Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Darker Than Black

• Please log in to reply
172 replies to this topic

#106 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 01 July 2009 - 00:35

συμφωνώ με τον psylock

Κι εγώ και με τους δυο σας.:congrats:
Τρύπες/κενά δεν είχε. Μια χαρά συνοχή υπήρχε στην σειρά. Δεν εξηγήθηκαν κάποια πράγματα αλλά αυτό δεν θεωρείται τρύπα. Μπορεί να μην αρέσει που σε διάφορες σειρές δεν εξηγούνται τα πάντα(Προσωπικά εμένα δεν με ενοχλεί. Αν και παλιά ήθελα να ξέρω αν αυτό που κατάλαβα είναι αυτό που ήθελε να πει ο δημιουργός, πια δεν με πειράζει. Μην πω ότι άρχισε να μου αρέσει.) αλλά δεν μειώνει κάτι τέτοιο το σενάριο. Τα ξεκάρφωτα κουλά είναι που το μειώνουν(πχ αυτό που μου ρθε τώρα: Code geass). Πάντως μετά το τέλος της 1ης σεζόν "φώναζε" το πράγμα για 2η. Όχι λόγω σεναριακών κενών, αλλά γιατί στην ουσία η ιστορία έμοιαζε να έχει μείνει στην μέση. Ευτυχώς το "ακούσανε" οι δημιουργοί της σειράς.

Posted Image

Posted Image

#107 Nomedor

Nomedor

BK-201

• Members
  • 151 posts

Posted 01 July 2009 - 02:40

Συμφωνώ και με τους 3 σας :hahaha:

Καλό είναι να υπάρχει και λίγο μυστήριο και να σε κάνει να σκεφτείς μερικές φορές. Άλλα πράγματα ζητάω από το hatsukoi Limited και άλλα από το darker than black.
Δε λέω όλα τα άνιμε να μας σερβίρουν τα πάντα στο πιάτο ή να όλα να τα βλέπουμε και να μην καταλαβαίνουμε τίποτα, αλλά μην ξεχνάμε πώς και το μυστήριο έχει τη χάρη του.

#108 batigoal9

batigoal9

Anime Amateur

• Members
  • 130 posts

Posted 05 July 2009 - 22:02

Ε ας συμφωνησω κι εγω και με τους 4 σας :
Δεν νομιζω οτι ειχε τρομερα κενα η σειρα ουτε οτι ηταν ακατανοητη.
Καποια επεισοδια μπορει να ταν λιγο περιεργα αλλα ολα ξεκαθαριζαν.
Πολυ χαρηκα που ειδα οτι βγαινει 2η season. Απλα ειμαι περιεργος αν δω πως θα το συνεχισει απο κει που σταματησε κι ελπιζω να μην ειναι επεισοδια στυλ filler.
Ξερoυμε καθολου λεπτομερειες για το στορυ?

#109 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 06 July 2009 - 00:22

Ε ας συμφωνησω κι εγω και με τους 4 σας :
Δεν νομιζω οτι ειχε τρομερα κενα η σειρα ουτε οτι ηταν ακατανοητη.
Καποια επεισοδια μπορει να ταν λιγο περιεργα αλλα ολα ξεκαθαριζαν.
Πολυ χαρηκα που ειδα οτι βγαινει 2η season. Απλα ειμαι περιεργος αν δω πως θα το συνεχισει απο κει που σταματησε κι ελπιζω να μην ειναι επεισοδια στυλ filler.
Ξερoυμε καθολου λεπτομερειες για το στορυ?

Βασικά η υπόθεση είναι anime original, τα manga βγήκανε μετά. Υπο αυτήν την έννοια είναι όλο filler.:congrats:Ή πιο σωστά, τα manga είναι filler. Οπότε ο φόβος σου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ας ελπίσουμε μόνο ότι η 2η σεζόν θα ακολουθήσει την ίδια πορεία και δεν θα μας ξενερώσει.

