Ήρθε η ώρα για ένα άτυπο review του Shinigami Representative arc. Έτσι για το γούρι. 
Από τη στιγμή που η Riruka έφυγε και δεν έγινε μέλος των nakama, επιβεβαιώθηκε και τυπικά η αρχική μου υποψία πως αυτό το arc έγινε μόνο και μόνο για να ανακτήσει τις δυνάμεις του ο Ichigo. Αα, και να μας δείξει πόσο cool έγιναν οι Captains αυτά τα 1,5 χρόνια του timeskip (...) Τίποτα που να συνεχίζει την πλοκή. Λες και ήταν μια μικρή filler ιστορία, ένα διάλλειμα ανάμεσα σε δύο μεγάλες arc.
Οι τρεις εβδομάδες διάλλειμα σημαίνει σαφώς πως μπαίνουμε σε καινούριο arc και σίγουρα σε καλύτερα πράγματα. Ο ίδιος ο mangaka είχε πει πως μετά από ένα μικρό arc (Fullbring?) θα ακολουθήσει ένα μεγάλο. Επομένως δεν μπορώ παρά να συμπεράνω πως ότι θα διαβάσουμε από εδώ και πέρα θα έχει να κάνει με την κεντρική πλοκή του Bleach που δεν είναι άλλη από
τον Άιζεν, τον Spirit King, Royal Guard και το παρελθόν του Ichigo (Ιsshin κλπ). Γενικά, αν ασχοληθεί με τα παραπάνω πράγματα, μόνο καλύτερη μπορεί να γίνει η σειρά.
Για το arc, παρότι είχε τις διακυμάνσεις του και παρότι μερικά chapter ήταν τρομακτικά βαρετά, μπορώ να πω πως σε γενικές γραμμές μου άρεσε. Έμεινα απογοητευμένος που ο Urahara δεν είχε κάποιον σκοτεινό ή τουλάχιστον μεγαλύτερο ρόλο (όπως φαινόταν στην αρχή) και φυσικά για το γεγονός πως πέρα από τις δυνάμεις του Ichigo, δεν κρατάμε τίποτα για να πάρουμε μαζί στο επόμενο σκέλος της ιστορίας.
Στα καλά, η αίσθηση αδυναμίας του Ichigo στις αρχές, το μυστήριο, η μάχη Tsukishima-Byakuya ήταν πολύ καλή, το twist του Ginjou, η κατάντια του Ichigo και το σημείο όπου πραγματικά βρέθηκε στον "πάτο" ήταν πολύ καλά γραμμένη (σιχαίνομαι τους κλαψιάρηδες αλλά εκείνη τη στιγμή πραγματικά τον δικαιολόγησα) και φυσικά το chapter με την είσοδο των shinigami ξανά στο προσκήνιο. Επίσης μου άρεσε που στο τέλος ο Ichigo έριξε "μπηχτή" στον γέρο για το πως συμπεριφέρθηκε η Soul Society σε έναν "mere" shinigami substitute. Μπορεί να ακούγεται υποκριτικό λίγο, αφού ο Ichigo ο ίδιος σκότωσε τον Ginjou, όμως γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του, μάλλον το εννοούσε.
Το πιο σημαντικό ίσως στοιχείο, είναι πως είδαμε ότι η Soul Society "άλλαξε" λόγω του Ichigo. Δεν ξέρω αν σημαίνει αυτό κάτι για το μέλλον, ή το ίδιο το γεγονός αυτό θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας καινούριας ιστορίας αλλά το κρατάμε. Σχεδόν εκμηδενίζει την πιθανότητα να δούμε την Soul Society ως αντιπάλους του Ichigo ξανά. Όχι ό,τι με χαλάει αυτό. Θα βαριόμουν ένα δεύτερο SS arc.