα να το τελειώσω αυτό το αριστούργημα. Το τελείωσα όμως και είμαι χαρούμενος. Το είχα αφήσει πριν καιρό στο 34 επεισόδια, και το ξαναέπιασα πριν κάτι μέρες από την αρχή και το πήρα σβάρνα.
Η σειρά με έχει αφήσει άναυδο. Από πού να αρχίσω και από πού να τελειώσω. Έχουν ειπωθεί πολλά ωραία πράγματα σε αυτό το θρεντ και ομολογουμένως συμφωνώ με πολλούς.
Ας ξεκινήσουμε με τους αγαπημένους μου χαρακτήρες. Nina, Tenma, Johan, Grimmer, Martin, Dieter and Lunge.
Σαν σειρά κατάφερε να αναπτύξει τόσο εκτεταμένα και σε βάθος τους χαρακτήρες της που πραγματικά δεν έμεινα με παράπονο. Αρκετά πράγματα για πολλούς μπορεί να φάνηκαν πολλά και βαρετά, δεν ήταν όμως ατελέσφορα. Όλα χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή τη σειρά και κάθε χαρακτήρας είχε ένα σκοπό(είτε να δώσει ένα μήνυμα στον Τένμα είτε είτε...)
Ένα άλλο στοιχείο του Ναόκι που πραγματικά με άφησε άφωνος ήταν ο συγκερασμός των κοινωνικών, ιστορικών, πολιτικών, ψυχολογικών, φιλοσοφικών στοιχείων, που στο τέλος απλά δεν έχεις λόγια.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά για τον κάθε χαρακτήρα αλλά δε θα το κάνω. Κάποια πράγματα έχουν ειπωθεί και είμαι καλυμμένος ως επί των πλείστων.
Ο Τένμα ο άνθρωπος, ο οποίος ποτέ δε προδίδει τις αξίες του, κάνει θυσίες σπουδαίες και μεγάλες, πάντοτε γιατί θέλει να βοηθήσει.
Η Νίνα είναι άνθρωπος με ευγενική φύση, νοιάζεται για αυτούς που αγαπά, δεν πτοείται εύκολα, αν και χτυπημένη από πολλά.
Ο Ντίτερ είναι η ευχάριστη νότα στη σειρά. Αν και μικρούλης είναι το σκαμνάκι που σε βοηθά να ανέβεις και σε στηρίζει με την αγαθή του φύση και την αγάπη του για τους φίλους.
Η Έβα και ο Λούνγκε, άνθρωποι με το δικό τους εγωισμό, στο τέλος όμως κατάλαβαν τα λάθη τους και άλλαξαν. Ο Λούνγκε έκανε τωόντι θεαμάτική "έξοδο".
Ο Grimmer ήταν από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Απλά υποκλίνομαι στη μεγαλειότητά του και δε γράφω κάτι άλλο, διότι θα χρειαστώ σεντόνι.
Ο Γιόχαν. Ο Γιόχαν είναι Γιόχαν. Με αυτό το διαπεραστικό βλέμμα, τη χαρακτηριστική φωνή και την επιβλητική παρουσία. Γι'αυτόν επίσης δε γράφω πολλά. Η Himawarinosekai σε παλιότερο της ποστ με καλύπτει πλήρως, όπως και ο Somnium.
Γενικότερα βρίθει ενδιαφερόντων χαρακτήρων η σειρά.-
Προσωπικά την κατατάσσω στις αγαπημένες μου και δεν το μετανιώνω. Τα συναισθήματα που μου έχει προκαλέσει αυτή η σειρά είναι ανεκτίμητα. Τη λατρεύω.
.-