Posted Image

Posted Image

#110 batigoal9

batigoal9

Anime Amateur

• Members
  • 130 posts

Posted 06 July 2009 - 13:00

Ναι γι'αυτο λεω στυλ filler. Εννουσα αν θα υπαρχει ενα γενικο στορυ η θα ειναι τα πεισσοτερα επεισοδια αυτοτελη με χαζες αποστολες...
Τεσπα ελπιζω να χει καλη συνεχεια η σειρα αν κι εχω τις επιφυλαξεις μου...

#111 vladx

vladx

Fighting Spirit

• Members
  • 201 posts

Posted 06 July 2009 - 13:30

Εγω παντως παιδια δεν θα συμφωνησω μαζι σας. Θα συμφωνησω με τον Sonic13. Η σειρα δεν ειχε απλα τρυπες, ηταν σουρωτυρι. Και για να μην παρεξηγηθω, τρυπα λεμε οταν κατι που αφορα μια πτυχη της υποθεσης δεν εχει αποσαφηνιστει πληρως ή εχει μεινει λιγο στον αερα. Εδω μιλαμε οτι βασικα πραγματα δεν εχουν εξηγηθει για την ιστορια. Και εμενα αυτο μου την εσπασε. Δηλαδη το να σου τσαμπουνα εκει δυο Gate και μετα και μερικα "φαντασματα" και Dolls και Contractors και το μονο που σου λεει ειναι οτι βγηκαν απο την πυλη, και οτι πιο παλια κατι εγινε και η μια πυλη χαθηκε, και...., και...., και....., ειναι κομματακι κουλο. Εστω οτι εχουμε μια πυλη και εστω οτι απο κει βγαινει οτι θελω αρκει να ειναι περιεργο και να προσφερει δραση, εχουμε μια ολοκληρωμενη σειρα.
Για να μην παρεξηγηθω η σειρα μου τραβηξε τον ενδιαφερον και θα δω και την καινουργια αλλα οπως και να το κανουμε τρυπες ειχε.
Ολη την ωρα περιμενα να δω κατι που θα με βγαλει απο το σκοταδι, αλλα αντι γι'αυτο εβλεπα, εβλεπα και ξαφνικα τελος, αυτο ηταν :erk:
Τωρα το οτι θα υπαρξει συνεχεια ειναι πολυ καλο γιατι πιστευω θα μαθουμε επιτελους τι παιζει. Αλλα σαν σεζον η παλια ηταν WTF... Και αν κανω λαθος και δεν τα εχω καταλαβει εγω καλα, ζηταω συγνωμμη απο τωρα και παρακαλω να μου τα εξηγησετε (δεν το λεω ειρωνικα). :)

#112 Psylock

Psylock

Math Logic

• Members
  • 136 posts

Posted 07 July 2009 - 19:01

Εγω παντως παιδια δεν θα συμφωνησω μαζι σας. Θα συμφωνησω με τον Sonic13. Η σειρα δεν ειχε απλα τρυπες, ηταν σουρωτυρι. Και για να μην παρεξηγηθω, τρυπα λεμε οταν κατι που αφορα μια πτυχη της υποθεσης δεν εχει αποσαφηνιστει πληρως ή εχει μεινει λιγο στον αερα. Εδω μιλαμε οτι βασικα πραγματα δεν εχουν εξηγηθει για την ιστορια. Και εμενα αυτο μου την εσπασε. Δηλαδη το να σου τσαμπουνα εκει δυο Gate και μετα και μερικα "φαντασματα" και Dolls και Contractors και το μονο που σου λεει ειναι οτι βγηκαν απο την πυλη, και οτι πιο παλια κατι εγινε και η μια πυλη χαθηκε, και...., και...., και....., ειναι κομματακι κουλο. Εστω οτι εχουμε μια πυλη και εστω οτι απο κει βγαινει οτι θελω αρκει να ειναι περιεργο και να προσφερει δραση, εχουμε μια ολοκληρωμενη σειρα.
Για να μην παρεξηγηθω η σειρα μου τραβηξε τον ενδιαφερον και θα δω και την καινουργια αλλα οπως και να το κανουμε τρυπες ειχε.
Ολη την ωρα περιμενα να δω κατι που θα με βγαλει απο το σκοταδι, αλλα αντι γι'αυτο εβλεπα, εβλεπα και ξαφνικα τελος, αυτο ηταν :erk:
Τωρα το οτι θα υπαρξει συνεχεια ειναι πολυ καλο γιατι πιστευω θα μαθουμε επιτελους τι παιζει. Αλλα σαν σεζον η παλια ηταν WTF... Και αν κανω λαθος και δεν τα εχω καταλαβει εγω καλα, ζηταω συγνωμμη απο τωρα και παρακαλω να μου τα εξηγησετε (δεν το λεω ειρωνικα). :)

