Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#721 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 posts

Posted 22 May 2008 - 13:27

(Yakuza mode):smokingg:Omaera.... :mador2: Baka jya nei no ka!?!?
Για αρχίστε να ανεβαίνετε σιγά σιγά που μου έχετε "πέσει".:chigau:Τίποτα δεν είναι δύσκολο!!! Αφού μπόρεσα εγώ, μπορείτε κι εσείς και όλοι, φτάνει να το θέλετε!!!
Ganbareeeeeee!!!!!:try:

#722 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 22 May 2008 - 13:33

Εγώ δεν είμαι πεσμένη... Η Λίζα είναι σε emo mode...
Απλά Λίζα, θα σου πώ και το άλλο. Ούτως ή άλλως δεν μαθαίνεις Ιαπωνικά γιατί τα χρειάζεσαι στην δουλειά ή τίποτα τέτοιο προς το παρόν. Τα μαθαίνεις επειδή σου αρέσουνε. Οπότε πήγαινε στις εξετάσεις και δώσε σαν να πήγαινες για καφέ. Χωρίς άγχος. Εγώ έτσι πήγα στο 4kyuu.
Κι έτσι θα πάω και στο 3Kyuu. Χωρίς άγχος. Δεν εξαρτάται η ζωή μου από αυτές τις εξετάσεις.

#723 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 22 May 2008 - 15:06

Για αρχίστε να ανεβαίνετε σιγά σιγά που μου έχετε "πέσει".:chigau:Τίποτα δεν είναι δύσκολο!!! Αφού μπόρεσα εγώ, μπορείτε κι εσείς και όλοι, φτάνει να το θέλετε!!!

you just make me feel more stupid u know that?
δεν ξέρω ακόμη τις λέξεις που χρησιμοποίησες.

Εγώ δεν είμαι πεσμένη... Η Λίζα είναι σε emo mode...
Απλά Λίζα, θα σου πώ και το άλλο. Ούτως ή άλλως δεν μαθαίνεις Ιαπωνικά γιατί τα χρειάζεσαι στην δουλειά ή τίποτα τέτοιο προς το παρόν. Τα μαθαίνεις επειδή σου αρέσουνε. Οπότε πήγαινε στις εξετάσεις και δώσε σαν να πήγαινες για καφέ. Χωρίς άγχος. Εγώ έτσι πήγα στο 4kyuu.
Κι έτσι θα πάω και στο 3Kyuu. Χωρίς άγχος. Δεν εξαρτάται η ζωή μου από αυτές τις εξετάσεις.

τη μαθαίνω επειδή είναι όνειρο ζωής και με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα ανοίξουμε www.medlifehotels.jp

#724 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 22 May 2008 - 15:12

TheJapanesepage.Com • View topic - News report about the changes in JLPT

tl;dr

Από το 2010 θα προσφέρονται 5 επίπεδα στο JLPT, για να καλυφθεί η χαώδης διαφορά μεταξύ των απαιτήσεων των τωρινών JLPT3 και JLPT2. Η τελευταία εξέταση με το τρέχον σύστημα (4-3-2-1) θα διεξαχθεί το Δεκέμβριο του 2009.

#725 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 22 May 2008 - 18:11

Μαρη, κι εσυ στη θεση μου, πεσμενη θα ησουν..!!!Μονο λαβε υπ'οψιν τι σου ειπε η Masako-sensei για μενα περσυ, και τι ανελαβες εσυ φετος, και που κατεληξα, και θα καταλαβεις τι εννοω...στα δικα μας ομως...ευτυχως καταφερα και πηρα την επομενη βδομαδα σχεδον off...μονο 6 ωρες θα δουλεψω συνολικα, οποτε θα κατσω να στρωθω να διαβασω..θα κανονισω και με τον ushiro no dimitris san να ερθει να μου δειξει τι εχω χασει, και βλεπουμε...
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#726 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 posts

Posted 23 May 2008 - 01:46

:wis:Erisabetsu...Είναι λογικό να μην τα καταλαβαίνεις αφού στα φροντηστήρια δεν σας μαθαίνουν τέτοιες "γιακουζο-βρωμο-κουβέντες":knock-knock:Οπότε δικαιολογημένα!Δεν τρέχει τίποτα να μην καταλαβαίνεις αυτού του είδους τα ιαπωνικά...(εδώ που τα λέμε αν με έπαιρναν χαμπάριοι άλλες καθηγήτριες να μιλάω έτσι και τί δε θα άκουγα....:sigh2:)
ΑΛΛΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙ ΟΛΑΣ ΔΗΛΑΔΗ!!!ΕΙΜΑΙ ΦΑΝ "ΓΙΑΝΚΟΥΜΙ":hahaha:
Ε...ναι...Τί λέγαμε...Ναι...Και στη Ματσου (νο γιαρό) τώρα...
Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι...άντε μην σου πω τώρα.
Δεν έχεις πρόβλημα κούκλα μου κατάλαβέ το!
Παρά τις άπειρες:wis:(υπερβάλλω αλλά έχει πλάκα) απουσίες σου, τα πας πάρα πολύ καλά!

#727 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 23 May 2008 - 09:06

Δηλαδη δε θα μεινω απο απουσιες???:blingeye2:
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#728 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 23 May 2008 - 09:35

matsu.... you are spazz and nirdy

#729 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 23 May 2008 - 11:42

TheJapanesepage.Com • View topic - News report about the changes in JLPT

tl;dr

Από το 2010 θα προσφέρονται 5 επίπεδα στο JLPT, για να καλυφθεί η χαώδης διαφορά μεταξύ των απαιτήσεων των τωρινών JLPT3 και JLPT2. Η τελευταία εξέταση με το τρέχον σύστημα (4-3-2-1) θα διεξαχθεί το Δεκέμβριο του 2009.

