Πολύ ενδιαφέρον το τελευταίο chapter. Μάθαμε λίγο για το motivation των fullbringers σε ένα chapter που τα χώρεσε επιδέξια όλα τα background των μελών της Xcution. Ενδιαφέρον το σκεπτικό της Riruka το οποίο φυσικά κυμαίνεται (ahem!) στα πλαίσια της δαρβινιστικής θεωρίας (οι περισσότεροι -άρα και ισχυρότεροι επιβιώνουν) αλλά ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάει όλο το σχέδιο με τον Ichigo σε όλα αυτά. Αλλά μάλλον αυτό θα το μάθουμε από τον Ginjou. Θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο λένε αλλά πως η κλοπή των δυνάμεων ex-shinigami-substitute συμβάλλει στο σχέδιο τους? Απλά για να γίνουν δυνατότεροι? 
Να πω την κακία μου αν κι ενδιαφέρον μου φάνηκε κάπως, το είδα λίγο-πολύ άρπα κόλα. Κανονικότατα. τα πετάμε όλα μέσα, μια half-assed excuse που έχουμε δει άλλους με πολύ πιο συναρπαστικά background -και δεν εννοώ αυτά που πλέον αρνείται να ζωγραφίσει ο Kubo

- και γενικότερα περίμενα κάτι πολύ καλύτερο.
Αν και ευτυχώς δεν το τραβάει και σε δεύτερο κεφάλαιο και τώρα έμεινε μόνο να δούμε τι στο καλό είχε στο μυαλό του ο Ginjou για να κάνει ότι έχει κάνει. Ελπίζω να δούμε κανα plot twist όπου ο Tsukishima θα είναι ο πραγματικός εγκέφαλος.
- Yukio-Riruka: κακομαθημένα παλιόπαιδα (πολύ πιο σπαστικός ο πρώτος βέβαια). Τώρα εξηγείται ο έρωτας της Riruka με τον Ichigo. O τύπος που είχε φυλακίσει είχε πάνω-κάτω παρόμοιο χαρακτήρα με τον Kurosaki.
- Giriko: Ψυχοπαθής φονιάς. Μπράβο στον Zaraki που τον έκανε διπλόμισο.
- Jackie: Την λυπήθηκα πραγματικά. Ελπίζω να έχει επιζήσει.
Σημειώται η μηδενική αναφορά στον Tsukishima ο οποίος μάλλον πήγε μαζί με τον Ginjou χωρίς λόγο, "just for the fun".
Συμφωνώ πλήρως με αυτήν την λίστα. Δηλαδή WTH, ειδικά στον τυπά με το ρολόι! Σκότωσες τη γυναίκα σου, που υποτίθεται αγαπάς και δεν έδειξε να έχει καν καμιά δύσκολη ζωή που του επιβάλανε οτιδήποτε μόνο και μόνο για να δεις αν μπορείς να σκοτώσεις κάποιον έτσι? WTF man? Πάλι καλά που ο Zaraki σε έκανε κοψίδια πριν προλάβεις να πεις "Σε έχω!" απαπα!
Και ναι, καημένη κοπέλα...κι εγώ τη λυπήθηκα ειδικά εκεί που κουβαλούσε το πτώμα του αδερφού της. Τουλάχιστον είναι η μόνη που δίνει μια καλή δικαιολογία για τον λόγο που ονομάστηκε έτσι όπως ονομάστηκε η ικανότητά της.
Κι ο μικρός είναι τέρμα σπάσιμο νεύρων-καράσπασιμο νεύρων!
Και μετά απ'αυτήν τη σύντομη περιγραφή, το βραβείο για το καλύτερο back story της Xcution πάει στον...διαγωνιζόμενο νούμερο τέσσερα, ως αναφέρθηκε από τον παραπάνω κύριο!
Συγχαρητήρια δεσποινίς Jackie, ήσατε η πιο καημένη απ'όλους και προκαλέσατε τη συμπάθεια όλων μας.