Δεν θα έλεγα ότι δεν έχεις καταλάβει κάτι σωστά ή όχι γιατί αυτό που θεωρείς "τρύπα" δεν μπορώ να στο εξηγήσω. Μπορώ να πώ ότι πολύ απλά έχουμε συνηθίσει στο να μας δίνουν όλες τις πληροφορίες και να ξέρουμε τα πάντα και γιαυτό θεωρούμε ότι υπάρχουν σεναριακές τρύπες σε αρκετά anime.

Προσωπικά θα σε ρωτήσω το εξής. Αφού αυτό το anime είναι μία παγκόσμια συνομοσία που έχει να κάνει με την εμφάνιση μίας "πύλης" την οποία ούτε οι ίδιοι που την μελετούν (p.a.n.d.o.r.a) μέσα στον κόσμο αυτό ακόμα δεν ξέρουν κάτι, τότε γιατι πρέπει να ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι? Καταλαβαίνω το ερώτημα σου και απλά θα σου πώ ότι έφτασα στο συμπέρασμα πώς απλά οι δημιουργοί ήθελαν να μας αφήσουν με την αποροία σε μερικά πράγματα, γιατί ήθελαν απλά να παραμείνουν ανεξήγητα.

Ορίστε και μερικά ερωτήματα. Γιατί εμφανίστηκε εξαρχής η "Heavens Gate"? Γιατί εμφανίστηκαν οι contractors? Γιατί εμφανίστηκε η "Hells Gate"? Γιατί η "Heavens Gate" είναι απρόσιτη με οποιοδήποτε φυσικό μέσο? πολλά ερωτηματικά. Τα οποία όμως κλείνουν με ένα επιπλέον ερωτηματικό: Γιατί πρέπει να απαντηθούν? Γιατί πολύ απλά θέλουμε να ξέρουμε και δεν μπορούμε να περιμένουμε τη συνέχεια ή μάλλον δεν έχουμε συλλάβει ότι οι δημιουργοί δεν θέλουν να ξέρουμε τί πραγματικά γίνεται εκεί μέσα, άρα μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Επομένως just enjoy... :wooi2:.

Y.Γ. όλα αυτά τα γιατί μου θύμισαν ένα terminator spoof που είχα δει στο οποίο ο Τ-101 γυρίζει στον χρόνο για να σώσει τον Ιησού.
T-101: Come with me if you want to live.
Jesus: Why?
T-101: You have been targeted for termination.
(T-101 shoots several roman soldiers dead with his shotgun)
Jesus: Stop doing that...
T-101: Why?
Jesus: Because you should not kill people.
Jesus: Because it is a comandment "Thou shall not kill".
Jesus: Because it is bad.
Jesus: Because it is not the will of God.
(Jesus points head and arms towards the sky)
Jesus: Forgive him Father, he is a cyborg from the future.
The truth exist beyond the Gate ...
Can you see it ?!

#113 vladx

vladx

Fighting Spirit

• Members
  • 201 posts

Posted 07 July 2009 - 19:12

Δεν θα έλεγα ότι δεν έχεις καταλάβει κάτι σωστά ή όχι γιατί αυτό που θεωρείς "τρύπα" δεν μπορώ να στο εξηγήσω. Μπορώ να πώ ότι πολύ απλά έχουμε συνηθίσει στο να μας δίνουν όλες τις πληροφορίες και να ξέρουμε τα πάντα και γιαυτό θεωρούμε ότι υπάρχουν σεναριακές τρύπες σε αρκετά anime.