Ωωωπ!! :oo:
Αυτό που λεει εδώ ο φιλαράκος είναι πολύ σημαντικό!
Αλλά πως γίνεται να το επιβεβαιώσουμε? Γιατί θα ήθελα πάρα πολύ να πραγματοποιηθεί κάτι τετοιο...

(μαρή Shihou-uuuuuu!! Εχεις ακούσει εσύ τίποτα??)

#730 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 23 May 2008 - 13:35

Αχέμ...δε χρειάζεται επιβεβαίωση. Η επίσημη ανακοίνωση:

JLPT (Japanese-Language Proficiency Test)

Η αλλαγή υποτίθεται πως θα εφαρμοζόταν το 2009 (το είχαν ανακοινώσει παλιότερα), αλλά θα εφαρμοστεί τελικά από 2010 «για λόγους προετοιμασίας» (準備の都合により).

Μια πρόχειρη μετάφραση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναβολή της έναρξης της νέας εξέτασης & το πρόγραμμα για το 2009

Σε νωρίτερη ανακοίνωση σας ενημερώσαμε οτι η νέα εξέταση θα διεξάγεται από Δεκέμβριο του 2009, ωστόσο για λόγους προετοιμασίας η έναρξη αναβλήθηκε για το 2010. Το 2009, θα διεξαχθεί δύο φορές η τωρινή εξέταση. Τον Ιούλιο του 2009, θα διεξαχθεί η εξέταση για τα επίπεδα 1kyuu και 2kyuu μόνο. Ωστόσο, η διεξαγωγή αυτής της εξέτασης θα γίνει μόνο στην Ιαπωνία, την Κίνα, την Κορέα και την Ταϊβάν. Το Δεκέμβριο του 2009, θα γίνει η εξέταση στα επίπεδα 1 εώς 4 όπως συνήθως σε όλον τον κόσμο.

Edited by jaken23, 23 May 2008 - 13:50.

#731 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1,058 posts

Posted 01 June 2008 - 21:43

Ναι μιλάω! Το Δεκέμβριο θα δώσω το 2kyuu. Και όταν πήγα Ιαπωνία μίλαγα αρκετά με μαγαζάτορες και άσχετους ανθρώπους στο δρόμο. Μου είπανε ότι μιλάω καλά και έχω καλή προφορά! うれしいよ!

#732 usagi 19

usagi 19

Didi-chan

• Members
  • 168 posts

Posted 01 June 2008 - 22:05

a2a δεν αντέχω αλλό μη με βασανίζεις...:nanana:σε όποιο thread και να πάω βλέπω για το ταξίδι σου στην Ιαπωνία!
ζηλεύω....:if:

ένταξει αστειεύομαι συνέχισε να μας ενημερώνεις:wooi2:
οι τοίχοι δεν έχουν μόνο αυτία , έχουν και φωνή...

Posted Image

#733 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1,058 posts

Posted 01 June 2008 - 22:48

Sorry...:emptyonexg1:
Αλλά πίστεψε με θα πας και συ κάποια μέρα αν το θες πολύ! Εγώ δεν έπαιζε να πήγαινα αλλά μου είπε η μητέρα μου να πάω με τα παιδιά από τα Ιαπωνικά. Για εμένα αυτό ήταν σα δώρο γενεθλίων (γιατί έτυχε κιόλας να αναχωρήσω τη μέρα των γενεθλίων μου)! Δύσκολο να πας δεν είναι. Απλά να έχεις κάποιον που να ξέρει από ξενοδοχεία και τα τοιαύτα ώστε να έρθει το όλο πράγμα φτηνά. Αλλιώς με γκρουπ οργανωμένα θα σου ρθει ο κούκος αηδόνι... :D

#734 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 posts

Posted 02 June 2008 - 20:15

Παιδιά θέλω την συμβουλή σας.
Αποφάσισα να μάθω την γλώσσα άνευ διδασκάλου επειδή το Καλοκαίρι θα έχω υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο.
Πήγα μια βόλτα στον Ελευθερουδάκη της Πανεπιστημίου και βρήκα μερικά βιβλία, αλλά δεν έχω καταλήξει σε κάποιο ακόμα.
Πιστεύετε πως θα μπορέσω να μάθω τίποτα με αυτή την μέθοδο?
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#735 Tsunade

Tsunade

地の獣

• Members
  • 36 posts

Posted 02 June 2008 - 20:49

Παιδιά θέλω την συμβουλή σας.
Αποφάσισα να μάθω την γλώσσα άνευ διδασκάλου επειδή το Καλοκαίρι θα έχω υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο.
Πήγα μια βόλτα στον Ελευθερουδάκη της Πανεπιστημίου και βρήκα μερικά βιβλία, αλλά δεν έχω καταλήξει σε κάποιο ακόμα.
Πιστεύετε πως θα μπορέσω να μάθω τίποτα με αυτή την μέθοδο?

Και έγω απο μέθοδο μαθαίνω .Εμενα δεν μου φαίνετε και τόσο δύσκολο αλλα εξαρτάτε ποια μέθοδος είναι πάντως η καλύτερες είναι της Linguaphone .Eγώ χρησιμοποιώ της Plismeur είναι περισσότερο αν θες να πάς τάξιδι στην Ιαπώνια και να ξέρεις να μιλάς .
"Nightmare in a world of death , A note to erase all criminals from the human sight"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τhere are many worlds but they share the same sky ,one sky , one destiny
"Ι know now without a doubt Kingdom Heart is Light"

:respect:~Kingdom Hearts~:respect: