anime που έχουν ώςmain theme μεταξύ άλλων κ το yuri στοιχείο:
- simoun : όλοι οι yuri fans το έχουν δεί, είναι ένα πολύ ώραίο anime, κ βρήκα το soundtrack υπέροχο.
- kannazuki no miko : αν κ κύριως στόχος της είναι αντρικό κοινό, είναι κοινός αποδεκτο ότι είναι ένα must see yuri anime. (μην ξεχνάτε το ed)
- strawberry panic : καθαρό yuri, που διαδραματίζεται σε all girl school (πού αλλου). το προτείνω!
- blue drop : νομίζω αν πώ κάτι θα είναι spoiler.
- sasameki koto :

- aoi hana : ( είτε manga είτε anime δεν εξελίσσετε αααα! -οχι οπως θα ήθελα δλδ- υπομονή)
- candy boy : γυρίστηκε στην αρχή για την προώθηση ενός τραγουδίου, κ μετά είπαν να το συνεχίσουν. είναι 7 επεισόδια των 10 λεπτών. δεν μετάνιωσα που το είδα. (κ μετά είπαν να το συνεχίσουν σε manga )
- kasimasi - girl meets girl: απο την στιγμή που αυτός έγινε full girl, κ δεν είναι απλός crossdresser, εγώ το θεωρώ yuri.
- project ice : 3 oav επεισόδια. καλή αρχική ιδέα, χάλια εκτέλεση, σενάριο, voice actresses, ολα χάλια. αποφύγετέ το αν το βρείτε μπροστά σας.

- oniisama e ... : twisted, cruel etc. αν θέλετε να του ρίξετε μια ματία, θα σας προτείνω καλύτερα να ασχοληθείτε με το manga.
- revolutionary girl utena : είναι love it or hate it. η σειρά με τους περισσότερους συμβολισμούς. η σειρά που οι yuri fans την εχουν ως σημαία, ακόμη κ αν κάποιοι θεωρήσουν ότι δεν έχει yuri. (αφού δείτε την σειρά, δείτε κ την ταινία, κ μετά πάρτε 2 παυσίπονα για πονοκέφαλο) -> "for the Revolution of the World"
- miyuki-chan in wonderland : 2 oav επεισόδια. δεν κατάλαβα ποτέ τον λόγο ύπαρξης αυτού του anime. για το animation ίσως?
- yami to boushin to hon no tabibito: είναι το μόνο που δεν είδα. το αναφέρω εδώ επειδή λένε είναι ωραίο.
- maria-sama ga miteru : the bread and butter των yuri fans. το αμφιλεγόμενο yuri anime. yuri καθαρό υπάρχει για 2-3 επεισόδια στην 1η ή 2η season (συγχωρέστε την μνήμη μου). απο εκεί κ πέρα φανταστείτε ό,τι θέλετε. μαλλον περισσότερο shoujo ai, που αυτό θα φτάσετε στην 3η κ 4η season για να σας ικανοποιήσει. δεν με χάλασε καθόλου που το είδα. μάλιστα όταν τελείωσε η 4η ήθελα περισσότερο.
- shoujo sect : yuri adult. με υπόθεση!

animes στα οποία υπάρχει subtext κ απλά τα αναφέρω διότι μου άρεσαν ως anime γενικοτερα (ξέρω ότι είναι για yuri το thread, αλλά όλοι οι yuri fans τα έχουν δεί, κ το thread είναι για να δημιουργήσει yuri fans που θα συζητούν το yuri element στα animes

- kanamemo : ένα απο τα 2 animes (το άλλο είναι το sasameki) που ξέρω που έχει ένα happy together yuri couple. το προτείνω σε όλους μιας κ δεν σταμάτησα να γελάω σε κάθε επεισόδιο!!! μικρό διαμαντάκι που δημιουργήθηκε για να γεμίζει απλά τις ώρες στην tv, αλλά σε ξεκουράζει. χωρίς καθαρή υπόθεση, slice of life.
- mai hime : για τις φοβερές μάχες κ τις ανατροπές. μπορεί για 3 επεισόδια να σε σέρνει, αλλά για τα επόμενα 5 σε έχει στην τσίτα. όσο για το yuri, εεε, κάτι θα βρείτε. :')
- saki : subtext all over the place! άντε να μάθετε κ mahjong. (απαιτώ 2η season!)
- el cazador de la bruja : girl with gun. μέσα στην top 5 λίστα μου. το βρήκα πολύ όμορφο. στα τελευταία επεισόδια φαίνεται να εμφανίζεται το subtext που βασικά η μια πλευρά το έχει ξεκαθαρισμένο. σε κάποιους δεν άρεσε το τέλος. (επίσης μέσα στην top 5 list μου για soundtrack σε anime - Kajiura Yuki)
τελικά η λίστα δεν είναι μικρή ... gomen. αλλά είναι μόνο η αρχή, ας προσθέσει όποιος θέλει.