Προσωπικά θα σε ρωτήσω το εξής. Αφού αυτό το anime είναι μία παγκόσμια συνομοσία που έχει να κάνει με την εμφάνιση μίας "πύλης" την οποία ούτε οι ίδιοι που την μελετούν (p.a.n.d.o.r.a) μέσα στον κόσμο αυτό ακόμα δεν ξέρουν κάτι, τότε γιατι πρέπει να ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι? Καταλαβαίνω το ερώτημα σου και απλά θα σου πώ ότι έφτασα στο συμπέρασμα πώς απλά οι δημιουργοί ήθελαν να μας αφήσουν με την αποροία σε μερικά πράγματα, γιατί ήθελαν απλά να παραμείνουν ανεξήγητα.

Ορίστε και μερικά ερωτήματα. Γιατί εμφανίστηκε εξαρχής η "Heavens Gate"? Γιατί εμφανίστηκαν οι contractors? Γιατί εμφανίστηκε η "Hells Gate"? Γιατί η "Heavens Gate" είναι απρόσιτη με οποιοδήποτε φυσικό μέσο? πολλά ερωτηματικά. Τα οποία όμως κλείνουν με ένα επιπλέον ερωτηματικό: Γιατί πρέπει να απαντηθούν? Γιατί πολύ απλά θέλουμε να ξέρουμε και δεν μπορούμε να περιμένουμε τη συνέχεια ή μάλλον δεν έχουμε συλλάβει ότι οι δημιουργοί δεν θέλουν να ξέρουμε τί πραγματικά γίνεται εκεί μέσα, άρα μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Επομένως just enjoy... :wooi2:.

Δεκτη και σεβαστη η γνωμη σου, αλλα διαφωνω. Αυτο που εσυ βλεπεις ως εσκεμμενη αποκρυψη απο τους δημιουργους, εγω το βλεπω ως σεναριακο διεξοδο για να δικαιολογησουν τη δραση...
Τωρα αν θα το αποκαλυψουν στη συνεχεια αλλαζει το πραγμα...

Y.Γ. όλα αυτά τα γιατί μου θύμισαν ένα terminator spoof που είχα δει στο οποίο ο Τ-101 γυρίζει στον χρόνο για να σώσει τον Ιησού.
T-101: Come with me if you want to live.
Jesus: Why?
T-101: You have been targeted for termination.
(T-101 shoots several roman soldiers dead with his shotgun)
Jesus: Stop doing that...
Jesus: Because you should not kill people.
Jesus: Because it is a comandment "Thou shall not kill".
Jesus: Because it is bad.
Jesus: Because it is not the will of God.
(Jesus points head and arms towards the sky)
Jesus: Forgive him Father, he is a cyborg from the future.

:lol:

#114 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 07 July 2009 - 19:20

Ότι είπε και ο Psylock. Τρύπες είναι όταν γίνονται κάποια πράγματα μόνο και μόνο για να προχωρήσει η υπόθεση και για τα οποία μπορεί να δίνεται εξήγηση αλλά συνήθως όχι πειστική: Χαρακτήρες ή σχέσεις ή ιστορίες ουρανοκατέβατες που δεν υπήρχε καν η υπόνοια πρωτύτερα ότι υπήρχαν. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη εδώ.

Αυτό που λες το σέβομαι, και όντως μου έχει συμβεί κάποιες φορές να νιώσω ότι με δουλεύουνε και ότι δεν εξηγούν πράγματα για να το παίξουν ποιότητα/κουλτούρα κι έτσι, αλλά εδώ δεν είδα κάτι τέτοιο. Από την άλλη αν περίμενες ότι θα μάθεις τι συμβαίνει (μια που το Darker than black δεν προϊδεάζει σε κάτι βαρύ κι ασήκωτο όπου εκεί θα ήταν αναμενόμενο να μην εξηγηθούν όλα)και μέχρι το τέλος οι απορίες δεν λύθηκαν καταλαβαίνω την απογοήτευσή σου.

Εγώ πάντως είχα θεωρήσει ότι θα γίνει 2η σεζόν. Είχα την εντύπωση ότι οι δημιουργοί είχαν απαντήσεις σε πολλά αναπάντητα και ότι τα αφήσανε επίτηδες για μετά. Αν και μετά από τις διαψεύσεις τους (Γιατί το κάνουν αλήθεια αυτό πάντα; ) είχα αρχίσει να αμφιβάλλω.

