Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#886 Lilia20

Lilia20

Want a cookie? ^^

• Members
  • 48 posts

Posted 27 September 2008 - 16:46

Ηey...!! I want to start learnin too!! Ρε, παιδια που βρηκατε δασκαλο να σας μαθει?!?!?!
Μπορειτε να μου προτεινετε καποιον?!? :zetsubou:
Αθηνα μενω, plzzzzzzzz!!!! TT___TT <-------Desperate neko
:joyful:Yoshaaaa!! ;333

#887 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 27 September 2008 - 16:47

Για ιδιαίτερο ψάχνεις;Αν ναι μπορώ να σου προτείνω κανά-δυό.

Posted Image

#888 Kon_Okami

Kon_Okami

TYPE-MOON fanboy \(^_^)/

• Members
  • 562 posts

Posted 27 September 2008 - 17:48

Γραφτήκαμε επιτέλους στα Ιαπωνικά του Διδασκαλείου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δεν ξέρω αν κανείς απο εδω μέσα γράφτηκε για τον πρώτο χρόνο, αλλά 13 Οκτοβρίου το πρώτο μάθημα! Δεν μπορώ να περιμένω!!!:wooi2: Αντε, καλή αρχή!

Άντε ρε. Me too. Αλλά υπήρχε τμήμα που να έχει μάθημα Δευτέρα????? Εγώ μπήκα Α1(So I start at the 14th of October). Anyone from that too????

Posted Image

#889 pointman-aka-thenewguy

pointman-aka-thenewguy

*Don't be like me*

• Banned
  • 62 posts

Posted 27 September 2008 - 22:41

......................

Edited by pointman-aka-thenewguy, 11 December 2008 - 00:54.

#890 Nerethil

Nerethil

Lvl 1 Inhuman

• Members
  • 139 posts

Posted 28 September 2008 - 02:19

Άντε ρε. Me too. Αλλά υπήρχε τμήμα που να έχει μάθημα Δευτέρα????? Εγώ μπήκα Α1(So I start at the 14th of October). Anyone from that too????

Ναι υπήρχε το Α4. Δεν θα'χουμε ίδιες ώρες, αλλά λογικά θα έχουμε την ίδια καθηγήτρια, οπότε μπορούμε να ανταλλάζουμε απόψεις (και σημειώσεις :orly:). Αν και απο το forum ή είμαστε μόνοι μας, ή οι υπόλοιποι δεν διαβάζουν αυτό το thread...

#891 Kon_Okami

Kon_Okami

TYPE-MOON fanboy \(^_^)/

• Members
  • 562 posts

Posted 28 September 2008 - 02:41

Ναι υπήρχε το Α4. Δεν θα'χουμε ίδιες ώρες, αλλά λογικά θα έχουμε την ίδια καθηγήτρια, οπότε μπορούμε να ανταλλάζουμε απόψεις (και σημειώσεις :orly:). Αν και απο το forum ή είμαστε μόνοι μας, ή οι υπόλοιποι δεν διαβάζουν αυτό το thread...

Κρίμα. Α και σύμφωνα με τις πληροφορίες μου μάλλον ούτε ίδια καθηγήτρια θα έχουμε. Τα μεσημεριανά τμήματα(Α3 και Α4) κατά πάσα πιθανότητα θα τα αναλάβει καθηγήτρια ονόματι Κλειώ η οποία λένε είναι εγγύηση. Τα βραδινά πάλι(Α1 και Α2) θα τα πάρει ένας άλλος μάλλον(δε θυμάμαι όνομα) ο οποίος λέει πάει σχετικά αργά(οπότε ετοίμαζε από τώρα σημειώσεις....:wis:)

Posted Image

#892 Lilia20

Lilia20

Want a cookie? ^^

• Members
  • 48 posts

Posted 28 September 2008 - 10:15

Για ιδιαίτερο ψάχνεις;Αν ναι μπορώ να σου προτείνω κανά-δυό.

I'd appreciate it if u could suggest me some good ones, pervy-sage!!!! :33
:blingeye2:
:joyful:Yoshaaaa!! ;333

#893 Zabimaru

Zabimaru

ワン ピース!!

• Members
  • 860 posts

Posted 28 September 2008 - 12:16

κοιταξτε ειδα τωρα καποιες συζητησεις και ειδα οτι λεγατε για τα φροντηστηρια για να πω την αληθεια δε τα εψαξα αλλα και η τιμη που μου εκαναν στα ξυνη ειναι πολυ καλη και ειπαν οτι σε ενα χρονο παιρνεις πτυχιο.Αυτα

#894 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 313 posts
  • Location札幌

Posted 28 September 2008 - 12:36

να ρωτησω.τα Ιαπωνικα σε σχεση με τα Κινεζικα εχουν ποιο βαρια προφορα η οχι?γιατι απο τα λιγα που εχω ακουσει απο καθε γλωσσα αυτην την εντυπωση εχω

Δεν ξέρω πως εννοείς τη βαριά προφορά. Τα Κινεζικά κατά τη γνώμη μου είναι πιο βαριά. Τώρα βέβαιά αν έχεις δει ιαπωνικές ταινίες με σαμουράι, ίσως να σου ακούγονται βαριά. Σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τον ομιλιτή. Χωρίς αμφιβολία, τα Κορεατικά είναι τα πιο βαριά από όλα.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#895 Zabimaru

Zabimaru

ワン ピース!!

• Members
  • 860 posts

Posted 28 September 2008 - 17:38

τα κινεζικα ειναι πιο φωναχτα σα να βριζεις ακουγεται ακομα και σε στιγμες που θες να δειχξεις πονο ή αγαπη .στα ιαπωνικα ειναι αναλογα με τον ομιλιτη όντως και συνήθως όταν είναι βαρια εχουν ενα κύρος στην χροια τους.ή ετσι φαινεται σε μενα:tensai:

#896 Mercyful

Mercyful

Dark Wizard

• Members
  • 42 posts

Posted 28 September 2008 - 18:18

Κρίμα. Α και σύμφωνα με τις πληροφορίες μου μάλλον ούτε ίδια καθηγήτρια θα έχουμε. Τα μεσημεριανά τμήματα(Α3 και Α4) κατά πάσα πιθανότητα θα τα αναλάβει καθηγήτρια ονόματι Κλειώ η οποία λένε είναι εγγύηση. Τα βραδινά πάλι(Α1 και Α2) θα τα πάρει ένας άλλος μάλλον(δε θυμάμαι όνομα) ο οποίος λέει πάει σχετικά αργά(οπότε ετοίμαζε από τώρα σημειώσεις....:wis:)

A2 Εδώ ! Νice to meet u :congrats: !
Posted Image

#897 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 29 September 2008 - 12:54

να ρωτησω.τα Ιαπωνικα σε σχεση με τα Κινεζικα εχουν ποιο βαρια προφορα η οχι?γιατι απο τα λιγα που εχω ακουσει απο καθε γλωσσα αυτην την εντυπωση εχω

εεε βασικά δεν έχουν καμία σχέση σαν προφορά... τα Ιαπωνικά είναι πολύ πιο "καθαρά" ηχητικά σε σχέση με τα κινέζικα (που έχουν και πολλά απανωτά σύμφωνα)... Πάντως τελείως διαφορετικά μιλούν οι γυναίκες απο τους άντρες, οι σύγχρονοι Ιάπωνες απο τους σαμουράι που έχεις δει σε ταινίες, οι κάτοικοι του Τόκιο απο κατοίκους (π.χ.) της Οσάκα κλπ...

#898 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 30 September 2008 - 09:47

εεε βασικά δεν έχουν καμία σχέση σαν προφορά... τα Ιαπωνικά είναι πολύ πιο "καθαρά" ηχητικά σε σχέση με τα κινέζικα (που έχουν και πολλά απανωτά σύμφωνα)... Πάντως τελείως διαφορετικά μιλούν οι γυναίκες απο τους άντρες, οι σύγχρονοι Ιάπωνες απο τους σαμουράι που έχεις δει σε ταινίες, οι κάτοικοι του Τόκιο απο κατοίκους (π.χ.) της Οσάκα κλπ...

Οι Yakuza από τους κοινούς θνητούς και πάει λέγοντας:hihi2:

Posted Image

#899 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 30 September 2008 - 12:35

τεχεχεχε.. ναι.. κάπως έτσι.........

#900 angelique7

angelique7

Starting...

• Members
  • 2 posts

Posted 30 September 2008 - 22:27

Γειά σας παιδιά! Κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με πολλούς. Ψάχνω τον κατάλληλο-η καθηγητή-τρια στην Αθήνα για ιδιαίτερα ιαπωνικών...
Μήπως έχετε κάποιον-α υπόψη που να δραστηριοποιείται στα βόρεια προάστια; Και να χρεώνει και μια λογική τιμή (φοιτητές γαρ είμεθα) κοντά στα 30-35 έουρω την ώρα;
BTW, έχω ήδη κάνει κάποια μαθήματα κι έχω προχωρήσει περίπου σε επίπεδο περίπου JLPT4.
Είχα, βλέπετε, μια καταπληκτική καθηγήτρια στη Θεσσαλονίκη (σπούδαζα ΑΠΘ μέχρι που πήρα μετεγγραφή), η οποία διδάσκει και στο AXON. Όποιος ενδιαφέρεται, η Tomomi κάνει πολύ καλή δουλειά :)