Psylock, nice το ΥΓ.:congrats:

Edited by Nighteyes, 07 July 2009 - 19:37.

Posted Image

Posted Image

#115 vladx

vladx

Fighting Spirit

• Members
  • 201 posts

Posted 07 July 2009 - 19:51

Εγώ πάντως είχα θεωρήσει ότι θα γίνει 2η σεζόν. Είχα την εντύπωση ότι οι δημιουργοί είχαν απαντήσεις σε πολλά αναπάντητα και ότι τα αφήσανε επίτηδες για μετά.

Μα θα γινει, ετσι δεν ειναι? http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6644
Σε αυτην ελπιζω να μου λυθουν οι αποριες..,

#116 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 07 July 2009 - 20:05

Μα θα γινει, ετσι δεν ειναι? http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6644
Σε αυτην ελπιζω να μου λυθουν οι αποριες..,

Εννοούσα ότι όταν την είχα δει πριν 1 χρόνο πίστευα ότι θα γίνει 2η σεζόν. Δεν το είδα δηλαδή όπως εσύ ότι λείπανε πράγματα. Πίστευα ότι οι δημιουργοί επίτηδες δεν τα φανερώσανε όλα.

Posted Image

Posted Image

#117 Sonic13

Sonic13

Anime Fan

• Members
  • 160 posts

Posted 07 July 2009 - 22:10

Και ναι εχω κι εγω μια ψηφο υπερ μου!!!:congrats:
ΟΥΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!
ΟΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Περα απο την πλακα εαν θεωρειτε τρυπα το "βγαζω βλακειες απο το μυαλο μου για να συνεχισει η υποθεση" τοτε ναι τρυπες δεν ειχε.
Ομως ειχε απειρα αδιευκρινιστα σημεια. Και οχι τιποτα χωρις μεγαλη σημασια, αλλα μιλαμε για πραγματα που ειναι πολυ βασικα για την πλοκη.
Τοσο πολυ σημαντικα ηταν αυτα τα σημεια οπου αναρωτιεμαι αν μπορω να πω πως το Darker than black ειχε οντως πλοκη...

#118 lordofblues

lordofblues

Back in business

• Members
  • 844 posts

Posted 09 August 2009 - 22:14

Darker than Black Season 2 Promo

[media]http://www.youtube.com/watch?v=RERGl264k4k[/media]

[media]http://www.youtube.com/watch?v=lwF2WD0kjeI[/media]

Posted Image

#119 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 09 August 2009 - 22:36

Χωρίς να θέλω να το γκαντεμέψω, το trailer δεν μου γεμίζει το μάτι... Πολύ cheesy σκηνικά βλέπω και romance-fanservice -χώρια που μοιάζει να γίνεται πιο παιδικό απ'ότι ήταν- που δεν νομίζω να ταιριάζουν ιδιαίτερα στο ύφος της σειράς. Μακάρι να βγω λάθος αλλά αυτή την εντύπωση μου άφησε.
In any case, μακάρι να λύσει τα κάμποσα loose ends που είχαν μείνει απ'το πρώτο season.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#120 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 09 August 2009 - 23:13

Χωρίς να θέλω να το γκαντεμέψω, το trailer δεν μου γεμίζει το μάτι... Πολύ cheesy σκηνικά βλέπω και romance-fanservice -χώρια που μοιάζει να γίνεται πιο παιδικό απ'ότι ήταν- που δεν νομίζω να ταιριάζουν ιδιαίτερα στο ύφος της σειράς. Μακάρι να βγω λάθος αλλά αυτή την εντύπωση μου άφησε.
In any case, μακάρι να λύσει τα κάμποσα loose ends που είχαν μείνει απ'το πρώτο season.

Μια από τα ίδια.

Άρχισα να ανησυχώ ότι αντί για τα loose ends που λέγαμε, θα μας δείξουν μια καινούργια ιστορία με νέα loose ends. (Η αισιοδοξία που είχα πριν άρχισε να φεύγει από το παράθυρο.:unlucky: )Αντε να δούμε. :bahhh:

Posted Image

Posted Image